Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Spider-Man: Miles Morales

PS5:llä pelailin tämän vähän aikaa sitten. Lähes heti Spider-Manin perään ja se oli ehkä virhe, sillä sivutehtäviä ei jaksanut samalla tavalla nyt pelata, kun oli ehkä jo vähän ähkyä aistittavissa. Osittain siksikin peli muodostui ehkä yllättävän lyhyeksi kokemukseksi ja tuli enemmän välipalamainen loppufiilis, vaikka toisaalta hieno teos tämä kuitenkin on. Tarinaa kerrottiin edelleen mukavasti, todella upeat grafiikat (performance RT), pelaaminen todella sulavaa, ihan hyviä pieniä viilauksia sinne tänne emopeliin verrattuna jne. Uusi Peter oli kyllä jotenkin surkea. Pidin alkuperäisestä enemmän, mutta eipä tuota paljoa kuullut tai nähnyt.

Erinomainen teos, mutta olisi pitänyt pitää vähän väliä ennen kuin tämän pelaa. Jännä kyllä nähdä, mihin grafiikat yltävät tämän sukupolven aikana puhtaasti tämän genin peleihin keskittyessä, kun tämäkin näytti jo niin hyvältä.
 
Pelasin tämän nyt ps5lla, vaikka kyseessä olikin pienempi paketti kun spiderman 2018, tykkäsin tästä jotenkin enemmän. Paketti oli tiivistetty ja tuntuu että se turha jätetty pois, toisilla hahmoilla pelaaminen ja sivutehtävätkin tuntui olevan monipuolisempia hahmot mielenkiintoisempia jne. Kaupungissa liitely oli edelleen yhtä hauskaa kun alkuperäisessäkin, suurin parannus alkuperäiseen oli se että pystyi lukuunottamatta pari skriptattua kohtaa hiiviskelee kokonaan läpi ilman mitään round kakkosia.

Pelin luminen new york näyttää niin perkeleen hyvältä kaikkinee heijastuksineen että pelottaa mitä jälkeä tämän sukupolven aikana saadankin aikaan. Pelkäsin että tämä on tosi nopea rykäsy ja varmaan onkin jos vaan juoksee tarinan läpi, ite kuitenkin tässä nyt viikon pelannut ja nyt olen enää yhtä trophia vaille platinassa ng+ menossa. On tämä ainakin tämän 30e arvonen minkä nappasin black fridayn tarjouksesta. Toivottavasti spiderman kakkoseen saadaan entistä enemmän hyvää, mutta miles morales jo paransi paljon asioita.

Tästä on hyvä jatkaa, paras supersankari peli tällähetkellä mitä on, vaikka tykkäänkin enemmän synkästä arhkham sarjasta enemmän. Mutta Batman ja Gotham on muutenkin synkempi kun kyseessä aikuinen masentunut mies on siitä helpompi tehää synkistelyä kun teini-ikäisestä pojasta jolla vielä elämä edessä vaikka supersankari onkin.
 
Samaan pakettiin ne sopii:Edit: mitehä näin vanha video nakattaan uutena youtubessa, mullahan on tuo paketti ollu jo julkkarista asti :D
 
Oma epäilys, että ovat jotain uusia "tv-mainoksia". Loppukesästä myös julkaisivat uuden Spiderman Miles Morales trailerin ihan yhtäkkiä ja ihmiset sitä ihmettelivät.
 
Tätä on tullut hakattua nyt ja ihan samat sanat kuin edellisestä osasta. Todella hyvin tehtyä megabudjetin toimintaa, joka voisi maistua aivan täysin puulta jollei liikkuminen olisi niin pirun siistiä. Ja siltikin meinaa vähän puuduttaa jos pelaa liian pitkään yhteen putkeen, koska onhan nämä tehtävät aivan samanlaisia kerta toisensa jälkeen.
Mutta erittäin hyvää viihdettä ja kyllähän tällaista uudella konsolilla ihastelee mielellään jonkun pätkän, vaikkei esim. elokuvissa tällaista jaksaisikaan.
 
Insomniac hei, kuka siellä toimistolla oli sitä mieltä että tää jatkuva "rattaiden jumittaminen" on jotenkin peliä parantava ja kiinnostava mekanismi? Lillukanvarsia, mutta jotenkin sellainen kirsikka kakun päällä monissa hölmöissä tehtävissä, että tämäkin toistuu kerta toisensa jälkeen.

