Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Shantae-pelit

Tuon voisi ostaa kun ei pahemmin kiinnosta alkaa aktivoimaan vuosia vanhaa jenkki psn tiliä ja ostaa us storen rahakortteja pelkästään lisärien takia.
Mieluummin koko paketti kerralla. Tuleepahan samalla tuettua kehittäjää kunnolla.
 
“Shantae and the Pirate’s Curse” arrives today on Nintendo Switch EU!
twit
Näistä ei aina tiedä tarkoitetaanko Jenkkilää vai Eurooppaa.
 
Ostin Shantae half-genien heron fyysisen painoksen PS4:lle Cdonista. Mukana tulee soundtrack cd ja taidekirja.
shantaeultimateikuzt.jpg
 
Itse ostin switchille digi version tuosta ultimate paketista kun se oli tarjouksessa 21.4e. Eipä sen normi hintakaan ollut kuin 2-3e enemmän.
Lisäreiden takia tuo tuli ostettua kun mulla kuitenkin on jo pleikalle perus peli. Tosin usa versiona joten päätin ostaa ultimaten kun en jaksanut alkaa säätämään pleikkarilla usa tilin ja rahakorttien kanssa.
Toki tuo artbook olisi ollut kiva saada, mutta en viitsinyt pelkästään siitä maksaa 20e enemmän, kun tuo soundtrack tuli kuitenkin jo oman day one paketin mukana.

Äsken kävin tsekkaamassa psn storesta hinnat ja jostain syystä pleikkarin ultimate maksaa jopa digi versiona 39.95e joten ei tuo switch version osto todellakaan ollut huono diili. Jopa pelkät lisärit tulisi maksamaan pleikkarille hankittuna reippaasti enemmän.

Äsken tuli pelattua friends to the end läpi ja parisen tuntia siinä meni. Game over ruutu näkyi useammin kuin kehtaan myöntää ja enimmäkseen se johtui siitä, että en tarkkaillut kuinka paljon mulla oli vielä kestävyyttä jäljellä.
Peli kun ei mitenkään varoita siitä, että on vaikka viimeinen puolikas sydämestä menossa.
Viimeinen pomo sitten tappoikin useamman kerran.

Ihan jees lisäri joka paikkaa ison juoniaukon pääpelin tarinassa ja hahmojen eri kyvyt ja vaihtelu hahmojen välillä piti menon varsin tuoreena vaikka tämä kierrättääkin jo tuttuja kenttiä.
Itse en ole koko peliin koskenut sen jälkeen kun hardcore moodin läpäisin joten kierrätyksestä huolimatta paluu pelin pariin tuntui kohtuu virkistävältä ja olin unohtanut kuinka hyvältä peli näyttääkään.

Vaikka kaikki muutkin lisärit kierrättää vanhoja kenttiä pienin muutoksin niin eiköhän niistä kuitenkin saa vastinetta rahalle tuon 20e edestä.

edit: Näköjään olin pelannut hardcoren läpi 2017 maaliskuussa joten ei mikään ihme, että peli tuntui taas tuoreelta.
 
Aloitin sen ninja lisärin ja taidan lopettaa kesken.
Taas on vain kolme sydäntä eikä ruokaa tai muuta jolla parantaa kun tarve iskee.
Toki voi muuttua näkymättömäksi, mutta sekin ollaan kustu sillä, että se ei toimi jos joku muu animaatio on edes yhden framen verran kesken.
Lisäksi pystyy teleporttaamaan lyhyen matkaa ja nyt alkoi tuon käyttö jo nostaa vkäyrää ammo baronin aluksessa.

Normaalistihan ne laakista tappavat laser säteet menee hetkeksi pois päältä, mutta nyt niiden ohi teleportataan. Arvioi hiukan väärin teleportaus matka niin se on henki pois.
En halua edes kuvitella millaista paskaa ne lopun piikit+laava osio on.

Tietenkin hyökkäysten tehokin määräytyy sen mukaan kuinka monta jalokiveä olet kerännyt kuten friends forever lisärissä. Maksimi taso on ainoa hyvä ja yksikin osuma melkein puolittaa iskujen nopeuden.

Beach lisäri on ilmeisesti taas vain kolmella sydämellä ja siinä on pakko kerätä aurinkorasvaa ettei ala ottamaan vahinkoa eli homma on tavallaan aikarajalla varustettu.
Alkaa pikkuhiljaa kaduttaa koko ultimate paketin osto kun se risky lisäri on ollut ainoa oikeasti hyvä. Oletin, että kaikki olisi sellaista kevyttä kivaa pelaamista, mutta ei sitten.

edit: Jeps. Paskaahan tuo loppu on kuten arvasin. Ne liikkuvat piikit tappaa jopa kesken teleportauksen.
 
