Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ketutuskeskustelu

Vastaus: Ketutuskeskustelu

Ei tällaisesta yksittäistapauksesta raivoaminen auta mitään. Tosiasia on, että Suomessa ei pidetä rattijuoppoutta niin suurena rikoksena, että sitä pyrittäisiin torjumaan tehokkaasti. Keinoja olisi, jos olisi halua torjua rikollisuutta. Ratsioissa jää jatkuvasti prosenttikaupalla kiinni päihtyneitä kuskeja. Se tarkoittaa, että koko ajan ympäri Suomen teitä pörrää ihmiset päissään liikenteen seassa. Muistaakseni on joskus laskettu, että rattijuoppo ehtii ajaa keskimäärin satoja kertoja humalassa ennen kuin jää kiinni. Poliisin voimavarat riippuvat poliitikkojen päätöksistä, samoin tuomioiden ankaruus. Itse syyttäisin poliitikkoja, joilla ei ole munaa puuttua asiaan tai säästöjen vuoksi tinkivät valvonnasta ja turvallisuudesta. Aina on niitä kusipäitä, jotka ajavat humalassa, meidän muiden tehtävä olisi estää heidän pääsy liikenteeseen.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Pari pointtia:

Nainen ei varmastikaan tarkoittanut tappaa ketään. Hän on epäiltynä mm. törkeästä kuolemantuottamuksesta, joka tarkoittaa törkeällä huolimattomuudella aiheutettua toisen kuolemaa. Ero tappoon on siis selvä; tahallisuuden puuttuminen. Vaikka toisen aiheutettu kuolema ei ollutkaan tarkoitettu, on silti selvää, että teko on äärimmäisen moitittava. Kännissä rattiin tarttuvan pitäisi käsittää, että hän toiminnallaan asettaa itsensä ja muut ihmiset selvään hengen vaaraan. Moitittavuus perustuu törkeään piittaamattomuuteen ja huolimattomuuteen, jolla aiheutetaan kuolema, joka oltaisiin voitu välttää.

Rikoslaissa moitittavuus tahallisista teoista on huomattavasti kovempi kuin törkeästäkään tuottamuksesta. Rangaistus törkeästä kuolemantuottamuksesta on 4kk-6v, kun taas taposta vähintään 8 vuotta. Ero ei olisi niin suuri, jos törkeän kuolemantuottamuksen maksimirangaistusta käytettäisiin, mutta veikkaan, että se on hyvin harvinaista. Täytyy huomata, että yksittäinen tuomari ei voi yht'äkkiä alkaa jakelemaan maksimituomioita, vaikka hän henkilökohtaisesti olisikin kovempien rangaistusten puolella. Tuomarin on noudatettava oikeuskäytäntöä ja linjattava omat tuomionsa muiden samankaltaisista teoista annettujen tuomioiden mukaan.

Mitä voidaan tehdä? Lainsoveltaja (tuomioistuin) voi harkintavaltansa rajoissa hiljalleen muuttaa oikeuskäytäntöä, eli antaa hieman kovempia tuomioita. Lainsäätäjä (eduskunta) voi nostaa minimirangaistusta, mikä vaikuttaisi koko rangaistusasteikkoon koventavasti. Lainsäätäjä on tässä huomattavasti tehokkaampi kuin se, että vaadittaisiin "tuomareilta kovempia tuomioita", kuten yleensä näytetään tehtävän.

Lisäksi:

Se on aika selvä juttu, että nainen päästettiin vapaalle jalalle tutkinnan ajaksi. Modernissa oikeusvaltiossa ei poliisi voi rajoittaa ihmisen vapautta kuin määrätyn aikaa ja tietyissä tilanteissa (mainittu jo: tutkinnalliset syyt, epäillyn vaarallisuus jne.). Mahdollinen vankeusrangaistus tulee sitten aikanaan tuomioistuimessa, kun tutkinta on suoritettu asianmukaisesti ja oikeudenkäynnit käyty. On ihan hyvä, että epäilty pääsee hoitamaan asiansa kuntoon ja valmistautumaan oikeudenkäyntiin jne., kun välittömiä syitä vapaudenmenetykselle ei ole. Tässä en näe ongelmaa, vaan mielestäni se on oikeusturvan mukaista.

