Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Keskustelua Star Wars -elokuvista

Niin, toiset tykkää siitä että vanhat, tyylikkään pelkistetyt kohtaukset tungetaan täyteen cgi-animaatiota ja leffan kliimaksiin liitetään surullisen kuuluisa nooo-huuto.
Eikä siinä mitään, jos ne alkuperäisetkin versiot olisi saatavilla, vrt. Blade Runnerin director's cut.

Hyvä kysymys tosiaan on, olisivatko alkuperäiset stawat olleet samanlainen hitti ilman niiden tekoon liittyneitä konflilteja, teknisiä hankaluuksia ja tuotannon soraääniä. Episodeissa I-III Lucasilla oli käytännössä rajaton budjetti ja täysi valta elokuvien toteutukseen, eikä jälki ollut kaunista.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

[video=youtube;eGaSxSuB2vY]http://www.youtube.com/watch?v=eGaSxSuB2vY[/video]

Siinäpä se. Eipä uudistus tuo mitään lisäarvoa ja toinen "NOOOOOOO" menee jo vitsin puolelle, mutta eipähän tuo kamalasti haittaa leffakokemusta kohtauksen tärkeydestä huolimatta. Nuori Anakin vilahtaa lopussa vain pari sekuntia ja mielestäni Jedin paluu on muutenkin trilogian huonoin (Ewokit, wtf?), joten eipä sekään uudistus haittaa. Greedo-kohtaus kieltämättä muutti aika ratkaisevasti yhden päähenkilön luonnetta, mutta sekin kohtaus on ohi puolessa sekunnissa, eikä sitä ehdi jäädä miettimään.

Näitäkin enemmän raivostuttaa se, että leffoihin on lisätty aivan turhia ja ärsyttäviä CGI-kohtauksia. Valitettavasti teatteriversioita ei varmasti tulla näkemään bluraylla, joten elokuvien ystävä pääsevät "nauttimaan" mm. tällaisista kohtauksista. Kiitos Lucas näistä ja tietenkin alieneista Indiana Jones 4:ssa.

Episodeissa I-III Lucasilla oli käytännössä rajaton budjetti ja täysi valta elokuvien toteutukseen, eikä jälki ollut kaunista.

Uudesta trilogiasta on varmaan kaikki tarpeellinen sanottu alla:

http://www.youtube.com/watch?v=FxKtZmQgxrI

http://www.youtube.com/watch?v=CfBhi6qqFLA

http://www.youtube.com/watch?v=loFpxBSyWG0
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Hyvä nysymys tosiaan on, olisivatko alkuperäiset stawat olleet samanlainen hitti ilman niiden tekoon liittyneitä konflilteja, teknisiä hankaluuksia ja tuotannon soraääniä. Episodeissa I-III Lucasilla oli käytännössä rajaton budjetti ja täysi valta elokuvien toteutukseen, eikä jälki ollut kaunista.

Tätä usein pohtinut. Siellä mentiin vielä rosoisilla pinnoilla, jotka antoivat enemmän katu-uskottavuutta kuin sileäpintaiset tietokonegrafiikat. Tummat sävyt, ehkä nykypäivään hienoinen epäsovinnaisuuskin ovat aikansa tuotteita. Omia visioita on lähdetty toteuttamaan kunnioittamatta liikoja perinteistä hollywood-malleja ja rahoittajien toiveita. Tekijöillä on ollut valtava halu toteuttaa visio. On ollut nälkä tehdä jotain suurta, joka tämänpäivän täydeltä vatsalta ei enään ehkä onnistuisi. On aivan liikaa kaikkea, jo yli käsityskyvyn. Missä ovat ne nuoret rohkeat tekijät, jotka sanelevat tulevien vuosikymmenten viihdesegmentin tämän päivän teoksillaan? Kuten Lucas teki.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Odotin tuota blu-raytä innolla, mutta kun kuulin uusista muutoksista, ja siitä, ettei tarjolla ole originaaliversioita ollenkaan niin päätin jättää ostamatta. Dokkarit kyllä kiinnostaisi mutta ehkäpä ne saa jotenkin muutenkin joskus katsottua. Ärsyttää vaan niin perkeleesti ettei Lucas voi tarjota alkuperäisiä, vaan pitää "parannella" klassikkoa vaikka sitä ei kukaan muu kuin Lucas itse oikeasti halua.

