Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Tilt-kaupat, kusetusta?

fabu

Member
Osalle teistä, pelien ostoammattailaisille, tämä ei varmasti tule yllätyksenä mutta muille tässä pieni varoitus Tilt-kauppojen hinnoittelusta ja toiminnasta.

Kotona Juniori on pidemmän aikaa pyytänyt Cars -peliä Wiille. Viime lauantaina (13.9.) päätimme sen hakea ja peli löytyi Tilt -kaupasta. Hinta huikea 69,69EUR, mutta se nyt on siinä niin ostettiin pois. Sitten muutama päivä myöhemmin oli asiaa BT-lelut myymälään ja sama peli oli siellä hyllyssä, hinta 26,95EUR!!!

Sen verran asia jäi kaivelemaan että kävelin kuitin kanssa Tilt-kauppaan ja kerroin olevani hieman harmissani asiasta, ja onko mitään tehtävissä? Myymälänhoitaja vastasi 3 sekunnin päästä; "ei voi tehdä mitään." Olisin lähinnä odottanut jotain pientä ymmärrystä asiaan esim. pieni hinnanalennus jostain toisesta pelistä tjms. Asia olisi ollut sillä hoidettu, mutta ei onnistunut.

Jotenkin tuo jäi kaivelemaan niin paljon että pistin tännekin viestiä. Itse en aio kyseisestä kaupasta ostaa enää mitään. 43EUR hintaero ei täällä kaada taloutta, enkä sitä rahaa jää sen enempää kaipaamaan, mutta ero on niin huikea että vivahtaa jo kusetukselta. Peli on käsittääkseni yli vuoden vanha. Typeryyksissäni tulin sen tuohon hintaan ostaneeksi, joten jääköön se minun viakseni.

No, pelejä tulee muutama kappale vuodessa ostettua, joten ohjaan ne rahat jonnekin muualle. Teille neuvoksi se että katsokaa kaikkien muiden paikkojen hinnat tarkkaan läpi ennen kuin Tilt -kauppaan ostoaikeissa kävelette sisään.

"Ei se tyhmä ole joka pyytää, se on tyhmä joka maksaa..." :confused:
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Joo, kyllähän se näin pakkaa olemaan että typeryydestä sakotetaan. AINA kannattaa yrittää kilpailuttaa ja katsella muitakin vaihtoehtoja. Pahimmillaan voi joutua maksamaan kolminkertaisen hinnan jostakin tuotteesta ja se ainakin tällä opiskelijabudjetilla näkyy heti.
 
Vastaus: Tilt-kaupat

Tässä lienee lähinnä kyse siitä että BT-lelukauppa (mikä lieneekään) on pistänyt pelin tarjoukseen tai ostanut erän myöhemmin, siinä missä Tiltillä on saattanut olla vielä alkuperäistä erää jäljellä. Olisihan toki ollut reilua alennus siitä pistää, mutta toisaalta Tiltillä ei mitään hintatakuuta ole. Yleisestikin firman hintataktiikka on, että hinnoista ei pahemmin tingitä, hintalappuun merkitty on se minkä saa maksaa. Varmaan tällä taktiikalla menettää kauppoja muille liikkeille, mutta eipä ole firma vielä konkkaan mennyt. Joskus myös Tiltin hinnat vertautuvat edullisesti kilpailijoihin verrattuna, esim. käytetyissä on kohtuuhintoja verrattuna etenkin Gamestopin riistohintoihin. Kannattaa siis olla hintatietoinen, eikä välttämättä ostaa sieltä ensimmäisestä paikasta, etenkin jos hinta tuntuu vähän tyyriiltä.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Sen jälkeen kun luottokortin hommasin, niin en ole nähnyt mitään järkeä ostella suomesta pelejä tai leffoja yhtään. Ulkomailta saa kaiken halvemmalla. :)
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Ajattelen niin, että uudesta PS3/XO pelistä olen valmis maksamaan 50-55 euroa kun taas Wiille kipuraja on 40 euroa. Harvoinhan noita pelejä uutena tuohon hintaan suomesta saa. Vanhemmissa peleissä joku 30 euroa on ehdoton maksimi.

Hinnantiputukset voivat olla melkoisia, esim. play myy PS3 classic sarjaa rapealla 20 eurolla. Itse ostin esim. Uncharted (PS3) ja Resident Evil valopyssy (Wii) stockalta kesällä 29 euron hintaan.

Peleissä hintaerot voivat olla huikeita ja tietysti se voi tuntua kusetukselta. Ehkä Tiltin ja Gamestopin tapaisten ketjujen huippuhinnoilla metsästetään sitten satunnaisesti lahjoja ostavia tai muuten kiireisiä, joilla ei ole aikaa seurata hintoja ja etsiä halvinta.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

huoh.. on jengillä pokkaa.