Mutta edelleen, jos kerta pitää pelata tällaista "kartalla on piste, mene sinne" -> "siellä on pahiksia, hakkaa ne" -> "hakattuasi pahikset voit tehdä sen yhden asian mikä tähän tehtävään kuului (jonkun asian käynnistäminen tai sammuttaminen 99% tapauksista)" -> "mene seuraavan pisteen luokse" -aivottomuutta niin onneksi pisteestä toiseen siirtyminen on siistimpää kuin melkein missään pelissä ikinä. Ja taistelukin aika pirun viihdyttävää ja vaanimisella vihollisten tiputtelu sekin ihan ok, mitä nyt käy ensimmäisenä näistä aika väsyttäväksi.
 
Pitihän tää ladata kun ilmaiseksi sai Plus Extra tilaajana. Näin New Yorkin ystävänä petyin vähän siihen ettei ole kun Manhattan vaan karttana. Ei esim Brooklyniä eikä Queensia. Mutta muuten vaikuttaa oikein kivalta ja kyllähän Spider Man pelisarja saisi saada uuden fanin. Tein vaan siinä pienen virheen kun aloitin Miles Morales pelistä enkä edellisestä kuten olis kannattanut.
 
Viimeksi muokattu:
Tämäkin on muuten sen vrr päivityksen jälkeen saanut lisää potkua graafiseen antiin vaikka hemmetin hieno oli jo aikaisemmin. 4k+rt taitaa olla jo ihan vaihtoehto koska pyörii silti hyvin mikäli oikein muistan
 
Tämä ei alunperin kiinnostanut ollenkaan kun näytti niin samalta mitä peruspeli, mutta tuli kuitenkin testattua kalliimman ps+:n kautta ja hyvinhän tätä taas jaksoi.
Samaa mieltä monen muun kanssa siitä kuinka tämä on mukavan kompakti kokonaisuus vaikka ei tässäkään ole kuin muutama tarina tehtävä, 11 rikosta sen kännykkä sovelluksen kautta ja ehkä saman verran niitä muita auttamisia ja kaikki loppu on vaan erilaisia collectibleja.
Vaikka tästä tykkäsinkin ja otin jopa platinan niin silti olen edelleen sitä mieltä, että tämän olisi pitänyt alunperin maksaa korkeintaan 39e kun vertaa kuinka paljon kattavampi se edellinen oli.

Vaikka tämä on ilmeisesti teknisesti parempi mitä orkkis tai sen remaster niin silti mun silmään jopa peruspelin ps4 versio näytti paremmalta ihan vaan sen takia kun siinä on kesä ja puissa vielä lehtiä.
Tässä oli kyllä parhaimman näköinen lumisade mitä olen peleissä nähnyt, mutta ihan yhtä ankeita ne talviset maisemat on silti ja pian niitä saa tuijottaa taas tosimaailman puolellakin.

Tuli sitten ostettua myös sen edellisen remaster kun sen sai tämän ultimate päivityksellä 20e hintaan ja siitä napsahti mukavasti platina tallennuksen siirrolla välittömästi.
 
Mikä mahtaa olla vikana, storen PS4 -versio vaihtaa värit taistellessa ja siirtymissä aivan oudoiksi, välivideoissa on normaalit värit?

Sama juttu sekä PS4 Pro:lla että PS5:llä.

Tuollaisena on kyllä pelikelvoton:mad:
 

Liitetiedostot

  • Marvel's Spider-Man_ Miles Morales_20230203144902.jpg
    Marvel's Spider-Man_ Miles Morales_20230203144902.jpg
    910,6 KB · Lukukerrat: 27
Vitsilläkö heitit? Kaikki kuva-asetukset ovat defaulttina.

Jotain löytyi haulla:

Täytyy pelailla eteenpäin, jospa tuo tokenisi.

Emmä usko, että @TT-2k heitti vitsillä, mielestäni kanssa muistuttaa värisokeiden asetuksia, joskus jossain pelissä vahingossa painanut päälle ja näytti vähän samankaltaiselle (tosin siinä oli taustassakin värimuutoksia). Liekkö joku bugi? Kannattaa kokeilla poistaa ja asentaa uudelleen ihan ensitöikseen
 
Vitsilläkö heitit? Kaikki kuva-asetukset ovat defaulttina.
En suinkaan. Esim. The Last Of Us Part II:n saa näyttämään noilla saavutettavuusasetuksilla tällaiselta.