Kuitenkin:

Itse olen kovempien tuomioiden kannalla yleisesti. Vaikka tutkimusten mukaan preventioteoria ei toimi (rikosten ennalta vähentyminen rangaistuksen pelossa), uskon jonkinlaiseen oikeudenmukaiseen teon sovitukseen ja sitä kautta kansallisen oikeustajunnan toteutumiseen. Oikeusvaltiossa elävien ihmisten on hyvä olla edes siinä illuusiossa, että "paha saa palkkansa" ja että yhteiskunta suojelee heitä väärintekijöiltä. "Tehtyä ei saa tekemättömäksi" on tietysti tosi lausahdus sekin, mutta kyllä minä uskon rangaistukseen; uskon siihen, että väärintekijöiden rankaisemisella on laajemmalti yhteiskunnallista merkitystä, vaikkei se yksittäisiä rikoksentekijöitä ennalta estäisi, saati jo tehtyä tuhoa uhrille tai omaisille korvaisi.

Miellän, että kyse on yksin rahasta. Olen pitkään ihmetellyt, mikseivät puolueet ole tarttuneet teemaan "kovemmat rangaistukset", vaikka aiheessa on selvää populistista potentiaalia. Torigallupissa veikkaisin reilun osan kansasta kannattavan kovempia rangaistuksia (joku voi etsiä ihan oikeaa gallup-tietoa, jos kiinnostaa). Perussuomalaiset ovat jo aiheen haistaneet, mutta heidät siihen on lähinnä herättänyt maahanmuuttajien korkeat raiskaustilastot ja heidän pienet rangaistuksensa. Mielestäni ongelma on laajempi, vaikka toki niitä raiskaustuomioitakin nostaa saa, ihan raiskaajan ihonväriin katsomatta.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Samalla tavalla terve maalaisjärki puuttuu näiltä "selväjärkisiltä".

Kuinka moni ylinopeutta ajava kuski pystyisi pitämään auton hallinnan vaaratilanteen yllättäessä - vastaus: marginaali väestöstä. Otaksun ettei tähän ole sortunut kukaan keskustelija joka on esittänyt oman kritiikkinsä naista kohtaan.

Onneksi ylinopeus rajoittimet on(tietääkseni) yleistymässä, joten mainitsemasi ongelma ei toivon mukaan ole pian enää olemassa.


Minulla ei ole autoa, vaan käytän yleisiä kulkuvälineitä(ovat osoittautuneet hyvin turvallisiksi).

Ps. Stammyn kommentissa oli varsin hyviä pointteja. Toivotaan, että ylemmillä tahoilla ruvettaisiin kehittämään järjestelmäämme paremmaksi.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Toki toki. Varmasti osa on tälläisiä. Veikkaisin että se osa joka ei toimi näin säännöllisesti. Muuten, tästä empatiasta kun ruvettiin puhumaan. Muistanet viime viikolta tapauksen jossa nelikymppinen perheenisä menehtyi kun nuori mies jolla oli naishuolia ajoi päin? Tämähän sankari oli myöskin ympäripäissään ja päätti kostoksi koko mailmalle tappaa itsensä. Empaattisesti hän ajatteli tehdä näin ajamalla päin ensimmästä vastaantulijaa.
Kyllä, näitä tapauksia voi nostaa pinnalle vaikka kuinka mutta edelleenkään siihen ei tarvita viinaa. Sinäkin voit joutua liikenteessä ihan mikä tahansa päivä tilanteeseen, jossa aiheutat jonkun toisen kuoleman. Et tahallasi, tietenkään, mutta silti. Mitä itse silloin sanoisit ja miten tapahtunutta käsittelisit? Sillä juopolla voi olla pieni kynnys juoda tai lähteä kännissä rattiin mutta en jaksa uskoa etteikö tuollainen tapaus iskisi tuollaiseenkin tyyppiin ihan yhtä raskaasti kuin vaikka nyt sitten sinuun tai minuun. Tuota lähinnä hain sillä empatialla. En tiedä, miltä tuntuisi elää toisen elämän riistäminen omalla kontolla enkä piru vie halua koskaan tietääkään. Oikeus tehnee tuossakin tapauksessa aikoinaan ratkaisunsa mutta näissä tapauksissa se pahin tuomio on kyllä jaettu sillä samalla sekunnilla, kun se peruuttamaton alunperin tapahtuu.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Tarkoittaako "pian" kahden - viiden - kymmenen vuoden päästä? Asennevammaa tällä tosin ei vielä pystytä torjumaan.

