Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Steam Deck

Kannattaa tutustua Lutrikseen jos haluaa helpon tavan installoida Steamin ulkopuolisia launchereita ja pelejä. Se ei tällä hetkellä vielä ole klikkaus ja installointi valmis pientä säätöä joutuu tekemään, mutta pian pitäisi olla. Tällä esimerkiksi asensin FF XIV ja pelin saa käyntiin asentamalla launcherin jota Steam Deck tukee.

Sillä on helppo säilyttää kaikki samassa paikassa ja voit lisätä ne myös Steamiin


Ääni täältäkin Lutrikselle, vaikkei Steam Deckiä itseltä löydykään. Ensisijaisesti pelit kannattaa pyöritellä Steamin Protonin kautta, mutta Lutris tulee avuksi sitten niissä muissa tapauksissa.
 
Juuri kun mietin että olisi tosi mahtavaa nyt kun meillä on tuo virkistystaajuuden säädin niin saataisiin tallentaa se peli kohtaisesti. No mitä Gaben tekee ? Juuri tulleessa beta päivityksessä on tämä kyseinen ominaisuus, sekä paljon muuta.

Valitettavasti ei toimi kuin Steam peleissä, ainakaan toistaiseksi.


Edit: näköjään tämä oli steam client päivitys eikä steam os päivitys.
 
Viimeksi muokattu:
Tekeekö tuolla pienimmällä mallilla mitään jos hommaa siihen ison muistarin ja sinne pelit? Jääkö muistari kuitenkin liian hitaaksi isommille peleille?

Aika hintavia noi kalliimmat mallit..
Muisti on hitaampaa, mutta kyllä siinä silti samat pelit toimii. Enemmän tuossa ärsyttää muistin pieni koko. Kuten sanoitkin, niin se on melkein saman tien lähdettävä muistikorttikaupoille.
 
Tekeekö tuolla pienimmällä mallilla mitään jos hommaa siihen ison muistarin ja sinne pelit? Jääkö muistari kuitenkin liian hitaaksi isommille peleille?

Aika hintavia noi kalliimmat mallit..

Tietojeni mukaan muistarit on hivenen hitaampia kuin sisäinen muisti mutta ei puhuta mistään elämää muuttavasta erosta. Suurin ongelma pienimmässä mallissa (kuten jo mainittiin) on se muistin vähyys, siihen saa vähintään sen terasen muistikortin hommata jos meinaa vähänkään isompia pelejä asennella.
 
Uusi QoL päivitys

Note: this update was released with additional fixes

  • Lock Screen now includes battery status, network status, and time
  • Added an option to show battery percentage in the header. This can be toggled in Settings > General.
  • Added ability to re-claim Steam Deck rewards if they were accidentally redeemed by another account, and Steam Support has removed those items.
  • Added a button to reset an application's performance profile to system default
  • Reduced login time for users with thousands of screenshots
  • Perf overlay setting is no longer stored as part of the per-app performance profile
  • Fixed per-app performance profiles restoring the wrong FPS limit
  • Fixed an issue with keyboard theme not being applied the first time the keyboard was shown
  • Fixed an issue with keyboard theme not being applied when there is no connection to Steam
  • Fixed pinch-to-zoom gestures being active in certain places - preventing UI from being unexpectedly zoomed in
  • Fixed some focus issues in the Library when going back from a game's detail page. It should give focus back to the last focused item properly.
  • Fixed various issues with the Re-order Controller dialog
  • Fixed login issues with users that have a '/ 'character in their profile name
  • Fixed the Confirm button on controller layout export screen exporting more than one configuration
 
Viimeksi muokattu:
Uusin päivitys korjaa ongelman missä laite ilmoittaa että päivitys saatavilla vaikka juuri ansensit sen, jotta tämä päivitys asentuu kokonaan sinun täytyy tehdä cold bootti sen jälkeen. Sammuta koko laite ja käynnistä uudelleen niin päivitys asentuu, pelkkä uudelleenkäynnistys ei riitä.
 
Pelejä joita nyt testaillut kun tuli ostettua puolen teran muistikortti. Yhdenkään pelin latausajat eivät olleet pitkiä jotka lisäkortille on asennettu.

