Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Uncharted 4 - A Thief's End

Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Tämä onkin vähän haastavempi peli, jossa paremmin tähtääviä palkitaan. Kasuaali pelailua voi sitten harrastaa MGO3:ssa.

Joo no mun pointti ei ollut se että onko peli haastava vai ei vaan se että tulee tyhmä olo pelaajana kun äijät ottaa luotia vastaan minkä ehtii. Ei mulla ole haastetta mitään vastaan, itse asiassa päinvastoin tykkän yleensä pelata vaikeammalla tasolla ja tätäkin peliä pelaan Hardilla.
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Joo no mun pointti ei ollut se että onko peli haastava vai ei vaan se että tulee tyhmä olo pelaajana kun äijät ottaa luotia vastaan minkä ehtii. Ei mulla ole haastetta mitään vastaan, itse asiassa päinvastoin tykkän yleensä pelata vaikeammalla tasolla ja tätäkin peliä pelaan Hardilla.

Nojoo, tyhmältähän se tuntuu. Onneksi tullut pelattu The Divisionia niin ei harmittanut niin paljon.

Suosittelen haulikkoa lähietäisyydeltä, snipuja ja kuristuksia. Tai sitten sitä one shot pistoolia. Helpottaa kummasti.
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Kyllä mulla putoo äijät kolmesta luodista ihan normaalilla pistoolilla (jos ei osu päähän.) Murskaavalla pelaan.
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Kyllä mulla putoo äijät kolmesta luodista ihan normaalilla pistoolilla (jos ei osu päähän.) Murskaavalla pelaan.

Testasin piruuttani tätä normaalilla vaikeustasolla pelin alku- ja loppupuoliskon taistelukohtauksissa ja päädyin tismalleen samaan lopputulokseen. Yhteenotoissa käytin ainoastaan tehotonta peruspistoolia ja ammuin ainoastaan keskivartaloon (pl. yksi pääosuma). Tässä tulokset:

Chapter 8
- Total shots fired: 32
- Hit ratio: 96%
- Total enemies defeated using gun combat: 10
- Heashots: 1

Chapter 17
- Total shots fired: 60
- Hit ratio: 93%
- Total enemies defeated using gun combat: 13
- Heashots: 0

Kummassakin tapauksessa
a) havaiji-paidalla varusteut viholliset kaatuivat kolmesta luodista,
b) luotiliiveillä varustetut kaatuivat neljästä luodista,
c) minigun+haarniskalla varustetut kaatuivat kymmenestä luodista (ja näitä tankkeja tuli vastaan loppupeleissä _hyvin_ harvoin 16h kampanjan aikana).
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Pian 20 tuntia team deathmatchia pelattuna ja onhan tämä ollut yllättävän kivaa. Aiemmissa unchartedeissa en edes kokeillut moninpeliä ja melkein jätin kokeilematta tässäkin.
Koska oma osumatarkkuus on aika paska niin päätin keskittyä parantamiseen niin on meikäläisestäkin jotain hyötyä. Tänään sain cintamani stonen päivitettyä sellaiseksi, että se antaa parannettavalle täydet energiat.

Mikromaksuihinkin sorruin kun kymmenen arkun avaamisen jälkeen en ollut vieläkään saanut Elenalle haluamaani asua ja tietenkin sillä oli hintaa 300 uncharted kolikkoa ja peli antaa niitä vain 200 ilmaiseksi.
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Tänään pelasin eka kerran tätä. Aikasemmista peleistä ei mitään kokemusta. Hyvältä vaikuttaa ja on kyl upeita maisemia.

Montko chapteria täs on? Mul menee harmaan kymmeniä tunteja päästä läpi.:eek:
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Nyt on pelattu ensimmäinen läpipeluu normaalilla ja sen jälkeen youtuben avulla keräten kaikki aarteet, päiväkirjamerkinnät ja liitteet ja keskustelut käyty. Aikaa meni tähän kaikkeen yhteensä 23 tuntia. Meni näköjään 7 tuntia helpoimmalla tuohon aarteiden sun muiden keräilyyn. Tulee vaan mieleen, että kyllä saa tahkota helpoimmallakin tosissaan, tuohon alle kuuden tunnin trophyyn...
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Ajatuksia läpipelattuani tämän:

