Xenoblade Chronicles 2

#21
Aah. Koneen koodinimi taisi olla "NX" niin tottunut näkemään sen ultimaattisena totuutena. Aloin jo miettiä että joku ikärajako tuo on vai mikä voisi noin kovasti rajoittaa ostopäätöstä :)
:D ikäraja pelillä 12. Oon nyt 39. K-41 ois kyllä hauska konsepti.

Asiaan tai sen viereen. Chronicles X oli eräänlainen teknologiademo tai -testi kehittäjälleen. Avoin maailma ja HD oli heille tutkimatonta aluetta. Hehän sitten avustivat myös itse Nintendoa uuden Zeldan kehittämisessä kokemusten perusteella.

Oispa rahaa.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
#23
Nyt noin 4 ja puol tuntia takana ja onhan se ihan hyvin maistunut. Poissa on kaikki ärsyttävät asiat mitä XCX:ssä oli ja muutenkin peli tuntuu paljon viimeistellymmältä. Juoni on aika anime meininkiä mutta todella eeppistä ollut ainakin alkuun, räjähtävää ja vauhdikasta menoa. Muutenkin ensimmäiset 2 ja puol tuntia mennään putkessa ja avataan pelin tarinaa, hahmoja ja uusia elementtejä pikkuhiljaa. Englanti ääninäyttely on kohtalaisen kehnoa niinkuin jo arvosteluissa on mainittu mutta kaikkein pahin on tuo päähahmo Rex, todella kuvottavan kuuloista möngerrystä ja Japani äänet meni takas päälle 10 min jälkeen. Taistelut toimivat ihan hyvin ja ainakaan toistaiseksi ne ei ole alkaneet ärsyttää niinkuin X:ssä. Kokoajan aukeaa jotain uusia juttuja kun pidemmälle pääsee ja tuntuu välillä että vähän liikaakin opeteltavaa mutta kai se tästä. Peli näyttää ihan hyvälle mutta ei se mitään palkintoja tule voittamaan, tosin kun se on täysin latausruuduton valtava maailma niin tämän kyllä ymmärtää.

Mitään erityisen pahaa mainittavaa pelistä ei ainakaan näin alun perusteella ole poislukein noi enkku äänet.
 
#25
Mites on maistunut? Tuli muistikortti löydettyä niin alkoi taas poltella digiversion osto. Ensi viikolla tulossa päivityskin joka parantaa mm. kartan käyttöä.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
#26
Mites on maistunut? Tuli muistikortti löydettyä niin alkoi taas poltella digiversion osto. Ensi viikolla tulossa päivityskin joka parantaa mm. kartan käyttöä.
Maistuu kohtuuhyvin. 17h peliä takana ja paljon on hyvää, mutta myös vähemmän hyvää. Musiikit ovat kyllä loistavia, tekee melkein mieli antaa anteeksi Xenoblade Chronicles X:n kököt sävelmät. Ääninäyttelyn taso on kovin vaihteleva. Kokeilin japaninkielistä ääniraitaa, mutta koska taistelujen jälkeisistä puheita ei tällöin ymmärrä, niin vaihdoin lontoon takaisin.

Kartan käyttö parani kyllä päivityksen myötä, siitä peukkua. Tekee koko ajan mieli verrata tätä ensimmäiseen Xenobladeen, joka oli tosiaan aikoinaan parasta pitkään aikaan. Samanlaisia fiiliksiä ei ole tullut, mutta ihan kelpo peli silti kyseessä.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
#27
Jos joku on keksinyt, että miten noista Core crystal -esineistä saa parempia Bladeja, niin kertokaahan. Jokainen tähänastisista "apureista" on ollut samanlaista geneeristä sakkia. Randomillako noista Rare Core crystaleista pitäisi tulla myös parempia Bladeja?
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
#28
Jos joku on keksinyt, että miten noista Core crystal -esineistä saa parempia Bladeja, niin kertokaahan. Jokainen tähänastisista "apureista" on ollut samanlaista geneeristä sakkia. Randomillako noista Rare Core crystaleista pitäisi tulla myös parempia Bladeja?
Vastaan itse itselleni, että kyllä, randomilla. Kaksi Rare-etuliitteellä varustettua kristallia antoivat putkeen kaksi varsin uniikkia ja erikoista Bladea. Pyörein ja kirjaviisain hahmo kuuluvat nyt omaan tiimiin.
 

