Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Taru Sormusten Herrasta: Kaksi Tornia - Elokuva vai kirja? (SIS. SPOILEREITA)

Unreal-Hawk

New Member
Sisältää spoilereita.

Ensi-ilta kauan odotetulle Taru Sormusten Herran -trilogian toiselle osalle tuli ja meni. Vaadin muidenkin TSH:ta seuraavien mielipiteitä, ja kertomaan oliko se elokuva sellanen kuin "toivoi". Kuvitteliko Entit juuri tuollaisiksi? Helmin Syvänteen taisto, vastaavaa suuruutta nähty? My opinion:

Odotin Kahta Tornia pitkät 365 päivää, eli heti kun näin Sormuksen Ritarit. Ne päivät ovat kalmanneet milloin enemmän ja milloin vähemmän, odottavan aika on pitkä. Kirjan sain luettua viikko - kaksi sitten, ja tätä tarkkailin, nimittäin miten uskollisesti Jacksonin näkemys seuraa alkuperäistä - The One and Only - Kahta Tornia, itsensä J.R.R. Tolkienin mielikuvituksen luomusta. Odotin kenties liikaa elokuvalta, niin montaa kirjan piirrettä, että elokuva latisti oman kuvani asioiden kulusta. Tuttua Hollywood-soopaa pääsi myös mukaan, tarkoittaen Aragornin ja Arwenin päästä heitettyä ns. suhdetta. Kumma kyllä, pidin siitä jollain tasolla... Se dramatiikka, mikä oli piilotettu karmean romanssin sekaan, oli hienoa. Silti, se vei liikaa aikaa itse tarinan kulun kertomisesta ja näin ollen Saattueen neljä jäsentä, jotka kävivät taiston Helmin Syvänteessä, eivät kohdanneet Saattueen kahta jäsentä Rautapihan rauniolla, kuten kirjassa.

Sarumanin sadattelua tappion johdosta ei kuultu, Griman Palantírin heittoa ei nähty, Saattueen seitsemän jäsentä ei jatkanut matkaansa. Raivostuttavaa. Joko minun kirjani on piraatti tuote tai vastaavaa, mutta en löydä siitä kohtaa, jossa Frodo, Sam ja Sméagol olisi mennyt Gondoriin Faramirin itsekkään käskyn takia. Odotin paljon syvällisempää keskustelua Frodon, Samin ja Faramirin välillä, mihinkään "joo, me viedään teidät nyt Gondoriin" -tyyliseen puheeseen en osannut varautua.

Helmin Syvänteen taisto oli käsittämättömän mahtava ja suuri taisto. Se oli juuri sellaista kuin sen kuvittelinkin olevan. Kymmeniä tuhansia örkkejä vastaan ihmisten ja haltioiden liittoumaa. Haldirin kuolema oli hyvin dramaattinen kohtaus, mutta silti jotenkin toiminnallinen.

Loppujen lopuksi, Kaksi Tornia ei miellytä kaikkia kirjan faneja, kaikkea ei voi saada. Kirjan suurena ystävänä, elokuva ei miellyttänyt täysin, mutta silti se jaksoi kiinnostaa loppuun asti ja toivoin hartaasti että se olisi jatkunut vielä. Mahtava elokuva, brilliantti toteutus ja tietenkin loistava näyttelijäkaarti hoiti homman loistavasti kotiin. Etenkin Klonkun / Sméagolin näyttelijä ansaitsee erikoismaininnan ja onnen toivotuksen Oscar jahdissa.
 
spoilaa niin perkeleesti:

Jep, mielestäni ensimmäinen osa pääsi hyvyydessä todella lähelle kirjaa, kun toinen osa jostain syystä ei päässyt niin lähelle. Veikkaan, että yhtenä osana oli suuret ennakkoodotukset ja muutamat raivostuttavat seikat. Eniten harmitti Gimlin rooli elokuvassa. Sillä kun ei tuntunut olevan muuta virkaa, kun luoda halpoja vitsejä tyyliin "heitä kääpiötä" ja höpsö kääpiö kämmää millon missäkin tilanteessa. Miksiköhän Jackson lähti tuolle linjalle?