Viimeksi muokattu:
Siellä pitäisi olla kaikille versioille uusi ilmainen päivitys joka lisää jammies moodin ja blaster master zero muuttumisen.

 
Tänään tuli pelattua officer lisäri ja tuo pyjama lisäri.

Officer oli mukavan erilainen. Juoksemista, hyppimistä, ampumista ja palikoiden vaihtamista siinä samalla.
Tuossahan siis jatkuvasti loikkiessa vaihdellaan mikä palikka on taustalla ja mikä edustalla jotta sen päälle voi laskeutua ja jos shantae on palikan edessä kun sen aktivoi niin se mäjähtää päin ruutua ja kokeillaan uudestaan. Saman toki voi tehdä vihollisellekin.
Voisi luulla, että tuo jatkuva tasojen vaihtelu toisi vaikeutta hommaan, mutta tuo taisi olla koko pelin helpointa tasoloikkaa jopa siellä laava kentässä.
Varsinkin viimeksi pelatun ninja lisärin jälkeen tämä oli erittäin hauska.

Pyjama päivityskin oli kiva ja pilven päällä nukkumalla voi ohittaa monet kohdat ja vaikka tyynyn heilaitus on kohtuu hidas hyökkäys niin jopa ykkös tasolla se tekee 10 pojoa vahinkoa. Myös lampaat on pirun tehokkaita varsinkin pomoja vastaan, koska ne voi vahingoittaa sitä useamman kerran.
Matsi riskyn paattia vastaan ei kestänyt kauaa sillä se hajosi kun sitä löi pari kertaa tyynyllä ja laittoi kolme lammasta kimppuun.
 
Today we're thrilled to announce Shantae 5! You're invited to join Shantae in a brand-new adventure later this year on PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC... AND the newly announced Apple Arcade! Stay tuned for more details! Wayforward twit
 
Tuoretta pelikuvaa uusimmasta. Monen mielestä varmaan näyttää liiankin tutulta edelliseen verrattuna.

 
Hey, everyone! Development on Shantae and the Seven Sirens for Console/PC (and Apple Arcade Part 2) is nearly finished! We've moved the release window to Spring 2020, but promise it will be worth the wait! Thank you for your support!
ELmt8ZrWsAA5Qmp

Wayforward Twitter
 


Shantae and the Seven Sirens tulee digikauppoihin 28.5.2020. Pelistä tulee myös Limited Run fyysinen painos, mutta sillä on kuitenkin huono saatavuus että digiksi taitaa mennä ostokset.
 
European Switch owners: Due to reasons beyond our control, the launch date for Shantae and the Seven Sirens has been moved to June 4. Other platforms/regions, including Switch in North America, should remain unaffected. We apologize for the inconvenience!
WayForward Twitter
 
Ei tätä löydy Pleikka Storestakaan. Switch eShopiin tämä on lisätty ja sen voi lisätä toivomuslistalle, mutta ei ennakkotilata.
 
European PS4 players: The good news is we believe we've fixed the issue preventing Shantae and the Seven Sirens from appearing on PSN in the UK & other countries. The less-good news is it may not be available until June 7. We apologize for the delay and appreciate your patience!
WayForward Twitter
 
2020061022105600-06fbkfkvm.jpg


Nyt tuli pelattua Shantae and the Seven Sirens läpi Switchillä. Tämä on hyvin uskollinen edellisille osille ja tuttua kaavaa ei ole hirveästi muutettu. Shantae muuttuu tässä nyt eri eläimiksi kuin aikaisemmissa osissa, mutta muuten mennään aika tuttuja latuja. Tukalla moshaamalla edelleen hakataan vihut ja kaupasta voi ostaa shampoota, jolloin vihut ottavat enemmän damagea moshaamisesta.

Tässä on haettu retropeli fiilistä esim sillä miten ruudut vaihtuvat ja miten viholliset tulevat aina takaisin kun tulee takaisin edelliseen ruutuun. Sitten viholliset välillä räjähtävät monen räjähdyksen kera kun kuolevat. Viholliset sahaavat robottimaisesti aina samaa rataa pitkin.

2020060920145000-06fbvikyh.jpg


Tämä on tyylipuhdas metroidvania ja vanhojen alueiden koluaminen uusilla kyvyillä tulee tutuksi. Pelissä jaetaan avokätisesti parannusesineitä, joten vaikea tämä ei ole, kunhan muistaa käyttää parannusesineitä ennen kuin sydämmet loppuu. Reitiltä on syytä poiketa hakemaan aina sydämmiä, joita neljä keräämällä saa kasattua yhden lisäsydämmen terveyteen.

Tykkäsin, että tämä on hauska. Arvosana: 5/5.
 
Ylös Bottom