pelle

Well-Known Member
#29
Eilen aloitin vitos chapterin (chapter 10 vissiin viimeinen) ja olen menossa Rexin kotikylään ja kellossa on jo 71 tuntia (ja tasoja 47 :D ). Hieman kuluu aikaa kun jatkuvasti olen tekemässä mercenary hommia ja Ursulan tehtäviä jotka tehdään tuolla myös.

Sitten tullut hahmoja kehitettyä ja avattua reippaasti yli sata kristallia.
Kristallien kanssa otin kynän ja paperia ja tein kaksi listaa. Toiseen meni kaikki paskat hahmot ja toiseen ne joilla on myös jotain extra kykyjä. Kirjoitin aina nimen ja elementin joten kaikkien avaamisen jälkeen oli helppo poistaa nuo turhakkeet. Juuri tänään avasin 47 common ja 8 rare kristallia kerralla joten tuo metodi säästi aikaa ja vaivaa aivan helvetisti.

Tarina on kyllä pitänyt otteessaan ja itseä tämä ainakin kiinnostaa paljon enemmän mitä ykkösen tarina ja lisäksi Rex ei ole samanlainen tampio mitä Shulk jota teki mieli vetää turpaan aika monta kertaa. Suorastaan raivostuttava pässi.
Muutkaan hahmot ei häiritse mitenkään ja Tora on eka nopon hahmo joka ei ärsytä kuten Tatsu tai Riki.
Nian enkku dub ääni hieman kyllä häiritsee kun se tuntuu kuuluvan 10 vuotta vanhemmalle. Tai sitten se on paljon vanhempi miltä näyttää.

Ekat muutamat tunnit oli aika nihkeä fiilis, mutta kyllä tämä on vienyt täysin mukanaan.
Valikoissa vietetään todella paljon aikaa, mutta siihenkin tottui parinkymmenen tunnin jälkeen ja sen jälkeen niitä ei pahemmin edes ajatellut kun kaikki sujuu rutiinilla.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
#30
Sitten tullut hahmoja kehitettyä ja avattua reippaasti yli sata kristallia. Kristallien kanssa otin kynän ja paperia ja tein kaksi listaa. Toiseen meni kaikki paskat hahmot ja toiseen ne joilla on myös jotain extra kykyjä. Kirjoitin aina nimen ja elementin joten kaikkien avaamisen jälkeen oli helppo poistaa nuo turhakkeet. Juuri tänään avasin 47 common ja 8 rare kristallia kerralla joten tuo metodi säästi aikaa ja vaivaa aivan helvetisti.
Tainnut mennä jotain itseltä noiden availemisessa ohi, sillä ihan messissä en ole siitä, että mitä oot tehnyt. Vai meinaatko, että turhia "tusina-Bladeja" kertyi sen verta, että karsit turhat pois?

Tora on eka nopon hahmo joka ei ärsytä kuten Tatsu tai Riki.
Paitsi jos ohjaat ko. hahmoa ja menet nostamaan jotain maasta löytyvää roinaa. Hirveätä ulinaa, joka saa repimään hiukset omasta ylä- ja alapäästä. :D Itseäni parin tietyn sivuhahmon dubbaukset etenkin kyrsivät, mutta ehkä noiden kanssa selviää.

Mun on pakko myöntää, että olen hyvinkin pettynyt tähän peliin. Tuntuu siltä, että se on juostu aika nopeasti kasaan. Karttasysteemi on kamala. Dialogi esitetään vuorosanamaisesti. Sotilaiden kanssa taistellessa nuo meemeiksi asti kasaantuneet taisteluhuudot sattuvat päähän.