"Sen verran asia jäi kaivelemaan että kävelin kuitin kanssa Tilt-kauppaan ja kerroin olevani hieman harmissani asiasta, ja onko mitään tehtävissä? Myymälänhoitaja vastasi 3 sekunnin päästä; "ei voi tehdä mitään." Olisin lähinnä odottanut jotain pientä ymmärrystä asiaan esim. pieni hinnanalennus jostain toisesta pelistä tjms. Asia olisi ollut sillä hoidettu, mutta ei onnistunut."


järki käteen nyt. Milloin maailma on toiminut noin? Maksaa tuotteesta ja huomaa sen myöhemmin olleen vertailussa kallis ja haluaa täten hinnanalennusta. UUTINEN: tuotteet voivat maksaa kaupoissa eri summia! Se että harmittaa on harmillista. Se että kävelee takaisin kauppaan ja urputtaa ostamansa tuotteen hinnasta on tyhmyyttä ja kaikkien ajan tuhlausta. Tämä viestisikin on ajan tuhlausta. Tämä viestikin on ajan tuhlausta.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Se että kävelee takaisin kauppaan ja urputtaa ostamansa tuotteen hinnasta on tyhmyyttä ja kaikkien ajan tuhlausta.

Komppi! Ei tuollasista asioista voi syyttää kuin itseään.

Ja tähän vielä huomatutus: jos Gaystopista ostaa käytettyä, kannattaa AINA kysyä mitä maksaa uutena. Usein uusi peli saattaa maksaa jopa yli 20 euroa vähemmän kuin käytetty, koska niiden käytettyjen tietokanta ei kuulemma pysy aina hinnanmuutosten mukana.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Fabulle sympatiat harmittavasta tapahtumasta.

On tietysti ikävää että osa kaupoista myy vanhoja pelejä ylikalliilla, joskaan se ei tarkoita että hintamiinoihin pitäisi sokeasti polkaista. Kannattaa jatkossa katsella ahkerammin itseäsi tai jälkikasvua kiinnostavien pelien summia. Hintahaitari on etenkin iäkkäämmillä (yli vuoden julkaisuvanhoilla) peleillä hurjan leveä ja käytettynäkin tarjontaa on runsaasti tyrkyllä.

Mitä tulee Tilt-pelikaupan hintoihin, niin kaupallahan on myös valikoima alepelejä parin kympin euroluokasta ylöspäin (myös Wii-pelit), jos huokeammalla on jotain hakemassa. Lisäksi Cars-pelin kaltainen hinnoittelu ei ole pelkästään Tilt-liikkeen "yksinoikeushaprahdus", sillä vanhempia pelinimikkeitä myydään muissakin peliliikkeissä uuden julkaisun hinnalla. Tavarataloissa tämä on jopa yleistä.

Säännöllinen hintavertailu, käytettyjen pelien suosiminen ja erilaisten tarjouskampanjoiden hyödyntäminen ovat hyvä apukeino riistohintojen välttämiseen.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Myös aika kätevänä sivustona toimii vertaa.fi
Tuolta voi käydä tutkailemassa pelien hintoja ja vertailemassa niinkun osoite itsessään jo kertoo.
Kaikkia kauppojakaan tuolta ei löydy, joten tämäkään sivusto ei kata kaikkien tarpeita, mutta jotakin suntaanäyttävää kylläkin.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Aina harmillista kuin maksaa liika tuotteesta joka on 50% halvempi naapurikaupassa mutta..

Mene mihinkä tahansa ruokamarkettiin niin siellä on ylihinnoiteltuja pelejä, turha tämmöisistä asioista valittaa jälkikäteen, silloin tänne saisi tehdä ketjun melkein joka kaupasta.

Pitäisikö minun tehdä ketju nimellä "Anttila - Kusetusta? kuin Hazen hinta on siellä 69 ja sen saa "mistä vaan" 30 halvemmalla?

