Xenoblade Chronicles 2

kopolanpoika

Active Member
23h ja lisäri lävitse, tuli suoritettua kaikki sivutehtävät mitä tarjolla oli siihen mennessä tullut.

Jäipä aika kahtijakoiset fiilikset, kohdeyleisö oli itselle se suurin kysymysmerkki. Itseni kaltaisille XC2 veteraaneille taistelujärjestelmää oli helpotettu aivan liiaksi ja koska hahmoja oli vain kuusi niin full fusion combo mittarinkin sai joka taistelussa täyteen, tämä tarkoitti sitä, että ketä tahansa vastustajaa vastaan käytännössä riitti, että pehmität sitä n. 35% jos sitäkään ja teet pehmityksen aikana kahteen kertaan elemental combon lävitse, jolloin sulla oli kuusi elementtiä tarjolla fusionia varten.

Toinen asia mikä jätti kylmäksi oli juoni, joka oli allekirjoittaneelle suurin syy tämän hankintaan. Mielestäni juoni ei avannut tarinaa yhtään sen enempää kuin XC2 vaikka tämänhän piti nimenomaan kertoa miten hissukka malliesimerkki Jinistä tuli pahan, tuhoa kylvävän Maloksen oikea käsi. Tarinan juoni pähkinänkuoressa, en edes laita spoiler tageja: Malos on paha ja tappaa hallitsemattomasti kaikkea mikä liikkuu, hyvisten tehtävänä on pysäyttää hänet, the end.
Koko ajan odotti, että 'ahaa tämä sysää Jinin ajatusmaailman raiteiltaan', 'eikun tämä', 'no tuon se on pakko olla', jaaaaaa lopputulemana ainoa lisäarvo XC2sen tarinalle oli loppukuvat, jossa vikassa 30s pistettiin palikat paikalleen ja näytettiin loppumusiikin saattelemana miten päädyttiin Rexin maailman tilanteeseen. Tässäkin mielikuvitukselle jätettiin aika paljon tilaa.

Hukattu tarina oli harmi, koska hahmot ovat huomattavasti mielenkiintoisempia kuin XC2. Hyvänä puolena sen sijaan, että tarpeettoman pornon määrä oli laskettu lisäosassa uusien hahmojen osalta nollaan (toki Mythra ja Birgid olivat kumipallot esillä kuten XC2).

Uudelle pelaajalle kynnys tutustumiseen ja taistelujärjestelmän ymmärtämiseen on matalalla, itsellä meni XC2 varmaan 60h ennnen kuin pääsin taistelujärjestelmään kiinni kaikkine twisteineen. Juoni taas aiheuttaa lähinnä hämmennystä noin päin pelattuna aloittelijalle. 'Täh? Nyt se Jin onkin Maloksen paras kaveri?'

Viihdyinkö pelin parissa? Kyllä. Jäikö mitään käteen? Kyllä, 50 sivutehtävää ja pintaraapaisu aikakaudesta ennen Rexin mukaan tuloa.

Arvosana 6/10, aloittelijoille ja HC faneille
 
Viimeksi muokattu:

pelle

Well-Known Member
Sain itsekin tänään tornan päätökseen. Eihän se sitten kauaa hyllyssä maannutkaan sillä se tuli ostettua heti kun fyysinen versio julkaistiin.
Tykkäsin kyllä erittäin paljon ja tuo oli mukavan hellä paluu pelin maailmaan.
XC2:ssa tuli kaikkien "rare" bladien ja hahmojen affinity chartit täytettyä joten tässä mukana roikkuvat kuusi bladea oli vaan hyvä asia ja sai noidenkin kanssa jatkuvasti käydä valikossa katsomassa, että mitä seuraavaksi pitää tehdä jotta saa seuraavan noden chartista auki.
Olin varsin hyvin tässä melkein kahden vuoden aikana onnistunut unohtamaan kuinka paljon valikoissa vietetään aikaa.

29 tuntia meni ja melkein kaikki tuli tehtyä. Ainoastaan kolme kovinta pomoa post gamen puolelta jäi tappamatta, koska hahmojen tasot ei riitä.
Porukka on tasolla 66 ja loput kolme bossia on 75-100. Noiden kolmen pomon takia jäi siis se viimeinen hahmo community listasta puuttumaan.
Tarinasta tykkäsin todella paljon ja viimeistään lopputekstien kohdalla tuli tunne, että pakko se XC2 on vetää uudestaan läpi new game+ moodilla.
Ensin kyllä tulee tsekattua kaikki dlc tehtävät ja se haaste areena.
Äsken pikaisesti vilkaisin miltä se näyttää ja jumalauta mä oon aivan hukassa kaikkien valikoiden kanssa siinä :D
Sen muistan, että hahmoilla ja bladeilla on sellaiset kamat joiden avulla voitin kaikki super bossit joten niihin tuskin tarvitsee koskea ainakaan uusien tehtävien kohdalla. Se areena onkin sitten toinen juttu, mutta vähän sellainen tunne, että tulee vaan vedettyä custom vaikeustaso niin alas kuin mahdollista.
Muuten tuo ei pahemmin edes kiinnosta, mutta se on ainoa tapa saada uudet vaatteet hahmoille niin saisi hieman jotain tuoreutta new game+ vetäisylle.
 
Ylös Bottom