Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

The Last of Us -televisiosarja

Älä lue ketjua, jos noin pelottaa.
Simppeliä, eikö?

Miksi mä varoisin jotain juonipaljastuksia joita voisin vahingossa kirjoittaa? Eikö niiden lukeminen ole enemmänkin sun ongelma?
Täältä voi lukea myös jengin fiiliksiä ja mietteitä sarjasta ilman, että tarvii pelätä spoilereita. Nuo tagit on sitä varten ja käsittääkseni ihan yleinen sääntö näillä foorumeilla. Jos on noin vaikee käyttää tageja niin parempi, kun jätät kirjoittamatta. Henk koht minulle on se ja sama, kun olen pelit pelannut mutta osaankin ajatella omaa napaani pidemmälle.
 
Niin tai onko pakko lukea näitä ketjuja jos pelottaa niin paljon.
Kaikkihan nää pitäisi laittaa jonnekin vitun tägeihin.

Hyvin helppo sääntö, jos et ole katsonut, älä lue. Kaikki tästä eteenpäin on omaa mokaa.
Eikös tuolla logiikalla koko spoiler ominaisuus/mahdollisuus piilottaa tekstiä keskustelufoorumeilla yleisesti ottaen ole turha?
Oletko ikinä itse pitänyt sitä hyvänä toimintona vai täysin turhana?
 
Täysin turha. Itse en lue esim. peli ketjuja jos haluan nauttia pelin juonesta. Miksi lukisin?
No, ilmeisesti meillä on eriävänäisiä käyttäytymismalleja, niinkuin persreikiäkin. Mikä on tietysti aivan ok :) Keskusteluahan olisi hankala ylläpitää jos kaikki olisi joojoo miehiä :)

edit:// modeille olisi helpompaa toki jos kaikki persreiät noudattaisi annettuja sääntöjä reiän muodosta, tiukkuudesta/löysyydestä tai väristä riippumatta ;)
 
Viimeksi muokattu:
Tähän sarjaan liittyvissä haastattelussa Neil Druckman totesi myös viikolla, että aikoinaan oli harkinnassa prologi peli Last of Usista toisen studion kanssa. No se ei tietenkään toteutunut ja eikä sille mielestäni vielä ole ollut tarvettakaan.

IP:n kasvaessa vaan isommaksi niin voihan se teoriassa palata takaisin ajankohtaiseksi jossain vaiheessa, joko pelinä tai sarjana. Tosin se ei liene kovin todennäköistä ja muut suunnitelmat kohti tulevia tv-kausia ja moninpeliä ovat nyt pääosassa.
 
Täytyy vielä sanoa että mä en todellakaan osaa arvioida tuota sarjaa mitenkään. Se muistutti liikaa peliä ja sen tapahtumia. Ympäristöt, dialogi jne.
En siis osaa sanoa kuinka hyvä se oli vai oliko se hyvä ollenkaan. Vähän niinkuin katsoisi pelin välivideoita. Sellainen vaikutelma jäi.
Ehkä tämän takia se kolmas jakso tuntui niin loistavalta.
Näyttelijät ansaitsee erityismaininnan ja uskoisin että he olisivat pystyneet paljon parempaankin jos sarja olisi tehty enemmän TV-sarjan ehdoilla.
Muutettu kohtauksia, rytmitystä ja dialogia sopimaan paremmin televisiosarjaan sopivaksi. Esim juuri tuota dialogia olisi voinut muuttaa niin että se olisi tehty sopimaan nimenomaan Pedrolle ja Bellalle. Ei niin että Pedro ja Bella toistaa täsmälleen samat lauseet mitä toiset näyttelijät olivat pelissä lausuneet.

Viimeisessä jaksossa vedettiin mutkia suoriksi vähän liikaakin. Kuten joku tuolla mainitsi, siitä Marlenesta tehtiin aika yksiulotteinen "pahis".
Samoin se Ellien leikkauspöydälle vieminen tehtiin todella hätäisesti. Ymmärrän että pelissä pitää oikoa mutkia mutta oletin että tv-sarjassa tuon olisi voinut toteuttaa niin paljon paremmin.

Sen Ellien syntymän olisi voinut jättää kokonaan pois. Tuntuu jotenkin epäuskottavalta että Marlene tunsi Ellien äidin, joutui tappamaan tämän vasten tahtoaan, sen jälkeen toimitti Ellien Fedralle ja sitten liittyi Fireflysiin taistelemaan Fedraa vastaan ja yllättäen kuuleekin että Ellie on immuuni ja...tässä kohtaa mulla meni pää solmuun. Miten ja missä vaiheessa mikäkin oli tapahtunut, kuka tunsi kenetkin ja mikä motivoi mitäkin tekoa. Vähän liikaa yllättäviä käänteitä ja yhteensattumia.