Tällä hetkellä 3/5, vaikka onkin mekaniikoiltaan ja muiltaan paras Xenoblade. Taistelumekaniikka on kyllä aika timangia.
 

pelle

Well-Known Member
#31
Tainnut mennä jotain itseltä noiden availemisessa ohi, sillä ihan messissä en ole siitä, että mitä oot tehnyt. Vai meinaatko, että turhia "tusina-Bladeja" kertyi sen verta, että karsit turhat pois?
Siis säilytin niistä common bladeista ne joilla on salvage master, forestry ja muita extra skilleja.
 

pelle

Well-Known Member
#32
Äsken meni tarina läpi kellon näyttäessä 121 tuntia ja tekemistä jäi vielä vaikka kuinka.
Omalta osaltaan tuohon vaikutti se, että vedin 8 chapterista loppuun saakka pelkkää tarinaa eteenpäin kun olisi tuntunut tyhmältä poistua sieltä tekemään jotain sivu hommia.

Itselleni tämä oli kyllä reippaasti parempi mitä ykkönen oikeastaan ihan kaikessa.
Isoimmat plussat tulee siitä, että suurin osa sivutehtävistä kertoo mihin pitää mennä ja sisältää quest markerin.
Kaksi muuta tervetullutta uudistusta on vuorokauden ajan säätäminen ihan koska haluaa ja npc hahmojen nimen perässä oleva pieni tähti joka tarkoittaa sitä, että kyseisellä hahmolla on uutta dialogia. Nyt niiden juttuja jopa tulee luettua kun tietää, että jotain uutta on tarjolla.

Taistelu systeemi tosiaan tuntui aluksi kohtuu nihkeältä kun hahmo ei enää lyö liikkuessa kuten aiemmissa ja lisäksi täytyi odottaa sitä kolmatta lyöntiä jos halusi tehdä eniten vahinkoa ja saada ladattua arteja kerralla enemmän.
Siinä vaiheessa kun sai kolme bladea kerralla käyttöön niin tuo iski jo ihan mukavasti kun oli enemmän kombo mahdollisuuksia.
Vaikka nuo aluksi tuntui hieman sekavalta niin kyllä se lopussa hymyilytti kun pamautti viimeiseen bossiin 3.7 miljoonaa pojoa vahinkoa yhdellä chain attackilla. Tiedän kyllä, että tuo on pieni luku jos menee tubesta osaavien pelaajien videoita katsomaan, mutta kuitenkin.

Kaikista oman porukan hahmoista tykkäsin kuten myös musiikeista. Ei siis yhtään huonoa tai edes keskinkertaista biisiä.
Paljon haukkuja saanut tiger tiger minipeli oli ihan kiva nyt kun siihen on lisätty easy vaikeustaso joten seiniin osuminen ei aiheuta vahinkoa.
Tullut tuotakin muutama kymmenen kertaa pelattua ja heti kun se aukesi niin päivitin Poppin kohtuu hyväksi.
Varmasti tulee pelattua vielä paljon lisää kun palaan tekemään sivutehtäviä.

Mitä uusien bladejen keräämiseen tulee niin olen hyvin tyytyväinen, että minulla ei ole mitään pakkomiellettä saada jokaista rare bladea.
Nyt kun noita kristalleja on availlut niin jokainen rare on ollut iloinen yllätys ja saanut innostumaan ja hyvistä commoneistakin on hyötyä mercenary tehtävissä.
Olen myös iloinen, että Ursula oli meikäläisen eka rare sillä sen kykypuun avaamisessa kestää kohtuu kauan.
Koko homma hoidetaan merc tehtävien kautta ja se pitää lähettää uudestaan ja uudestaan.....ja uudestaan samoihin tehtäviin jotka kehittää sen laulu taitoa jne ja kun tietty määrä tulee täyteen niin sen voi lähettää konserttiin.
Koko homman tekemiseen vaaditaan kymmeniä ja taas kymmeniä tehtäviä. Kun tuota teki samalla kun pelasi niin se oli ihan ok ja onhan se myös nopein tapa kehittää niitä bladeja joita ei käytä aktiivisesti, mutta ymmärrän niiden henkilöiden turhautumisen jotka haluaa kehittää kaikkien kykypuut ja saa Ursulan viimeisenä.

