Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Täähän on KonsoliFINin paras ketju. Tiivis muistutus säännöistä kuitenkin tähän väliin, jotta pääosin hyvä keskustelu hyvistä aiheista jatkuisi mahdollisimman sujuvasti.

Sääntöjen vastaista:

1. Henkilö A kirjoittaa jonkun mielestä vitun tyhmän mielipiteen.
2. Henkilö B vastaa: "Vittu sä oot turha ihminen."

Sääntöjen mukaista:

1. Henkilö A kirjoittaa jonkun mielestä vitun tyhmän mielipiteen.
2. Henkilö B vastaa: "Vittu sun mielipide on tyhmä, koska..."
 
Juu, tuota valistusta on onneksi aika paljon nykyään. Tupakkia poltin 12v -> 42v. Lopussa meni iso 30kpl aski päivässä. Onneksi tossa kolmisen vuotta sitten vaan loppui. Tupakan verot on myös melkoisen huipussaan, ihan syystäkin. Eli olen kyllä varmasti veroni maksanut isolla tavalla, jos elämänvalintani tulee iskemään takaisin sairauden muodossa niin tiedostan että olen itse itselleni sen aiheuttanut, mutta myös maksanut siitä verojen muodossa. :) plus tietty että normi tulovero % on yli kolmenkymmenen.
No oli mitä oli niin mitään helkkarin läskiveroa? ei tuommoista voi laittaa tietenkään. Ihmisillä on monia eri syitä olla ylipainoinen ja on tietysti tilanteita missä ei itse oikein voi asialle mitään - kuten esim. sairaudet.
Juuh, jokainen aiheuttaa turhia kuluja yhteiskunnalle jossain muodossa. Jokaisella on ollut hampaissa reikiä jotka olisi pysynyt välttämään paremmalla harjaamisella jne. Ja jos nyt on terve ja hyödyllinen yhteiskunnan jäsen se ei tarkoita sitä että huomenna on sitä. Jokaisen elämä voi mennä täysin ylösalaisin yhdessä yössä.
 
Enkä nyt kyllä ihan ymmärrä tuota äänekästä älähdystä läskivero ajatukseen liittyen. Japanissa sen kaltainen sanktio on käytössä, siitä tosin joutuvat näköjään maksamaan ylipainoisia työllistävät yritykset, eivätkä itse ylipainoiset. Tuollaisenaan varsin asiallisen ja toimivan kuuloinen idea, jonka soisi olevan käytössä täälläkin.
Mun ex vaimon äiti kärsii jonkun perkeleen kilpirauhasen tms liikakasvusta mikä itsessään lääkityksen kanssa aiheuttaa liikalihavuutta. Samoiten muistan koulun opettajan joka joutui piikittämään jotain rohtoja itseensä mitkä aiheuttaa nesteen kertymistä kehoon..

Siksipä, ei kaikki ole painoindeksiltään pahalla puolella omien valintojensa kautta vaan voi tapahtua myös sairauksien kautta
 
En tiedä olisiko tuollaiselle erilliselle keinolle sinänsä tarvetta. Älykkyys kun on jo muutenkin se isoimmin elämään ja mahdollisuuksiin vaikuttava yksittäinen ominaisuus. Vaativimmat ja kovapalkkaisimmat tehtävät vaativat yleensä hyvää menestystä koulussa yms. Näin ollen tyhmällä ihmisellä on jo lähtökohtaisesti vaikeampaa olla niin tuottelias kuin älykkäällä. Se ei toki tarkoita etteikö huomattavan älytönkin ihminen voisi elää laadukasta elämää.
Ei ole totta, sä aloit oikein vakavissasi miettimään tuota... surrealistista. Tyhmyys ei ole älykkyyden vastakohta. Se on viisauden vastakohta.
 
Ulkomuodon perusteella verottaminen lähentelee aikalailla sitä ajatusta, mikä Saksassa oli vallalla 1930-luvulla, kun Kolmatta Valtakuntaa oltiin kovasti rakentamassa. Siellähän johtohahmoilla oli ajatus, että valloitusretken jälkeen Saksan alueella on vain puhtaita ja hyvägeenisiä arjalaisia, kun 'heikompi aines' on saatu siivottua pois. Saksan johto oli kova myös siistimään omaakin kansaansa, jos ei haluttuja geenejä löydettiin. Pakkotöitä ja siihen sivuun myös varmistus, ettei 'huonogeeninen' yksilö myöskään pääse edes vahingossa lisääntymään. Oikein kunnon äärioikeistolainen ajatusmalli, että vain me ja meidän mieliset ovat sitä hyvää ja kaikki muu huonoa, tai ainakin meille alisteista. Että jos nyt ei alettaisi 'läskiveroista' ja muista vastaavista edes puolitosissaan puhumaan, vaikka tällä hetkellä meillä täällä valitettavasti erittäin oikeistolainen hallitus onkin vallassa.