Dialogista jäi muuten mieleen se kun Joel sanoo Ellielle siinä lopussa: "..löydät jotain taistelemisen arvoista". Mitä hittoa tuo muka tarkoittaa?
Tekeekö "taistelu" elämästä elämisen arvoista vai mitä? Muistan ihmetelleeni tuota jo pelissäkin että tuossa ei ole kyllä mitään järkeä. Vai onko se joku amerikkalainen sanonta? Hyvä elämä on taistelua?:)

Tämä teksti nyt antaa vähän turhan negatiivisen kuvan. Kyllä mä sarjasta pidin mutta en osaa erityisesti kehua muuta kuin sitä kolmatta jaksoa.
Jos en olisi pelannut peliä niin sitten osaisin kehua muutakin. Bellasta muuten sen verran että se on mielettömän ilmeikäs näyttelijä. Muutama ilme on jäänyt elävästi mieleen.
Joo kyllä tämä ensimmäinen kausi antaa odottaa parempaa jatkossa, on paljon parannettavaa - vaikkakin on nyt jo onnistunut. Mainitsemasi rytmitys ennenkaikkea tarvitsee tarkempaa tarkastelua.
 

Koehenkilöitähän olisi tuon kaavan mukaan helppoa valmistaa....
Paitsi, jos pelkkä tartuttaminen ei riittänyt, vaan se pitää tapahtua vain tietyn verran altistumalla.



Napanuora pitäisi leikata juuri oikealla hetkellä, jottei virusta/sientä/tms ole liikaa verenkierrossa.

En usko, että Ellie on ainoa synnytyksessä altistunut, vaan ainutlaatuinen, että altistui juuri oikean verran.

 
^
Olishan se kuitenkin liian helppoa. Miksi ei tota jätetty mysteeriksi olisi toiminut paljon paremmin. Muutenkin toi kohtaus jos olisi vedetty kunnolla eikä tuollaista nössykkää.
 
Sarja katsottu, teknisesti hyvin hoidettu, maisemat, efektit ja kulissit hienoja, suurin osa näyttelijöistä sopi rooleihinsa hyvin. Tarinan tahti, noh, ei tästä nyt mitään suuria kohokohtia sitten tullut, semmoinen pötkelö pitkälti. Mistä en tykännyt, Ellien näyttelijä oudon näköinen pälliskö ja jotenkin yliteinismartass käytös tyyli tungettu. Toisena sitten 2 muistelu täytejaksoa joilla ei ollut mitään virkaa tarinan etenemisessä ja kuljetuksessa. Kokonaisuutena 7/10
 
Täälläkin nyt koko sarja katsottu.

Ehdottomasti plussaa siitä että keskityttiin enemmän ihmissuhteisiin kuin tarttuneisiin. Taustalla oleva maailmanlopun katastrofi oli kuitenkin kaikessa tekemisessä läsnä, joten teema toimi näinkin kerrottuna.

Pedro oli loistava Joelina, kun taas Bella vähän vähemmän loistava Ellienä. Frank ja Bill ansaitsevat erityismaininnan. Loistavat roolitukset ja sarjan paras yksittäinen jakso.

Loppu oli vähän hätäisesti kerrottu. Siis ihan viimeinen jakso. Tykkäsin sen sijaan toiseksi viimeisestä jaksosta paljonkin.

Ei tämä nouse itsellä parhaiden sarjojen joukkoon, mutta hyvä ison budjetin HBO-sarja tämä on. Pitäisi varmaan pelata peli uudelleen niin saisi vähän enemmän vertailua tehtyä sen kanssa. Nyt kun edellisestä pelikerrasta on jo vuosia, niin muisti vaan pääpiirteet tarinasta.
 
8 jaksoa takana ja täytyy kyllä ihmetellä mikä tässä oli nyt niin ihmeellistä kun arvosanat antavat ymmärtää?

Hyvät näyttelijäsuoritukset Pedrolta ja Bellalta ja oli ihan laadukkaasti tehty sarja mutta siitä vaan uupui se kunnon jännitys ja wow!-hetket. Tuli nukahdettua ainakin 4 kertaa sarjaa katsoessa. Kai se täytyy vika jakso koittaa tsekata vielä...
 
Omaan makuun oli kyllä varsin hyvä pläjäys. Ei kuitenkaan missään nimessä noussut GoT:n tasolle ja äkkiseltään tuntui, että olin enemmän innoissani jopa Stranger Thingsistä. Toki osaltaan voi vaikuttaa se, että tämä on jossain määrin vanhan toistoa.

