Yleistä keskustelua ARPG-peleistä

Noita roolipelejä on niin paljon ettei tiedä mitä ostais!?
Itelle uppos hyvin Torchlight 2, kun vuosi sitten tuskailin saman asian kanssa. Nyt alottelin ykkösenkin, mutta eihän se jatko-osan jälkeen niin hyvin maistu. Eli kannattaa alottaa ykkösestä, mikäli tähän sarjaan haluaa paneutua. Toki voi hypätä suoraan siihen parempaan ja hiotumpaan kakkoseen.

Path of Exileä kokeilin myös, mutta se vaatii jo sitten enemmän paneutumista, kun kykypuussakin on tuhansia kykyjä:D Tämä on muuten ilmaiseksi pelattavissa, mikäli haluaa kokeilla.

Sitten on tietysti Diablo kolmonen, jos etsii semmoista perusvarmaa ja helposti lähestyttävää hauskaa mättöä. Diablo kakkosen uusversio tuntuu näiden edellämainittujen jälkeen melko kankealta, mutta ei sekään huono vaihtoehto ole. Diablo kolmosen parasta antia on saman sohvan moninpeli.

Näistä oma suosikki on ehdottomasti Torchlight 2. Siihen on helppo päästä sisään ja taistelu tuntuu jouhevalta. Värikkäämpi maailma miellyttää silmää enemmän kuin Diablon synkät miljööt. Torchlightit on muuten ainakin boksin puolella alennuksessa tällä hetkellä. Mahtoi Diablotkin olla.
 
En oo mobiilipeleistä koskaan tykännyt ja kaikki trendipelit aina angry birdsistä, clash of claneista, pokemon go saakka ovat jääneet välistä, koska puhelimen näyttö on vaan liian pieni kun pitää vielä peukalot tunkea näyttöä peittämään. Puhumattakaan tästä mobiilipelien perussynnistä, eli mikromaksupohjaisesta pelisuunnittelusta.

Annoin kuitenkin Diablo Immortalille mahdollisuuden ja onhan tää ihan viihdyttävä, tullut ennen nukkumaanmenoa otettua puolen tunnin tunnin sessioita ja nyt lvl 28 menossa. Pelialustana S22U ja vaikka pitäis puhelimen olla pätevimmästä päästä ja WiFinkin nopeus 400M niin silti tökkimistä ajoittain.

Joskus junnuna Diablo 2 tullut pelattua ja onhan tämä niihin muistikuviin verraten ihan ehtaa meininkiä, kiva jeesata ohimennessä muita pelaajia ja vuosi sitten pääsin raidien makuun FF onlineen tutustuessa ja onhan tämäkin ehdottomasti parhaimmillaan parin muun pelaajan voimin hirviöitä kaataessa.

Silti tässä kyllä tiivistyy se miksi olen kiertänyt mobiilipelit kaukaa ja tulen todennäköisesti kiertämään jatkossakin, koska mikromaksuja tyrkytetään ärsyttävästi joka valikon takaa. Vielä se ei ole estänyt etenemistä tai tehnyt pelistä liian haastavaa, mutta joka kerta kun katsot jonkun kauppiaan valikkoa ja mitä vielä puuttuu niin peli muistaa kertoa oikotiestä onneen raottamalla lompakkoa.
 
Meillä ARPG pelaajilla on melkoset kissapäivät luvassa. Last Epochin julkasu rupee olemaan tossa ovella, koska se moninpeli testaus on mennyt hyvin, Path of Exile 2 on tulossa ja kirisikkana kakun päällä vielä Diablo 4. Pitkästä aikaa kävin kurkkaan Last Epochia ja onhan tuohon jo tullut kaikkea lisää classitkin on saanut muutokisia ulkoasuun, niin ja pelikin tuntuu pyörivän jo tasasemmin.

Torchligth 1 on tulossa live gold peliksi 16.7. Tässä pelisarjassa siis 1 ja 2 on ollut mukana ainakin diablo 1 ja 2 devaajia. Peli on kylläkin 360 versio niin ja taitaa konsolifiniltä löytyä arvostelukin arkistosta.