Normaalilla pelasin ensimmäisen kerran ja koska olen täysin käsi kaikenlaisen ampumisen kanssa, menin automaattitähtäyksellä. Kuulun itsekin siihen ryhmään, joka oli erittäin iloinen siitä, ettei tässä ollut niin paljon ammuskeluräiskintää kuin aikaisemmissa osissa. Niihin on aina mennyt hermot täysin ihan normaalillakin pelatessa, etten ole vaikeammalla jaksanut edes kokeilla. Tämä osa toimi paljon mukavammin, kun sai hiiviskelemällä tappaa kaikki/suurimman osan, jolloin loppujen ampumiseen ei mennyt hermot. Lisäksi automaattitähtäys helpotti pelaamista niin paljon, että crushing-vaikeustaso meni helposti läpi. Tätä tottakai helpotti myös se, että kun peli oli jo kertaalleen läpipelattu, sai käyttöönsä kaikkea muutakin helpottavaa kuten loppumattomat panokset, kaikki aseet, slow motionit, bullet timet ja mitä näitä nyt olikaan. Nämä jipot ovat kaikki sitten tottakai helpottaneet trophyjen hankkimista, kuten päähän ampuminen, eipä mene kauan hidastaessa aikaa :D

Pidin pelistä, eikä oikeastaan ruvennut edes ärsyttämään kaikki se kiipeileminen. Tykkäsin sen narun kanssa menemisestä ja maisemat olivat upeat. Aarteiden/lappujen/keskustelujen saaminen/etsintä oli vaivatonta, koska ne oli sijoitettu loogisiin piilopaikkoihin, eikä esim. johonkin hiton katonrajaan kuten aikaisemmin... Sullyä olisi saanut olla enemmänkin, nautin paljon enemmän hänen ja Naten sanailusta kuin Samin ja Naten välisestä. Arvostan myös, että tässä pelissä ei ollut mitään yliluonnollisia natsizombeja, vaan pysyttiin normaaliuden sisällä.

Ääninäyttely toimi ja on hienoa, miten paljon kasvojen animointi on kehittynyt, jäänyt vahvasti mieleen LA Noire sen osalta. Oli todella hauska katsella varsinkin Elenan kasvojen liikkeitä. Puzzlejen puolesta olin aika pettynyt, ne olivat selkeästi paljon helpompia kuin aikaisemmissa osissa, niitä ei tarvinnut edes miettiä, koska ne olivat niin itsestäänselviä ja helppoja.

Kyllä tämä minulta saisi 9, tykkäsin monin puolin enemmän kuin aikaisemmista osista, mutta se johtunee siitä, etten ole niin kiinnostunut kaikesta siitä räiskinnästä, vaan tällä kertaa annettiin mahdollisuus pelata eri tavalla. Annettiin paremmin mahdollisuus nauttia myös ihan vain juonesta sekä maisemista ja peli oli kokonaisuudessaan hyvin rakennettu rauhallisempien ja toiminnallisempien osioiden kanssa.
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Mun ainoa kokemus Uncharted-peleistä on kolmonen jonka pelasin Vitalla. Osaako joku kertoa oliko se kovinkin riisuttu versio ison konsolin pelistä, vai yksyhteen käännös?
 
Mun ainoa kokemus Uncharted-peleistä on kolmonen jonka pelasin Vitalla. Osaako joku kertoa oliko se kovinkin riisuttu versio ison konsolin pelistä, vai yksyhteen käännös?
Golden Abyss on täysin itsenäinen pelinsä omalla uniikilla tarinallaan. Ei siis ole käännös mistään, vaan suoraan Vitalle tehty täysiverinen Uncharted-peli (joka ei juonensa puolesta kuulu varsinaisesti mihinkään väliin).
 
Napsahti Nathanin, Samuelin, Elenan ja Sullyn seikkailu läpi täälläkin vihdoin tänään, kun kellossa oli aika tarkkaan 18,5 tuntia. Kun tarinallisesti puhutaan, niin olipahan matka läpi maailman. Taattua Naughty Dog-laatua kaikkinensa, huippulaatuista tarinan kerrontaa! Upeat tutut hahmot, joiden kohtaloita jännitti. Vaikka kuinka koitin olla spoilaantumatta, niin jostain kuitenkin kirjaimellisesti sen verran luin etukäteen sattumalta, että...

<spoileria lopusta>
"loppu on onnellinen". Ihan hyvä oikeastaan näin jälkikäteen ajateltuna, että luin, koska olihan siinä loppuvaiheessa viimeisten 4-5 jakson aikana sellaisia tapahtumia, jotka olisivat voineet olla ehkä hieman liikaa sydämen päälle käyviä, jos ei ennakkoon olisi tiennyt "onnellisesta lopusta", vaikka yksityiskohdat olivatkin täysin pimennossa vielä.
En sen enempää spoilaa muillekaan loppua...