Tuota kannattaa tivata ylemmiltä tahoilta(ison tukijoukon kanssa. Ei ne mitään rupea tekemään ilman kunnon painostusta. Yksi rivikansalainen on vain hyttysen ininää). Ja mitä laittamaasi linkkiin tulee: Suomesta ei näytä pöhköt loppuvan. Voi elämä tätä idiotismia...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Kevätflunssa. Juuri siihen aikaan kun pitäisi satsata TKK:n pääsykokeisiin niin eihän tuosta lukemisesta mitään tule kun nenä vuotaa ja kurkkua särkee.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Kaamee flunssa täälläkin. Sunnuntai iltana alkoi kurkkukivulla, mutta se helpotti eilen. Nyt nenä vuotaa kun seula ja yskittää niin pirusti. Sitten kun yskittää, niin yskitään keuhkot pihalle ja hyvä ettei nenä loista pimeässä, kun saa olla 10 min välein niistämässä. Jos tästä jotain hyvää hakee, niin kuumetta ei ole.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Samoilla linjoilla mennään edellisten kirjoittajien kanssa, flunssaa en saa tosin oireistani syyttää, vaan sen sijaan kyseessä on perinteinen koivuallergia. Kurkkukipua ei siis ole, mutta nenä vuotaa/on tukossa vuorotellen sitäkin pahemmin. Nenän ympärys on aivan vereslihalla jo niistämisestä ja silmät tekisi mieli kaivaa päästä ja talloa mössöksi. Allergialääkkeitäkin on tullut popsittua tuplasti suositellun annostuksen, eikä vaikutusta juurikaan huomaa. Vielä viikko tai pari pitäisi jaksaa.
 
Samoilla linjoilla mennään edellisten kirjoittajien kanssa, flunssaa en saa tosin oireistani syyttää, vaan sen sijaan kyseessä on perinteinen koivuallergia. Kurkkukipua ei siis ole, mutta nenä vuotaa/on tukossa vuorotellen sitäkin pahemmin. Nenän ympärys on aivan vereslihalla jo niistämisestä ja silmät tekisi mieli kaivaa päästä ja talloa mössöksi. Allergialääkkeitäkin on tullut popsittua tuplasti suositellun annostuksen, eikä vaikutusta juurikaan huomaa. Vielä viikko tai pari pitäisi jaksaa.

Työkaveri on kiskonut useita vuosia noin viidellä eri lääkkeellä ja inhalaattorilla kesät, mutta aloitti pari vuotta sitten D-vitamiinin napsimisen annostuksen ollessa jotain 60-80 mikrogrammaa päivässä. Onnistui viime kesän vetämään läpi kahdella lääkkeellä + inhalaattorilla ja tänä kesänä aikoi selvitä yhdellä + inhalaattorilla. Oli tiedustellut jonkun allergialiiton ylilääkärin tyyppiseltä mielipidettä ja tämä oli vahvistanut, että D-vitamiini voi hyvinkin olla toimiva apu allergioihin.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Kiitokset vinkistä! Meillä taitaakin D-vitamiinipillereitä löytyä kaapista (päiväykset tod. näk. menneet hieman ohi, mutta who cares). Eiväthän omat allergiani mitään ole kaverisi vastaaviin verrattuna, meikäläisellä tulee tuskailtua kolmisen viikkoa keväisin koivun kukkiessa ja viikon pari heinäkuun alussa heinän kukkiessa, kesä pääosin menee ilman kummempia oireita. Tänä vuonna vaan ovat oireet olleet harvinaisen tuskallisia ja sitkeitä koivun kukkiessa hyvin runsaasti. Lääkkeinä tähän asti ovat toimineet ihan vaan silmätipat+nenäsuihke+antihistamiini combo. Antihistamiini on selkeästi noista tehokkain, mutta tuntuu vaikuttavan melko lyhyen aikaa ja aiheuttaa ainakin allekirjoittaneella kovaa väsymystä sivuvaikutuksena.

Kiitokset siis vinkistä jo näin etukäteen, vaikkei tuo toimisikaan niin ei siitä mitään haittaakaan uskoisi olevan.
 
Kiitokset vinkistä! Meillä taitaakin D-vitamiinipillereitä löytyä kaapista (päiväykset tod. näk. menneet hieman ohi, mutta who cares). Eiväthän omat allergiani mitään ole kaverisi vastaaviin verrattuna, meikäläisellä tulee tuskailtua kolmisen viikkoa keväisin koivun kukkiessa ja viikon pari heinäkuun alussa heinän kukkiessa, kesä pääosin menee ilman kummempia oireita. Tänä vuonna vaan ovat oireet olleet harvinaisen tuskallisia ja sitkeitä koivun kukkiessa hyvin runsaasti. Lääkkeinä tähän asti ovat toimineet ihan vaan silmätipat+nenäsuihke+antihistamiini combo. Antihistamiini on selkeästi noista tehokkain, mutta tuntuu vaikuttavan melko lyhyen aikaa ja aiheuttaa ainakin allekirjoittaneella kovaa väsymystä sivuvaikutuksena.