'Pakkotyöt valtion eteen' ovat myös toinen asia, jota en kyllä lähtisi vakavissani ehdottamaan työttömyyden ratkaisemiseksi. Orjuus on laeilla kiellettyä ja työstä kuuluu saada palkka. Työttömiä on aina ollut ja tulee aina olemaan, koska se nyt vaan on matemaattinen tosiasia, että vaikka kaikki avoimet työpaikat täytettäisiin justiinsa maanantaina työttömillä, niin silti jäisi työttömiä ylitse. Läheskään kaikki eivät ole omasta tahdostaan työelämän ulkopuolella, vaikka päättäjät yleensä tykkäävätkin kovasti lokeroida kaikki työttömät laiskoiksi töiden välttelijöiksi. Tapauskohtaista palvelua he tarvitsevat, eivätkä mitään samaan muottiin pakottamista. Osa tarvitsee kuntoutusta, osa koulutusta, osa apua hakutoimissa ja niin edelleen. Ehdotukset kaikkien pakkotyöntämisestä 'risusavottaan' tai 'ojan kaivuuseen' osoittavat vain kylmyyttä ja ymmärtämättömyyttä. Tuo ajatus tulee sellaiselta, joka haluaa vain yksinkertaisesti lakaista ongelman maton alle. Metsän hoitajat ovat muuten ammattiala sekin, että mitäs heille sitten tehdään, jos todetaan, että työtön on yhtä kuin risujen poimija? Ihan sama ajatus pätee näihin muihinkin 'yleishyödyllisiin hanttihommiin', joihin osa on kovasti työttömiä työntämässä. 'Haravointi ja pihan siistiminen' kuuluu myös työnä usein huoltoyhtiöille, joten siitäkin maksetaan palkkaa. Miksi jonkun siis pitäisi tehdä tällaisia töitä ilmaiseksi, kun toinen saa samasta työstä palkkaa? Jos on olemassa metsää, jota pitää hoitaa/siistiä, tai pihoja/alueita, joita pitää hoitaa, niin palkataan niihin sitten ihmisiä tekemään kyseisiä töitä, eikä laiteta muutenkin jo todennäköisesti heikossa jamassa olevia orjiksi sinne. Kyllä joo Suomesta töitä löytyy melkein kelle vain, mutta kysymys onkin, että löytyykö palkan maksajia? Talkoot ovat erikseen ja työt erikseen.

Poliittisesta tilanteesta sananen. Olen aika kauhuissani seurannut tätä nykyisen hallituksen, jos sitä nyt voi oikeasti edes sellaiseksi kutsua, menoa. Vajaan kuukauden pystyssä ja katastrofista toiseen. Nuo persujen jutut eivät sinällään yllätä, mutta yllättävät silti. Tai paremminkin sanoisin, että kuinka tuollaisten paljastusten jälkeen voi enää olla virassa. Purran kirjoitukset ovat sitä tasoa, että voin vain pyöritellä päätäni. Tuollaisia kirjoittelevan ei pitäisi olla missään päättävässä tehtävässä. Ihan riippumatta siitä, milloin jutut on kirjoitettu. Aikuinen ihminen ymmärtää kyllä, millaista kieltä voi käyttää ja millaista ei. Ei siis väliä onko tekstit kirjoitettu kolmekymppisenä vai nelikymppisenä. Vähemmästäkin on ministereitä joutunut eroamaan, kun muistellaan vaikka Kulmunia, joka erosi, kun tuliepäselvyyksiä esiintymispreppauksen kuluista. Kanervan kohdalla riittivät kaksimieliset tekstiviestit, mutta niin vaan persut vaan puksuttavat eteenpäin aika hemmetin paljon rankempien kirjoitusten jälkeen pelkkien "hei sori siitä"-toteamuksien jälkeen. Aivan uskomatonta. 'Pääministeri' on myös joka kerta kameran edessä ollessaan kuin peura ajovaloissa ja kaikki uudet asiat tulevat ihan täysinä yllätyksinä. Voi meidän Suomi parkaa, kun meillä on johdossa päättämässä isoista asioista tuollaista sakkia. Pelottaa ajatellakin, mitä tapahtuu, jos eteen iskeytyy joku oikeasti isompi ja yllättävämpi kriisi, kun perusasioiden hoitamisessakin kaikki tulee niin yllättäen. Ei varmasti olisi Suomi näin hyvässä tilanteessa, jos koronan ja sodan saapuessa meillä olisi ollut tällainen sakki johdossa! Toivon todella, että hallitus kaatuu mahdollisimman nopeasti. Sinipuna kyllä 'kelpaisi', mutta vielä mielenkiintoisempaa olisi saada uudet vaalit ja päästä näkemään, kuinka suuri osa kansasta oikeasti kannattaa/hyväksyy nuo persujen puheet ja ajatukset. Foorumeilla ja kommenttikentissä kyllä kovaa tukimeteliä tulee vastaan, mutta suurin osa siitä tulee 'tutuilta nimimerkeiltä', jotka olivat kovasti haukkumassa kaikkea edellisen hallituksen tekemää ja jokaista edellisen hallituksen jäsentä, joten se meteli ei varmasti todellista kuvaa anna. Uusissa vaaleissa nähtäisiin konkreettisesti, kuinka iso osa kansasta oikeasti kannattaa tuollaista puhetta ja ajatusmaailmaa sillä en usko, että edes valtaosa persuja huhtikuussa äänestäneistä tiesi, millaisia julkaisuja Purra ja kumppanit ovat eetteriin vuosien vallella tuottaneet. Suuri osa persujen äänistä saatiin varmasti näillä puolueelle jo tutuiksi muodostuneilla "Bensan hinta alas!" lentävillä lauseilla.
 
Ei ole totta, sä aloit oikein vakavissasi miettimään tuota... surrealistista. Tyhmyys ei ole älykkyyden vastakohta. Se on viisauden vastakohta.
Anteeksi. teki mieli tuohon jotain vastata, kun vaikutti melko suoralta kettuilulta. Ei kaikki voi olla viisaita niinkuin sinä. Kyllä meillä tyhmilläkin ihmisillä on oikeus huolemme ja ajatuksemme ilmaista.


Ulkomuodon perusteella verottaminen...
Ei kai kukaan tällaista ole ehdottanut. Kansanterveydellisen haitan perusteella verottaminen oli ainakin oma ajatukseni. Ei mielestäni edelleenkään mitenkään kohtuutonta yhteiskunnassa jossa terveysongelmat ovat yhteisiä. Tällaisessa asiassa kun kuitenkin omilla valinnoillaan voi asiaan vaikuttaa. En minäkään sairaita halua potkia. Mutta ylipainoisuutta tulisi pyrkiä vähentämään. Tuskin kukaan siinä asiassa on eri mieltä.
 
Täällä on mielenkiintoisia kärjistyksiä aina toisten ajatuksista. Voisi itsekin kokeilla samaa.

Porukka haluaa täällä jättää työttömät oman onnensa nojaan kotiin, vaikka tiedetään, että pitkittynyt työttömyys johtaa hyvin todennäköisesti päihde- ja mielenterveysongelmiin ja työkyvyn lopulliseen menetykseen. Todella julmaa porukkaa, kun toivoo tällaista kaikkein heikoimmassa asemassa oleville, joilla olisi vielä mahdollista tuntea olevansa osa yhteiskuntaa. Mutta sinne jätetään kämppään syrjäytymään ja ostetaan itselle hyvä omatunto lyömällä perustulo hänen käteen. Yritykset voi sen maksaa, niiden vikahan se on, jos joku kokee, että ei vain ole itselle sopivaa tai mukavaa työtä tarjolla. Työn on ehdottomasti oltava aina yhtä nautintoa, kun näin luki jossain nettifilosofin kuvassa, jossa oli tekstiä kaunokirjoituksella.

Porukan mielestä täällä parhaiten ansaitsevat on tyhmiä, luonnevikaisia ja ahneita eivätkä ymmärrä ollenkaan mikä elämässä on tärkeintä. Tästä heitä kuuluu rangaista kovemmilla veroilla, vaikka muutoin ehdottomasti minkään muun ominaisuuden tai teon perusteella ei mitään rankaisuja tai edes velvollisuuksia pidä ihmisellä olla. Ihan sama vaikka olisi ihan vain vahingossa tai synnynnäisen ominaisuuden avulla tienannut. Rankua vaan! Tienaaminen on pahin rikos ihmisyyttä, ihmisoikeuksia ja maailman kaikkeutta kohtaan. Rahalla ei ole mitään merkitystä. Paitsi perkele, jos ei tule tuet tilille indeksikorotettuna, niin otan yhteyttä Ammestyyn.

Jos ei näihin arvoihin sitoudu, niin on ainakin rotuerottelija ja kenties jopa natsi. Ja ihan vitun tyhmiä on kaikki, jos ei näe asiaa just näin. En voi uskoa, omg.
 
Jonkinlainen läskivero ei olisi mitenkään huono idea.
Hmmm… ei tämä kyllä hirveen hyvältä kuulosta. Saattaisit yllättyä ku mut näkisit. Kuvittele sellanen oikeen isomahainen, lähes kalju 35-vuotias perussuomalainen mies, niin oon just sen näköinen. :D Pääsisin mäki maksamaan veroa, kun en jonkin kumman syyn takia joudu sitä maksamaan. :oops:
 
Täällä on mielenkiintoisia kärjistyksiä aina toisten ajatuksista. Voisi itsekin kokeilla samaa.

Porukka haluaa täällä jättää työttömät oman onnensa nojaan kotiin, vaikka tiedetään, että pitkittynyt työttömyys johtaa hyvin todennäköisesti päihde- ja mielenterveysongelmiin ja työkyvyn lopulliseen menetykseen. Todella julmaa porukkaa, kun toivoo tällaista kaikkein heikoimmassa asemassa oleville, joilla olisi vielä mahdollista tuntea olevansa osa yhteiskuntaa. Mutta sinne jätetään kämppään syrjäytymään ja ostetaan itselle hyvä omatunto lyömällä perustulo hänen käteen. Yritykset voi sen maksaa, niiden vikahan se on, jos joku kokee, että ei vain ole itselle sopivaa tai mukavaa työtä tarjolla. Työn on ehdottomasti oltava aina yhtä nautintoa, kun näin luki jossain nettifilosofin kuvassa, jossa oli tekstiä kaunokirjoituksella.