Lisädramatiikkaa elokuvaan luotiin pienillä keksityillä kohtauksilla, kuten Sarumanin kuninkaassa "majailu", vaikka se ei kovin kauas kirjan hengestä jäänytkään. Aragornin katoaminen ja kuolleeksi luuleminen. Samaa sarjaa oli ensimmäisessä osassa Sarumanin ja Gandalfin taistelu, jollaista kirjassa ei käyty ollenkaan tai Frodon ja Arwenin ratsastus pakoon Sormusaaveita. Eikös Frodo mennyt yksin? (tai sitten pätkii ;)) Muutenkin juonen kulkua oli yksinkertaistetu paljon, mutta se on ymmärrettävää ja helposti anteeksiannettavissa, koska aika ei tietenkään riitä kaiken kertomiseen.

Monia pieniä yksityiskohtia oli molemmissa elokuvissa muutettu, miksiköhän? Niinkuin Morian kaivoksiin sisäänpääsy, kuka keksi salasanan. Tai se että kivi heitettiin kaivoksissa kaivoon tarkoituksella, mutta elokuvassa se oli vahinko. Sama jatkui myös toisessa osassa, nyt en vaan muista ainuttakaan, hehee.

Mikä oli hyvää :D Entit olivat loistavia ja rautapihalle hyökkäys oli helvetin hyvin toteutettu. Elokuvan loppupuolella keskityttiin oikeastaan vain Helmin syvänteen taisteluun ja tämän vuoksi Rautapihan tapahtumat jäivät kyllä pikkasen kesken. Sarumanin kanssa ei seurue päässyt elokuvassa ollenkaan kasvokkain. Klonkku oli loistava, sitä voisi hehkuttaa tässä 100 riviä, joten jätän väliin. Jos tehosteoscaria ei tipu, akatemia on jälleen kerran sokea.

Nyt kun kohta viikko on kulunut leffan katsomisesta, on jälkifiilikset hyvät ja veikkaan, että käväsen katsomassa tuon uudestaan piakkoin :D
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan frozen9999
taidan odottaa sita pidennettya dvd versiota ja sitten vasta kattoo sen

Odottavan aika on pitkä.

Pitäisikö tuonne topiciin muokata että sisältää mahdollisia spoilereita ..(?)
 
Kahden tornin piti olla alunperin NELJÄN tunnin pituinen mutta tuottajat saksivat sen 2h 59min pituiseksi joten kannattaa odottaa dvd julkaisua missä se on kokonaan;).
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan dmz
Odottavan aika on pitkä.

Pitäisikö tuonne topiciin muokata että sisältää mahdollisia spoilereita ..(?)

eikohan tassa viela vahan alla vuoden voi odotella :)
 
SPOILERIA!!!!



Itse en ole kirjoja lukenut, mutta elokuvat on maittanut molemmat. Heikkoa oli elokuvassa mielestäni se, että välillä alkoi väkisinkin huokailemaan kun näytettiin Aragonin ja Arwenin kohtauksia kerta toisen jälkeen. Huokailu jatkui myös esim. kun Entit vaan jutteli kun olisi halunnut nähdä Helmin Syvänteen taistelua.

Loppu taistelun alku oli myös mielestäni kuvattu heikosti, koska ruudulla oli tuhansia ukkoja yhtäaikaa ja sitten kamera zoomaa 0,5m päähän?!? Siitä saanu erkkikää selvää :( Mutta kyllähän se uskomattoman näköstä oli, kunhan kamera malttoi pysytellä hieman kauempana.

Erityis maininnan ansaitsevat mielestäni Gimlin ja Klonkun kohtaukset! Varsinkin Gimlin läpät olivat osuvia, enkä tainnut olla ainoa joka nauroi :) Myös kohtaukset joissa Klonkku keskusteli itsensä kanssa olivat todella hyviä.


Kaikenkaikkiaan loistava elokuva jossa tapahtui omasta mielestäni paljon enemmän, kuin ensimmäisessä leffassa.

Huomauttaisin myös, että en ole lukenut kirjoja, eli arvioin elokuvaa VAIN elokuvana, en kirjaan verraten. Jos olisin kirjat lukenut, saattaisi mielipide olla ehkä negatiivisempi.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan tomveh
Kahden tornin piti olla alunperin NELJÄN tunnin pituinen mutta tuottajat saksivat sen 2h 59min pituiseksi joten kannattaa odottaa dvd julkaisua missä se on kokonaan;).