Final Fantasy X/X-2

30 FPS lukko jopa PC versiossa, toimii kuin unelma ei ongelmia.


Final Fantasy XIV

45 FPS rajoitin SD asetuksista, tällä voi pitää lähes kaikki asetukset päällä ja peli näyttää SD pienellä ruudulla todella hyvältä. Framerate pysyy tasaisena lukuunottamatta kaupunkeja missä ihmismassat kasaantuu niin isoiksi että on mahdoton pitää paljoa yli 30. Mutta tämä on hyvä kompromissi kun ei näitä paikkoja edes kaupungeissa ole kun pääkristallin ympärillä mihin jengi kerääntyy, muuten peli pysyy tasaisena. Päätekijä sulavassa frameratessa on pudottaa ihmiset/objektit asetus minimiin, joten peli ei näytä kerralla montaa hahmoa.


Euro Truck simulator 2

45 FPS lukitus myös tässä. Avaintekijä sulavassa frameratessa on pakottaa pelin SD asetuksista uusin proton versio päälle, tämän kun tekee peli tarjoa DX 11 optiota kun taas aikaisemmin testasin niin en millään saanut sitä sulavaksi mutta tällöin käytössä oli vain OpenGL mitä en tajunnut. DX11
modissa pelin grafiikka asetukset voi pitää sen verran korkealla että näyttää hyvältä.


Death Stranding

Tämä peli on aika ongelmallinen. 60 FPS on aika mahdoton saada ja jos laittaa vaikka 45 FPS rajoituksen niin peli stutteroi paljon vaikka jos sen saman pätkän pelaa ilman lukitusta ja se ei ikinä droppaa alle 50. Peli ei myöskään tue SD natiivi resoluutiota joten se on tosi suttuisen näköinen. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää 720p 30 FPS lukolla ja en kyllä suosittele peliä tällä tavalla pelattavksi kun ottaa huomioon miten huonolta se näyttää SD ruudulla.


Dead Space

Pitihän se tämä nyt asentaa Remaken kunniaksi ja lukuunottamatta paria pientä ongelmaa tämä peli on kuin unelma pelata SD:llä. Lukittu 60 FPS, näyttää todella hyvältä pienellä ruudulla. No mitä ne pari pientä ongelmaa sitten on kysyt.

Pelissä on järkyttävä dead zone ongelma ohjainten kanssa, 30-40% saa tattia kääntää ennenkuin mitään alkaa tapahtumaan. Tämähän tekee tähtäämisen todella hankalaksi koska sitten kun se alkaa liikkua se liikkuu todella nopeasti heti koska tatti on niin jyrkästi käännetty, tähtäämisestä tulee sellaista ihme näpyttelyä eri suuntiin kun koskaan osu kohdalleen. Onneksi SD tarjoaa todella kattavat kontrollien kustomointi asetukset, ainut mitä tarvitsee tehdä on muuttaa oikea analogi tatti hiireksi, dead zone poistuu ja ampuminen on tarkkaa. Pelissä ei myöskään ole ohjaimelle herkkyyden säätöä, mutta hiiren herkkyyden säätö löytyy joten kun muutat oikean tatin hiireksi voit myös säätää sen liikkumis herkkyyttä. Dead Zone ongelma jää tietysti vielä vasempaan tattiin mutta ei se ole juurikaan mikään oikea ongelma.

Toinen on pelin V-Sync joka lukitsee frameraten 30, se täytyy ottaa pois päältä ja SD asetuksista lukita 60.

Kuten näkyy pelin PC porttaus on aika ongelmainen mutta onneksi SD tarjoaa ratkaisut ongelmiin ja on sen jälkeen ihan unelma pelata. Vetäsin ekan kentän kokonaan vaikka piti vaan testata että toimiiko tuo hiiri kikka, Necromorphien listiminen on edelleen äärettömän hauskas.


Dead Space 2

60 FPS ei dead zone ongelmia, täydellinen alusta pelata myös tämä upea jatko-osa.


Prey 2016

High asetuksilla peli rullaa suht vakaat 60 FPS pieniä droppeja siellä täällä, myös tämä peli saa ison suosituksen SD pelattavaksi.

Vielä kun toisivat sellaisen ominaisuuden laitteeseen kun asennat peliä se kysyisi kumpaan tallennustilaan haluat asentaa, nyt pitää asetuksista aina käydä valitsemassa sisäisen tai kortin välillä kumalle haluaa pelin.
 
Yleisön pyynnöstä lisää testejä.

Doom 1 ja 2

Ne vaan toimii vaikka Doom 1 on merkattu ei tuetuksi, ei ongelmia.


