Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

No Man's Sky

Expeditions 2 pääpalkintona on Mass Effectin SSV Normandy SR-1 alus. Tämä ei ole lennettävä vaan tulee omaan freighter laivueeseen ja sen voi lähettää tehtäville. Oletan että pääsee kuitenkin nousemaan kyytiin kun nuo muutkin laivueen alukset korjataan sisältä käsin.
Hieno juttu lisätä tuollainen ja biowarelle hatun nosto antaa käyttää pelissä.
Tämän kuun loppuun asti aikaa suorittaa tuo expeditions 2. Se ei ole yhtä pitkä kuin ensimmäinen, itsellä kolmisen tuntia tehtynä ja ei hirveästi enää puutu tehtäviä
 
Olen tässä pelaillut Starlinkkiä mikä on ihan mukava avaruuspuuhapeli myös. Pitäisi palata jossain vaiheessa myös No Man's Skyn pariin.
 
Juuri äsken päätin kokeilla ensimmäistä kertaa peliä PS5 ja en tiedä onko tämä päivitys jo tullut, mutta pelin framerate tuntuu todella epätasaiselta ja tuntuu kuin peli stutteroisi jatkuvasti. Mietin että onkohan series X:llä parempi jos VRR pystyisi pienemmät dropit hoitamaan pois, täytyy testailla.
 
Aikaisemmin oli ainakin ihan sulava, joskus raskailla planeetoilla pientä jykimistä ja varsinkin Expeditions-pelimoodissa muiden pelaajien takia oli selvästi huonompi suorituskyky. Ei mikään kevyt peli myöskään PC:n puolella, mutta tuleva DLSS tuki parantaa suorituskykyä paljon.

Täytyy testata miten peli pyörii uuden päivityksen jälkeen PS5:lla.
 
Itse en pidä muutoksista yhtään. Hemmetin sekavan näköinen peli on visuaallisesti tällä hetkellä ja nyt voi jo viimeistään haudata ne viimeisimmätkin rippeet pelin alkuperäisestä Retro-scifi visiosta.

Tähtitaivas ei oikein toimi, kun se avaruuden tausta on niin värikäs ja ennen kaikkea kirkas. Lisäksi tähdissä on vielä bloomingia, joten lentely avaruudessa on aika levotonta tällä hetkellä.

Avaruusaseman lattiassa on nyt screen space reflections heijastukset, mutta ovat todella suttuiset ja kohinaa on todella paljon PS5:lla. Näyttää aika hirveältä.

Planeettojen pinnalla on nyt entistä enemmän tavaraa, mutta siitä puuttuu laatu. Enemmän ei ole aina sama asia kuin paremmin.

Muutoksia tapahtunut ja kenties nykyisin peliä aktiivisesti pelaavat nauttivat päivityksestä enemmän kuin minä. Kenties kosiskelevatkin muutoksilla enemmän uusia pelaajia Expeditions-pelimuotoa varten kuin OG-NMS faneja.
 
Versio 3.5 tuo taas parannuksia No Man's Skyhin.

Jestas että ne päivittää tätä peliä, suorastaan uskomatonta näin monen vuoden jälkeen. Kyllä tämä täytyy nyt asentaa ja pelailla piiitkän tauon jälkeen, mukavaa kesäpuuhastelua.

Alla uusin traileri:

 


Mikä tässä pelissä on vikana? Voiko huono maine estää sen että pelin pariin tulisi uusia pelaajia? Videota kun katsoo niin tulee mieleen mestariteos.
 


Mikä tässä pelissä on vikana? Voiko huono maine estää sen että pelin pariin tulisi uusia pelaajia? Videota kun katsoo niin tulee mieleen mestariteos.

Eihän pelissä enää aikoihin ole vikaa ollut, jos vaan kyseisestä genrestä pitää. Se oli julkaisuajankohdan juttuja, että oli paljonkin puutteita nimenomaan asioissa, joita peliin oli luvattu. Vuosien varrella on kuitenkin kaikki lupaukset lunastettu ja paljon muutakin tuotu mukaan. Ja vieläpä ilmaiseksi pelin jo ostaneille. En ihan pääse kiinni miksi nyt kysyt siitä mitä vikaa pelissä on, kun ei juuri kukaan sitä mieltä nykyään olekaan, että siinä vikaa olisi. Siis ainakaan kyseisestä genrestä pitävät tuskin pelistä isompia puutteita enää löytävät.
 
Viimeksi muokattu:


Mikä tässä pelissä on vikana? Voiko huono maine estää sen että pelin pariin tulisi uusia pelaajia? Videota kun katsoo niin tulee mieleen mestariteos.


No Man's Sky sekä Sea of Thieves pelastivat itsensä ilmaisilla päivityksillä. Kummassakin pelissä tarjonta oli vähäistä alussa, mutta nykyään molemmista peleistä löytyy enemmän sisältöä kuin tarpeeksi. Jos pitää pelin genrestä, ei varmasti voi pettyä. Pelin maine ei ollut aluksi hyvä, mutta nykyään suurin osa taitaa olla tyytyväinen peliin.
 
En nyt varsinaista vikaa sanoisi mutta pelasin sen pääjuonen aika alussa läpi ja nyt en ole näiden miljoonan parannuksen jälkeen oikein enää päässyt koko peliin sisään. Ongelmana on joku päivitysten määrä ähky, tuntuu älyttömän vaikealta yrittää aloittaa peliä. Eli jotenkin peli on hukkunut kaikkien päivitysten alle.. Tämän ei tietty pitäisi olla ensikertalaisia estävä kun ei ole vanhaa pelikokemusta mutta itse olen varmaan 4x erilaisten päivitysten jälkeen yrittänyt aloittaa taas tyhjästä mutta ei vaan jaksa puskea alkutaivalta läpi..
 
Hmm... siis minulla on No Man's Sky PC:llä. Kävin testaamassa sitä Arkade Barissa Helsingissä. Olen pudonnut kyydistä. Pelistä oli 5 eri versiota kun aloitat alusta? Ultra-asetuksilla peli näytti todella kauniillta ja elävältä. Huikeaa.

Täytyy ilmeisesti aloittaa vielä kerran alusta juurikin sillä ihan ekalla vaihtoehdolla. Perus Survival moodi, en muista oliko siinä vielä erikseen vaikeustasot vai miten se meni. Toinen ongelma oli sitten se että en osaa valita kuvakulmaa aluksen ulkopuolelta kun lennän. Yritin tutkia valikoista, mutta en löytänyt näppäintä sille.

Kyllä tämä vaatii nyt ihan videoiden katselua YouTubesta jotta saa paremmin selkoa mikä on homman nimi. Valitettavasti peli kuuluu kategoriian: Destiny, Cyberpunk 2077...
 
Tuli joskus testattua tätä mutta palautin pelin kun ei oikein iskenyt. Ostin pelin kuitenkin uudelleen kun oli alessa ja kyllähän tuo ihan hauska olikin.
Silti jäi fiilis että jotain puuttuu. Graafisesti planeetat oli todella karkeita verrattuna pelihahmoon ja aluksiin. Ymmärrän kyllä syyn (planeetat on isoja ja niitä on paljon) mutta tästä jäi vaikutelma niin kuin olisi pelannut keskeneräistä peliä. Olisin mielummin ottanut muutaman pienehkön mutta yksityiskohtaisemman planeetan jossa olisi enemmän tutkittavaa.
Tarina oli ihan mielenkiintoinen mutta:Lopun twisti oli melkoinen antikliimaksi. Paljastus että päähenkilö elääkin simulaatiossa on yhtä mielenkiintoinen kuin "kaikki olikin vain unta"-lopetus. Se on vähän kuin pelaisi videopeliä jossa pelihahmo pelaa videopeliä.
Artemis oli sympaattinen hahmo ja toivoin että olisin voinut pelastaa sen. Vaikka simulaatiossa oltiinkin.
Ihan mukava peli silti. En kuitenkaan maksaisi täyttä hintaa.
 
Tänään saattaisi tulla se uusi Frontiers-päivitys peliin. Ainakin Sean Murray taas Twitterissä jostain vihjailee, joten se yleensä tarkoittaa päivityksen olevan lähellä.

E. Ei tullut vielä tänään, mutta varmaan sitten ensi viikolla.
 
Viimeksi muokattu:
Ja perintehikkäästi tänään tuli jo eka hotfix paikkaamaan Frontiersin räikeimpiä mokia. Lista on melkoisen pitkä.

Fixed an issue that could prevent some Xbox users from loading their saves.
Fixed a crash related to placing base parts.
Fixed a number of snapping issues with cuboid rooms.
Fixed an issue that caused the fleet debrief screen to close prematurely.
Fixed an issue that caused the product research tree accessed in factories to close prematurely.
Fixed an issue that caused the trading screen to close prematurely when trading with a landed NPC smuggler.
Fixed an issue that caused the companion customisation screen to close prematurely.
Fixed a number of snapping issues with moon pools.
Fixed an issue that prevented colour lights from being powered correctly.
Fixed a number of snapping issues with wall hangings and lights.

Fixed a crash related to creature and NPC locomotion.
Fixed an issue that prevented players from starting new fleet expeditions or purchasing new frigates.
Fixed a number of issues that caused visual changes related to power to fail to display.
Fixed an issue that prevented refiners from correctly snapping to large base rooms.
Fixed an issue that prevented some large base parts from correctly snapping to each other.
Fixed an issue that caused NPC animations to display in unnecessarily low detail at a distance.
Fixed a number of visual glitches with dust effects.
Fixed a number of snapping issues with new canopy parts.
Fixed an issue that could cause NPCs to walk through doors.

Fixed a number of cases of missing or incorrect text.
Fixed a rare physics-related crash.
Fixed a rare crash related to settlement NPC behaviours.
Fixed an issue that could cause ships to land on incomplete landing pads in settlements.
Fixed an issue that could caused settlement buildings to fail to complete when their timer had finished.
Fixed a number of collision issues with street lights in settlements.
Fixed a rare rendering-related crash.
Fixed a crash that could occur when re-visiting a planetary settlement while a freighter base was spawned nearby.

Lähde: No Man's Sky
 
Missä tarkoituksessa porukka pelailee creative modella, onkohan tuo tarkoitettu pelkästään rakentelijoille, tuo ois siinä mielessä helppo kun ei tarvitse etsiä materiaaleja, mutta tiedä sitten että onko järkeä vetää tarinaa tuolla. Oma vanha save on 34h ja päätarina jokseenkin läpäisty, tuosta savesta ei saa oikein enää kiinni, aika hukassa oli kun yritti tuolla pelata.

Tuntuu että on aika iso kynnys hypätä tässä vaiheessa kelkkaan, tullut niin paljon uutta.
 
Suosittelen aloittamaan alusta. Se on lopulta aika hauskaa aloittaa tyhjästä sekä saada koko ajan uutta, lisäksi siinä on vähemmän työtä mitä silloin pelin alkuaikoina. Ja peli ohjaa vielä aika hyvin uusien asioiden pariin.

Jotkut on pelannut ihan normaalisti peliä Creative-Modessa, kun heitä ei ole se grindaus ja inventaario puoli niin paljon kiinnostanut. Toki itselläni ei ole mitään hajua miten hyvin pelin siihen oikeasti soveltuu.
 
Tänään meni Expedition nro 3 läpi. Ensimmäinen jäi aikoinaan kesken ja toinen meni kokonaan ohi. Ihan hauskaa puuhaa oli, mutta ei toki sinällään mitään peruspelistä poikkeavaa. Kiva kuitenkin noita saavutuksia avata ja palkintoja saada.

Ja esim. nuo kiipeä todella korkean vuoren päälle sekä lennä 30 sek putkeen tehtävät oli ihan hauskoja.

Täytyy vielä kokeilla mitä tuosta Station Override tavarasta tapahtuu, kun sen käyttää avaarusasemalla.
 
Ylös Bottom