Porukan mielestä täällä parhaiten ansaitsevat on tyhmiä, luonnevikaisia ja ahneita eivätkä ymmärrä ollenkaan mikä elämässä on tärkeintä. Tästä heitä kuuluu rangaista kovemmilla veroilla, vaikka muutoin ehdottomasti minkään muun ominaisuuden tai teon perusteella ei mitään rankaisuja tai edes velvollisuuksia pidä ihmisellä olla. Ihan sama vaikka olisi ihan vain vahingossa tai synnynnäisen ominaisuuden avulla tienannut. Rankua vaan! Tienaaminen on pahin rikos ihmisyyttä, ihmisoikeuksia ja maailman kaikkeutta kohtaan. Rahalla ei ole mitään merkitystä. Paitsi perkele, jos ei tule tuet tilille indeksikorotettuna, niin otan yhteyttä Ammestyyn.

Jos ei näihin arvoihin sitoudu, niin on ainakin rotuerottelija ja kenties jopa natsi. Ja ihan vitun tyhmiä on kaikki, jos ei näe asiaa just näin. En voi uskoa, omg.
Täällä ei ole kukaan moittinut yrittäjyyttä, tienaamista, työntekoa yms. Täällä moititaan täysin tuulesta temmattuja oletuksia muista ihmisistä.
Esim. tällaisia:
Täällä on mielenkiintoisia kärjistyksiä aina toisten ajatuksista. Voisi itsekin kokeilla samaa.

Porukka haluaa täällä jättää työttömät oman onnensa nojaan kotiin, vaikka tiedetään, että pitkittynyt työttömyys johtaa hyvin todennäköisesti päihde- ja mielenterveysongelmiin ja työkyvyn lopulliseen menetykseen. Todella julmaa porukkaa, kun toivoo tällaista kaikkein heikoimmassa asemassa oleville, joilla olisi vielä mahdollista tuntea olevansa osa yhteiskuntaa. Mutta sinne jätetään kämppään syrjäytymään ja ostetaan itselle hyvä omatunto lyömällä perustulo hänen käteen. Yritykset voi sen maksaa, niiden vikahan se on, jos joku kokee, että ei vain ole itselle sopivaa tai mukavaa työtä tarjolla. Työn on ehdottomasti oltava aina yhtä nautintoa, kun näin luki jossain nettifilosofin kuvassa, jossa oli tekstiä kaunokirjoituksella.

Porukan mielestä täällä parhaiten ansaitsevat on tyhmiä, luonnevikaisia ja ahneita eivätkä ymmärrä ollenkaan mikä elämässä on tärkeintä. Tästä heitä kuuluu rangaista kovemmilla veroilla, vaikka muutoin ehdottomasti minkään muun ominaisuuden tai teon perusteella ei mitään rankaisuja tai edes velvollisuuksia pidä ihmisellä olla. Ihan sama vaikka olisi ihan vain vahingossa tai synnynnäisen ominaisuuden avulla tienannut. Rankua vaan! Tienaaminen on pahin rikos ihmisyyttä, ihmisoikeuksia ja maailman kaikkeutta kohtaan. Rahalla ei ole mitään merkitystä. Paitsi perkele, jos ei tule tuet tilille indeksikorotettuna, niin otan yhteyttä Ammestyyn.

Jos ei näihin arvoihin sitoudu, niin on ainakin rotuerottelija ja kenties jopa natsi. Ja ihan vitun tyhmiä on kaikki, jos ei näe asiaa just näin. En voi uskoa, omg.
 
Porukka haluaa täällä jättää työttömät oman onnensa nojaan kotiin, vaikka tiedetään, että pitkittynyt työttömyys johtaa hyvin todennäköisesti päihde- ja mielenterveysongelmiin ja työkyvyn lopulliseen menetykseen.
Tutkimusten mukaan pitkäaikaistyöttömien päihteidenkäyttö on hyvin polarisoitunutta. Heissä on populaation keskiarvoon nähden enemmän sekä absolutisteja että alkoholin suurkuluttajia. Kannattaa lukea vaikka: https://www.kvartti.fi/fi/artikkeli...in-vaestoryhmiin-kuin-alkoholin-ongelmakaytto . Alkoholin käyttö on usein alkanut jo ennen työttömyyttä ja se voi olla yhtenä taustasyynä työttömyydelle.

Työttömäksi joutuva on usein jo ennen työttömyyttä sairaampi ja hänellä on erilaisia sosiaalisia ongelmia enemmän kuin väestöllä keskimäärin. Näillä perusteilla pitäisin melko rohkeana väittää, että pitkittynyt työttömyys johtaa hyvin todennäköisesti päihdeongelmiin vaikka päihteiden suurkulutusta esiintyykin pitkäaikaistyöttömien joukossa Suomessa enemmän kuin populaatiossa keskimäärin. Suurin osa alkoholiongelmaisista työikäisistä on työssäkäyviä ja tulojen vähetessä työttömyys aiheuttaa osalle työttömistä myös alkoholin käytön vähenemistä. Työttömyyden vaikutus alkoholinkäyttöön ei siis ole yksiselitteinen. Itse en ainakaan lähtisi "tietämään" tästä asiasta noin suoraviivaisesti.
 
