Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Uusi tietokone

Vastaus: Uusi tietokone

Kannattaa ainakin katsoa tämän ketjun edelliset viestit viime päiviltä.

Jos itse tarvitsisin 600 euron koneen niin ostaisin varmaankin jonkun Windows 7 -pohjaisen ThinkPadin tai vastaavan työkäyttöön suunnitellun, sillä niissä on aina parempi näppäimistö ja yleensä ovat kestävämpiä muutenkin. Windows 7 on aivan riittävä, sille saa kaikki kuviteltavissa olevat ohjelmistot ja tuki jatkuu ainakin vuoteen 2020 asti. Eli ei tarvitse alistua Windows 10:n datakeräykselle ja muille hölmöyksille.

Ehdotuksena siis sama kone kuin aikaisemmassakin viestissäni. Mutta katso sieltä myös se disclaimer. :cool:


Kiitokset vastauksestasi!

Tuo kone tosiaan vaikuttaa ihan hyvältä. Tuolla siis pitäisi pyöriä näiden toimisto-ohjelmistojen sujuvasti?

Löysin myös tämmöisen, olisiko haastajaksi? http://www.gigantti.fi/product/tiet...4AMX/lenovo-ideapad-100-15-6-kannettava-musta

Katsoin ainakin, että isompi SSD, enemmän ramia ja kai uudempi prosessori.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Kanettavaa kannata ostaa ku niissä ei kestä akkuvaraus kovin kauaa :/
Muutenkin läppärin akku menee alle parissa vuodessa ihan paskaksi jo. Tabletti ehkä mieluummin vaikka se onkin aika vittumainen ja kankea käyttää. Jos siis pelkkään satunnaiseen nettiselaukseen ja Youtube käyttöön.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Kanettavaa kannata ostaa ku niissä ei kestä akkuvaraus kovin kauaa :/
Muutenkin läppärin akku menee alle parissa vuodessa ihan paskaksi jo.
Ei kannata yleistää. Tässä vähän tilastoa piakkoin 3 vuotta täyttävästä MacBook Air -koneestani, jossa akku kestää työpäivän, ja jonka akkuvaraus ei ole oleellisesti vuosien saatossa heikentynyt.

Näytä liitetiedosto 16131
 
Vastaus: Uusi tietokone

Kanettavaa kannata ostaa ku niissä ei kestä akkuvaraus kovin kauaa :/
Muutenkin läppärin akku menee alle parissa vuodessa ihan paskaksi jo.

Mun kannettava on eri mieltä, kun ikää sillä on jo viitisen vuotta ja nyt vasta alkanut akku temppuilemaan ;)
 
Vastaus: Uusi tietokone

Akkuhan noissa kannettavissa menee, kun niitä oidetään verkkovirassa yötä päivää. Kestää hyvin, kun käyttää sitä kannettavaa akulla ja lataa tarvittaessa.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Wanha ja "rakas" jouluksi 2011 ostettu "tonnin Asus" i7-prossulla alkoi ilmoittelemaan, että eläkkeelle pitäisi päästä, kun alkoi sellainen rohina ja räminä kuulua epätasaisen toistuvasti. Kovalevy varmaan vetelee ihan viimeisiään. Ajatuksissa on ollutkin tässä, että uusi pitäisi ostaa, mutta nyt se uusi sitten tuli ostettua! Tällainen nimittäin: https://www.power.fi/tietotekniikka/kannettavat-tietokoneet/hp-omen-15-ax207no-156/p-505698/

Eli siis hintaan 849 €(+ aikanaan Microsoftin 75 € cashback) HP:n pelikannettava! 3,5 gigahertsin i5-quadcore, 8 gigaa keskusmuistia, teran kiintolevy ja 2 gigan erillinen GeForce 1050 GTX, 15,6" FullHD näyttö. Kauheasti ei tule pelattua, josko ollenkaan, mutta olen niin laiska aina siirtelemään tietoja vanhalta koneelta uudelle, että ostin nyt kerralla sitten sellaisen, jolla toivottavasti pärjää seuraavat 4-5 vuotta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Uusi tietokone

Elämäni ensimmäinen läppäri pitäisi ostaa, tähän asti on menty normiPC:llä. Mitä suosittelette alla olevilla spekseillä:

-hintahaarukka n. 1000-1500e
-sovelluttava kuvankäsittelyyn, lähinnä Adobe Lightroom mutta ehkä myös Photoshop
-kevyeen pelikäyttöön; tytär saattaa pelata simssiä ja minecraftia :)
-17" näyttö
-16 gigaa muistia olisi kiva, mutta pärjääkö kuvankäsittelyssä 8:lla gigalla?
-kovalevytilaa vähintään tera, toisaalta ainahan saa usbilla kiinni lisätilaa
-optinen asema vielä kysymysmerkki, tarvitseeko sitä enää mihinkään?

Kannattaako odotella Hullujen päivien-tyyppisiä tarjouksia, vai heitteleekö nuo hinnat kovastikin? Mitä laitetta suosittelette?
 
Vastaus: Uusi tietokone

Elämäni ensimmäinen läppäri pitäisi ostaa, tähän asti on menty normiPC:llä. Mitä suosittelette alla olevilla spekseillä:

Mieluummin laittaisin heti 16 gigaa muistia, 8 on noin kalliiseen koneeseen ehkä aika vähän, vaikka silläkin pärjää. Jos pöytäkone edelleen löytyy, niin optisen aseman jättäisin ehkä pois, koska sen valitseminen koneeseen rajaa nykypäivänä vaihtoehtoja aika rajusti - vaikka toisaalta 17-tuumaisessa "kannettavassa" se mahtuu helposti mukaan. Jos haluaa pelejäkin pelata, niin kannattaa valita erillisellä näytönohjaimella varustettu malli.

Esim. tässä Asuksessa on erillinen Nvidian GPU, 250Gt SSD käyttikselle ja ohjelmille + 1Tt perinteinen kiintolevy valokuva-arkistolle sekä 16Gb DDR4-keskusmuistia.
 
Vastaus: Uusi tietokone

-optinen asema vielä kysymysmerkki, tarvitseeko sitä enää mihinkään?

Omassa läppärissäni tuota ei enää ole ja on tullut huomattua, että hyvin harvoin moiselle enää tarvetta on. Halvanpuoleinen ulkoinen levyasema tuli aikoinaan hankittua niitä harvoja kertoja varten ja se on ajanut asiansa varsin mallikkaasti.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Mulla ei ole enää optista asemaa edes pöytäkoneessa saati sitten läppärissä. En oikeastaan edes keksi, että mihin sitä käyttäisin.
 
Vastaus: Uusi tietokone

-optinen asema vielä kysymysmerkki, tarvitseeko sitä enää mihinkään?

Eihän sitä kauheasti kyllä tarvitse, mutta ainakin itsellä tulee välillä tarvetta. Ostin tosiaan tuossa toukokuussa uuden läppärin ja vähän "järkytyin", kun peliläppäriksi nimetystä laitteesta ei löytynyt optista asemaa. Kaikki pelit taitavat nykyään kulkea steamin ja muiden kautta, joten siinä kai syy...

Itsellä kuitenkin on edelleen muutamia softia, joita asentelen koneelle levyltä. Siihen lisäksi ostelen edelleen musiikkia CD-levyillä silloin tällöin ja tykkään siirtää oston jälkeen kappaleet koneelle, jonka kautta sitten enimmäkseen niitä kuuntelen kotioloissa. Siihen tarkoitukseen muutaman kympin maksava USB-portin kautta tarvittaessa kytkettävä asema on ihan hyvä varuste. Jos tietää, että joskus jotain tarvetta optiselle asemalle todennäköisesti tulee, niin kannattaa varmuuden vuoksi tuollainen ostaa.
 
Suositelkaas jotain max 1000€ läppäriä, vanha kone (macbook pro 2011) alkaa olla jo melko tahmea. Käyttötarkoituksena ois perus surffailut, netflixit, kuvien arkistointi&käsittely. Edellinen kokemus windows puolelta on 10v takaa, joten melkolailla ne muuttuneet varmaankin... näkyy olevan kaikenmaailman huaweita ja lenovoa, onko ne mistään kotoisin? Applen kosketuslevy(trackpad??) on ihan huippu, joten vähintäänkin vastaava pitäis uudessa myös olla.
 
Vuosia olen miettinyt et konsolin kylkeen täytyisi saada PC. Mutta vaikka tuossa PC Build simua pelatessa kaikki onkin tuntunut tutulta ja turvalliselta näin 15v pc tauon jälkeen, niin kyllähän mä oikeasti ihan pihalla olen näistä.

Lähdetään liikenteeseen tarpeesta:
- Pelit joita pelaan on näitä vähän erikoisempia ja ei ehkä välttämättä (???) niin tehoa vaativia. Eli mua kiinnostaa simupelit joita ei konsoleille saa ja etenkin niiden modit. Eli Farming Simu, House flipper, Gold Rush, ETS2, Wreckfest jne.
- Olisi silti kiva, että esim Forza Motorsportin, tai BF1:n kaltainen peli pyörisi myös..edes jotenkin??

ja ehkäpä tärkein pointti koneessa:
- Haluan pelata isolta TV ruudulta, kuten konsolia, en siis aio kytkeä pc monitoriin. Joten täytyykö tämän suhteen ottaa jotain huomiota liitännöissä tms?
- Olisi hyvä, jos konetta voisi myöhemmin päivitellä ilman, että siitä joutuu kaiken vaihtamaan.
- Koneeseen täytyy saada ps4 pädi yhdistettyä (taitaa onnistua kaikissa??)

Jotenkin AMD tökkii itsellä ajatuksena jo, joten intelin prossulla. Mut mites noi näyttikset? Kumpaa kannattaa katsella, Asus vai geforce?

Ja tästä päästään budjettiin. Koneen täytyy olla tuhannella eurolla, mieluusti 900e käyttövalmis, eli sisältää kaiken tarvittavan tavaran ja käyttiksen, sekä hiiren..näppis löytyy. Ja tosiaan liitäntä telkkarille.

En tiedä yhtään minkätasoisen koneen tuolla hinnalla saa, eli pyöriikö sillä yhtään mikään ja jis pyörii niin medium/High/ultra??

Onko tuohon hintaan olemassa valmiita paketteja? JIMMS:n koneita katselin, mutta en osaa niiden tehoista sanoa mitään. Ja 15v sitten rakensin itse pc:ni, joten kiinnostais kyllä nyttenkin. Pystyykö tuohon rahaan itse tekemään järkevän koneen? Mitä täytyy siinä muistaa? Tuleeko esim tarvittavat kaapelit ja tahnat komponenttien mukana? Virtalähteiden tehoista ja koteloista ei ole mitään hajua nykyisin.

Verkkokaupan sivuilta kokosin nyt summamutikassa jonkun koneen. Hintaa on 1148e yhteensä.
Eli tässä on nyt 150e liikaa hintaa ja vielä puuttuu se hiiri ja käyttis, eikä ole kuin HDD kiintolevy, SSD kai kannattaisi rinnalla olla?

Olenko aivan hakoteillä tän settini kanssa? Ja puuttuuko tuosta jotain oleellista?
Jos paketti olisi tuollaisenaan niinsanotusti toimiva, niin mitä vaihdan huonompaan, jotta saan mahdutettua pakettiin sen käyttiksen ja hiiren (ja ssd??)? Ja jos vaihdan ne huonompaan, niin miten paljon suorituskyky tippuu ihan esimerkkien kanssa?
A0B6278A-5BBA-4C26-B322-257D4BA582EB.jpeg
 
Mulla on kans sama ajatus et PC on ollu pelikäytössä lähinnä juuri peleissä joita ei konsolille syystä X saa.

Kruununa tietysti Hidden & Dangerous 2 vuoden 2003 sotapeli joka on allekirjoittaneelle se paras sotapeli mitä oon koskaan pelannu.
ETS2 ja ATS vaatii molemmat aika paljonkin tehoa. Oleellisimmat osat (Intel i7-8700 ja GTX 1070) saa aikaan sen että FPS pyörii molemmissa noin 90 tienoilla.

On tullut myös tavaksi hommata kaikki pelattavat FPS pelit koneelle. Hiiri nyt voittaa pädin ainakin niissä peleissä. Tämmöisen ostin juuri mahdollisia pädi pelejä varten.

Facebookissa on monia PC pelaamisen ryhmiä joissa ihmiset usein kysyy näitä.
 
Kyllä se AMD prossu ehkä hintalaatu suhteeltaan olis järkevämpi. Tulee tuuletinkin mukana. Mutta sitten ehkä emolevy tulisi kalliimmaksi. Sen vähän mitä noista osista tajuan niin 4k kuvasta ei tarvitse kuin haaveilla noilla osilla. Full HD:lle tuossa ois luultavasti ihan tarpeeksi hyvät osat. Virtalähteessä voit säästää puolet suunnilleen kun otat 650W. Riittää varmasti. Tuli muuten sekin mieleen että se ryzen olis kyllä varmaan liian tehokas prossu tuolle näytönohjaimelle. Ja sen Windowsin sain itse 20 eurolla livekortista tai jostain vastaavasta. Kiinasta hiiri ja näppis niin nekin saa yhteensä parilla kympillä.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä se AMD prossu ehkä hintalaatu suhteeltaan olis järkevämpi. Tulee tuuletinkin mukana. Mutta sitten ehkä emolevy tulisi kalliimmaksi. Sen vähän mitä noista osista tajuan niin 4k kuvasta ei tarvitse kuin haaveilla noilla osilla. Full HD:lle tuossa ois luultavasti ihan tarpeeksi hyvät osat. Virtalähteessä voit säästää puolet suunnilleen kun otat 650W. Riittää varmasti. Tuli muuten sekin mieleen että se ryzen olis kyllä varmaan liian tehokas prossu tuolle näytönohjaimelle. Ja sen Windowsin sain itse 20 eurolla livekortista tai jostain vastaavasta. Kiinasta hiiri ja näppis niin nekin saa yhteensä parilla kympillä.
Joo nää on tässä päivän mittaan eläny aika rankasti.
Toiset on AMD:n kannalla ja toiset on ehdottomasti sitä vastaan. Sama näyttis keskustelussa ATI vs NVIDIA.

tällänen setti menis vielä budjettiin:
DA3FF25B-594F-4868-8F17-29D311532D01.jpeg
 
Vaikka AMD pakettti olisi mielestäni parempi jos koneella tekee yhtään mitään muuta kuin pelaa, ja varsinkin jos sitä tekee samaan aikaan kun pelaa. Mutta tuo 9400F näyttäisi olevan ihan pätevä 1080p prossu ja varmasti jaksaa pyörittää lähes peliä kuin peliä. 1660 TI on myös pätevä kortti ja kyllä noilla Bäfäkin pyörii 1080p max asetuksilla siellä 100 FPS paikkeilla.
 
Jotenkin AMD tökkii itsellä ajatuksena jo, joten intelin prossulla.

Toiset on AMD:n kannalla ja toiset on ehdottomasti sitä vastaan. Sama näyttis keskustelussa ATI vs NVIDIA.

Sama se minkä otat. Ainoan ennakkoluuloisen kommentin löysin tuosta sinun tekstistä.

Itsellä on AMD 2700X ylikellotettuna 4 Ghz ja hyvin on pelannut. Satsaisin myös hyvään 1080p näytönohjaimeen. Kovalevyksi SSD. Lisäksi tietysti RGB on nykyisin yksi valintaperuste siinä missä tekniset tiedot ja hinta.
 
Sama se minkä otat. Ainoan ennakkoluuloisen kommentin löysin tuosta sinun tekstistä.

Itsellä on AMD 2700X ylikellotettuna 4 Ghz ja hyvin on pelannut. Satsaisin myös hyvään 1080p näytönohjaimeen. Kovalevyksi SSD. Lisäksi tietysti RGB on nykyisin yksi valintaperuste siinä missä tekniset tiedot ja hinta.
En ole väittänytkään ettei mulla olisi ennakkoluuloja. Kasvoin aikana, jolloin radeonia ja AMD:tä en olisi ottanut leivänpaahtimeenkaan.
Pistin vain saman kyselyn toiselle foorumille jossa sekä intel, että geforce lytättiin aikalailla täysin.

Tässä olisi vaihtoehto kaksi AMD:n kera ja näyttikse olisi Radeon, toki selvästi kalliimpi radeon kuin mitä 1660 TI. Hintakin menee jo yli tonnin joka on kyllä jo kipurajojen yläpuolella.
374F95EE-3D9E-470F-81AB-52D7B3BC9311.jpeg
 
Ylös Bottom