Vastaus: Uusi pelilehti Gamereactor hakee avustajia
Prisoner sanoi:
Ilmaisjakelu ja videopelit kuulostaa tosi hyvältä yhdistelmältä... Mutta jos kyseessä on oikeasti kannattava liiketoiminta kuten tuosta Pohjoismaiden suurin -termistä voisi kuvitella, en ymmärrä miksei yritys palkkaa oikeasti kirjoittajia. Kyllä kai ilmaisjakeluakin voi tehdä laadukkaasti ilman, että pitää kadulta repiä teinejä ilmaishommiin?
Vai onko todella niin, ettei näinkään suuri julkaisu pysty tuottamaan riittävästi palkkojen maksuun? Siinä tapauksessa palaan edelleen siihen aiempaan kysymykseeni, että onko tällaista liiketoimintaa järkevää harjoittaa? Olis kiva kuulla kyseisen julkaisun tavoitteet ja visiot. Mihin tällä toiminnalla ja toimintamallilla pyritään? Palkataanko nykyiset avustajat ehkä myöhemmin ihan rahalla hommiin?
Onko peleihin keskittyvä ilmaisjakelulehti ideana jotenkin ratkaisevasti erilainen kuin esim. elokuviin ja musiikkiin keskittyvä ilmaisjakelulehti? Mielestäni ei. Silti tällaisiakin lehtiä on, samoin kuin maksullisia lehtiä samoista aiheista.
Gamereactorin lukijamäärät perustuvat yleisiin, kontrolloituihin lukijamittauksiin. Näitähän tehdään ja julkaistaan kaikissa maissa, yllättäen Gamereactor ei varmaankaan suomalaisissa mittauksissa vielä näy. Jokin aika sitten julkaistujen ruotsalaisten mittausten mukaan Ruotsin Gamereactorilla on 94 000 lukijaa. Linkki on nyt tilapäisesti hukassa, mutta Googlesta luulisi löytyvän.
Ruotsin, Norjan ja Tanskan lukijamäärät ynnäämällä päästään sellaiseen lukuun (mikä lie, en tiedä), ettei yksikään Pohjoismaissa julkaistava pelimedia pääse samaan = Pohjoismaiden suurin pelimedia.
Gamereactorin avustajat on esitelty sivustomme Toimitus-sivulla. Sieltä voi tsekata, montako teiniä löytyy. Tällä hetkellä taitaa löytyä yksi, otan kyllä lisääkin jos näytöt riittävät. Taisin itsekin aloittaa teininä (ainakin pelikriitikon pestin hakemisen

)
Yksityisviestillä avustajille tai ehkä foorumillamme voi pyrkiä selvittämään myös sitä, kuinka rekrytointi tapahtui. Jos minun sanani kelpaa, niin voin paljastaa ettei ketään revitty kadulta.
Käsitykseni Gamereactoria julkaisevan Gamez Publishingin talousasioista on hyvin rajallinen. Mikään ei kuitenkaan omasta näkökulmastani viittaa siihen, että resursseja olisi jotenkin ratkaisevasti enemmän tai vähemmän kuin muissa medioissa, joissa olen ollut töissä. Kuten aiemmin totesin, yhtiön perustajat eivät vaikuta erityisen varakkailta, sen sijaan heidän harrastuneisuutensa pelejä kohtaan vaikuttaa yhtä aidolta kuin omani.
Sitä sen sijaan voi miettiä, että jos pelilehden, vaikka sitten ilmaisjakelulehden, perustaminen olisi tolkuton rahasampo, miksei niitä olisi sitten enemmän? Yleensä helpolle rahalla löytyy ottajia. Vai voisiko olla niin, että pelimedia ei ole kultakaivos, ja siksi markkina jakautuu eri yhtiöiden ja liiketoimintamallien kesken? Joku saattaa profiloitua pc-peleihin, joku konsolipeleihin, joku saattaa kirjoittaa paljon laiteasiaa ja artikkeleita ja joku voi hakea markkinasiivunsa ilmaisjakelun kautta.
Ja tottapa tosiaan, moni eri maiden Gamereactorin päivätyöläisistä on palkattu avustajana tehtyjen näyttöjen perusteella.
edit: unohtui mainita, että jokainen Gamereactoriin tyytymätön on toki tervetullut boikotoimaan Gamereactoria. Älkää lukeko, jos potuttaa! Vaihtoehtojahan on, kuten todettua, esimerkiksi tämä erinomainen KonsoliFIN. Perustin myös
www.gamereactor.fi keskustelualueen palauteosioon oman aiheen Gamereactor-kritiikille. Sinne vaan kritisoimaan, niin ehkä useampi Gamereactorin lukija tulee tietoiseksi kriittisistä näkemyksistä. En ole myöskään aivan varma haluaako KonsoliFIN tätä keskustelua käytävän täällä, mutta ylläpito varmaankin lukottaa tämän aiheen harkintansa mukaan.