Turhaa mustaamaalausta tämä ketju on.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Itelläkin on vähän "hampaankoloon jäi" muistoja Myllyn Tilt pelikaupasta.
Kerran kysyin jotain uutuuspeliä sieltä,niin äijä kävi hakemassa pelin X-360 testikoneesta.Sanoin että haluan pelin jossa on vielä muovit päällä.Äijä sano siihen ettei ole kuin tämä kappale.Sanoin vielä että tosta saan sitten alennusta koska on käytetty peli.Ei tää on uus peli äijä vaan tokas ja otti multa uuden pelin hinnan.Olin juuri viemässä käytettyjä pelejä vaihtoon,joten oli pakko ottaa se sitten.
Ja jos vie käytettyjä pelejä sinne,niin niissä ei saa olla edes pölyä levyn pinnassa.Varmaan kusettavat muita asiakkaita samalla lailla.Naarmuuntumattomat ja pölyttömät pelit myydään uusina.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Itelläkin on vähän "hampaankoloon jäi" muistoja Myllyn Tilt pelikaupasta.
Kerran kysyin jotain uutuuspeliä sieltä,niin äijä kävi hakemassa pelin X-360 testikoneesta.Sanoin että haluan pelin jossa on vielä muovit päällä.Äijä sano siihen ettei ole kuin tämä kappale.Sanoin vielä että tosta saan sitten alennusta koska on käytetty peli.Ei tää on uus peli äijä vaan tokas ja otti multa uuden pelin hinnan.Olin juuri viemässä käytettyjä pelejä vaihtoon,joten oli pakko ottaa se sitten.
Ja jos vie käytettyjä pelejä sinne,niin niissä ei saa olla edes pölyä levyn pinnassa.Varmaan kusettavat muita asiakkaita samalla lailla.Naarmuuntumattomat ja pölyttömät pelit myydään uusina.
Siis myyjä otti sulta uuden pelin hinnan ja pakotti sut ostamaan pelin? Vetikö se krakasta leuan tiskiin ja kaivoi sun takataskun lompakosta setelit kassaan? Vai siis tarkoititko sitä, että teit kaverin kanssa kaupat eli päätit käyttää rahasi ostamalla myyjän tarjoaman tuotteen myyjän esittämään hintaan? Missä kohtaa myyjä kusetti sua, jos kerran olit koko ajan perillä siitä, että peli oli käynyt testikoneessa?

Meikäläinen vetää löytötaktiikalla: aina kaupoissa pyöriessäni tarkastan pelihyllyt säännöllisesti. Viime aikoina olen ostellut aika paljon pelejä uutena, sillä huokeita, ihan pelattavia tapauksia tulee vastaan melko tiheään. Pelien hinnat ovat ainakin täällä Turussa noin yleisestikin ottaen laskeneet ihan kivasti, varmaan osaksi GameSpotin taannoisen ilmaantumisen myötä (ESPN NHL Hockey 0,90 eurolla FTW). Metsästän aika harvoin käsiini jonkin tietyn pelin, ja varsinkaan julkaisun yhteydessä en viitsi rahojani tuhlata täysihintaiseen tuotteeseen. Osaa julkaisuista näkee kaupoissa piankin julkaisupäivästä ihan puoli-ilmaiseksi, joka kuukausi jokin kketju tai yksittäinen alan liike pitää jonkinlaisen varastontyhjennyksen tai kampanjan tai hintojentarkistusoperaation ja tuotteita päätyy hyllyyn/laariin poistohinnalla.

En ymmärrä ihan sitäkään, miksi ihmeessä Tilt-pelikaupan myyjän olisi pitänyt antaa alennusta ketjun aloittajalle - tai ainakaan sitä, millä argumenteilla liikkeen toimintaa olisi perusteltua kutsua kusetukseksi. Toki pienillä peliliikkeillä asiakaskunta on aina mahdollista pitää entistä tyytyväisempänä liikkeen toimintaan, mutta tässä tapauksessa rahan maksaminen yksittäiselle asiakkaalle ei varmaan olisi saanut tätä marssimaan jatkossa suoraan Tiltin tiskille kiertämättä BT:n kautta.

Voi ihan rauhassa lakata syyttämästä muita omasta huonoudestaan.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Jep, virheostoksia sattuu... Ei voi mennä sanomaan että liike on tässä tapauksessa "kusettanut" asiakasta. Tuotteillakin tuppaa nimittäin sisään-ostohinnat muuttumaan ajan myötä...

Oletetaan vaikka että Tilt on tilannut tätä peliä vuosi sitten 300kpl erän hintaan 50 /kpl... Suuresta määrästä johtuen heillä on edelleen vanhaa "kalliilla ostettua" varastoa jäljellä.

Kauppa X on myös tilannut samaista peliä kaksi viikkoa sitten hintaan 25/kpl. Näin ollen he myyvät tuotetta hintaan 39, Tilt ei tähän pysty koska ostohintakin on ko. hintaa korkeampi.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Ainahan sitä kaikkea sattuu ja pelien kohdalla pitää katsoa mistä saisi huokeammalla. Varsinkaan vanhasta pelistä ei kannata täyttä hintaa maksaa.

Peleihin ei liity, mutta kauppias toimintaan. Ollessani yläasteella vuonna nakki, lähdin ostamaan tuulipukua. Rahaa olin säästänyt tätä varten. No löysin omasta mielestäni todella hienon tuulipuvun ja varmaan tunnin pähkäilin, kun hintaa sillä oli. Eli kaikki säästöni hupenisivat siihen.

No päätin sitten ostaa sen ja poljin ostoksen jäleen kotiin erittäin tyytyväisenä. Kotiin päästyäni rupesin katsomaan läpi samana iltana tullutta ilmaisjakelulehteä.....sama liike mainosti aivan samaa tuulipukua 50% halvemmalla....tällöin kyllä syletti, olisi voinut myyjä sanoa, että jos huomenna tuut hakemaan niin saat puolet halvemmalla. Tai antanut sen 50% alennukset.

Oma vika, mutta viimeistä kertaa asioin siinä liikkeessä.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Ei noista kannata stressata. Tulee niitä huteja parhaillekin. Näin äkkiseltään tulee omalta kohdalta mieleen useampikin kauppareissu, jossa ensin hankitaan kaupasta kallis lelu ja kotimatkalla löytyy vielä parempi tarjous.

Nykyisin peliostoksia tehdessä tulee tsekattua ensin Huuto.netin tarjonta, sitten ulkomaisten verkkokauppojen hintataso ja lopuksi vielä suomihinnat Hintaseurannasta.

olisi voinut myyjä sanoa, että jos huomenna tuut hakemaan niin saat puolet halvemmalla. Tai antanut sen 50% alennukset.
Muistaakseni noissa tapauksissa asiakkailla on oikeus järkevän reklamointiajan sisällä saada tuo alennus. Se olisi ainakin hyvää palvelua, jos ei muuta. Ehkä joku voisi tsekata mitä Kuluttajavirasto tuumaa tuollaisista tapauksista..?
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Nykyisin peliostoksia tehdessä tulee tsekattua ensin Huuto.netin tarjonta, sitten ulkomaisten verkkokauppojen hintataso ja lopuksi vielä suomihinnat Hintaseurannasta.
Tämä on muuten raudanluja-taktiikka, ennen kuin lähtee peliostoksille.

Tiltistä sen verran, että jos vaikka verrataan Koskikeskuksen tilt kauppaa ja samassa paikassa olevaa gamestop:ia niin jälkimmäinen vie pisteet, eikä pelkästään hinnoittelun osalta.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Minullapa on päinvastainen tarina, myllyn prismassa kattelin wii:lle metroid prime 3:sta mutta jäi
todellakin hyllyyn naurettavan 62,90e hintalapun takia. No kävelimpä siitä sitten tilt-kauppaan,
jossa sama peli oli tarjouksesa 19,00e (aika halpa kotimaan hinnaksi jopa).

Eli komppailen jo kommentoineita, vaikka jonkun pelin itse haluaisi just nyt heti mulle(itse tai juniori), niin kannattaa kyllä katsella toisestakin kaupasta jos hinta vähänkin epäilyttää. Vertailemalla niitä kymppejä säästää, vaikkei lähtisi edes ulkomailta tilailemaan.

Muuten tilt-kaupoissa ei ole kyllä hintalaput ajan tasalla, sitä metroidia oli käytettyä myynnis n.35e kappale ja jotain RE4:sia löytyi gamecubelle varmaan kolmella eri hintalapulla.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Muistaakseni noissa tapauksissa asiakkailla on oikeus järkevän reklamointiajan sisällä saada tuo alennus. Se olisi ainakin hyvää palvelua, jos ei muuta. Ehkä joku voisi tsekata mitä Kuluttajavirasto tuumaa tuollaisista tapauksista..?

mutta eikös ole mahdollista purkaa koko kauppa, jos ei ole kerennyt avaamaan pakettia tai syömään kuittia, selitykseksi kelpaa, että ostin lahjaksi, mutta hänellä olikin jo tämä peli, tosin jotkut liikkeet laittavat lahjatapauksissa sinetin pakettiin, mutta ei kaikki.
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

mutta eikös ole mahdollista purkaa koko kauppa, jos ei ole kerennyt avaamaan pakettia tai syömään kuittia, selitykseksi kelpaa, että ostin lahjaksi, mutta hänellä olikin jo tämä peli, tosin jotkut liikkeet laittavat lahjatapauksissa sinetin pakettiin, mutta ei kaikki.

Tehty kauppa on tehty kauppa, eikä kaupalla ole velvollisuutta purkaa sellaista. Erityisesti monilla isoilla ketjuilla on kuitenkin tällainen käytäntö ihan asiakaspalvelun nimissä. Kannattaa kysäistä kaupasta, mutta ei kannata alkaa riehumaan, jos kaupan purkaminen ei onnistukaan.

Varmimmin homma onnistuu, jos kysyy jo etukäteen, voiko ostoksen tehdä ns. avokaupalla (eli niin, että sovitaan että tavaran voi tuoda takaisin ellei se sovikaan vaikka verhojen väriin).
 
Vastaus: Tilt-kaupat, kusetusta?

Mitä jos tilaan noudettavaksi GTA IV:n, vaikken ole vielä 18, niin luovuttavatko he sen minulle, kun menen noutamaan sitä?
 
Ylös Bottom