Doom 2016

High asetuksilla tuntuu toimivan aika vakaat 60 fps, oli siellä paikkoja missä framet droppailee niin kun pudottaa valaistukseen minimiin niin ne dropit häviää. Tukee natiivi resoa. Vulkania kannattaa käyttää.


Doom Eternal

Muuten high asetukset mutta kaksi ensimmäistä (texture pool size ja varjot) mediumille niin peli rullaa sulavat 60 FPS. Voit toki heittää kaikki asetukset täysille ja fps lukon johki 45-50 koska ei se jaksa pitää 60 kokoajan, mutta mielestöni näin nopea tempoinen peli vaatii sulavuutta. Tämä on aika upea näyttö laitteen tehoista kun peli on optimoitu, se näyttää pirun hyvältä deckillä ja pelaaminen on silkin sulavaa.


Warhammer 40K: Space Marine

Jatko-osan myötä täytyy tämäkin pelata uudestaan. Toimii loistavasti kaikki asetukset katossa, tukee natiivi resoa.


Ni No Kuni 2

Medium asetuksilla saa suht vakaan 60 fps ja tukee natiivi resoa. Peli näyttää todella hyvältä SD ruudulla.


Vanguish

Ei valittamista, sulava pelata kun AA pudottaa minimiin ja tukee natiivi resoa.


Metal Gears Rising: Revengeance

Hienosti toimii tämäkin muuten mutta peli ei tue laitteen natiivi resoluutiota. Enpä muistanut miten päätöntä menoa tämä peli on.


Mad Max

Kaikki asetukset tapissa peli droppailee 50 fps paikkeille joten voi lukita vähä alempaan framerateen 45-50 tai pudottaa asetukset high:lle ja ottaa 60 fps. Tukee Natiivi Resoa.


Final Fantasy XIII

PC versio on tunnetusti surkea porttaus joten peli pyörii 30 fps mutta ei ole vakaa, mutta menut on 60 fps. Ei kauheasti ole vaihtoehtoja miten tätä pelata joten tämä on ihan pätevä keino kokea yksi sarjan peleistä joka jakaa pelaajat aika kahtia.


Quake 4

Tämä oli yksi peli jonka olisin halunnut pelata Deckillä mutta kun ei vaan toimi. Grafiikat on minimissä vaikka mitä asetuksia laittaisi, fps ei ole sulava 60 ja peli ei tue natiivi resoa. Eli ei kauhean mukava pelata. Yritin Quake Tweakeriä asentaa mutta en saa sitä toimimaan. No ehkä tämän pariin tulee vielä palattua kun haluaisin sen pelata mutta toistaiseksi aika pelikelvoton. Pelin testaaminen on vaan vaikeaa kun minkä tahansa asetuksen muutat niin se vaatii uudelleenkäynnistyksen joka on aika turhauttavaa.
 
Yleisön pyynnöstä voisit testata kuinka hyvin Brutal Doom ja Project Brutality pelaavat GZdoomilla. :)
 
Yleisön pyynnöstä voisit testata kuinka hyvin Brutal Doom ja Project Brutality pelaavat GZdoomilla. :)

Olipahan työ saada toimimaan. Mutta kyllä ne toimii, en vain saa kontrolleja laitettua oikein. Hahmo katsoo kokoajan ylöspäin, täytyy tutkailla missä vika.

Edit: selvitin vian mutta tähtäys kontrollit on kyllä niin kiikkerät etten tiedä saako niitä kohdilleen mitenkään. Muuten pelas tosi hyvin ja vaikutti aika brutaalilta. :D

Edit2: Latasin auto aim modin joka tekee pelaamisesta huomattavasti nautinnollisempaa, ei se pelaa peliä sinun puolestasi mutta ei tarvitse olla niin super tarkka. Tekee pelaamisesta paljon vauhdikkaampaa ja meno on hyvin hyvin erilaista kuin alkuperäisessä versiossa. Suosittelen ehdottomsti.
 
Viimeksi muokattu:
Io techistä löytyi varaosien hinnat.

UK charger - £24.99
EU charger - £24.99
Screen Adhesive - £4.96
Battery Adhesive - £4.96
Motherboard (No SSD included) - £289.99
Front Plate - £24.99
Back Plate - £24.99
Right Bumper - £6.99
Left Bumper - £6.99
Speakers - £24.99
Steam Button Rubber Membrane - £4.99
D-pad Rubber Membrane - £4.99
Action Button Rubber Membrane - £4.99
Screen (64 GB / 256 GB) - From £59.99
512 GB Anti-glare Screen - From £89.99
Fan - From £19.99

 
Tuli katsottua BeatmEmUpsin kokemuksia Steam Deckistä ja muutama hyvä huomio mitä en ollut ymmärtänytkään, jotka kieltämättä herätti mielenkiinnon samantien tätä kohtaan.