Gameplayn puolesta pelihän oli sitä vanhaa tuttua, vaikka tosiaan hiiviskelyelementtejä olikin tuotu mukaan. Niitä tuli itse hyödynnettyä aina mahdollisuuden niin salliessa. Pelasin oletusvaikeustasolla ja silläkin sain yleensä vain noin puolet korkeintaan listittyä hiiviskelemällä. Muutenkin peli tarjosi ihan riittävästi haastetta ja puzzlet olivat juuri sopivan vaativia. Jonkun verran sai aina omia aivoja käyttää, eikä mihinkään jäänyt jumiin niin, että olisi YouTubea joutunut käyttämään. Räiskintää oli sopivasti, vaikka muutama kohta oli ehkä ensituntumalta ja heti kohdan läpäisyn jälkeen hieman liian väkinäinen tai "vaikea".

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli erittäin laadukas peli! Miinusta annan muutaman hahmon pinnallisuudesta, koska mielestäni...

<pohdintaa hahmoista>
Rafe ja Nadine jäivät hieman haaleiksi, vaikka olivat kuitenkin tarinan pääpahikset. Hieman enemmän olisin kaivannut syventämistä heidän suhteensa. Rafen muuttuminen kumppanista totaaliseksi vihamieheksi tapahtui mielestäni vähän "kummallisesti", eikä se oikein kunnolla selvinnyt, miksi niin kävi. Nadinelle tarjottiin alkupuoliskolla paljonkin ruutuaikaa, mutta lopulta jäi vähän haaleaksi. Ehkä Samuelin ja Nathanin yhteistä historiaakin olisi voinut avata yhden jakson verran enemmänkin...Mitä esimerkiksi tapahtui loppupuoliskolla esitellyn kartanovierailun jälkeen, kun kaksikko sai haltuunsa päiväkirjan?

Ihan ei tämä nyt The Last Of Usin tasolle yltänyt, vaikka lähellä oltiin. Joelin ja Ellien tarinaa seuratessa tippa tuli linssiin, mutta vaikka...
<lisää pohdintaa hahmoista>
Nathanin ja Elenan kohtalo oli vaakalaudalla monessakin mielessä(selviytyminen, avioliiton kestäminen), niin ihan samaa fiilistä en tästä silti saanut.
Loppuratkaisun jälkeen tuli siitä huolimatta sellainen pieni tyhjyyden tunne, "nytkö se sitten loppui?". Kuitenkaan ei jäänyt sellaista kysymystä mieleen, että "mitä tämän jälkeen tapahtuu/tapahtui?", kuten TLOU:n kohdalla kävi. Tästä huolimatta todella solidi ja hieno matka, teknisesti erittäin hienosti toteutettu peli! Ihan täysiä pisteitä en pysty antamaan, mutta siellä 9+ kohdilla mennään. Ehdottomasti sellainen peli, jonka jokaisen tarinavetoisista peleistä tykkäävän PS4-omistajan täytyy kokea.

<< Kiitti spoilereista! T: Aika vihainen ylläpito >>
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

^ cool spoilers, bro. Ei varmaan vaadi paljoa että noita spoilereita pistettäisiin sinne tagien sekaan?
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

obama_sweating_time_636_ap.gif


Tämän takia UC4 tuli ostettua heti julkaisupäivänä. Järjen käyttö ei ole kielletty, vaikka kuinka fiiliksissä olisikin pelin lopusta.
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

<< Kiitti spoilereista! T: Aika vihainen ylläpito >>

Vähän niin kuin ajattelin ja oletin, että kuukauden vanhasta noin 15-20 tuntia pitkästä pelistä voisi noin yleisellä tasolla puhua ilman, että jokaisen kohdan eteen tarvitsisi laittaa spoileritägejä. Jos mainitaan täysin yleisellä tasolla
"onnellinen loppu" ja puhutaan muutamasta hahmosta tai kohtauksesta ihan yleisellä tasolla, niin
mielestäni joka hemmetin lausetta tai toteamista ei pitäisi tarvita laittaa tägeihin. Jos puhutaan yleisellä tasolla "hahmojen syventämisestä" ja "suuremmasta määrästä ruutuaikaa", niin ei kai noita tarvitse tägeihin laittaa. Samaten Nathanin ja Elenan suhde pitäisi olla myöskin selvää kaikille, jotka ovat edes jotain esimateriaalia pelistä nähneet...