 
Viimeksi muokattu:
Last Epochia on muutettu päivityksissä melkosesti Druidikin saanut werebearin formin ennen näytti ihan vaan karhulta. Tällä nyt tullu pelailtua aikas siisti. Muutenkin peli tuntuu niin hyvälle ja ollaan vieläkin early acces moodissa. Tässä nyt pikku maistiasia tästä werebear moodista ja siihen pikku build niksipirkkaa. Jäin peliin aika koukkuun, eilen tuli varmaan 10 tuntia pelattua. No sairaslomalla ollaan niin aikaa on.

 
Tuli nyt oikein innostuttua Last Epochiin nostelin toisenkin primalistin end of timeen, koska halus myöskin beastmasterin, eli eläintarhaa mukaan kehiin. Pelin puuduttavin osuus on juurikin tämä alku sinne end of timeen jonne pääsee noin 25 levelillä, eli ei siihen mene kuin joku 2 tuntii voi toki tähän olla joku systeemi miten pääsee nopeaminkin. End of timessä saa sitten valita sen lopullisen classin millä haluaa pelata. Pelissähän on 5 classia joilla jokaisella on 3 mastery classia mistä voi sit valita sen lopullisen toki niitä skilli pointseja voi laittaa sit muihinkin. Todella loistava ARPG peli kyllä kyseessä. Pelihän on edelleen early access tilassa, mutta todella pelattava jo nyt eli ehdoton suositus jos tästä genrestä tykkää. Peli on steamin kesä alessakin tällä hetkellä 23.99e. Mage, Rogue ja Acolyte(negromancer) näillä classeilla vielä puuttuu se kolmas mastery classi. 0.9 päivityksessä tulee sit se multiplayer mukaan peliin.

Hello Travelers, and welcome to the June Development Update for Last Epoch! In this Development Update, we’re going to be uncovering some information regarding the next big update coming to Last Epoch, some updates on multiplayer progress, and as always, a bunch of teasers regarding some of the new content coming to the world of Eterra!

To start things off, let’s have a quick note regarding how multiplayer progress is going. We’ll dive into more detail here in a bit, but just a quick mention regarding how testing has been going, and what the results mean for us.

Simply put - It’s going amazing.

We greatly appreciate everyone’s patience as we’ve been spending the time to get everything in the background into place: account services, our debugging tools, ensuring stability, and more tasks that are hard to perceive on the surface but are essential for a solid online experience. This work is paying off in the testing phase. In fact, It’s been going so well, we’ve decided to make a “minor” adjustment to our schedule. We had previously implied in passing here and there that the next major update would be 0.8.6 which is what we were initially planning. That’s no longer the case. Instead, we’re going to take a little bit more time to reach our MVP, and make the next update 0.9.0.

That’s right - Multiplayer testing has been going so well we’ve made the call: The next major update for Last Epoch will be Update 0.9.0, with the Multiplayer Beta!

Taisi tencent ostaa tästä firmasta 20% osuuden eli varmaan on saatu palkattua lisää peliin devaajia ja muuta.
 
Viimeksi muokattu:
Elättelen toiveita että Sacred 2 lisättäis tuohon uuteen Playstation Plus tilausmalliin kun sinne on monta aikaisemman sukupolven ropeakin lisätty jo. Se oli kyllä ihan pimeen hyvä peli, iso laaja maailma, monta siistiä hahmoa joilla oma jonkinasteinen taustatarina ja motiivi ja kunnon diablo-tyylistä loottailua.
 
Elättelen toiveita että Sacred 2 lisättäis tuohon uuteen Playstation Plus tilausmalliin kun sinne on monta aikaisemman sukupolven ropeakin lisätty jo. Se oli kyllä ihan pimeen hyvä peli, iso laaja maailma, monta siistiä hahmoa joilla oma jonkinasteinen taustatarina ja motiivi ja kunnon diablo-tyylistä loottailua.
Loisto peli kyllä kyseessä. Eipä näitä hyviä arpg pelejä ole liikaa ja konsoleilla vielä vähemmän. Kumminkin niille on kysyntää et ihme kun ei näitä tehdä enempää. Toki peligenre on devaajille haastava ja varsinkin tämän genren pelaajat on todella kriittisiä. Niin ja pelejä aina verrattaan genren parhaisiin tekeleisiin.
 
Näistä genren parhaista niin unohtu mainita Grim Dawn joka on löytyy myös konsoleille. Peli tuli aika puskista konsoleille eikä sitä pahemmin markkinoitu. Peli on yksi syvällisimmistä ARPG peleistä mitä on tehty. Ainakin molemmilla series konsoleilla pyörii nykyään sen 60fps, kun pelihän periaattessa julkaistiin onelle ja suoritus kyky oli mitä oli. Mitään virallista nexgen päivitystä ei ole vaan voi valikosta avata frame lukituksen pois. Joskin peliä ei taida löytyä playstationille

 
Elättelen toiveita että Sacred 2 lisättäis tuohon uuteen Playstation Plus tilausmalliin kun sinne on monta aikaisemman sukupolven ropeakin lisätty jo. Se oli kyllä ihan pimeen hyvä peli, iso laaja maailma, monta siistiä hahmoa joilla oma jonkinasteinen taustatarina ja motiivi ja kunnon diablo-tyylistä loottailua.
Juuri yks päivä mietin samaa. Siinä on kyllä upea peli ajankuluksi. Valtavan hieno maailma ja erityisesti kiinnostavat classit. Toivotaan parasta.
 
Kaippa se täytyy kukkaroa venyttää ja ostaa Grim Dawn konsolillekin. Pelin omistan toki steami versionakin, mutta jotenkin houkuttas pelata konsolilla kuin tällä mun 17 tuuman peliläpyskällä. Viimeksi olen pelannut kyseistä peliä steamin mukaan 20 lokakuuta 2020, eli ihan hyvä ruveta tahkoon peliä uudella classilla tai no tämän pelin systeemillä monella classilla yhden classin sisällä. Pelihän on xboxilla definitive edition eli lisärit on mukana.

Tässä hyviä tipsejä peliin joita on tähän peliin hyvä katsoa ennekuin alkaa pelaan jos siis ei ole Grim Dawnia ikinä pelannut.

 
Torchlight Infinite
Tulossa mobiili pc ja myös konsolit
Tässä vulkanin gameplaytaPS. toivotaan että peli ei ole ihan immortalin tapaan paytowin toki toi mobiili pikkusen epäilyttää
 
Muistan ajan kun MMO oli vie MMO. World of Warcraft raidit/dunkut/battlegroundit ja oikeastaan kaikki pelissä tehtiin porukalla.
Sit tuli dungeon ja battleground finderit jonka jälkeen pysty käytännössä pelaan täysin solona ja vaikka vaan seisoon kaupungissa ja juosta dungeoneja finderin kautta tai battlegroudeja no alku levelit piti questaa. Toista se oli silloin joskus kun piti mennä dunkkujen/battlegroudien oville että niitä pysty tekeen.
Kaipaanko näitä aikoja voipi olla että aika kultaa muistot meinaan se yltiöpäinen sosiaalinen pakko MMO peleissä oli aikas väsyttävää, taas toisaalta parhaat hetket kokenut pelissä juurikin sosiaalisuuden kautta.

Tässä hyvää pohdintaa Bellularilta mikä on nykyään MMO. En nyt löytänyt parempakaan ketjua tälle jutulle
 
Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr oli saanut näköjään X/S ehostukset. Pelissä pyörii seasonitkin nykyään, tuli tossa yön aikana peli latailtua, kun pikkusen ARPG hammasta kolotteli. Ja kun Bablo 3 ei kyllä uudesta seasonista huolimatta ei vaan enään putoo no toki tätä tuli 10 vuotta pelattua eli ihan ok uudelleen peluu arvo pelissä oli ;). Rupee oleen kieltämättä semmonen Diablo 4 mentävä aukko peli rintamalla. Jos nyt vanhat merkit paikkaansa pitää niin Diablo 4 julkaisu on kevät tai alku kesä. Meinaan Diablo 3 julkaistiin 15 toukokuuta 2012 ja Diablo 2 28. kesäkuuta 2000.
 
Jos nyt vanhat merkit paikkaansa pitää niin Diablo 4 julkaisu on kevät tai alku kesä. Meinaan Diablo 3 julkaistiin 15 toukokuuta 2012 ja Diablo 2 28. kesäkuuta 2000.
Tämähän tiedettiin jo, kun kesäisessä Xbox Showcasessa esiteltiin vain pelejä, jotka julkaistaan seuraavan 12 kuukauden aikana. Yksi peleistä oli Diablo 4.
 
Viimeksi muokattu:
Tämähän tiedettiin jo, kun kesäisessä Xbox Showcase esiteltiin vain pelejä, jotka julkaistaan seuraavan 12 kuukauden aikana. Yksi peleistä oli Diablo 4.
Ei ollut minun sivistyksessä tämä 12 kuukautta. No joka tapauksessa hyvä juttu kun näin on ja muutenkin en seurannut kyseistä tapahtumaa kun vasta kun tippu D4 juttua. Se on se peli isolla P:llä mulle joka saa viisarin värähtään. Toki niitä muitakin pelejä tuli sitten jälkeenpäin siinä sivussa stekattua. Mutta taitaa D4 olla niin aikaa vievä peli ettei siihen ensi vuonna taida mahtua oikein muita pelejä mulle, varsinkin kun peliä ollaan vielä viemässä MMO suuntaan. Eli se ei ollut mulle vain yksi peleistä muiden joukossa.
 
pistetääs tällä isot suositukset alotin aamulla ja nyt menen act 3:ssa kyseessä siis Action RPG looter, peli joka on sekoitus path of exileä ja Diablo/Last epochia, varsinkin path of exile pelaajana sitä tuntee olevansa kun kotonaan kiitos tuon gem link systeemin sitten skill three taas on Last Epochista pelistä löytyy steamistä demo joka on open beta sisältää 5 eri actia mutta 11 päivä eli ensi viikolla peli saa sitten virallisen julkaisun ja nuo beta hahmot poistuu. itse ainakin pidän pelistä kovasti.

 
okei pakko varoittaa että peli tulee sisältämään jonkun verran mikromaksuja, mutta saa nähdä kuinka paljon esim, se että joudut maksamaan stash tabeista ja cosmeticseista niin se on fine, mutta esim jos end game experienceä rajoitetaan liikaa erinlaisilla maksuilla. niin se ei ole fine, muuten kyllä pidän pelistä kovasti. Mutta saa nähdä.
 
Nyt ku oon pelannut peliä act 5 iin pistetään vähän ajatuksia, sanotaan näin että tämä juuri kaikkea sitä mitä olisin toivonut Lost arkilta eli tämä on oikeasti se ARPG Diablo clone MMORPG. peli on vähä sekoitus kaikkea Lost arkkia, Diabloa, Path of exileä ja Last epochia. Kunhan ne ei nyt hirveesti mässäile niillä mikromaksuilla että peliä pystyy pelaamaan ilman niitäkin, eli jos peli on tasoltaan Lost ark noiden mikromaksujen suhteen, niin voin sanoa että itselleni tämä tulee olemaan niin sanottu main game, johon tulen kuluttumaan järjettömän paljon tunteja. tuossa vähä mallia end gamessa peli siis sisältää end game raideja ja chaos dungeoneita, raidit muistuttavat lost arkin end gamea ja chaos dungeonit sitten muistuttuvat riftejä ja mappeja muita. Betassa on siis act 5 asti contettia,. kun taas sitten full releasessa ensi viikolla pelissä on 10 actia + end game.

Asmongold myös pelasi peliä tänään streamissään alternative accountillaan. ja tykkäsi kyllä pelistä kovasti

tossa sitten hyvä overal trailer mikä kaikkea peli sisältää

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom