Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Uusi tietokone

Vastaus: Uusi tietokone

Luckyman sanoi:
Far cry on pelinä paljon raskaampi kuin HL2, jonka pitäisi pyöriä nykyiselläkin kokoonpanollasi vähintään pelattavasti. Monet pelaavat tuota paljon heikommillakin näytönohjaimilla ja prosessoreilla..

Eihän HL2 tietysti visuaalisesti kauneimmillaan ole kun TI4200 käyttää DX8:ia, mutta ero on marginaalinen...

Tässä artikkeli eroista eri DX-versioilla.

Mutta haluan pelata peliä sellaisena, miksi se on tehty.
 
Vastaus: Uusi tietokone

No jos tosiaan löytyy Pena 4 2,4GhZ, niin en kyllä välttämättä suosittele tuon vaihtamista. Varsinkin jos tuo on uusinta C-mallia (800mhz), niin tuo kellittyy jopa vakiotuulettimella leikiten 3GhZ:iin. On kokemusta. Joten muistia vain sen verran, että giga tulee täyteen + näyttikseksi joku kunnon peto ja mahdollisesti kellottamista peliin. Ja jos tosiaan haluaa pelata maksimi asetuksilla, niin ainakaan HL2 / Doom 3 ei tosiaan toimi millään jeppe jääkarhu-koneella vaan vaatii todella tuhtia rautaa alleen. Ja nimenomaan näyttispuolelle.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Jouko Luhtala sanoi:
Ja jos tosiaan haluaa pelata maksimi asetuksilla, niin ainakaan HL2 / Doom 3 ei tosiaan toimi millään jeppe jääkarhu-koneella vaan vaatii todella tuhtia rautaa alleen. Ja nimenomaan näyttispuolelle.


Kuten sanottua, 220 euron geforce 6600GT jaksaa pyörittää HL2:sta 1600x1200 resoluutiolla high details, reflect world, dx 9.0 -asetuksilla. Onhan siellä vielä 1920 tjsp resoluutiot ja anti-aliasing + anisotrooppinen filteröinti, mutta minun mielestä nuo asetukset alkavat olla jo aika lähellä maksimeja.

Tietenkin jos välttämättä tahtoo saada -aivan- kaiken pelistä irti, niin tarvitaan jo SLI 6800 GT / Ultra kokoonpano ja 1000+ euroa sitä varten... Veikkaan, että kovin moni ei moista ole hommaamassa.

Doom 3 taasen pyöri ultra high detailseilla 1024x768 (tai 1280x960 en muista) resoluutiolla, ja on toki paljon raskaampi peli. Pointtini se, että ei välttämättä ole pakko ostaa 500 euron näytönohjainta, että voisi nauttia uusimmista peleistä nVidian sanoin "The way it's meant to be played".
 
Vastaus: Uusi tietokone

Selasin vähän nettiä ja huomasin tällaisen sivuston: http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1757/

The results of the survey, with over a million people participating, shows that the majority of these people are running a system that is comprised of a 2.4 GHz processor, 512 or 1GB of memory and GeForce4 or Radeon 9X00 level of graphics. As mentioned that's a top-of-the-line system from about two years ago. It won't surprise you that Half-Life 2 runs just fine on such a system, although not at high resolutions or with anti aliasing, AA, or anisotropic filtering, AF, turned on.

We’ve set out to explore how we can improve the performance of such a system and what would be a good, affordable configuration to run Half-Life 2 on, and by that we don’t mean a top-of-the-line system costing thousands of dollar, but the baseline configuration you’ll need to run Half-Life 2 with.

As is evident from the benchmarks the 2.4GHz Pentium 4 system lacks the performance to make Half-Life 2 playable at a 1024x768 resolution.


Summa summarum:

P4 2,4 -> 3,2 (tai Athlon64 3000+) nosti fps:t noin 2x alkuperäisestä. Eli ei se P4 2,4GHz enää ole ikävä kyllä kirkkainta kärkeä =/ Tietenkin jos saa hyvän näytönohjaimen sen kaveriksi, niin nou hätä.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Kotelo: Miditorni Enlight 4105, 350W ATX
Emolevy: Abit NF7-S2, nVidia nForce2, D/TB/xp ATX
Prosessori: AMD BOX Sempron 2500+ 1.75G/333 MHz, 256 KB
Muisti: Kingston, 512MB 400MHz DDR-RAM DIMM
Kovalevy: Seagate Barracuda 7200.7 120.0GB
DVD-asema: LG Super Multi CD/DVD-ReWritable GSA-4163B
Näytönohjain: Club-3D/ATI Radeon 9600XT 128M DDR
Näyttö: Samsung 17, SyncMaster 793DF
Hiiri: Logitech MX510 Performance Optical Mouse
Kuulokkeet: Sennheiser HD-457 stereokuulokkeet
+ kokoamistyö 4-5 arkipäivän kuluessa

yhteensä = 827.2 Euroa

Tuollainen kone oottaa juuri tällä hetkellä postissa. Budjetti oli 800e joten ihan hyvin tavoitteeseen päästiin.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Itsekin katselen käytännön pakosta uutta masiinaa. On kyllä tekniikka mennyt niin paljon eteenpäin, etten tajua enää mistään mitään. Jo pelkkä näytönohjaimen valinta on täysin mahdoton tehtävä.
 
Vastaus: Uusi tietokone

feldon sanoi:
Itsekin katselen käytännön pakosta uutta masiinaa. On kyllä tekniikka mennyt niin paljon eteenpäin, etten tajua enää mistään mitään. Jo pelkkä näytönohjaimen valinta on täysin mahdoton tehtävä.

Käyttötarkoituksestahan on hyvä lähteä liikkeelle. Jos tarkoitus on pelata uusimpia FPS-pelejä nyt ja vaikka ilman päivittämistä vielä 1/2-1 vuoden päästä, niin pitää satsata prosessoriin, näytönohjaimeen ja muistin määrään. Pelkästään noihin kolmeen komponenttiin joutuu sijoittamaan enemmän, kuin esim. koko Sarinen yllä olevaan konepakettiin. Pelkään nettisurffailuun ja muuhuun "yleiskäyttöön" riittää Sarinen kokoonpanoa halvempikin setti. Hintahaarukka on siis iso, mutta sehän ei ole mikään uutinen.

Oma päivitysurakkani alkuvuodesta meni vähän nurinkurisesti. Ostin todella vanhaan 1,3 GHz Athlon, KT133, 512 MB, GeForce Ti4200 koneeseeni GeForce 6600GT AGP-näytönohjaimen. Piirisarja oli kai liian vanha, koska 3D ei toiminut oikein, vaikka speksien mukaan olisi pitänyt toimia. Kaikenlaisia nVidian ja VIAn ajurivaihtoehtoja kokeilin. Olin jo ehtinyt käytännössä myydä vanhan näyttiksen, joten päätin, että päivitetään sitten hitto vieköön koko kone. Tiesin kyllä, että uusi näyttis oli ylimitoitettu vanhaan kokoonpanoon, mutta muu päivitys oli tarkoitus tehdä vähän myöhemmin. Ostin sitten Asuksen K8V-X emon, AMD 64 2800+:n (754) ja 1 GB:n verran Kingstonin CL3 muistia. Nuo neljä komponenttia maksoivat silloin n. 520 . En nyt muista ihan tarkkaan. 6600GT:kin toimi mukisematta tässä uudessa kokoonpanossa.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, kun tekee asiat vähän väärässä järjestyksessä, hätäillen ja liikaa säästäen. En päivittele konettani kovin usein, kuten vanhasta kokoonpanosta voi päätellä, joten järkevintä olisi ehkä ollut aloittaa päivitys tulevaisuutta ajatellen PCI-E emosta 939 prosessorikannalla (AMD:ssä kuitenkin pysytään). Tuohon sitten PCI-E GT6600, koska en nyt ihan 500-600 ole valmis näyttiksestä maksamaan. Muistikin olisi voinut olla ainakin CL2.5. Valitan, jos teksti on liian teknistä.

Eli feldon, olit sitten päivittämässä vanhaa konetta tai ostamassa uutta, niin käyttötarkoitus ja sen kokoonpanon ajateltu käyttöaika ilman uutta päivitystä olisi hyvä ensin selvittää.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Mä tein viimein miehen työn ja luovuin kokonaan Wintel-koneesta. Tilalle tulee vielä kesän aikana tuliterä iMac. Voi tätä onnea! Ainoa mikä harmittaa on kattavan PC-pelikokoelman jääminen hyllyyn. Tosin en ole niitä aikoihin pelannutkaan, vaikka uusiakin olen ostellut aina silloin tällöin. Voisinpa laittaa nuo vaikka myyntiin..
 
Vastaus: Uusi tietokone

Ja mielummin säästää sitten lisää rahaa, jotta saa sitä parempaa tavaraa, hätäillä ei kannata.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Tällainen tuli hankittua:

* Intel P4 3.0GHz
* DDR 512MB PC-400 * 2 = 1 giga muistia
* Radeon 9550 256Mt TV out

Sitten on tietenkin DVD+-RW ja CD-RW/DVD-kombo sun muut härpäkkeet.

Tällä voinee jo tehdä jotain? Enpä ole pelejä kokeillut.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Tonppa sanoi:
Tällainen tuli hankittua:

* Intel P4 3.0GHz
* DDR 512MB PC-400 * 2 = 1 giga muistia
* Radeon 9550 256Mt TV out

Sitten on tietenkin DVD+-RW ja CD-RW/DVD-kombo sun muut härpäkkeet.

Tällä voinee jo tehdä jotain? Enpä ole pelejä kokeillut.

Kaipaisi vähän piristystä näytönohjainpuolelle, mutta muuten oikein mukavan oloinen...
Taitaa itselläkin tosin jäädä päivittelyt hamaan tulevaisuuten ja pelailut keskitetään jatkossa uuden sukupolven konsoleille. Ehkä sitten muutaman vuoden kuluttua kun PC jyrää väistämättä ohi...
 
Vastaus: Uusi tietokone

Tonppa sanoi:
Tällainen tuli hankittua:

* Intel P4 3.0GHz
* DDR 512MB PC-400 * 2 = 1 giga muistia
* Radeon 9550 256Mt TV out



Tuo näytönohjain on täysin pelikelvoton nykyaikana. Radeon 9550 < Radeon 9600 < Radeon 9600 pro (saa ~100 euron hintaan, aivan ehdoton minimi) < Radeon 9800 pro < geforce 6600GT (~200 euroa, hyvä valinta) < Radeon X800XL (~300 euroa, tän hetken paras hinta/laatu -suhde) < Radeon X850XT & geforce 6800 Ultra (ökyohjaimia, eivät hinta/laatu -suhteessa järkeviä valintoja).

Noita intelin prosessorejakin on monenlaisia, mutta varmasti riittäisi pelikäytössä, jos näytönohjain olisi edes jotenkuten siedettävä.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Riittävätkö Radeon X600 tai X600PRO -kortit yhtään mihinkään?
 
Vastaus: Uusi tietokone

En viitsi tehdä uutta aihetta kun tämänkin löysin.
Eli olen itsekin ostamassa uutta konetta. En ole hankkimassa mitään high end konetta koska budjettini ei todellakaan ole mikään rajaton. Mutta tässä olisi tämä mitä olen ajatellut hankkia:

AMD Sempron 2400+ 1,667GHz
Kotelo ATX-mediumtorni (400W Super-Silent 20dB, 3.5'' korppuasema)
512MB DDR DIMM
80GB IDE (Maxtor DiamondMax+9, 7200rpm)
Näytönohjain Radeon 9600 Pro 128MB DDR AGP TV-OUT DVI
CD-RW CD-RW/DVD Combo 52/32/52+16X 38,-
Emolevylle integroitu äänikortti
Emolevylle integroitu 10/100 RJ45 verkkokortti

Tuolle hinta olisi kolmen vuoden huoltotakuulla 461 . Eniten arveluttaa, että onko tuo Sempron fiksu hankinta lainkaan, sehän on AMD:n vastaus Intelin Celeronille eli halpisprossu. Käsittääkseni se ei olisi niin huono kuin Celeron kuitenkaan? No kuitenkin, siihen olisi mahdollisuus laittaa myös AMD Athlon XP 3000+ joka maksaa viisikymppiä enemmän. Ja sanokaa ylipäätänsä onko tuollaisesta mihinkään vai onko ihan paska paketti. Ja muistakaa että EN hae sellaista jossa toimisi vuoden päästäkin vielä uusimmat pelit 100+ fps.
 
Vastaus: Uusi tietokone

e-a-m sanoi:
Ja muistakaa että EN hae sellaista jossa toimisi vuoden päästäkin vielä uusimmat pelit 100+ fps.

Jep, mutta tuolla nyt ei pelaa edes nykyisiä pelejä kovin mairittelevasti. HL2 ja Doom 3 saattavat EHKÄ pyöriä minimiasetuksilla siedettävästi. En sitten tiedä, tiesitkö tämän jo.
 
Vastaus: Uusi tietokone

Koneen kaikki ominaisuudet ovat jo nyt eilispäivää. Säästä vielä hieman lisää ja panosta pakettiin joka täyttää vähintään tämän hetken huippupelin minimivaatimukset.
 
Vastaus: Uusi tietokone

No paraneeko tarpeeksi jos laitan prossuksi sen AMD Athlon XP 3000+, näyttis Radeon 9800 Pro, ja muistia 1 gb?
 
Vastaus: Uusi tietokone

Itselläni on sama näytönohjain, mutta muistia vain 512MB. Prossu vielä parempi eli AMD64 3200+. Tuolla on tarpeeksi hyvin pyörinyt uusimmatkin pelit, mutta eipä tuollakaan vielä parhaimpia asetuksia pidetä kaikissa peleissä.
 
Ylös Bottom