Nostan käteni pystyyn ja pyydän mitä nöyrimmin anteeksi, jos jonkun läpipeluu nyt tuosta kärsi. Kuulutan kuitenkin myös vähän lukijan vastuuta! Jos viestissä on ensimmäisenä lauseena "Meni peli läpi tänään..." ja sitä seuraa monta pitkähköä kappaletta tekstiä, niin ehkä ennen lukemista kannattaa miettiä, jos ei itse ole peliä vielä pelannut, että kannattaako sitä lukea, jos ei halua minkäänlaisia spoilereita tai vinkkejä, mitä saattaisi olla tulossa...

Sori kauheasti ja anteeksi offtopic-rantista, mutta oli vähän pakko nyt avautua!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Vähän niin kuin ajattelin ja oletin, että kuukauden vanhasta noin 15-20 tuntia pitkästä pelistä voisi noin yleisellä tasolla puhua ilman, että jokaisen kohdan eteen tarvitsisi laittaa spoileritägejä. Jos mainitaan täysin yleisellä tasolla
"onnellinen loppu"
ja puhutaan muutamasta hahmosta tai kohtauksesta ihan yleisellä tasolla, niin mielestäni joka hemmetin lausetta tai toteamista ei pitäisi tarvita laittaa tägeihin. Jos puhutaan yleisellä tasolla "hahmojen syventämisestä" ja "suuremmasta määrästä ruutuaikaa", niin ei kai noita tarvitse tägeihin laittaa. Samaten Nathanin ja Elenan suhde pitäisi olla myöskin selvää kaikille, jotka ovat edes jotain esimateriaalia pelistä nähneet...

Ylläpito siivosi jo kertaalleen teksit tarinan lopusta piiloon. En halua kuulostaa ammattiloukkaantujalta sillä näitä löytyy jo nykyisellään ihan tarpeeksi foorumeilta. Tämän sanottua olisin kohtuullisen penseänä, jos lukisin miten UC -sarjan tarina päätetään ilman että olisin ehtinyt läpäistä viimeistä osaa. Etenkin kun kyseessä on näinkin tuore julkaisu jonka moni pelaaja ostaa juurikin tarinan takia. Tälläkin foorumilla on arvuuteltu sitä kuoleeko Nathan. Sinun tekstisi antoi melko selkeän vastauksen.
 
Vastaus: Uncharted 4 - A Thief's End

Ylläpito siivosi jo kertaalleen teksit tarinan lopusta piiloon. En halua kuulostaa ammattiloukkaantujalta sillä näitä löytyy jo nykyisellään ihan tarpeeksi foorumeilta. Tämän sanottua olisin kohtuullisen penseänä, jos lukisin miten UC -sarjan tarina päätetään ilman että olisin ehtinyt läpäistä peliä. Etenkin kun kyseessä on näinkin tuore julkaisu jonka moni pelaaja ostaa juurikin tarinan takia. Tälläkin foorumilla on arvuuteltu sitä kuoleeko Nathan. Sinun tekstisi antoi melko selkeän vastauksen.

Anteeksi vain, mutta kuulostat juuri nyt juuri sellaiselta...No hard feelings, enkä tarkoita mennä henkilökohtaisuuksiin, mutta siltä se vaan kuulostaa...

Mitä tulee toiseen lihavoituun kohtaan, niin kuinka pitkä on sitten se aika, jonka jälkeen voi alkaa keskustelemaan pelistä/elokuvasta avoimesti ilman pelkoa siitä, että joku tuotteen kokematon vielä pahastuu, jos sattuu lukemaan jotain spoilaavaa? Kirjoitan tämän nyt ihan samalla tavalla ylläpidollekin, jos vaikka saataisiin joku "virallinen kanta tai ohje" tähän asiaan...

Itsellä on esimerkiksi MGS V, Fallout 4 ja Witcher 3 kaikki vielä päätarinan osalta kesken ja käytän omaa lukijan vastuutani, kun luen tai katson videoita, jotka pohtivat kyseisten pelien tarinoita. Juu nuo on vanhempia pelejä jo, mutta esimerkiksi pituudeltaan ihan eri luokkaa kuin UC 4 esimerkiksi. Minusta on ihan yhtä lailla lukijan itsensä vastuu, jos pelaa pelinsä hitaasti tai valitsee ostaa esim. UC 4:n "myöhässä". Jos kuukausi julkaisun jälkeen tällaisten henkilöiden mielenrauhan takia ei voi pelin omassa ketjussa keskustella avoimesti ja yleisellä tasolla pelin tarinasta ja arvostella plussin ja miinuksin pelikokemustaan, niin kohta meillä on tällä foorumilla tarinaveitoisissa peleissä pelkkiä täysin spoilertageihin piilotettuja viestejä...
 
Ylös Bottom