Myös Fotr oli alunperin yli 4 h pitkä. Harmi, että dvd:llä ei tullut kuin n. 30 min lisää pituutta.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Warlock
Myös Fotr oli alunperin yli 4 h pitkä. Harmi, että dvd:llä ei tullut kuin n. 30 min lisää pituutta.
Joo, olis ollu Vanha metsä, Tom Bombadil ja Hautakerot mukana, niin olis ollu lähes täydellinen. ;)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Leo Stenbuck
Joo, olis ollu Vanha metsä, Tom Bombadil ja Hautakerot mukana, niin olis ollu lähes täydellinen. ;)

Samaa odotin myös Extended Versionilta, mutta turhaan :( Nyt siinä on vain 30min hobittien esittelyä ja jotain muuta turhaa aiheeseen kuulumatonta. Toivottavasti TTT:n Extended tuo jotain kovempaa.
 
Loistava leffa, mutta minuakin häiritsi nuo "pienet" omat lisäykset/poistot/muutokset.

Gimlin rooli ei minua häirinnyt, mutta Arwenin ja Aragornin suhteesta hehkuttamisen olisi saanut jättää vaikka kokonaan pois. Kaveri sanoi, että kirjan Helmin Syvänteen taistelussa ei ollut ollenkaan haltioita, pitääkö paikkaansa? Itse en satu muistamaan...

Muuten tuo Helmin Syvänteen taistelu oli kyllä loistava, samoin entit ja enttien hyökkäys rautapihaan. Tunnelma on kyllä uskomaton, kun ruudulla taistelee tuhansia hahmoja yhtä aikaa ja nuolia lentelee pitkin taistelukenttää. Samaa tunnelmaa oli enttien hyökkäyksessä.

Toivottavasti tuosta tuleva Special Extended Edition on sitten neljä tuntia pitkä. Määrä ei nimittäin ainakaan nyt korvannut laatua (paitsi örkkien hyökkäyksissä ;))
 
Loistava elokuvana, mutta varsinkin lopussa harhaili todella kauas kirjasta.
Faramir oli pettymys. Hän ei todellakaan ole (ainakaan vielä) se ylvään suvun vesa jollainen hänen pitäisi olla. Niin, hänen hiuksenskain ovat väärän väriset.
Elokuva oli joiltain osin täysin uskollinen kirjalle, mikä on plussaa. Tuo Frodon ja Samin piipahdus Osgiliathissa oli outoa...samoin haltiat Helmin Syvänteen taistelussa.
Nyt olisi mukava tietää miten Jacksonin näkemys Kuninkaan paluusta alkaa. Ainakin Frodon ja Samin osalta se alkaa kohdasta, joka kirjassa on Kahta tornia. Luultavasti myös muun seurueen osalta, sillä Saruman on yhä hengissä eikä Gandalf ole lähtenyt omille teilleen Pippinin kanssa. Saa nähdä miten kaikki olennainen mahdutetaan Kuninkaan paluuseen...

Jotain positiivista: Taistelut komeita. Haltioiden mukanaolo oli elokuvan kannalta hyvä, vaikka Tolkien varmastikin kääntyi haudassaan. Arweniakaan ei näytetty paljon.:)
 
Two Towers oli kyllä melko pitkälle sitä, mitä odotinkin. Kirjat olen lukenut herran vuosia sitten, joten juonen poikkeavuutdetkaan eivät juuri häirinneet (eivät ne mua kyllä muutenkaan yleensä häiritse kirjoista tehdyissä elokuvissa). Tuntui kyllä hieman kuin leffa olis loppunut kesken, Saruman tulee vielä mättää. Johonkin suvantovaiheeseen olis ollut parempi lopettaa kuin tohon melkein keskelle actionia.

Gimlin jutut ei kyllä paljoa naurattaneet, Arskakin heittää monissa leffoissa parempia one-linereita. Klonkku oli ehkä suurin pettymys, kuulin ennen leffaan menoa, että Klonkulle on ehdotettu sivuoscaria, joten luulin roolin olevan hieman monipuolisempi.

Lentelevä Nazgul oli siisti.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan TelpeFion

Faramir oli pettymys.

Puhut asiaa. Faramir kuvataan kirjassa aivan erilaisena, hänhän oli viisaampi ja "vahvempi" kuin Boromir, eikä samalla tavalla sormuksen vallan alla. Se puoli Faramirista nähdään toivon mukaan Kuninkaan Paluussa.
 
No nyt on leffa nähty. Yritän karistaa pois sen huuman mikä leffateatterista tultua on iskenyt, ja kirjoitan ajatuksiani...

SPOILEREITA.