Tutkimusten mukaan pitkäaikaistyöttömien päihteidenkäyttö on hyvin polarisoitunutta. Heissä on populaation keskiarvoon nähden enemmän sekä absolutisteja että alkoholin suurkuluttajia. Kannattaa lukea vaikka: https://www.kvartti.fi/fi/artikkeli...in-vaestoryhmiin-kuin-alkoholin-ongelmakaytto . Alkoholin käyttö on usein alkanut jo ennen työttömyyttä ja se voi olla yhtenä taustasyynä työttömyydelle.

Työttömäksi joutuva on usein jo ennen työttömyyttä sairaampi ja hänellä on erilaisia sosiaalisia ongelmia enemmän kuin väestöllä keskimäärin. Näillä perusteilla pitäisin melko rohkeana väittää, että pitkittynyt työttömyys johtaa hyvin todennäköisesti päihdeongelmiin vaikka päihteiden suurkulutusta esiintyykin pitkäaikaistyöttömien joukossa Suomessa enemmän kuin populaatiossa keskimäärin. Suurin osa alkoholiongelmaisista työikäisistä on työssäkäyviä ja tulojen vähetessä työttömyys aiheuttaa osalle työttömistä myös alkoholin käytön vähenemistä. Työttömyyden vaikutus alkoholinkäyttöön ei siis ole yksiselitteinen. Itse en ainakaan lähtisi "tietämään" tästä asiasta noin suoraviivaisesti.


Jne. Jne. Näkyi äkkiseltään olevan aika samanlaisia huolia ja näkökulmia mitä itse "vedin hatusta". Siis ihan elämän ja työkokemuksen perusteella on havainnut.

Kannattaa muuten ihan oikeasti teidänkin enemmän alkaa miettimään niitä ratkaisuja ja voisiko ehdotetuissa jutuissa kuitenkin olla jotain juurta, että niistä voisi vaikka jatkojalostaa toimivaa. Pelkkä nelipyöräjarrutus muutosta vastaan ei sitten lopulta välttämättä kannata, koska sitten se viivytystaistelu voi johtaa vain totaaliseen häviöön ja tuleekin täysi Ameriikan malli.

Ihan vaikkapa nyt esimerkkinä perussuomalaisten vaalivoitto. Aivan varmasti johtuu isosti maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisista. Niistä mistä tosi moni varoitteli pitkään ja oli huonoja esimerkkejä ympäri Eurooppaa. "Ei meillä. Ja meillä kun on ihmisoikeudet."

Varmaan olisi jotain voitu tehdä paremmin ja eri tavalla, mutta vastustettiin eikä haluttu.
Täällä ei ole kukaan moittinut yrittäjyyttä, tienaamista, työntekoa yms. Täällä moititaan täysin tuulesta temmattuja oletuksia muista ihmisistä.
Esim. tällaisia:
Tottahan muiden jutut on tuulesta temmattuja oletuksia ja nää sun viestit on pelkkää faktahommaa ja puhdasta neroutta. Tämäkin viestisi lisäsi keskustelun arvoa suorastaan tieteellisesti merkittävästi. Ei täällä tosiaan kukaan ole kovista palkoista ja yrittämisestä mitään rankaisuja ole ehdotellut eikä ahneiksi haukkunut jne. Täysin tuulestatemmattua pakinaa.

Tää on sinänsä aika hullua kyllä, että mä jaksan yrittää täällä vääntää näistä asioista teidän kanssa. Te olette huolissanne huono osaisista. Kun minä tiedän minnepäin sote-hommia viedään ja yritän pelastaa ne huono-osaiset siltä mitä on luvassa. Sitten kun asia on sellaista mitä ei haluta kuulla eikä uskoa, niin tulee vain syyttelyä ja paskaa niskaan.

Pääasiassa minun tilanteessa olevia ei voisi vähemmän kiinnostaa yrittää etsiä ratkaisuja. Saati sitten vängätä jarruttelijoita vastaan. Minäkin olen voittaja siinä tilanteessa kun meillä on S-pankki, S-vakuutus, S-lääkäriasema ja S-apteekki, jotka vaihtaa myös sen S-marketin kanssa tietoja ja tekee riskiarvioon perustuvia päätöksiä kun meillä vakuutusperusteinen terveydenhuolto. Minä pääsen ihan hemmetisti halvemmalla ja helpommalla. Säästän veroissa ja saan vimpan päälle nopeasti ja parasta mahdollista hoitoa. Miten teillä menee silloin?
 
Viimeksi muokattu:
Tää on sinänsä aika hullua kyllä, että mä jaksan yrittää täällä vääntää näistä asioista teidän kanssa. Te olette huolissanne huono osaisista. Kun minä tiedän minnepäin sote-hommia viedään ja yritän pelastaa ne huono-osaiset siltä mitä on luvassa. Sitten kun asia on sellaista mitä ei haluta kuulla eikä uskoa, niin tulee vain syyttelyä ja paskaa niskaan.
Jos nyt ihan vakavissaan keskustellaan, niin kyllä se vaan niin on, että sekä oikeistoa että vasemmistoa tarvitaan, ääripäät ei ole hyvä juttu koskaan. Tavallaan ymmärrän kyllä että pienyrittäjiä tuetaan, mutta siitä en tykkää että suurten yritysten johtajat saa aivan naurettavat erorahat kun ne mokaa, ja sitten joudutaan erottamaan työntekijöitä. Eli suuria yrityksiä eikä rikkaita pidä tukea ollenkaan, verottaa vaan enemmän. Kyllä se nyt on niin, että poliitikot ei taida itsekään tietää mikä on maalle parasta, eikä ne asiantuntijoitakaan kuuntele. Itse äänestin demareita, koska olen julkisista palveluista riippuvainen, enkä pysty töitä sairauden takia tekemään. Sote ei ollu hyvä juttu, en tiedä miksi se muutos piti tehdä, ei se ole mahdollistakaan että kaikki pääsee viikossa hoitoon. Eiköhän tämä ole omalta osaltani tässä.
 
Jos nyt ihan vakavissaan keskustellaan, niin kyllä se vaan niin on, että sekä oikeistoa että vasemmistoa tarvitaan, ääripäät ei ole hyvä juttu koskaan. Tavallaan ymmärrän kyllä että pienyrittäjiä tuetaan, mutta siitä en tykkää että suurten yritysten johtajat saa aivan naurettavat erorahat kun ne mokaa, ja sitten joudutaan erottamaan työntekijöitä. Eli suuria yrityksiä eikä rikkaita pidä tukea ollenkaan, verottaa vaan enemmän. Kyllä se nyt on niin, että poliitikot ei taida itsekään tietää mikä on maalle parasta, eikä ne asiantuntijoitakaan kuuntele. Itse äänestin demareita, koska olen julkisista palveluista riippuvainen, enkä pysty töitä sairauden takia tekemään. Sote ei ollu hyvä juttu, en tiedä miksi se muutos piti tehdä, ei se ole mahdollistakaan että kaikki pääsee viikossa hoitoon. Eiköhän tämä ole omalta osaltani tässä.
Olen sun kanssa ihan samaa mieltä kaikesta paitsi enemmän verottamisesta. Verotus on jo täysin epätasavertaista ja syrjivää ja kannustamatonta kaikillla mahdollisilla tavoilla. Erorahat ja yritystuet on minustakin sitä ihteesä.

Erorahat toki yleensä maksaa pörssiyhtiö, joten se ei ole onneksi verotuloista pois. Toki on (yleensä osittain) valtio-omisteisia yhtiöitä, mutta niissäkin erorahat on kärpäsen henkäisy mustassa aukossa. Ei merkityksellistä taloudellisesti, mutta oikeustajun vastaista. Mutta osakkeen omistajana ja ylipäätään tervejärkisenä itseäni pitävänä en hyväksy epäonnistumisesta palkitsemisesta. Tuskin kellekään tulisi mieleen antaa bonuksia paskan suoriutumisen takia erotetulle työntekijälle. Sama asia.

Tuolla jo aiemmin linkkasin, niin hyvin tienaavat on selkeästi pieni vähemmistö, mutta jo nykyisin he maksavat pääosan veroista. Useimmiten he kuitenkin vähiten käyttävät verorahoilla järjestettyjä palveluita kuten terveydenhuoltoa. Tätä oksaa ei kannata taivuttaa katkeamiseen asti. Siinä ei ole voittajia.

Raha on kuitenkin valtaa ja sen takia aiemmin mainitsemia eri alojen läpi meneviä yritysfuusioita pitäisi osata estää nykyistä paremmin. Vähän tragikoomisesti esimerkiksi KKV (kilpailu- ja kuluttajavirasto vai kaupankeskusliikkeiden virasto?) Suomessa ajaa juuri tuota S-kaikki-koalition asiaa, joka on kuin suoraan Cyberpunkista revittyä painajaista.
 
Tuolla jo aiemmin linkkasin, niin hyvin tienaavat on selkeästi pieni vähemmistö, mutta jo nykyisin he maksavat pääosan veroista. Useimmiten he kuitenkin vähiten käyttävät verorahoilla järjestettyjä palveluita kuten terveydenhuoltoa. Tätä oksaa ei kannata taivuttaa katkeamiseen asti. Siinä ei ole voittajia.
Tietääkseni Suomessa keskituloisilta ja hieman keskituloa enemmän ansaisevilta tulee suurin verokertymä, ei kaikkein varakkaimmilta. Hyvinvointipalveluita käytetään melko tasaisesti kaikissa tuloluokissa, tosin keskituloiset käyttävät niitä hieman muita enemmän. Monet sosiaalietuudet, kuten eläkkeet, ovat tulosidonnaisia ja niitä hyvätuloiset saavat enemmän. Hyvätuloisilla on myös ohituskaista erikoissairaanhoitoon yksityisen terveydenhuollon ja työterveyshuollon kautta. Joitakin palveluita, kuten julkisin varoin järjestettävää psykoterapiaa, saa pääasiassa vain hyvätuloiset. Ei siis pidä paikkaansa, että pieni vähemmistö maksaa kaiken mutta ei saa mitään. Toistamalla samaa väitettä se ei muutu todeksi.
 
Kerrataan vielä.
Porukka haluaa täällä jättää työttömät oman onnensa nojaan kotiin
ostetaan itselle hyvä omatunto lyömällä perustulo hänen käteen.
Työn on ehdottomasti oltava aina yhtä nautintoa, kun näin luki jossain nettifilosofin kuvassa, jossa oli tekstiä kaunokirjoituksella.
Porukan mielestä täällä parhaiten ansaitsevat on tyhmiä, luonnevikaisia ja ahneita eivätkä ymmärrä ollenkaan mikä elämässä on tärkeintä.
Tienaaminen on pahin rikos ihmisyyttä, ihmisoikeuksia ja maailman kaikkeutta kohtaan. Rahalla ei ole mitään merkitystä. Paitsi perkele, jos ei tule tuet tilille indeksikorotettuna, niin otan yhteyttä Ammestyyn.
Sä arvostelet ihmisiä tuollaisilla perusteluilla. Nuo perustelut on täysin sun omaa mielikuvitusta. Sä inhoat ihmisiä ja keksit niille ominaisuuksia jotka ärsyttää sua lisää. Sä voit yhtä hyvin väitellä peilin kanssa koska se sun pahin kiistakumppani löytyy sieltä.
 
Tietääkseni Suomessa keskituloisilta ja hieman keskituloa enemmän ansaisevilta tulee suurin verokertymä, ei kaikkein varakkaimmilta. Hyvinvointipalveluita käytetään melko tasaisesti kaikissa tuloluokissa, tosin keskituloiset käyttävät niitä hieman muita enemmän. Monet sosiaalietuudet, kuten eläkkeet, ovat tulosidonnaisia ja niitä hyvätuloiset saavat enemmän. Hyvätuloisilla on myös ohituskaista erikoissairaanhoitoon yksityisen terveydenhuollon ja työterveyshuollon kautta. Joitakin palveluita, kuten julkisin varoin järjestettävää psykoterapiaa, saa pääasiassa vain hyvätuloiset. Ei siis pidä paikkaansa, että pieni vähemmistö maksaa kaiken mutta ei saa mitään. Toistamalla samaa väitettä se ei muutu todeksi.
Ehkä meillä on tässä sitten vain eri käsitys hyvätuloisista ja minun hyvätuloiset on sinun keskituloisia? Käytännössä kuitenkin ylin tulodesiili ja ehdottomasti kaksi ylintä maksaa ne suurimmat verokertymät. Toisaalta tietysti keskitulo on ihan korkea, koska keskiarvo on surkea matemaattinen arvo tilastomatematiikassa.


Oletko varma, että et terveydenhuollon ja psykoterapiapalvelujen käytössä sotke samaan kasaan julkista (verorahoitteinen), työterveyttä (työnantajarahoitteinen) ja yksityistä (omarahoitteinen)?

Kerrataan vielä.





Sä arvostelet ihmisiä tuollaisilla perusteluilla. Nuo perustelut on täysin sun omaa mielikuvitusta. Sä inhoat ihmisiä ja keksit niille ominaisuuksia jotka ärsyttää sua lisää. Sä voit yhtä hyvin väitellä peilin kanssa koska se sun pahin kiistakumppani löytyy sieltä.
Sulla meni nyt sarkasmi ja kirjoitustapana pakina sen verran yli hilseen, että ei tainnut tulla edes jakausta. :D ...siitäkin huolimatta, että suurinpiirtein ainut kohta, jota et lainannut oli viestin alku johon käytännössä kirjoitin, että jos itsekin kärjistän ja yliliioittelen toisten kirjoittelijoiden tapaan, niin voisi kirjoittaa vaikka näin. Liekö ihan oikeasti oli noin vaikeasti ymmärrettävä juttu vai mahtaakohan olla sinulta vittuilua kuten pitkälti on kaikki muutkin tuotokset olleet?

Edit: Lisätään vielä tilastokeskuksen tilasto arvauksestani siitä mitä terveydenhuoltoa eri tuloluokissa käytetään: https://www.stat.fi/artikkelit/2014/art_2014-12-08_002.html?s=0

Edit2: Niin ja toki työterveys on osin julkisesti rahoitettua (Kela-korvaus) ja yksityinenkin marginaaliselta osalta. Tämä vähän vaikeuttaa vertailua.

Edit3: Nähtävästi julkisen rahoituksen osuus on työterveydessä minimaalinen: https://sosiaalivakuutus.fi/naista-osista-tyoterveyshuollon-rahoitus-koostuu/ ...olisin veikannut isompaa osuutta, kun noita rahoja tulee pyöriteltyä. Mutta on niin monimutkainen järjestelmä tämäkin, että vaikea hahmottaa lopulta osuuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Sulla meni nyt sarkasmi ja kirjoitustapana pakina sen verran yli hilseen, että ei tainnut tulla edes jakausta. :D ...siitäkin huolimatta, että suurinpiirtein ainut kohta, jota et lainannut oli viestin alku johon käytännössä kirjoitin, että jos itsekin kärjistän ja yliliioittelen toisten kirjoittelijoiden tapaan, niin voisi kirjoittaa vaikka näin. Liekö ihan oikeasti oli noin vaikeasti ymmärrettävä juttu vai mahtaakohan olla sinulta vittuilua kuten pitkälti on kaikki muutkin tuotokset olleet?
Kyllä mä huomioin sen alun jossa sanoit kirjoituksen olevan kärjistys. Pointti oli siinä että sun kaikki viestit on olleet täynnä tuollaista kärjistystä muista ihmisistä. Edelleenkään, sä et tiedä yhtään millaisia ihmisiä muut täällä ovat. Kärjistys ja sarkasmi ei toimi jos se perustuu mielikuvitukseen.
 
Kyllä mä huomioin sen alun jossa sanoit kirjoituksen olevan kärjistys. Pointti oli siinä että sun kaikki viestit on olleet täynnä tuollaista kärjistystä muista ihmisistä. Edelleenkään, sä et tiedä yhtään millaisia ihmisiä muut täällä ovat. Kärjistys ja sarkasmi ei toimi jos se perustuu mielikuvitukseen.
Sinä kuitenkin näytät tietävän ja tuntevan muut, minut mukaanlukien. Ja minua ja muita sinun mielipiteiden vastaisia kirjoittajia kohtaan tehneiden kärjistykset ovat perustuneet kanssa tällaiseen tietoon? Mistä tällaisen viisauden saisi itsekin?

Suosittelen, että jätät sinun puolen keskustelusta esim. Badarin ja Doctor pepperin kontolle, jotka osaavat tuoda keskusteluun sisältöä ja argumentteja eikä kaikki ole pelkkää provosointia. Vaikka toki tuo provoaminen ja tekstien mitätöinti nolla-argumentoinneilla onkin vähän imartelevaa.
 
Sinä kuitenkin näytät tietävän ja tuntevan muut, minut mukaanlukien. Ja minua ja muita sinun mielipiteiden vastaisia kirjoittajia kohtaan tehneiden kärjistykset ovat perustuneet kanssa tällaiseen tietoon? Mistä tällaisen viisauden saisi itsekin?

Suosittelen, että jätät sinun puolen keskustelusta esim. Badarin ja Doctor pepperin kontolle, jotka osaavat tuoda keskusteluun sisältöä ja argumentteja eikä kaikki ole pelkkää provosointia. Vaikka toki tuo provoaminen ja tekstien mitätöinti nolla-argumentoinneilla onkin vähän imartelevaa.
Mä tiedän vain sen mitä sä olet tänne kirjoittanut ja niitä mä olen kyseenalaistanut. Mä en ole sanonut sua ahneeksi,laiskaksi,läskiksi,itsekkääksi,"Makeksi" jne. Mä en halveksi rikkaita enkä köyhiä. Älä sinäkään halveksi.
 
Mä tiedän vain sen mitä sä olet tänne kirjoittanut ja niitä mä olen kyseenalaistanut. Mä en ole sanonut sua ahneeksi,laiskaksi,läskiksi,itsekkääksi,"Makeksi" jne. Mä en halveksi rikkaita enkä köyhiä. Älä sinäkään halveksi.
Oliko tämä tosiaan minulle kohdistettu kirjoitus? Kannattaa ehkä katsella noita menneitä sivuja uudestaan läpi, niin huomaat, että syytät nyttenkin minua aivan muiden kirjoittajien teksteistä. Mä en ole täällä ketään yksittäistä ihmistä syyttänyt edes vihjailemalla mistään. En ole puhunut Makeista enkä läskeistä yhtään mitään.

Sen oon yleisluontoisesti sanonut, että ihmisluonne on tyypillisesti ahne ja itsekäs. Ei se toki tarkoita, että kaikki ovat tai juuri vasemmistolaiset tai juuri oikeistolaiset. Mutta normaali osa ihmisluonnetta, joka on toisilla vahvempi kuin toisilla. Olen sanonut esimerkiksi, että työttömissä on päihdeongelmaisia tai sellaisia jotka eivät vaan periaatteesta tai saamattomuuttaan mene töihin. Se tarkoittaa, että osa on. Ja osa vain on. Se on fakta. Siitä minua on täällä syytetty, että minun mielestä KAIKKI työttömät on tällaisia. Sehän ei tietenkään sitä tarkoita, mutta tämä nykyinen keskustelukulttuurin on tällaista paskaa, että takerrutaan johonkin yksityiskohtaan ja kärjistetään se niin, että se ei vastaa enää alkuperäistä tarkoitusta. Ihan vain siksi, että voitaisi olla mahdollisimman eri mieltä asioista. Sehän se paljon asioita edistääkin. Luulis, että minulla on itsellä oikeus omiin mielipiteisiin eikä toisten niitä kuuluisi muunnella ja syöttää niihin Lapinlisiä ja minä olisin sitten jotenkin velvollinen selittelemään sellaista mielipidettä mikä ei ole edes minun alkuperäinen mielipide.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom