Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Yleinen politiikkaketju

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja -WaLuigi-
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Sukupuolineutraali avioliittolaki ei mennyt ainakaan vielä lävitse. Lakivaliokunta hylkäsi kansalaisaloitteen äänin 10-6. Seuraavaksi asiaa käsitellään eduskunnan toimesta syksyllä. Ei pysty ymmärtämään, että keneltä se on pois, jos tämä laki saadaan käytäntöön.

Lakivaliokunta hylkäsi sukupuolineutraalin avioliittolain - YLE

EDIT: Käsittämätöntä selittelynmakua ilmassa.

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok.) ei osaa vielä arvioida aikataulua.

Käytännössä työ menee kuitenkin syksyyn, ja viime kädessä mahdollisesti loppusyksystä kaikki kansanedustajat pääsevät ottamaan kantaa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuteen.

Hylkäämistä äänestäneen Holmlundin mukaan kansalaisaloitetta ei voi sellaisenaan edes hyväksyä teknisen ristiriidan vuoksi.

– Kansalaisaloitteessa on pykälien ja perusteluiden osalta keskinäisiä ristiriitoja. Siitä puuttuu myös vaikuttavuusarviointeja, mutta on ymmärrettävää, ettei kansalaisaloitteessa voi olla sen tyyppisiä vaikuttavuusarviointeja kuin hallituksen esityksessä on.

Holmlundin mukaan avioliittolaki vaikuttaisi myös muihin lakeihin. Jos tasa-arvoinen avioliittolaki säädettäisiin, silloin pitäisi avata useita muita lakeja.

Lähde: ESS.fi
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Itse en voi ymmärtää miten äänestäjiä ei vaivaitunut paikalle laisinkaan. Pöllö-Jungner etenkin, turhaakin turhempi poliitikko. Noh, onneksi UK kielsi kreationismin opettamisen kouluissa, tasapainotti hieman tätä Suomen töhöilyä.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Taas yksi todiste siitä, kuinka Suomi on junttikansaa.

Jep. Sitä päivää odotellessa, kun suomalaiset ymmärtävät, ettei homous ole yhtään sen oudompi luonnonilmiö tällä planeetalla, kuin esim. lumi.

No mutta ehkä se on joissain tapauksissa liikaa pyydetty, että meikäläiset edes vähän kiinnittäisi huomiota, kuinka tiede on havainnut tämän samaan sukupuoleen kiintymisen olevan erittäin yleinen "bugi"(jos sitä nyt sellaiseksi edes viitsii sanoa) kaikkien maapallolla hiippaloivien elämänmuotojen kohdalla. Ihminen ei ole millään lailla erityistapaus. Ah, uskonnolliset kiihkoilijat ja fobia. Kuinka ihanasti ne ovatkin saaneet tämän maan sekaisin.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Taas yksi todiste siitä, kuinka Suomi on junttikansaa.

Kyllähän me aikamoisessa takapajulassa elämme, mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että enemmistö suomalaisista kannattaa tasa-arvoista avioiliittolakia: Ylen uutinen.

Tasa-arvoisen avioliittolain kannattajia löytyy kaikista ikäluokista. Suurinta kannatus oli kuitenkin 25 - 34-vuotiaiden joukossa (77 prosenttia) ja pienintä ( 42 prosenttia) yli 64-vuotiaiden ryhmässä. 50 - 64-vuotiaiden ryhmässä puolet kannattaa tasa-arvoista lakia.

Vanhusten kuollessa pois ja uusien sukupolvien tullessa äänestysikään nuo prossat puolesta jatkavat vain nousuaan. Ennen pitkää tuo saadaan siis läpi, en vain oikein ymmärrä, miksei jo nyt? Kaipa politiikassamme häärii liikaa uppiniskaisia "wanhoja hyviä aikoja" ikävöiviä kääkkiä.

Toinen asia mitä en ymmärrä, on se, että nuo prosentit vastaan ovat noinkin suuret, kun tuosta ei kuitenkaan kellekään mitään haittaa muodostu. Ja ne argumentit! "Avioliitto on miehen ja naisen väinen pyhä liitto." WTF?! Kyllähän miehen ja naisen välinen avioliitto pysyy ihan yhtä pyhänä, vaikka homoillekin siihen annettaisiin oikeus. Kirkolliset avioliitot nyt ovat totta kai asia erikseen, kirkko päättäköön itse omista asioistaan, mutta kyseen ollessa laista, ei tuollaisille argumenteille voi antaa paljoa painoarvoa. Ihan yhtä lailla siellä raamatussa hölistään kaiken näköistä mm. naisten oikeuksista. Näilläkö ei sitten ole mitään väliä, Timppa hyvä?
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Ihan ensin minun piti tutustua hieman tarkemmin kyseiseen kansalaisaloitteeseen ja sen sisältöön, kuin ainoastaan iltapäivälehtien otsikoita lukeneena. Tosin en aio lukea koko esitystä kokonaisuudessaan, koska ei yksinkertaisesti kiinnosta niin paljoa, mutta eiköhän tuo sisältö pääpiirteissään tullut suht selväksi pikaisella googlailullakin.

Esim:

http://avioliittolaki.wordpress.com/

Tuolta pääsivulta noukin pääpointit, mitkä oli mielestäni hyvin ja neutraalisti esiinnostettu.

Kannatan tuota ajatusta lain kirjaimen edessä tasavertaisena olosta seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta. Kirkko voi älähdellä vapaasti Raamatullisesta avioliittokäsityksestä, se on sinänsä kirkon oikeus ei siinä mitään. Tässä vaan julkisuudessa on mielestäni tyhmästi noussut esille ennen kaikkea tuo kiistely kirkon ja lakialoitteen kannattajien välillä sanasta AVIOLIITTOlaki. Puolihuolimattomasti sivusta seuranneena en itseasiassa tiennyt, mitä tuo aloite pitää sisällään. Media tuntuu nostaneen pinnalle vain tuon vastakkainasettelun termistä avioliitto. Tosin en ole tosiaan perehtynyt sen tarkemmin, tällainen vaikutelma vaan jäänyt.

Jos tuo kansalaisuusaloite ei tosiaan täytä eduskunnan käsittelyyn vaadittavia vaatimuksia vaikutusarviointeineen tms. mistä en tiedä mitään, niin selvähän se siinä on. Eihän siinä ole muuta vaihtoehtoa kun tässä vaiheessa hylätä, jos jotain vaadittavaa puuttuu. Ei pankistakaan saa lainaa jos jokin kohta on lomakkeesta täyttämättä. Näin se vaan menee.

Tuossa linkatussa Ylen uutisessa oli mielenkiintoista se, että kirjoittajana oli "kuuluisa" entinen porno-tähti, julkilesbo Rakel Liekki. Täysin toimittajalta vaaditun neutraali kirjoitus. Pisteet siitä.

Kun pitäydytään julkisuudessakin puhtaasti asia- ja tasa-arvopohjalla argumentoinnissa, niin siinä avain muutokseen. Suurin osa Suomalaisista on järki-ihmisiä, näin uskon.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Poliitikkojen ammattitaidosta näin yleensä... Hesarin Nyt-liite raapusti jutun aiheesta seuraavasta: "Tampereen kaupunginvaltuustossa käytiin maanantaina poikkeuksellisen värikäs keskustelu siitä, pitäisikö Särkänniemen delfinaario lakkauttaa vähitellen. Nyt kuunteli keskustelun videotallenteen ja keräsi parhaat palat."

Muutamat lainat tuosta jutusta.

Lakkauttamista ajava Minna Minkkinen (vas) oli samaa mieltä delfiinien nykyhoidosta:

"En missään nimessä usko, eikä varmaan kukaan muukaan usko, että delfinaarion eläimiä hakattaisiin siellä putkilla tai soitettaisiin niille huonoa kantrimusiikkia siellä kiduttamisen vuoksi."

Ja toinen, joka sai oikeasti pudistamaan päätä koneen näytölle:

Satu Sipilä (kd) palasi vielä perustelemaan, mistä hän tietää delfiinien olevan onnellisia.

"Kyllä pystyn arvioimaan tunnetilan ihan sillä perusteella, että katson niin paljon luonto-ohjelmia."