Update! Kävin nyt ihan huvikseni tsekkaamassa nuo asetukset, ja teoriani oli tismalleen oikea. Eli käyhän ottamassa tällainen asetus pelin asetuksista pois: Accessibility > Contrast Options > Preset 1. Tuon kun vaihtaa Off-asentoon, niin jo näkyy taas Miles ja Hämis perinteisellä värityksellä.
 

Liitetiedostot

  • the-last-of-us-part-ii-accessibility-high-contrast-mode-en-12jan21.jpeg
    the-last-of-us-part-ii-accessibility-high-contrast-mode-en-12jan21.jpeg
    269,6 KB · Lukukerrat: 12
Viimeksi muokattu:
En suinkaan. Esim. The Last Of Us Part II:n saa näyttämään noilla saavutettavuusasetuksilla tällaiselta.
Missähän tuo asetus on ja miksi on yleensä edes olemassa?

En oikein usko että olisin kahteen konsoliin onnistunut asettamaan moisen päälle!
 
Viimeksi muokattu:
Missähän tuo asetus on ja miksi on yleensä edes olemassa.

En oikein usko että olisin kahteen konsoliin onnistunut asettamaan moisen päälle!
Nuo saavutettavuusasetukset ovat myös pelikohtaisia, joten jos on tullut jotain kuitenkin säädeltyä pelin asetuksissa, niin kai se teoreettinen mahdollisuus ainakin on, että olisi vahingossa mennyt joku tuollainen asetus päälle. Silloin se varmaankin olisi sekä PS4:llä että PS5:llä. Mutta toki voi tuossa varmaankin jokin bugikin olla kyseessä. Vaikea sanoa, kun ainakaan itse en kuitenkaan tuon tyyppiseen bugiinkaan ole törmännyt missään pelissä. Melkein mikä tahansa bugeissakin lienee kuitenkin mahdollista.
 
Missähän tuo asetus on ja miksi on yleensä edes olemassa.
Kerkesinkin tuossa ylempänä jo vastaamaan, mistä tuo asetus löytyy. Noita erilaisia saavutettavuusominaisuuksia on peleissä juuri sitä varten, että kaikilla ei ole samalla tavalla toimivat aistit ja/tai motoriset kyvyt.
 
En suinkaan. Esim. The Last Of Us Part II:n saa näyttämään noilla saavutettavuusasetuksilla tällaiselta.

Update! Kävin nyt ihan huvikseni tsekkaamassa nuo asetukset, ja teoriani oli tismalleen oikea. Eli käyhän ottamassa tällainen asetus pelin asetuksista pois: Accessibility > Contrast Options > Preset 1. Tuon kun vaihtaa Off-asentoon, niin jo näkyy taas Miles ja Hämis perinteisellä värityksellä.
Nyt toimii, kiitos:)
 
Tämä tuli pelailtua PS+ Extrasta. Grafiikat olivat huikeat PS5:llä pelatessa ja kaupunki tuntui edellisosaa eläväisemmältä, mutta varsinainen pelikokemus jäi auttamatta ohkaiseksi. Pääpahis oli supertylsä ja tuo toistuva kaava, jossa pitää ensin pieksää kaikki viholliset ja vasta sitten pääsee avaamaan oven tai tekemään jonkun ylihelpon puzzlen alkoi maistumaan puulta pettuleipääkin nopeammin.

Omissa muistikuvissani edellisessä Spider-Manissa oli huomattavasti enemmän vaihtelua tai sitten mukana oli jonkinlaista uutuudenviehätystä, jonka ansiosta 30 pelituntia kävi hyvästä viihteestä. Miles Moralesissa sain 9 tunnissa enemmän kuin tarpeekseni.

Ei tämä kokemus kuitenkaan ihan helpolla unohdu, siitä pitää huolen Sony. Nimittäin parin viikon takaisesta läpäisystä saakka on joka aamu sähköpostissa odotellut onnitteluviesti tarinan läpäisystä :D
 
Ylös Bottom