Itsekin taipuisin vähän siihen, että pelissä Ellie ja Joe oli paremmin "näytelty". Toisaalta en menisi sanomaan, että sarjassakaan näyttely olisi ollut huonoa, mutta persoonat/persoonallisuudet tuli vähän eri kulmassa.

En tainnut 3 jakson jälkeen kirjoitella mitään vaikka teki mieli. Arvelin, että pahoittaisin mieliä ja voisi myöhemmin ilmetä, että mielipiteeni on väärä. Nyt uskallan sanoa, että kyseessä oli selvästi sarjan turhin ja huonoin jakso, joka oli täysin irrallinen muusta sarjasta. Jos tämmöisiä höttöjaksoja olisi nähty missä tahansa muussa vastaavassa sarjassa, niin se olisi kaikkien mielestä kakkaa. Kun Druckmann tekee sen homoilla, niin aina löytyy faneja. Mä en käsitä mitä lisäarvoa homoseksuaalisuus tuo siihen, että keskelle sarjaa tulee jakso, jossa käydään läpi 2 totaalisen sivuhahmon koko elämän rakkaustarina läpi, kun se ei millään tavalla liity edes loppujen lopuksi koko tarinaan. Seikkailutoimintasarjaan siis lisätään yksi romanttinen draama -jakso. Kukaan ei ymmärtäis ko. jaksoa, jos se olisi olisi tehty heteroilla. Ainut jakso missä tuli pälyiltyä somea puhelimesta, kun jakso oli vain niin pitkästyttävä. Enkä olisi huomannut tarinallisesti, jos olisin skipannut koko sarjan pisimmän jakson.
 
Seikkailutoimintasarjaan
Seikkailutoimintasarja? Minusta TLOU on ollut jo pelissä ihan täyttä ihmissuhdedraamaa. Tietysti se tuntuu toiminnalta kun se on peli mutta ne peliosuudet kuorimalla pois se on ihan muuta kuin "seikkailutoimintaa".

Noin muuten en halua tuohon asiaasi sanoa mitään koska en ole sarjaa vielä katsonut. Ehkä palaan asiaan jos on tarvetta. Sen verran mielenkiintoinen näkemys kuitenkin että haluan itsekin kokea että onko tosiaan turha ja asia olisi eri jos olisi eri muuttujia. Näin lähtökohtaisesti vähän epäilen koska jo kerran tuo "genre" tuntuisi olevan noin hukassa.

Game of Throneskin (näin esimerkkinä) kun kuitenkin oli ihan muuta kuin taisteluja ja lohhareita mutta monille kai se oli vain sitä. Se juonittelu ja keskustelut (eli ihmissuhdedraama) oli koko sarjan parasta settiä. Joten jos TLOU on "seikkailutoimintaa" niin voisin kärjistäen sanoa että on ehkä vähän hukassa mikä on sarjan idea :D
 
En tainnut 3 jakson jälkeen kirjoitella mitään vaikka teki mieli. Arvelin, että pahoittaisin mieliä ja voisi myöhemmin ilmetä, että mielipiteeni on väärä. Nyt uskallan sanoa, että kyseessä oli selvästi sarjan turhin ja huonoin jakso, joka oli täysin irrallinen muusta sarjasta. Jos tämmöisiä höttöjaksoja olisi nähty missä tahansa muussa vastaavassa sarjassa, niin se olisi kaikkien mielestä kakkaa.
Se oli turhan irrallinen kyllä, mutta ei siksi että jakso olisi ollut huono, vaan kun sitä ei hyödynnetty enemmän. Frank ja Bill olisivat voineet olla mukana useammassa jaksossa. Tässä kohtaa TV-sarjan olisi ollut jopa aika helppokin laajentaa pelin ulkopuolelle. Niinkuin tietysti vähän jo kolmosjaksossa tekivät.
Kun Druckmann tekee sen homoilla, niin aina löytyy faneja. Mä en käsitä mitä lisäarvoa homoseksuaalisuus tuo siihen, että keskelle sarjaa tulee jakso, jossa käydään läpi 2 totaalisen sivuhahmon koko elämän rakkaustarina läpi, kun se ei millään tavalla liity edes loppujen lopuksi koko tarinaan.
En todellakaan ole mikään Druckmann fani, eikä homoseksuaalisuus tuonut mitään lisäarvoa kyseiseen jaksoon, mutta jakso oli hyvä. Se kertoi hienon tarinan kahden ihmisen elämästä katastrofin keskellä. Sopeutumisesta uuteen elämäntapaan, rakkaudesta ja tunnekirjosta koko skaalalla. Aika hulluahan tässä on se, että tässä yhdessä jaksossa oli enemmän tunnetta ja ihmisten välistä sidettä kuin loppusarjassa yhteensä. Ei ainakaan minulle ollut mitään väliä, että hahmot olivat homoja. Pienillä muutoksilla voisin väittää, että sama jakso olisi toiminut yhtä hyvin myös heteroparin tarinana.
Seikkailutoimintasarjaan siis lisätään yksi romanttinen draama -jakso. Kukaan ei ymmärtäis ko. jaksoa, jos se olisi olisi tehty heteroilla. Ainut jakso missä tuli pälyiltyä somea puhelimesta, kun jakso oli vain niin pitkästyttävä. Enkä olisi huomannut tarinallisesti, jos olisin skipannut koko sarjan pisimmän jakson.
Seikkailua sarjassa oli, mutta toimintaa itseasiassa aika vähän. Tämä oli täyttä ihmissuhdedraamaa alusta loppuun.

Kerrotun tarinan kannalta on totta, että jakson 3 voisi skipata melkein kokonaan, mutta kuten jo sanoinkin, niin tätä puolta tarinasta olisi helposti voinut TV-sarjassa laajentaa. Nyt jos pelin kakkososasta tehdään useampi kuin yksi kausi TV-sarjaa, niin odotan ja toivon, että siellä hypätään pelin pakottamista normeista pois ja mennään rohkeasti syvemmälle myös muiden henkilöiden kohtaloihin.
 
Omaan makuun oli kyllä varsin hyvä pläjäys. Ei kuitenkaan missään nimessä noussut GoT:n tasolle ja äkkiseltään tuntui, että olin enemmän innoissani jopa Stranger Thingsistä. Toki osaltaan voi vaikuttaa se, että tämä on jossain määrin vanhan toistoa.

Itsekin taipuisin vähän siihen, että pelissä Ellie ja Joe oli paremmin "näytelty". Toisaalta en menisi sanomaan, että sarjassakaan näyttely olisi ollut huonoa, mutta persoonat/persoonallisuudet tuli vähän eri kulmassa.

En tainnut 3 jakson jälkeen kirjoitella mitään vaikka teki mieli. Arvelin, että pahoittaisin mieliä ja voisi myöhemmin ilmetä, että mielipiteeni on väärä. Nyt uskallan sanoa, että kyseessä oli selvästi sarjan turhin ja huonoin jakso, joka oli täysin irrallinen muusta sarjasta. Jos tämmöisiä höttöjaksoja olisi nähty missä tahansa muussa vastaavassa sarjassa, niin se olisi kaikkien mielestä kakkaa. Kun Druckmann tekee sen homoilla, niin aina löytyy faneja. Mä en käsitä mitä lisäarvoa homoseksuaalisuus tuo siihen, että keskelle sarjaa tulee jakso, jossa käydään läpi 2 totaalisen sivuhahmon koko elämän rakkaustarina läpi, kun se ei millään tavalla liity edes loppujen lopuksi koko tarinaan. Seikkailutoimintasarjaan siis lisätään yksi romanttinen draama -jakso. Kukaan ei ymmärtäis ko. jaksoa, jos se olisi olisi tehty heteroilla. Ainut jakso missä tuli pälyiltyä somea puhelimesta, kun jakso oli vain niin pitkästyttävä. Enkä olisi huomannut tarinallisesti, jos olisin skipannut koko sarjan pisimmän jakson.
Osaltaan kolmosjakson vaikuttavuutta lisää se, että tuollaisia kokonaisvaltaisesti toteutettuja romansseja homoseksuaalien välillä näkee edelleen viihteessä hyvin harvoin. Ei se tietenkään olisi sama asia, jos tilalla olisi heteroromanssi, joten siksi vähän turha jossitella asialla. Jakso on olemassa siksi, että tämä nimenomainen tarina haluttiin kertoa.

Se on kyllä totta, että jakso on irrallinen muusta sarjasta, mutta enemmistö näyttää päättäneen, että tarinankerronnan konventioita saa tällä tavalla rikkoa, kun sen vain tekee riittävän hyvin. Jakso on minusta sarjan paras, enkä välitä siitä miten se nivoutuu osaksi muuta tarinaa. Hyvä tarina on aina kertomisen arvoinen ja jos se tässä tapauksessa piti tehdä osana The Last of Us -sarjaa, niin olkoon sitten niin.
 
Ylös Bottom