+ Helmin syvänne (voi Luojani, mitä tykitystä!)
+ Klonkku (jakomielisyys, ääni, animaatio... ou jee :))
+ Entit (notkeudesta ja hätäisyydestä huolimatta)
+ Rohan (maisema, rakennukset, musiikki. vau)
+ Éowyn (suoraan kirjasta, loistava hahmo)
- Faramir (lukiko Jackson Lännen ikkunan pilvessä?)
- Ei pysy kasassa kuten kirja (liika poukkoilu tarinoiden välillä)
- Gimli (heihoo, lyhyt ja säälittävä kääpiö poistaa ahdistavuuden)
- Théodenin manaus (miksi? Alkuperäinen ratkaisu oli parempi)
- Se #%&$ Arwen (kylmempää rakkaustarinaa saa etsiä)

Pidin kuitenkin rainasta kovasti. Lopun Klonkku-cliffhanger oli loistava idea (saivatkohan sen muuten Bakshin animaatiosta, jossa Frodon, Samin ja Klonkun viimeinen kohtaus on jotakuinkin sama?) ja Keski-maa on rakkaudella tehty, yksityiskohtainen maailma johon on helppo uppoutua leffoissakin.
 
Kävin ennakko näytöksessä ja on hemmetin hyvä leffa. Ei kuitenkaan pääse aivan FOTR:in tasolle. Kyllä oli taistelut mahtavia ja Legolas rokkasi :) Ja tietenkin myös Viggo Mortensenin Aragorn.
 
Mielestäni Kaksi Tornia on paljon parempi kuin Sormuksen Ritarit. Ehkä siksi koska tuo oli suurilta osin kaikenlaista taistelua, joka on mieleeni. Klonkku oli aivan mahtava, ei parempi olisi voinut olla.
Menin leffaan sillä mielellä että katsotaan leffa leffana eikä verrata koko ajan kirjaan, kun tiesin että Jackson oli ottanut tiettyjä vapauksia kirjaan nähden. Loistava elokuva mielestäni. Jotkin pienet asiat häiritsivät, mutta mielestäni niin pieniä ettei niitä tarvi edes mainita. Ainut ehkä oli Aragornin ja Arwenin suhde joka oli mielestäni aika turha, Arwenista kun en pahemmin edes tykkää. Mielestäni Gimlin letkautukset olivat loistavia, ja teatterissa naurusta päätellen en ollut ainoa. Sitten se Legolaksen "surffaus" Helmin Syvänteessä niitä portaita alas oli mielestäni aika hieno, mutta kovin moni on sanonut että se oli todella tyhmästi tehty. Mielipiteensä kullakin.

Nyt vain pitäisi jaksaa odottaa vajaa vuosi tuota Extended Editionia :)
 
Eilen tuli käytyä tuo katsomassa, ja olihan se upea. Kyllä sitä kannatti taas vuosi odottaa, vaikka vähän mietitytti miten se iskee kun tuota Kahta tornia en ole kirjana lukenut, vaan olen jumissa Sormuksen ritareissa ainaisen ajan puutteen takia.

Kuitenkin, taistelu oli upea, Arwenin lisärooli ei ärsyttänyt eikä mikään muukaan ottanut leffassa päähän. Samalle tasolle ensimmäisen osan kanssa se ei kyllä pääse, samanlaisia kylmiä väreitä aiheuttavia ja tunteellisia kohtia ei ole kuten ensimmäisessä elokuvassa. Haldirin kuolema oli ainoa, mutta sekin meni niin nopeasti ettei se vaikuttanut samalla tavalla kuin Boromirin urhea taistelu viimeiseen hengen pihaukseen.

Klonkku oli aika veikeä, joskin se tapa millä Klonkun ja Sméagolin keskustelu välillä esitettiin oli aika hämärä kuvakulman hyppiessä paikasta toiseen ja luoden vaikutelman, että paikalla oli kaksi fyysisesti eri ruumiissa olevaa olentoa.

Kyllähän tuon varmasti katsoisi leffassa uudestaankin, mutten nyt tuhlaa 10 euroa taas katsoakseni sen uudestaan. Sitten kunhan DVD tulee myyntiin niin olen taas sitä ostamassa heti ensimmäisinä päivinä. Ja Extended Editionin tottakai kunhan se nyt tulee.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan NviperO
joskin se tapa millä Klonkun ja Sméagolin keskustelu välillä esitettiin oli aika hämärä kuvakulman hyppiessä paikasta toiseen ja luoden vaikutelman, että paikalla oli kaksi fyysisesti eri ruumiissa olevaa olentoa.
Juu, mutta sehän oli se ideakin.
 
Ylös Bottom