Minun on aika vaikeaa keksiä mitään oikeasti huonoa tästä. Toki tässäkin on taas pari keräily tehtävää jotka on täysin tuurista kiinni kuinka kauan niissä kestää. Pari kertaa oli pakko googlettaa, että mistä tarvittava tavara pitäisi oikein löytää, mutta mulla oli vaan ollut paska tuuri.
Onneksi tuollaisia on tullut vastaan vain muutama ja osaan löytyi tavarat jo valmiina taskun pohjalta.
Siitäkin plussaa, että inventaarion kanssa ei tule ongelmaa sillä se on aika pohjaton. Tosin sitten kun tuohon tottuu niin jonkun falloutin pelaaminen on aika tuskaista :D

Kun lopputekstit oli ohi niin laitoin erikoisversion mukana tulleen soundtrackin soimaan repeatilla ja selasin muhkean n.220 sivuisen taidekirjan läpi.
Todellakin 100e arvoinen paketti.

Edit:

Toivottavasti mun ei tarvitse ihan heti pelata tiger tigeria lisää.
Ajattelin tänään kokeilla "hieman" grindata vitos kenttää, että saisin Poppille parempaa osaa.
No sainhan minä master muscle, master luck ja master tank modit sekä light ja dark coret.
Eihän sitä samaa parin minuutin kenttää tullutkaan pelattua kuin yli neljä tuntia :D

Nuo kaikki parhaat osat siis voi saada vain vitos kentästä ja kaikki on ihan tuurista kiinni.
Taas olisi hieman kristallejakin avattavana. 99 commonia, 34 rarea ja 3 legendarya.
Saattaa mennä hetki jos toinenkin. Luulisi ainakin muutaman rare bladen saavan tuosta kasasta.
 
Viimeksi muokattu:

pelle

Well-Known Member
#33
Tuli sitten mätkittyä kaikki 100+ tasoiset superbossit hengiltä.
Nyt voi hyvillä mielin jatkaa questien tekemistä. Valitettavasti useampi kesken oleva quest on jo sellainen, että peli ei kerro mitenkään missä tarvittavat tavarat on.
Nyt ei siis ole kyse random dropeista vaan yleensä hyvin piilotettu arkku jossain maan alla jonka olemassa olosta kertoo vain kaivamisesta kertova ikoni kun seisot melkein vieressä.

Erään tehtävän tarkoitus on kerätä 11 nopon dubloonia ja multa puuttuu kaksi. Mitään listaa ei ole mistä näkisi, että mistä olen nuo jo löytänyt ja onko yhdella alueella mahdollisesti useampi.
Näiden kohdalla on pakko jo turvautua johonkin guideen.

On noita silti reippaasti vähemmän mitä ykkösessä.
 
#34
Mitenkäs tämän pelaaminen handheld:inä?
Olisi Zelda lisäosineen maalissa, ja kaipaisin pelailtavaa. Iso osa Zeldastakin tuli pelattua käsikonsolina. Ilmeisesti tähän saisi kivasti aikaa palamaan..
 

pelle

Well-Known Member
#36
Jahas eiköhän se ole sitten siinä.