Ekana, en ollut tajunnut miten paljon isompi Steam Deck on Switchiin nähtynä. Omasta mielestä Switchin näyttö onkin aina ollut vähän snadi.

Toinen seikka mitä en myöskään ollut ajatellut on se, että Steamissähän on jatkuvasti alennuksia, joten pelien hommaaminen on huomattavasti edukkaampaa kuin Switchille, jonka alennukset on varsin maltillisia aina. Itse en ole koskaan Steamistä pelejä ostanut konsolimiehenä, mutta jos olisi kirjastoa valmiina niin lähtisi kyllä samantien laite tilaukseen.

Myöskin suorituskyky teki vaikutuksen, pelit näytti pyörivän kauttaaltaan yli 30fps, lähempänä 40fps, jota voi pitää kyllä jo varsin hyvänä käsikonsolille. Myös grafiikka on ihan eri planeetalta kuin Switchillä.

Negana taas sitten akunkesto, josta Hideo onkin maininnut, eli akku sulaa kyllä raskaammissa peleissä muutamassa tunnissa.

Täytyypä alkaa enemmän seurailemaan ketjua, käyttökokemuksia ja sitä miten laite kestää käyttöä pitemmän päälle. :cool:
 
@Dragonfly Ootkos sä huomannu samaa että jos menee useampi päivä että pelailee vaan Deckillä niin sitten kun ottaa ohjaimen käteen se tuntuu tosi oudolta, pieneltä ja jotenkin hassulta. Äkkiä siihen taas tottuu mutta pistänyt vaan merkille. Saa toki muutkin vastata jos on laite tullut hankittua.
 
@Dragonfly Ootkos sä huomannu samaa että jos menee useampi päivä että pelailee vaan Deckillä niin sitten kun ottaa ohjaimen käteen se tuntuu tosi oudolta, pieneltä ja jotenkin hassulta. Äkkiä siihen taas tottuu mutta pistänyt vaan merkille. Saa toki muutkin vastata jos on laite tullut hankittua.
Ei ole tullut vielä sellaista että olisin pelannut vain Steam Deckillä monta päivää putkeen koskematta muihin laitteisiin. Mutta kyllä esim. Nintendon Switchin käsissä pitely Deckin jälkeen tuntuu aika erikoiselta - jopa gripin kanssa. Napit on liian pieniä, tattien liikerata jää lyhkäiseksi ja olkanapit ja "liipaisimet" nyt ovat mitä ovat.

Deck sen sijaan sopii käteen tosi kivasti. Napit ja tatit on kuin kunnon ohjaimesta konsanaan ja liipaisimessakin on liikerataa, niin ettei vaikkapa autopeleissä kaasu ole pelkästään on/off. On kyllä mukavin kädessä pidettävä kannettava pelilaite millä olen pelannut. Samalla tosin myös suurin, joten kannettavuudessa ei pärjää pienemmille laitteille. Vaatii repun tai jonkun muun nyssykän, että kulkee mukana. Tosin niin vaatii Nintendo Switchkin. 3DS tai PS Vita sen sijaan sujahtaa taskuun, mutta näissä on tietysti sitten omat juttunsa.

Muistaakseni lupasin @Miika_- :lle testaavani jotenkin strategianaksuttelua Steam Deckillä. Pahoittelut, mutta tämä on vielä kokeilematta. Sen verran itseänikin kiinnostaa miten Deckin kontrollit tällaiseen taipuvat, että otan jonkun RTS:n lähitulevaisuudessa testiin.
 
Kannattaa se USB hubi ostaa ajoissa. Oma Steam Deck on nyt käyttökelvoton uusimman päivityksen jälkeen ja pitää odotella että pääsee asentamaan Steam os uudestaan.

Liian paljon näitä tapahtuu joka päivityksen yhteydessä kun saa monesta suunnasta lukea, ei sitä vaan usko että se tapahtuu omalle kohdalle ennenkuin on liian myöhäistä.

Menee vkl sitten Steam Deck puutteessa.
 
Ylös Bottom