Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Yleistä keskustelua ARPG-peleistä

 • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Mathael
 • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Nyt ku oon pelannut peliä act 5 iin pistetään vähän ajatuksia, sanotaan näin että tämä juuri kaikkea sitä mitä olisin toivonut Lost arkilta eli tämä on oikeasti se ARPG Diablo clone MMORPG. peli on vähä sekoitus kaikkea Lost arkkia, Diabloa, Path of exileä ja Last epochia. Kunhan ne ei nyt hirveesti mässäile niillä mikromaksuilla että peliä pystyy pelaamaan ilman niitäkin, eli jos peli on tasoltaan Lost ark noiden mikromaksujen suhteen, niin voin sanoa että itselleni tämä tulee olemaan niin sanottu main game, johon tulen kuluttumaan järjettömän paljon tunteja. tuossa vähä mallia end gamessa peli siis sisältää end game raideja ja chaos dungeoneita, raidit muistuttavat lost arkin end gamea ja chaos dungeonit sitten muistuttuvat riftejä ja mappeja muita. Betassa on siis act 5 asti contettia,. kun taas sitten full releasessa ensi viikolla pelissä on 10 actia + end game.

Asmongold myös pelasi peliä tänään streamissään alternative accountillaan. ja tykkäsi kyllä pelistä kovasti

tossa sitten hyvä overal trailer mikä kaikkea peli sisältää


Tämä näyttää ja kuulostaa niin hyvälle, mut tosiaan nämä mikromaksut voi tulla pilaan juhlat. Monessa pelissä ollut vie betassa kaikki hyvin ja sit kun peli julkaistaan niin on mikromaksut ihan jotain muuta. Toi mobile jotenkin sallii kaiken tämän viimeksi nähtiin torchlight infinitessä betassa oli vie kaikki ok, mut julkasussa olikin mikromaksut muuttunut täysin. Toivotaan et tämä ei vedä samaa kaavaa. Peli tuntuu ja näyttää ARPG unelmalta ennen Diablo 4 julkasua.
 
Ilmeisesti tänään 3.00 yöllä Launchaa Undecember, semmoinen 20-25 tuntia tuli tuota betaa pelattua ja olen kyllä täpinöissäni, olen myös varautunut niihin mikromaksu shokkeihin katselemalla eri videoita, ja sillä että olen tässä 10 vuoden aikana ostanu path of exileen +50 stash tabia :), joten pienet mikromaksut ei haittaa, ja mitä jutellut tyyppien kanssa jotka ovat pelaneet tuota Korean versiota, niin ei se hirveästi vaikuta siihen end gameen ja perus pelaamiseen, eli sanotaan näin että hyväksyn sen että, jos pelin currencyä voi ostaa myös cash shopista. se mikä sitten vähä arveluttaa jos tuolla pelin osto currencyllä pystyisi ostamaan AH:sta minkä itemin haluaa. mutta moni onkin veikannut et jätetään pois sitten tuosta Globalista. Toivottavasti näin on. tuossa vähä ajatuksia minkä tyylisiä mikromaksuja peli voi mahdollisesti sisältää. kyllähän tuo hurjalta kuulostaa aluksi mutta Lost Arkissa lähes samanlainen monetization

 


siellä Asmongold streamaa nyt undecemberiä, itse menen nyt act 3:ssa ja eka legendarykin tippui :), harmi että se oli 2h legendary sword tosin. joka ei ole omalle buildille.
 
Tämä vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Mutta miten tässä voi vaihtaa vaikeustasoa? Vai onko kuten vanhaan aikaan diablossa että peli pitää läpäistä
 
Ainiin nuo steamin arvostelut pelin kohdalla on yhtä tyhjän kanssa, eli review bombed koska cash shop, mutta ei se cash shop niin merkittävä ole, että ilmankin pärjää. joten suosittelen testaamaan jos peli kiinnostelee, mielummin kun kattoo steamin rewikoita. Asmongoldikin ihmetteli noita rewikoita, hän kun myös tykkäsi pelistä kuten pari muutakin streamaajaa.


Tämä vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Mutta miten tässä voi vaihtaa vaikeustasoa? Vai onko kuten vanhaan aikaan diablossa että peli pitää läpäistä

ei oo vaikeusasteita 10 eri actia ja sitten alkaa end game. mutta peli vaikenee kokoajan mitä pisemälle acteissä mennään.
 
Viimeksi muokattu:
Undecemberiä nyt +25 tuntia takana, joo olen pahasti addiktoitunut ja pakko sanoa että tämä itselleni paras Multiplayer peli vuosiin, jopa niin hyvä että tästä taitaa olla oma semmoinen aktiivi morppi, joillekin se peli oli Lost Ark itselleni taas tämä iskenyt huomattavasti enemmän, ensinnäkin pelin Boss design on varmaan parhaita boss designejä mitä on ARPG peleissä tullut nähtyä, toisekseen ei ole toistaiseksi tarvinnut laittaa pelin penniäkään ja mitä kysellyt ladderin kärki tyypeiltä jotka vetelevät jo mapeissä heidänkään ei ole tarvinnut laittaa rahaa ollenkaan. ainut mikä varmaan jossain vaiheessa tulee ostettua on yksi Stash tab, mutta senkin voi ostaa sillai et myyt AH:ssa kamaa ja saat Rubyjä ja ostat sitten niillä sen Stash tabin. Suosittelen tosiaan testaamaan peliä jos peli kiinnostaa, eikä antaa minkään sortin paino arvoa noille Steamin arvosteluille, Monet ovat jopa sanoneet Että Lost Ark monta kertaa enemmän pay to win.
 
hyvin on tosiaan maistunut Undecember, olennut nyt end gamessa, pelissä ei ole minkään sortin paywallia end gamessa ja vaan peliä voi pelata kun Path of exileä eli tehdä mappeja vaikka halutessaan 20h putkeen ja progressoida kokoajan, muutenkin End gamessa on ihan järjettömän paljon tekemistä mappien lisäksi, löytyy end game raideja, Solo boss challengejä ja muuta, Loistava tekele ja tulee kyllä hakattua satoja tunteja. ainut mitä olen ostanut on Stash tabin Essenceille. sanoisin että tämä on täydellinen peli odottelessa path of exilen seuraavaa liigaa. itselle tunteja nyt takana semmoinen 35
 
Viimeksi muokattu:
Laitetaas tänne pieni update tuosta undecemberistä, pelasin peliä tosiaan lähes 200 tuntia. tykkäsin pelistä erittäin kovasti ja minulla erittäin mukavaa pelin parissa, pelinä todella hyvä ARPG, kunnes huomasin että aloin käyttämään peliin rahaa, ei siinä mitään aluksi tosiaan ostin pelin kaikki stash tabit, niille taisi tulla hintaa 60 euroa sen olin valmis maksamaan, no sitten tapahtuu jotain mitä en uskonut itselleni tapahtuvan, huomasin että aloin ostamaan myös noita Battle passeja ja pelillisiä etuja ja muita support packkeja, niin huomasin että reilussa kuukaudessa olin käyttänyt pelin pariin yli 150 euroa, sitten tajusin onneksi lopettaa, ja poistin koko pelin, siinä aikalailla minkä takia en kovin helposti hyväksy, enää peliä joka sisältää maksullisia etuja, en ole ainut jolle on näin käynyt Juuri tuon kyseisen pelin parissa tai vaikka juuri Genshin impactin parissa tai vaikka Lost Arkin parissa,

varoittavana esimerkkinä, vaikka peli olisi kuinka hyvä, niin jos se aiheuttaa sen että alat käyttämään lompakkoa peleissä saataviin etuihin, niin sillon pysy kaukana siitä.
 
Nyt kun tuli tieto aikalailla puuntakaa että Wolcen: lord of mayhem julkaistaan myös konsoleilla uuden ACT 4 endgame kera niin pistetääs nyt pelistä jotain tietoa tänne. Peli on graffoiltaan ainakin PC:llä yksi kauneimmista ARPG diablo-like peleistä. Sen verran tiedän konsolipuolesta että 60fps on targetti ainakin PS5 ja Series X/S.
Alla Steamin version päivitys
Wolcen: Endgame, patch 1.1.7.0, is now live!
This patch brings:
 • The final story Chapter for
  Wolcen: Lords of Mayhem
  ,
 • A new Endgame loop,
 • New Unique items,
 • New infinite Endgame mechanics,
 • 2 New Skill including all their damage type variants,
 • New Item types and Affixes,
 • Improvements to existing Unique items,
 • A massive Balancing pass on Active Skills and Passive Skills,
 • Improvements to Weapons,
 • A new Cosmetic Armour,
 • New monsters and enemies,
 • and General Quality of Life improvements.

FPS mittari löytyy kohdasta 4 min series s versiokin pitää aika hyvin resolla 1440p 60fps eli luulis pystyvän Series X ja PS5 versiot olevan lukittuna 60 fps


Uuden ACT julkaisu traileri


Wolcen 2023 miltä tuo näyttää ja tästä puuttuu toki tämä uusi ACT+ kaikki muu mitä julkaistaan ACT endgamen mukana
 
Viimeksi muokattu:
Series X wolcen: lord on mayhem framerate testiä. Näyttäs olevan lukittu 60fps niinkuin ounastelinkin sama varmaan koskee PS5 versiota. Tuosta en löytänyt frame testi videota. Mutta alla on myös gameplayta PS5 versiosta
4 min kohdalla frame mittariPS5 gameplayta eiliseltä
 
Must have some ARPG... Diablo IV betan jälkeen jäi himo.

Kokeilin Vikings: Wolves of Midgaard PS+:sta (oli saanut jonkun verran kehuja Steamin viime aikaisissa arvosteluissa). Konsoleilla taitaa pelihalut viedä suttuinen kuva, 30 fps ja input lagi ohjauksessa. Todennäköisesti en viitsi enää alkua pidemmälle pelata, ilman teknisiä puutteita voisi olla ihan ok hack/slash game.

Sitten paluu Grim Dawnin pariin 5 vuoden tauon jälkeen. Vanhan hahmon kanssa olin hukassa niin piti aloittaa alusta. Edelleen sama homma Grim Dawnin kanssa, pelimaailma on loistava ja toiminta on hyvällä tasolla. Itse en vain pidä pelin hahmon kehityksestä ja lootista. Silti ainakin hivenen voisi pelata lisää, mutta jää varmaan taas kesken.

Täytyy varmaan vielä kokeilla muitakin ARPG-pelejä. Helmikuussa kokeiltu Minecraft Dungeons oli ihan jees hack peli parin kentän perusteella, jos sen vaikka koittaisi pelata läpi. Ja Diablo 2 remasterin voisi hommata, kun tulee taas tarjoukseen. Se todennäköisesti lienee parhaiten iskevän itselle ennen Diablo IV:n saapumista.
 
Must have some ARPG... Diablo IV betan jälkeen jäi himo.
Last Epoch PC steam joskin vielä early acces, mutta peli on jo täysin pelattava ja huippu hyvä. Path of Exile löytyy myös konsolit freetoplay, Torchlight 2 joka löytyy myös konsolit josta ainakin boxin puolella on kattava demokin pitää varmaan nimellä hakee storesta.

Zizaranin arvostelu Last Epoch
 
Last Epoch PC steam joskin vielä early acces, mutta peli on jo täysin pelattava ja huippu hyvä. Path of Exile löytyy myös konsolit freetoplay, Torchlight 2 joka löytyy myös konsolit josta ainakin boxin puolella on kattava demokin pitää varmaan nimellä hakee storesta.

Zizaranin arvostelu Last Epoch

Itse en niin hirveästi pidä laajasta ja haastavasta hahmon kehityksestä. Last Epoch vaikuttaa kyllä ihan hyvältä peliltä, mutta alkaa tässä näitä vaihtoehtoja olla mitä pelata.

Tuli kyllä tuossa illalla katseltua Grim Dawnista videoita ja jospa sitä vihdoin alkaisi edes hivenen ymmärtää sitäkin peliä syvällisemmin. Sen pelin tupla luokitus hahmolle on kyllä mielenkiintoinen systeemi ja varsinkin niille pelaajille joille eri buildien tekeminen on mielekästä tekemistä.

Ja juuri kätevästi tänään tuli Diablo II: Resurrection tarjoukseen PS Storessa, pääsee tutustumaan tähän klassikkoon nyt ensimmäistä kertaa.
 
Tuli hommattua Torchlight 2 ja 3 kun PS storessa oli alta 20€ yhteensä ja etsin jotain Diablon nälkään. Molemmista otin pikaiset tyypit ja molemmat vaikutti erittäin päteviltä. Kakkonen tuntuu tosi hauskalta ja kevyeltä ajanvietteeltä, pyörii hyvin ja näyttää yhä tänäkin päivänä tosi hyvältä. Molemmat pelit ilmestyi samaan aikaan ja suurena Diablo henkilönä tietysti Torchlight 2 jäi aika vähälle pelulle. No täytyy nyt korjata tuo virhe ja suhata ainakin kerran kampanja läpi.

Torchlight 3 tuntui kanssa erittäin hyvältä muuten, mutta sen tekninen toteutus on konsoleilla surkea. Ensinnäkin se jotenkin onnistuu näyttämään huonommalta kuin 2 ja silti pyörii vain 30 fps. Tämän jos olisin tajunnut tarkistaa niin en tiedä olisinko edes ostanut. No eipä se maksanut kun 10€ ja täytyy se nyt 2 jälkeen kuitenkin antaa sille mahdollisuus.

Katselin myös sitä Titan Questia mutta en ala maksaa 30€ 17 vuotta vanhasta pelistä.
 
Diablo 4 saa ensikuussa ensimmäisen haastajan ja Blizzard saa alkaa tosissaan yrittämään. Diablo 4 season 3 jää välistä joten on aika hypätä tämän kelkkaan, vieläpä omana syntymäpäivänä.

 
Last Epoch virallinen julkaisu on pian täällä ja alla massiiviset patch notet. Graaffiset parannukset, optimoinnit ja täysi ohjain tuki sekä kaikki muu.


 
hyvältä näyttää myöskin Last Epochin numerot harmillisesti onlinessa on vain ongelmia, mikä on kyllä ihan luonnollista näiden arpg peli launchien kohdalla, itse aloitin jo oman pelin offlinessa mut jos ne tänään saa vielä servut fixattua niin voisin hypätä onlineen, periaatteessa sisällä sinänsä ole väliä kun peli toimii lähinnä ikävä kyllä timekillerinä Rebirthille, se on todella harmillista että valitsivat pelillä tällaisen ajankohdan, että ei vain ole aikaa pelata sitä kun path of exileä.

 
Ylös Bottom