Vastaus: World of Tanks
Antakaapa veteraanit vinkkiä miten tämä kannattaa aloittaa? Tankkeja ja kaikkea sälää niihin on niin paljon että itse olen aivan ihmeissäni.
Yksi hyvä vinkki voisi olla että kokeilee vaikka saada avattua joku hyvä tankki jokaisesta eri tankkityypistä, ja pelailla sitten niillä. Tässä jotain omia suosikkeja:
Light tankeista suosittelen saksalaisten Pz.Kpfw. II Luchs -tankkia. Kunhan siihen on saanut avattua ne kaikki päivitykset, on se todella loistava tankki! Järjettömän nopea tankki ja tykkikin on ihan ok. Todella loistava vaikka siihen, että tunkeutuu vihollisen selustaan tai hyökkää suoraan vihollisen baseen ja tuhoaa vaikkapa kaikki artilleryt. Light tankilla pitää muistaa scoutata vihollistankeja ja pysyä liikkeessä. Jos jää paikoilleen, lähtee henki nopeasti.
Medium tankeista tykkää itse USAn tankeista. Kaikki on mukavia pelata II-tieristä V-tieriin asti. V-tierin M4 Shermannilla tykkäsin pelata ainakin kovasti. USAn medium tankeilla on tykkeinä niitä haupitsejä (howitzer), joita myös derpgunneiksi kutsutaan, koska ne ovat todella tehokkaita noille tiereille, usein yksi osuma riittä tuhoamaan vihollistankin. Medium tankeissa on usein hyvät pyssyt varsinkin jos pelissä on paljon light tankkeja. Toisaalta armorit on sen verran heikot, ettei ihan surutta kannata eturintamassakaan painella. Eli pikkaisen light tankkien perässä, jotta ne spottaa tankit ja itse ampuilee vähän kauempaa.
Itse tykkään heavy tankeista ehkäpä vähiten, niiden hitauden vuoksi. Pelailin aiemmin paljon jenkkien heavy tankeilla, joissa tykkitorni kestää osumaa todella hyvin. Eli suojautuu sellaiseen paikkaan, joissa vaan tykkitorni näkyy, niin kestää hyvin osumaa. Neuvostoliiton heavy tankit ovat myös hyviä, varsinkin siellä ne KV-sarjan tankit, joissa on tehokkaat pyssyt. Heavy tankkien pitää kulkea aina ryhmissä, mielellään light tai medium tankkien kanssa, koska heavy tankit on hitauden puolesta helppoja maaleja myös light ja medium tankeille, jotka pystyvät kiertämään tankin ympärillä kehää nopeammin kuin tankin tykkitorni kääntyy. Heavy tankeilla on ongelma myös se, että ne ovat helppoja kohteita artilleryille. Eli pitää pysyä liikkeessä (ovat siltikin helppoja kohteita) tai sitten liimautua johonkin kallion seinämän suojaan, että artyt pysty ampumaan.
Tank destroyereista omaksi suosikiksi tuli saksalaisten Stug III, johtuen osittain ehkä siitä että Suomi käytti näitä tankkeja hyvin menestyksekkäästi sodassa Neuvostoliittoa vastaan.

Mutta se on hyvä tank destroyer, erittäin matala, eli pystyy piiloutumaan puskiin, tehokas tykki ja se on myös hyvin nopea, eli pääsee karkuun tarvittaessa ja pääsee kiertämään myös tankkien taakse. Tank destroyereissä on perusperiaate se, että niissä on tehokas tykki, vahvat panssarit edessä, mutta varsinkin taka- ja yläpanssarit on pelkkää paperia, tai niitä ei ole ollenkaan. Useimmissa TD tankeissa ei myöskään tankkitorni käänny, eli siitä syystä niiden kanssa pitää pysyä takarintamassa ja ampuilla kaukaa. Light tankeille ne ovat helppoja maaleja, jos pääsevät kiertämään sivustaan tai taakse. Koska kun tykkitorni ei käänny TD:ssä, ja tankkikin kääntyy hitaasti, ei ole mitään jakoa pärjätä nopeammille tankeilla lähitaistelussa. Eli pysyy takarivissä tai kulkee muiden nopeampien tankkien kanssa.
Artilleryt ovat pikkaisen erilaisia pelata, koska näillähän soditaan sieltä lintuperspektiivistä. Jenkkien M7 priest on ainakin hyvä arty jolla voi kokeilla tykkääkö. Hyvä vinkki artyille on sellainen, että valitse alue jolta haluat tankkeja tuhoilla. Arty on sen verran hitaita kääntymään, että jos vuorotellen ampuilee kartan molemmin puolin, joudut koko ajan kääntämään koko tankkia, jolloin joudut tähtäys alkaa aina alusta, ja yleensä se on niin hidasta, ettet ehdi taisteluun mukaan lainkaan.

Painamalla ristikosta vasemmalle (vai oikella) lukitsee se tankin alustan paikoilleen. Itse käytän tätä aina artyjen kanssa, ettei tankki käänny vahingossa vaikka viet tähtäystä liikaa sivuun, koska tällöin tähtäys alkaa aina alusta.
Toivottavasti näistä oli jotain apua alkuun pääsyssä.