222 tuntia kellossa ja melkein kaikki questit ja mercenary hommat tehty.
Mahdollisesti kolme blade questia jäi tekemättä, koska kolme rare bladea jäi saamatta. Jokaisellahan ei omaa questia ole.
Perceval, Newt ja KOS-MOS jäi saamatta ja kaikki nuo tulee randomilla kristalleista. Niiden saaminen vaan muuttuu sitä vaikeammaksi mitä enemmän niitä omistaa.
Itse avasin kahden edellisen raren välissä n.100 rare ja yli 20 legendary kristallia.
Kaikkien muiden affinity chartit on kokonaan täytetty ja vaikka haluaisinkin nähdä myös noiden kolmen heart to heart jutut ja questit niin en kyllä sen takia ala farmaamaan noita kristalleja.

Kyllähän tästä päälimmäiseksi jäi fiilis, että olisi sitä pelattavaa voinut enemmänkin olla :D
Expansion passia en edes harkitse ennen kuin kaikki on julkaistu ja tietää onko se rahan arvoinen vai ei.
Jos olisin pelannut tämän viime vuonna niin kyllä tämä olisi persona 5:n ohittanut vuoden parhaana rpg pelinä.
Persona kyllä voittaa tarinassa ja ääninäyttelyssä, mutta xc 2 oikeastaan kaikessa muussa.
 
Viimeksi muokattu:
#37
Hei!

Aloittelen tämän pelin pelaamista mutta yksi ongelma paistaa jatkuvasti silmille:
Kamera on liian zoomaantuneena ruudulle televisiossa ja esim. kohdemittarissa numerot näkyvät puolittuneena.
Muissa peleissä ei ole tämmöistä ongelmaa, ja kun otan irti käsikäytölle niin ruutu näkyy moitteetta.

Onko ongelmaan minkäänlaista ratkaisua muuta kuin hankkia suurempi ruutuinen televisio?

 

Liitetiedostot

#38
Hei!

Aloittelen tämän pelin pelaamista mutta yksi ongelma paistaa jatkuvasti silmille:
Kamera on liian zoomaantuneena ruudulle televisiossa ja esim. kohdemittarissa numerot näkyvät puolittuneena.
Muissa peleissä ei ole tämmöistä ongelmaa, ja kun otan irti käsikäytölle niin ruutu näkyy moitteetta.

Onko ongelmaan minkäänlaista ratkaisua muuta kuin hankkia suurempi ruutuinen televisio?

Itselläni ei kyseistä peliä ole, mutta mariossa leikkautui kuva televisiolla minullakin. Ratkaisuna kävin switchin asetuksista säätämässä televisio ruudun rajoja, jolloin kuvan sai näkymään oikein. Kannattaa tarkistaa se asetus.
 
#39
Itselläni ei kyseistä peliä ole, mutta mariossa leikkautui kuva televisiolla minullakin. Ratkaisuna kävin switchin asetuksista säätämässä televisio ruudun rajoja, jolloin kuvan sai näkymään oikein. Kannattaa tarkistaa se asetus.
Ensin olin että on yritetty katsoa ettei siellä ole mitään semmoista säätöä, mutta nyt kun toisen kerran katoin niin oudosti vaan löytyikin. Kiitoksia!
 
#40
Tuossa on hauska arvostelu:
Peli herättää allekirjoittaneessa samanlaisia fiiliksiä kuin tuossa videon alussa, miksi ihmeessä Japanilaisten pitää tunkea tuota "ilmapallo" animepornoa kaikkialle? Sille on varmasti aikansa ja paikkansa siitä tykkääville, mutta että pitää koko peli tunkea tuollaista täyteen, varsinkin kun päähenkilö on 15v jantteri. :D

Viimeviikolla junamatkalla edessä oleva pelasi Switchillä kyseistä peliä ja olisin voinut vannoa, että kaveri katsoi animejynkyä, sen verran tuhdin kokoista ja paljasta rintavakoa siellä pomppi.

Jos tuosta itseäni erittäin paljon häiritsevästä sivuseikasta pääsee ylitse niin peli kyllä vaikuttaa hyvältä ja konsolifin arvostelu tuki väittämääni. Menee käytettynä kyllä hankintalistalle. 
Ylös Bottom