Kiitokset siis vinkistä jo näin etukäteen, vaikkei tuo toimisikaan niin ei siitä mitään haittaakaan uskoisi olevan.

Itse myös allergiaoireista kärsivänä aloitin napsimaan D-vitamiinia reilummin. Saa nähdä onko mitään taikaa. D-vitamiinia ei sitten saa vetää mielinmäärin! Suomen suositusmäärät on vain niin naurettavan pienet, ettei tuosta suosituksen mukaisesta annostuksesta saa oikein kunnon hyötyä. Kannattaa tutkia noita annostusmääriä ja katsella itselle sopiva annostus.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Itse myös allergiaoireista kärsivänä aloitin napsimaan D-vitamiinia reilummin. Saa nähdä onko mitään taikaa. D-vitamiinia ei sitten saa vetää mielinmäärin! Suomen suositusmäärät on vain niin naurettavan pienet, ettei tuosta suosituksen mukaisesta annostuksesta saa oikein kunnon hyötyä. Kannattaa tutkia noita annostusmääriä ja katsella itselle sopiva annostus.

Juu, vaarat on kyllä tiedossa :)

Tuo mainitsemani pilleripurkki oli lentänyt viime viikolla (miksi juuri viime viikolla prkl!?) roskikseen, joku päivä on poikettava apteekissa hakemassa lisää noita.

Jos ei muuta niin voi toimia ainakin placebo-lääkkeenä, vaikkei mitään oikea vaikutusta olisikaan.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Tänä yönä sitten päättyi parisuhde, joka kesti melkein kolme vuotta. Vaikka yhteisymmärryksessä erottiin, niin silti on järkyttävän huono olo. Ja pitäisi sitten hoitaa asuntoasiat kuntoon, katsoa miten muutot järjestää, tavaroiden jakaminen ja niin edelleen. Ehkä ennen kaikkea noita vältän ajattelua pari päivää ja yöllä alan vain Diablo 3:sta pelaamaan ja siihen suruni puran.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Tänä yönä sitten päättyi parisuhde, joka kesti melkein kolme vuotta. Vaikka yhteisymmärryksessä erottiin, niin silti on järkyttävän huono olo. Ja pitäisi sitten hoitaa asuntoasiat kuntoon, katsoa miten muutot järjestää, tavaroiden jakaminen ja niin edelleen. Ehkä ennen kaikkea noita vältän ajattelua pari päivää ja yöllä alan vain Diablo 3:sta pelaamaan ja siihen suruni puran.

Ehkä asiat eivät ihan tolla tokene... Ennemminkin asiat kasaantuvat vieläkin ikävämmin ja mahdollinen vakava masennus tila kolkuttelee ovella = ei niinkään leikin asia!
Härkää sarvista ja leukaa rintaan vaikka se aina joskus tosi tiukkaa tekisikin!
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Itseä on hyvä rääkätä tuollaisessa tilanteessa jollain ulkona tapahtuvalla aktiviteetilla. Kävely, lenkkeily, pyöräily tjsp.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Kiitos neuvoista, ja kyllähän tämä tästä nousee voittoon. Kavereiden seuraa ja ulkoikua sitten kun on vähän kuivempi sää, kunnon harmaa vesisade ulkoilma.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Bändihupparien metsästys. Amerikan maalta ainoastaan löytyy ja hintaa 40$ eli ei mitään, mutta posti/kuljetus yms kulut 52$! Millä helvetin yksityiskoneella niitä tänne tuodaan, pitäkää perkele tunkkinne.
 
Kohta se kuiteskin tapahtuu joten voin aloittaa. Kusti polki eikä Tuska tullut. *uck the system jne. Mää lähden tästä iltavuoroon ja vettäkin sataa. Ja epäilen vahvasti, että mun eväät on menny huonoksi. Maximum vitutus overdose! :D
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Kohta se kuiteskin tapahtuu joten voin aloittaa. Kusti polki eikä Tuska tullut. *uck the system jne. Mää lähden tästä iltavuoroon ja vettäkin sataa...

Ehkä parempi, ettei tullut, niin ei harmita lähtä töihin, kun peli jää kotiin odottamaan? :D Eipä tullut itsellenikään Maximusta - odotetusti. Verkkokauppa taas kusi homman, kun saivat pelit varastoonsa vasta keskiviikkona ja saivat ne silloin myös vasta sitten lähetettyä.
 
Ylös Bottom