Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Virtual Console (2DS, 3DS, Wii ja Wii U)

Mahewcoro

Active Member
Kuten Virtual Console -palvelun aloittaneella Wiillä, nyt myös 2DS:llä, 3DS:llä ja Wii U:lla pystyy lataamaan myös vanhojen konsolien pelejä. Wii U:lla on ollut julkaisusta lähtien avoinna Wiin alkuperäinen Virtual Console -palvelu, johon pääsee Wii Menussa Shop Channelin kautta. Näitä pelejä ei kuitenkaan voi ostaa eShopin kautta, eivätkä ne toimi Gamepadilla, vaan pelkästään television kautta. Wii U:n oma Virtual Console -palvelu alkaa kuitenkin vähitellen täydentyä, ja sen pelit voi ostaa eShopin kautta suoraan Wii U:n valikkoon, kuten 2DS:llä ja 3DS:lläkin.

2DS:llä, 3DS:llä ja Wii U:lla eShopista Virtual Console -pelejä ostavien kannattaa huomioida, että My Nintendo -palvelusta saa kultakolikoita 5 euron tai yli menevistä Virtual Console -peleistä, ja My Nintendon kautta saa usein myös alennuksia VC-peleistä.

Wii U:n Virtuaalikonsolin lanseerauspeli oli lähes 30 vuoden takainen NES-peli Balloon Fight, ja nyt tarjolla on jo useita pelejä. NESin 30-vuotisjuhlan kunniaksi Wii U:n Virtuaalikonsoliin tulee tarjolle seuraavina kuukausina retropelejä 30 sentin hintaan:

Tuossa on lista 30 sentin kampanjan peleistä joita tulee tänä vuonna.
Tammi – Balloon Fight (NES)
Helmi – F-Zero (SNES)
Maalis – Punch Out!! Featuring Mr. Dream (NES)
Huhti – Kirby’s Adventure (NES)
Touko – Super Metroid (SNES)
Kesä – Yoshi / Mario & Yoshi (NES)
Heinä – Donkey Kong (NES)
Wii U Virtual Console Trial Campaign Schedule Released - Nintendo Life

Wii U:n Virtual Console -pelit sisältävät uusia ominaisuuksia:
  • Gamepadilla pelaaminen, myös ilman televisiota
  • Tuki Pro-ohjaimille (myös vanhat Wiikaket ja Classic-ohjaimet toimivat)
  • Vapaasti käytettävä Restore Point -ylitallennus pelin omien tallennusten ja tilannetallennuksen lisäksi
  • Ohjainpaikkojen ja näppäinkonfiguraation muokkaaminen
  • Saatavilla eShopin kautta

Kaikkia Wiin Virtuaalikonsolin alustoja ei vielä tueta Wii U:lla tässä vaiheessa. Wiin Virtual Console -ostokset voi myöhemmässä vaiheessa päivittää Wii U -versioiksi pientä korvausta vastaan (mm. NES-pelit 1 euro, SNES-pelit 1,50 euroa, jos peli löytyy Wii-moodin Virtuaalikonsolista).

Wii U:n Virtuaalikonsolin pelien pelaaminen moninpelinä saattaa aiheuttaa ihmettelyä, joten ohessa havainnollistava video ohjainpaikkojen muuttamisesta:



2DS:n ja 3DS:n Virtuaalikonsoli toimii Wiin ja Wii U:n palveluiden "pikkuveljenä", ja laitevalikoima keskittyy enemmän käsikonsolipeleihin. 2DS:llä ja 3DS:llä on tarjolla tällä hetkellä Gameboyn, Segan Game Gearin, Nintendo 8-bittisen ja Gameboy Colorin pelejä. New 3DS -malleilla on lisäksi saatavilla SNES-pelejä.

Tässä ketjussa voi keskustella kaikkien alustojen Virtual Console -peleistä, toteutuksesta ja ongelmista.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Wii U Virtual Console

Kuvanopeuspuristeille tulee heti huonoja uutisia: Euroopassa Wii U:n Virtual Console -pelit operoivat 50 hertsin tilassa.

Nintendo appears to be using the inferior 50Hz mode for games on the European Wii U Virtual Console, whereas other regions can use the 60Hz mode.

Lähde: Eurogamer
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

No höh, mikähän siinä olisi vaikeaa julkaista se oikea versio myös tänne euroopan maihin. Eikös 3DS:n VC:n pelit ole kaikki 60 Hz:n versioita. Ainakin muistelisin että juuri Balloon Fighter oli sulavampi kuin Wii U:n vastine.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console


Tuo kyllä täytyy ladata jo ihan sen vuoksi, että Nintendo on kuunnellut pelaajia ja julkaisee tosiaan 60Hz-tuella. Jospa tuo Wii U:n euro-VC alkaisi saada muitakin pelejä, jotka tukee parempaa virkistystaajuutta. Vielä kun sinne saisi marginaalisempia N64-pelejä, kuten Mystical Ninjat, ja Neo Geolle shmuppeja ainaisten 2d-tappelujen sijaan. Mutta aika näyttää miten tuo Wii U:n VC tulee muotoutumaan.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Jos Wii U:n Virtuaalikonsoliin tosiaan tulee Game Boy Advance -pelit, niin siinä on paljon hienoja pelejä tarjolla, ja näiden luulisi erityisen hyvin soveltuvan Gamepadin näytölle. Mm. Castlevaniat, Mario & Luigi, Metroidit, Golden Sun, Final Fantasy -sarja... GBA:lla on paljon erinomaista retrotyylistä pelattavaa, ja on vaikea kuvitella niille Wii U:n Gamepadia parempaa pelialustaa.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

F-Zerossa on hyvät musiikit, mutta vaikka olen yleensä sitä mieltä ettei grafiikoilla ole niin väliä, niin tässä on sen verran karu grafiikka että ennemmin pelaan Sonic Transformeddia. Mutta oli grafiikat mitkä hyvänsä niin hommaan kaikki 30 sentin Virtual Console pelit jos ne on noin halpoja.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

F-Zerossa on hyvät musiikit, mutta vaikka olen yleensä sitä mieltä ettei grafiikoilla ole niin väliä, niin tässä on sen verran karu grafiikka että ennemmin pelaan Sonic Transformeddia. Mutta oli grafiikat mitkä hyvänsä niin hommaan kaikki 30 sentin Virtual Console pelit jos ne on noin halpoja.

Tässäpä hyvä kompromissiratkaisu: laita F-Zeron musiikkia MP3-tiedostoina SD-muistikortille, ja pelaa Excite Truckia. Silloin voit jopa valita sopivat kappaleet kullekin radalle. Excite Truck on yhä huikean hauska peli, myös Wii U:lla.

Ehdottomasti näillä hinnoilla kannattaa kerätä kaikki talteen, koska 30-juhlakampanja on kuitenkin vain rajoitetun ajan ja näillä hinnoilla pelejä tuskin tullaan enää uudestaan näkemään.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Viime kuussa tuli Punch-out ja tänään Kirby. Pro Controller on kyllä hyvä Virtual Console peleissä.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Viime kuussa tuli Punch-out ja tänään Kirby. Pro Controller on kyllä hyvä Virtual Console peleissä.

hmm. Kirby taitaa tulla vasta 20.4. Ei ainakaan nakynyt PAL storessa tanaan sita.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Vaikka F-Zeron ja Punch-Outin ostinkin, niin tuon Kirbyn myötä vasta oikeastaan tajusin, että näitä virtuaalikonsolin pelejä voi pelata pelkän GamePadin kautta. Hyvinkin loistavaa, etenkin jos kaikki loputkin virtualisoitavat pelit toimivat samaan tyyliin. Itselläni olisi vielä tuossa tuo toimiva NES-kasettikin, mutta oli tämä pakko ladata uudelleen, kun hinta oli noin älyttömän alhainen. Ensi kuun Super Metroid on myös aivan pakkohankinta, etenkin jos ja kun sitä pääsee pelkän ohjaimen kautta käyttämään.

Itse tuosta pelistä: Kirby's Adventure on NES-konsolin ns. loppuaikojen pelejä, joten ulkoasukin on aikamoisen hieno. Kyseessä on omasta mielestäni myös yksi tuon laitteen parhaista peleistä, vaikka toki katselenkin nostalgialasienkin läpi tätä. Musiikit ansaitsevat myös mielestäni peukun. Vaikka pääosassa onkin vaaleanpunainen pallero, niin tätä voipi suositella helposti. Etenkin tuolla tämän kuukauden 30 sentin hinnalla.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Täällä on nyt Virtual Console pystyssä. Valikoima ei ole iso.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Hienoa että Wii U:n Virtuaalikonsoli saatiin viimein käyntiin, mutta valitettavaa että valikoima on niin pieni. Toivottavasti se kasvaa tulevina viikkoina nopeasti, vaikka onkin vaikea ymmärtää, miksi Wii-puolen Virtuaalikonsolin pelejä ei voi vain siirtää Wii U:lle nopealla tahdilla. Jokin Miiverse-yhteisö jokaiselle Virtuaalikonsoli-pelille erikseen vaikuttaa melko yhdentekevältä mutta aikaa ja resursseja vievältä ominaisuudelta.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Tuota noin, pitääkö paikkansa että Gamecube-pelit tulevat Wii U virtuaalikonsoliin jossain vaiheessa? Lisäksi onko Nintendo tiedottanut missään siitä, että miksi Game boy advance-pelit eivät tule 3ds konsolin virtuaalikonsoliin, vaan Wii U:n virtuaalikonsoliin?
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Näin sellaista juttua GC peleistä, että siinä saattaa olla esteenä se, että GC ohjaimen liipaisimet ovat moniportaisia, kun taas Wii U ohjaimen liipaisimissa ei ole portaita.
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Voi olla mahdollista. Mutta muistaako kukaan moniko peli oikeastaan käytti liipaisimia sen suuremmin... vain Super Mario Sunshine tulee mieleen heti. Toivottavasti Gamecuben pelit näkyvät VC-julkaisun, mutta sopivammalla hinnalla. En muistanutkaan että 8€ Snes-pelistä pitäisi kustantaa. Mario siellä houkuttelee :p

Toki minulle kelpaa Wind Waker tyyliset remaket Wii U:lle, ei niinkään pelkät HD-käännökset! Metroid Prime Trilogy pretty please!
 
Vastaus: Wii U Virtual Console

Lisäksi onko Nintendo tiedottanut missään siitä, että miksi Game boy advance-pelit eivät tule 3ds konsolin virtuaalikonsoliin, vaan Wii U:n virtuaalikonsoliin?

Harvinaisen typerää jos näin on. Itse ainakin kaipaisin lisää 3DS:n valikoimiin GBA:n pelejä, kun kuitenkin Ambassador Program niitä toi konsolille.
 
Ylös Bottom