Lisää hassunhauskaa ja selkeästi ammattitaitoista puhetta voi lukaista itse jutusta: Kyllä, nämä asiat sanottiin delfiineistä eilen Tampereen valtuustossa
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Poliitikkojen ammattitaidosta näin yleensä... Hesarin Nyt-liite raapusti jutun aiheesta seuraavasta: "Tampereen kaupunginvaltuustossa käytiin maanantaina poikkeuksellisen värikäs keskustelu siitä, pitäisikö Särkänniemen delfinaario lakkauttaa vähitellen. Nyt kuunteli keskustelun videotallenteen ja keräsi parhaat palat.

"Minä silitän delfiiniä. Minä teen tempun delfiinin kanssa. Tässä on delfiinien elinympäristöä, mikä on täsmälleen sitä, missä he viihtyvätkin."

Vau, sanattomaksi tässä taas menee persujen idiotismista.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Juttua lukiessa tuli mieleen, että luenko tässä YLEn Itse Valtiaiden kässäriä, kun oli sen verran värikkäitä heittoja asiasta ja sen vierestä. :D
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Nyky hallituksen nappulaliiga.

En ole käsittänyt pääministerin logiikkaa valita vähän yli kolmekymppisiä naisia ministereiksi? Koska varsinkin ympäristöministeriön salkku on niin tärkeä ja laaja että oli henkilö miten lahjakas tahansa. Niin ei ensimmäisen kauden edustajalla ole millään sellaista tietoa/taitoa moiseen pestiin.
Tuntuu että tässä näyttävyys ja nuoruus menee osaamisen, ja kokemuksen edelle. Ja toivon todella että enää tälläsellä sirkukselle ei anneta neljää jatko vuotta. Suomi ei sitä enää seuraavaa neljää vuotta kestä.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Ja toivon todella että enää tälläsellä sirkukselle ei anneta neljää jatko vuotta.

Tuo on toteutettavissa erittäin helposti: äänestämällä seuraavissa eduskuntavaaleissa käytännössä minkä tahansa muun puolueen ehdokkaita paitsi Sekoo...siis kokoomuksen ehdokkaita.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Tuo on toteutettavissa erittäin helposti: äänestämällä seuraavissa eduskuntavaaleissa käytännössä minkä tahansa muun puolueen ehdokkaita paitsi Sekoo...siis kokoomuksen ehdokkaita.

Ja aivan varmasti äänestänkin. Mutta huoli on että se sama neljännes kansasta äänestää kuten ennenkin, ja mikään ei muutu. Harmittaa että se Rädyn kömmähdys "alle 2600€ tienaavia perheitä on vain marginaaliseati Suomessa" tuli jo nyt. Koska väki unohtaa sen ennen kevään vaaleja, poliittinen muisti Suomessa on todella lyhyt.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Ja aivan varmasti äänestänkin. Mutta huoli on että se sama neljännes kansasta äänestää kuten ennenkin, ja mikään ei muutu. Harmittaa että se Rädyn kömmähdys "alle 2600€ tienaavia perheitä on vain marginaaliseati Suomessa" tuli jo nyt. Koska väki unohtaa sen ennen kevään vaaleja, poliittinen muisti Suomessa on todella lyhyt.

Kokoomuslaiset ovat "nuorekkaita" ja osaavat puhua ei niin aktiivisesti politiikkaa seuraavan kansanosan päät pyörälle hienoilla lauseissa ja hymyilevillä naamoilla. Niin teki Katainen kaksi kertaa putkeen ja samaa tulee yrittämään Stubb myös. Kokoomushan on porvaripuolue, rikkaiden asialla, joita on Suomessa koko kansasta reilusti alle 10 %, mutta siitä huolimatta vaaleissa äänestäneistä noin 20 % äänestää kokoomusta. Kertoo karua kieltä siitä, kuinka iso määrä suomalaisia on johdateltavissa aina ennen vaaleja kivoilla lauseilla ja nuorekkailla hymyillä.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Eduskunta äänestää huomenna(eli siis tänään) sukupuolineutraalista avioliittolaista. Toivottavasti järki voittaa eli kansalaisaloite menee läpi. Yle Areena näyttää suoraa lähetystä täysistunnosta klo 13 alkaen.

Lähde: YLE
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Eduskunta äänestää huomenna sukupuolineutraalista avioliittolaista. Toivottavasti järki voittaa eli kansalaisaloite menee läpi. Yle Areena näyttää suoraa lähetystä täysistunnosta klo 13 alkaen.

Lähde: YLE

Oli varsin kiinnostavaa settiä eilinen kyselytunti. Ei kestäny kauan kun jumala/raamattu korttia heilutettiin sekä valitettiin kirkosta eroamista. :rolleyes:

Miten musta myös tuntuu siltä että osa henkilöistä jotka vastustaa kyseistä aloitetta lapsien oikeuksien vetoomuksella, ei oikeasti välitä lapsien oikeuksista vaan mielessä on: "hyi homoja, ei niille syntisille mitään oikeuksia tarvitse antaa bla bla...".

Siis joo, oishan se hyvä jos vihdoin kyseinen laki menis läpi. Pääsis suomi taas samalle tasolla muiden länsimaiden kanssa.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Oli varsin kiinnostavaa settiä eilinen kyselytunti. Ei kestäny kauan kun jumala/raamattu korttia heilutettiin sekä valitettiin kirkosta eroamista. :rolleyes:

Miten musta myös tuntuu siltä että osa henkilöistä jotka vastustaa kyseistä aloitetta lapsien oikeuksien vetoomuksella, ei oikeasti välitä lapsien oikeuksista vaan mielessä on: "hyi homoja, ei niille syntisille mitään oikeuksia tarvitse antaa bla bla...".

Siis joo, oishan se hyvä jos vihdoin kyseinen laki menis läpi. Pääsis suomi taas samalle tasolla muiden länsimaiden kanssa.

105-92 never 4get.

Twitterissä jengi (mm. ihan hetero-äidit) otellut kuvia itsestään itkemässä asian puolesta, joka tuntuu jotenkin itsestä oudolta. Suuria tunteita laki ei minussa herätä, vaikka ainoa oikea päätöshän se nykyaikana on.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

105-92 never 4get.

Twitterissä jengi (mm. ihan hetero-äidit) otellut kuvia itsestään itkemässä asian puolesta, joka tuntuu jotenkin itsestä oudolta. Suuria tunteita laki ei minussa herätä, vaikka ainoa oikea päätöshän se nykyaikana on.
Suurimpia tunteita asia tuntuu herättäneen pääasiassa vastustajissa. Viime aikoina lähes kaikki näkyvämpi ja kuuluvampi vaahtoaminen on ollut vastustajien tunnekuohua tai ontuvaa argumentointia. Milloin on ollut kyse lasten oikeuksista biologiseen isään ja äitiin (miten sitten eronneet ja lesket yksinhuoltajat, tai uusioperheet?), milloin huonosti tulkitusta ihmisoikeusjulistuksesta tai Raamatusta (Raamatun versio avioliitosta: https://www.youtube.com/watch?v=OFkeKKszXTw). Olen kuullut useammastakin ihmisestä, jotka ovat kääntyneet kannattamaan lakia ihan vain siksi, kun muutamat äänekkäämmät vastustajat ovat saaneet kaikki vastustajat näyttämään idiooteilta. Jotenkin huvittavaa on, kun kirkon edustajat arkkipiispaa myöten ovat olleet kannanotoiltaan maltillisempia kuin muutamat poliitikot. Ajan kysymyshän tämä kuitenkin vain oli, jos ei nyt olisi mennyt läpi niin ehkä viiden vuoden päästä kun kansanedustajina on taas hieman enemmän seuraavaa sukupolvea.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Mielestäni tämän asian lähtökohtainen ongelmia aiheuttava asia oli termi "AVIOLIITTO". Äärikirkollista kantaa edustavat tarttuivat raamattuun. Homoliittoja puolustavat eivät ymmärtäneet, että termi on vastustajissa pyhä. Jos tuo termi olisi korvattu sanoilla tyyliin "Avioliittoa lain edessä vastaava, muttei sitä korvaava ilmaisu laillisesta yhdenvertaisuudesta parisuhteessa" tms. olisi mielestäni aheuttanut vähemmän tunteita, myöskin niitä naurettavia. Tietyillä sanoilla ja termeillä on suorastaan naurettavan voimakas tunnelataus ihmisten mielissä, eikö...
 
Ylös Bottom