Ehkä joskus käytettynä jostain tämäkin tulee poimittua matkaan, mutta täyttä hintaa en halua maksaa, enkä halua Lucasin toimintaa tukea.

Asiasta kolmanteen, onkos muokkaamattomia versioita edes dvd:nä saatavissa, nuo 4-6 pitäisi hankkia. En ole näitä omistanut kuin VHS:nä ja soitinta ei ole enää vuosiin ollut...
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Alkuperäisen trilogian dokumentit kiinnostavat ja tässä niitä näyttäisi löytyvän.

Jos katsot tarkemmin listaa, niin suurin osa dokkareista on kuitenkin 1970-80-luvuilta ja haastikset jotain lyhyitä "alle 10 min" pätkiä siellä täällä. Ja tätä settiähän oikeastaan myydään nyt enemmän Deleted scenes -valikoimalla (jos siis extroista puhutaan - nr.1 on tietenkin 1080p-kuva ja HD-ääni). Toki on hyvä että noita vanhempia dokkareita on kaivettu mukaan (osa taitaa puuttuakin vielä), mutta koska on kyseessä Blu-ray-setti niin on aika erikoista ettei Empire of Dreams ole mukana.

...hän toteuttaa niitä visioita joita olisi halunnut tehdä jo silloisella puutteellisella teknologialla.

Uskotko ihan oikeasti tähän Nisu? Kyllä leffamaailma saa olla onnellinen, ettei muilla ohjaajilla/tuottajilla ole valtaa, aikaa, halua tai rahaa "viilata" leffojaan hamaan loppuun asti. Tuo "puutteellinen teknologia" on aivan BS-syy. Lucasilla on hyvin erikoinen fiksaatio CGI-tekniikkaan ja sen mukamas tuomiin mahdollisuuksiin "parantaa" jotain mikä on VUOSIA havaittu aivan hyväksi ja toimivaksi jutuksi. Ja Lucashan on myös jo muuttanut itse tarinaa (mm. "Han shot first" - EDIT: Blu-ray versiossa he kuulema ampuvat YHTÄ AIKAA, lolz!), joten osa muutoksista ovat enemmän kuin kyseenalaisia.

Lucasin kannattaisi ottaa Spielbergistä mallia. Heppu sanoi hiljattain jossain Q&A-sessiossa että oli virhe mennä näpelöimään E.T.:tä (aseet => kännykät) ja että tuleva Blu-ray tulee sisältämään VAIN alkuperäisen version. Steven tavallaan palasi takaisin ruotuun, vaikka hetken lähtikin Lucasin linjoille.

Mielestäni Lucas saa muuttaa ja julkaista leffojaan vaikka joka vuosi (painotan, etteivät uudelleenjulkaisut leffoista haittaa mua - JOS alkuperäinen on kohtelussa samalla viivalla ja se on saatavilla), mutta se ettei Lucas julkaise alkuperäistä SW-trilogiaa "alkuperäisessä muodossaan" kunnolla restauroutuna DVD/Blu-rayllä on märkä rätti leffan faneja kohtaan.

Asiasta kolmanteen, onkos muokkaamattomia versioita edes dvd:nä saatavissa, nuo 4-6 pitäisi hankkia. En ole näitä omistanut kuin VHS:nä ja soitinta ei ole enää vuosiin ollut...

Ne eivät olleet mukana The Star Wars Trilogy -setissä, mutta ne julkaistiin erillisinä 2-levyn LE-versioina (ilman varsinaisia extroja - yksi audio commentary taisi olla). MUTTA nuo ns. "alkuperäiset versiot" oli vedetty suoraan Laserdisc-masterista, eli ne ovat EI-anamorfisena ja 2.0-stereo/surround-äänillä. Lucasin mukaan ne tavallaan ovat vain "extroja", eli niihin ei ole paljon "eforttia" laitettu.

Multa on löytynyt jo vuosia nuo LD-levyltä vedetyt DVD-R-kopiot, joten noita settejä oli turha aikoinaan ostaa. Harmi sinänsä.

(Ennen mitään DVD-julkaisuja oli sitten muuten vielä se VHS-setti, jossa Lucas teki ensimmäisiä muutoksia leffoihin - olikohan julkaistu vuonna 1997? Jos tarkkoja ollaan, niin näitä versioita ei olla julkaistu sen jälkeen missään muodossa - sillä jokaisessa uudessa versiossa on aina LISÄÄ muutoksia.. JA välillä muutoksia on itsessään muutettu "parempaan suuntaan". Kaverilla taitaa kuitenkin olla tuo VHS-setti vielä josta voisi vetää DVD-R:t..)
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Juuri näitä vanhoja dokumentteja ollaan hakemassa. Niistä käy hyvin ilmi Lucaksen mieltymys erikoistehosteisiin. Kun ei löytynyt sopivaa firmaa toteuttamaan hänen visioita, perustettiin sellainen sitten omasta takaa; Industrial Light & Magic. Kyse ei siis ole mistään herran myöhäisvuosien höyrähdyksestä. Osa vanhemman trilogian menestystä voidaan selittää tällä kunnianhimolla. Ensimmäinen katselukerta on arvatenkin mennyt monella tehosteiden valossa. Myöhemmin ollaan ehditty siirtämään huomio jo siihen tarinaankin. Väitän Lucaksen paikkailujen olevan ihan loogista jatkumoa nuoruusvuosien visioista. Ehkä aloittaminen episodeista V-VI selittynee juuri sillä, ettei tarinan ensimmäistä trilogiaa olisi voitu silloisella teknologialla toteuttaa?

Tarinan yksityiskohtien paikkailu uuskonservatiivisempaan suuntaan on ihan toinen asia. Siinä selkään mustelmille taputeltu mediamoguli on joutunut systeemin syömäksi ja nuori ärhäkkä visionääri jää jo vähemmälle.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Minulta ei enää riitä tippaakaan myötätuntoa Lucasille. Tyyppi vaikuttaa olevan täysin sekaisin, eikä kukaan voi asialle mitään, sillä Georgella on kaikki oikeudet. Merkkejä kajahtamisesta näkyy jo Jedin paluussa, koska tuossa vaiheessa Star Wars -tuotteiden myynti oli niin iso bisnes, että se vaikutti elokuvan käsikirjoitukseenkin.

Mitä muutoksiin tulee, niin muokatkoon vain just niin paljon kuin haluaa, jos alkuperäiset ovat myös tarjolla. Tuollainen jatkuva muokkailu ja huutojen lisäily samalla kun oikeat versiot pyritään hautaamaan täysin, on tyystin kestämätöntä. Jedin paluu ei tosiaan leffana ihan pärjää aiemmille kahdelle osalle, mutta Vaderin kääntyminen lopussa on minun maailmassani koko sarjan dramaturginen huippukohta, josta hienon tekee nimenomaan äänettömyys ja tunne joka välittyy naamarinkin läpi. Blurayllä se on klippien perusteella vain ja ainoastaan koominen.

Tähtien sota on niin merkittävä osa kulttuuriperintöä, että sen saaminen nähtäväksi alkuperäisessä muodossa pitäisi olla kaikkien oikeus nyt ja tulevaisuudessa.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

En keksi mitä ihailtavaa tai toivottavaa Lucasin "alkuperäisessä visiossa" on, jos ko. visio on jo todettu surkeaksi? Toisaalta pitäisi vain olla kiitollinen siitä, että alkuperäinen trilogia ei joutunut tuon täyden vision pahoinpitelemäksi.

Jotain Lucasille on kyllä tapahtunut, näin puhui mies vielä vuonna 1998:
These current defacements are just the beginning. Today, engineers with their computers can add color to black-and-white movies, change the soundtrack, speed up the pace, and add or subtract material to the philosophical tastes of the copyright holder. Tomorrow, more advanced technology will be able to replace actors with “fresher faces,” or alter dialogue and change the movement of the actor’s lips to match. It will soon be possible to create a new “original” negative with whatever changes or alterations the copyright holder of the moment desires.
...
In the future it will become even easier for old negatives to become lost and be “replaced” by new altered negatives. This would be a great loss to our society. Our cultural history must not be allowed to be rewritten.

http://www.slashfilm.com/george-lucas-speaks-altering-films-1988/
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Kovin on outoa mustamaalaamista. Kahden trilogian välissä on kaksikymmentä vuotta, joka tehostemestarille tarkoittaa valovuotta. Alkuperäinen trilogia kestää hyvin pienet fiksaukset sieltä täältä, ilman että kokonaisuus siitä kärsii. Kyse on kuitenkin 30 vuotta vanhasta taltioinnista, joka oli ennenkaikkea tehosteiden juhlaa jo silloin. Niillä lyötiin nuoret katsojat polvilleen. Näiden kahden trilogian aikajanan kurominen umpeen tarkoittaa tietokonetehosteita sinne tänne luomaan yhtenäisempää muotokieltä.

Löytyy näitä väliversioita VHS:ltä ja DVD:ltä ja en ole menettänyt yöunia. Mestarilla on omat taiteilijan vapautensa ja ne hänelle suotakoon. Blu-ray paketti lähtee hankintaan heti kun kaupasta löytyy ja mielenkiinnolla sieltä tullaan poimimaan uudet kuvat tutusta tarinasta. Täydentävät ja ovat ajan kanssa uusille polville "ainoita oikeita kuvia". Samoin taitaa käydä Lord of the Ringsin kohdalla.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Tässä aiempia kommentteja lukeneena päätin heittää hieman omaakin mielipidettä joukkoon. Itsekin kävin Blu-ray -boksin noukkimassa heti julkaisupäivänä ja on kyllä pakko ihmetellä sitä edelleen jatkuvaa kitinää, kuinka Star Wars on pilattu milloin milläkin. Taidan olla niitä harvoja, jotka näkivät alkuperäisen trilogian alkuperäisessä muodossaan silloin 10 -vuotiaana 90-luvun puolessa välissä ja silti pitää uudesta trilogiasta vähintään yhtä paljon. Alkuperäiset leffat tuli katsottua ainakin 10 -kertaa ennen episodi I:stä ja kun se viimein tuli teattereihin ei siitä voinut olla pitämättä. Johtuneeko sitten siitä, että kun uudesta episodista alettiin puhua ja näyttää viimenään trailereita, näytti se jotakuinkin sellaiselta kuin itse oli kuvitellut. Vanhan trilogian uudistukset eivät itseäni haittaa yhtään, ne kun eivät mielestäni kovin suuria, eivätkä todellakaan muuta elokuvien juonta mihinkään suuntaan. Vaikka minäkin olen sitä mieltä, että nimenomaan Han ampui ensin, on itselleni aivan sama vaikka ensin ampuukin Greedo, tai vaikka ampuvat yhtäaikaa. Vanhaan trilogiaan lisätyt cgi-efektit eivät haittaa myöskään, mieluummin sitä hienomman näköistä jälkeä katsoo, kun rosoisempaa. Makuasioita tietysti. Sitten jos tarinaa aletaan muuttaa esim. niin, että C-3PO onkin Luken isä, voidaan puhua suurista ja hölmöistä muutoksista. Itse löydän leffojen nykyversioiden muutokset pelkästään joko neutraaleina tai hyvinä. Parhaimpana uudistuksena pidän Episodi I:ssä olleen nukke-Yodan korvaamista cgi-Yodalla. Muutoin ei asialla ole väliä, mutta jostain syystä ykkösen Yoda oli nukkeversiona melkoisen erinäköinen, kuin myöhempien osien digi-Yoda, joka oli kuitenkin varsin uskollinen alkuperäisen trilogian Yodalle.

Omalla kohdallani tämä koko saagan kattava Blu-ray -painos on ehdottomasti paras Star Wars julkaisu ikinä. Kuvanlaatu on odotetun loistavaa vanhoissakin osissa ja bonusmateriaaliakin on melkoinen määrä, joten dvd-boksin myyminen ja tämän hankinta tilalle ei harmita yhtään. Ehdoton pakko-ostos kaikille paitsi niille naurettaville jääräpäille, joiden mielestä ainoat katsomisen arvoiset Star Wars -leffat ovat osat IV-VI ja niiden VHS-painokset.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Samoilla linjoilla Windrider84n kanssa olen. Olen nähnyt tasan jokaisen iteraation Star Warsista (omistan orkkis laajakuva Star Warsin VHSllä. Siis Star Warsin, en Episode IVää. Eli kyseessä on Ep4 jonka alkuskrollissa on vain Star Wars). Omistuksesta löytyy myös VHSällä ensimmäinen THX restauraatio (kuva ja ääni), sekä alkuperäinen Special Edition VHSällä (hopea boksi). Myöskin DVDllä löytyy sekä Ep1-3 ja kaikki kolme versiota alkuperäisestä trilogiasta. Nyt löytyy BD versiot myöskin.

Tavallaan BD on parasta antia ja toimii erittäin hyvin. Vaikka Jedin lopussa on tuo Vaderin "noooo" kaunusvirhe, niin eipä tuo tuhonnut rakastamaani saagaa. Toisaalta BD-paketin ekstrat olivat hiukan ristiriitaiset. Toisaalta upeat, mutta DVDllä oli huomattavasti enemmän poistettuja kohtauksia. Toisaalta en ollut näitä poistettuja kohtauksia koskaan nähnytkään. Itse olisin halunnut saada Ep 1-3n poistetut kohtaukset sisällettynä itse leffaan, sekä monia Ep4-6n kohtauksia myöskin sisällytettynä.

Niille jotka valittavat sitä, ettei orkkis SWtä saanut milloinkaan DVDllä.. Sai. Omistan. Oma moka jos ei ostanut. Nyt ne taitavat olla aikasta kalliita käytettyinä.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Itse tartuin hetkeen ja ostin nuo ilmeisesti suoraan elokuvakeloista kopioidut käsittelemättömät versiot DVDnä. Maksoivat pari kolme vuotta sitten jo ihan järkyttävästi siihen nähden mitä yleisesti tuollaiset paketit maksavat. Mieli tekisi sinilevyt ostaa mutta raha ratkaisee ja sitä ei ole :( Jossainvälissä kyllä löytyvät hyllystä, kunhan hieman hinta tippuu, tai rahatilanne paranee.

Mitä noihin muutoksiin tulee niin ne täytyy vain hyväksyä. Joka julkaisussa on jotain muutosta ja se kuuluu Georgen "tyyliin" ko elokuvien kanssa. Kyllähän minä sodin sitä vastaan aikanaan aika runsaastikin, että kumpi ampui ensin tai onko Anakinina lopussa kumpi mies. Sitten tajusin että se on silti Star Wars. Pääsen aina palaamaan noihin vanhoihin elokuvaversioihin, jos tahdon. Sitä ei mikään uusintaversio tai parannettu versio voi viedä, minkä vaikutuksen nuo elokuvat tekivät minuun lapsena. Näitä muistelen lämmöllä katsoessani uusittuja versioita ja lisättyjä kohtauksia.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Niille jotka valittavat sitä, ettei orkkis SWtä saanut milloinkaan DVDllä.. Sai. Omistan. Oma moka jos ei ostanut. Nyt ne taitavat olla aikasta kalliita käytettyinä.

Tarkoitat ilmeisesti sitä versiota, jossa alkuperäinen leffa tuli kakkoslevyllä, oli ripattu suoraan laserdisciltä ja esimerkiksi anamorfinen laajakuva puuttui.

Edelleen; muokata saa vapaasti ja muokatuista versioista saa pitää. Mutta miksei voida tehdä kuten Blade Runnerin kanssa ja lyödä yhteen pakettiin kaikki mahdolliset versiot hyvälaatuisina? Vaan taitaa olla turha moista toivoa, kun kerran puolivillaiselle blu-ray -paketillekin riittää ostajia.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Niille jotka valittavat sitä, ettei orkkis SWtä saanut milloinkaan DVDllä.. Sai. Omistan. Oma moka jos ei ostanut. Nyt ne taitavat olla aikasta kalliita käytettyinä.

Kyse on siitä, ettei niitä ole julkaistu kunnolla - eli remasteroituna ihan siinä missä Blu-ray-versiotkin. Ne "alkuperäiset negat" ovat tietysti tässä matkan varrella skannattu ja suurelta osin myös putsattu/digitalisoitu/remasteroitu (niistähän mm. se uusi Blu-ray-julkaisukin on perustaltaan rakennettu - ei niitä näyttelijöiden kohtauksia kuitenkaan uudestaan olla kuvattu), joten kyse on lähinnä vain Lucasin pakkomielteestä kieltää nuo alkuperäiset versiot.

Ja mitä ostamiseen tulee, niin luuletko että olen valmis maksamaan penniäkään jostain Laserdisceiltä vedetyistä ei-anamorfisista mastereista jotka on vain heitetty sekaan "kylkiäisinä"? Laserdisc-ripit ovat muutenkin olleet kierrossa (DVD-R:llä) jo vuosia, joten monille niiden julkaiseminen mukamas DVD:llä on enemmänkin Lucasin vi**uilua.

Tämä "Lucas ja SW" -väittely alkaa ja jatkuu aina samalla tavalla (pääty se ei ennen kuin Lucas myöntää faktat). Lucasin "ihailijoiden" pitäisi nyt ymmärtää se pääpointti näiltä "valittajilta": Antakaa alkuperäinen trilogia restauroituna DVD/Blu-rayllä ja Lucas voi sen jälkeen julkaista leffansa aikuisten oikeasti vaikka joka vuosi uusilla digimuutoksilla ja äänifiksailuilla. Ne muutokset eivät tässä ole se varsinainen ongelma - vaan sen alkuperäisen trilogian puute kunnollisena julkaisuna.

Onko "ihailijoilla" tähän joku vastalause? Alkuperäistä trilogiaa ei nyt saisi julkaista enää koska "Lucas sanoo niin"? Hforadin Blade Runner -pointti on varsin osuva: Jos leffantekijät, studiopomot ja tuottajat eivät osaa julkaista "vain yhtä versiota", niin sitten on parempi laittaa ne kaikki mukaan ja antaa katsojien päättää. Blade Runnerin versioista tuntuu jokaisella olevan oma suosikkinsa - sitä lopulta ei päätä edes Ridley Scott.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Tämä "Lucas ja SW" -väittely alkaa ja jatkuu aina samalla tavalla (pääty se ei ennen kuin Lucas myöntää faktat). Lucasin "ihailijoiden" pitäisi nyt ymmärtää se pääpointti näiltä "valittajilta": Antakaa alkuperäinen trilogia restauroituna DVD/Blu-rayllä ja Lucas voi sen jälkeen julkaista leffansa aikuisten oikeasti vaikka joka vuosi uusilla digimuutoksilla ja äänifiksailuilla. Ne muutokset eivät tässä ole se varsinainen ongelma - vaan sen alkuperäisen trilogian puute kunnollisena julkaisuna.

Kyllä hyvin ymmärretään marmattajien toiveet, onhan itsekin junnuna ihastuttu nimenomaan tähän "alkuperäiseen" versioon. Se ei silti poista mahdollisuutta nähdä sama tarina tämän päivän teknologialla toteutettuna. Kyse on kuitenkin pääosin epäolennaisista muutoksista, jotka tuovat 30 vuotta vanhan filmin yleisilmeensä puolesta paremmin yhteen uuden trilogian kanssa. Itse näen nämä graafiset muutokset myös Lucasin toteutuneina haaveina, jotka osan kohdalla jäi silloin toteuttamatta.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Tälläisiä herkkupaloja ollaan hakemassa. Vahinko tosiaan, jos ei ole lisätty osaksi tarinaa vaan ovat erikseen extrojen joukossa:

[video=youtube;DqRjrBICoIQ]http://www.youtube.com/watch?v=DqRjrBICoIQ[/video]
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

http://kuvaton.com/search/index.php?find=indiana_jones.jpg&newsearch=1

Ihan hauska piiloitettu kuva inkkari joonakseen, samalla sivustolla oli paljon knoppitietoa omaava kuva Star Warssista jota nyt en tietenkään löydä.

Kaikki leffat on tullut teatterissa nähtyä ja kyllä se itseäkin kyrpi keräilijänä että sataa eriä dvd ja vhs painoista ilmestyi ja tokihan ne oli aina pakko ostaa, nyt himmailen hetken näiden blu-ray:den kanssa jospa sieltä tulisi vielä 3D versiot pihalle. Elokuvahistorian kulmakiviähän tuo elokuvat on.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Se ei silti poista mahdollisuutta nähdä sama tarina tämän päivän teknologialla toteutettuna.

Ei tietenkään, mutta onko joku tavallaan tuota väittänyt? Olen ollut leffaharrastaja kauan, eikä minulla ole mitään ongelmaa siinä että leffoja julkaistaan uudelleen eri formaateissa, paremmin restauroituna, TAI että niistä tulisi jotain ohjaajan hyväksymää Dir Cut/Extended/Unrated, tms -versiota. "It's all good", kuten sanotaan.

Mun kaikkien aikojen leffasuosikki on Aliens, enkä oikeasti osaa päättää vieläkään (olen nähnyt leffan yli 20 kertaa) kumpi "versio" on parempi - varsinkin kun rakastuin nimenomaan leffan alkuperäiseen versioon aikoinaan. Toisaalta osa extended-version kohtauksista ovat aivan mahtavia, mm. sentry gun -kohtaus. Mulle siis "molempi parempi". Mutta sillä versiolla jonka aikoinaan ENSIN näin on aina erittäin suuri merkitys mulle. Mitä ajattelisin, jos Cameron haluaisi unohtaa koko alk. per. version ja julkaista vain extended-version?

Mutta SW-trilogian tapaus on asteen erilainen, koska Lucas yrittää muuttaa faktoja (miljoonat ihmiset rakastuivat nimeonomaan alkuperäiseen trilogiaan) ja ikään kuin monivuotisen "projektin" kautta unohduttaa ja häivyttää sen alkuperäisen trilogian. Kun kuuntelee osaa ihmisistä, niin pikku hiljaa, vuosi kerrallaan hän on onnistumassa. Jokainen uusi muutos vie alk.per. trilogiaa taas hieman enemmän jonnekin muistojen arkistoon, josta Lucas lopulta toivoo sen unohtuvan kokonaan. Osa ei enää muista tai huomaa mitä on muutettu ja pian muutokset ovatkin "epäolennaisia".

Mua tavallaan hävettää tuon hieman erikoisen miehen puolesta, jonka omaisuutta fanit ovat muutenkin (välillisesti) kartuttaneet (Lucas kuitenkin tosiaan perusti mm. ILM-yhtiön, joten omanlaisensa pioneeri mies on ainakin erikoistehosteiden saralla, sitä ei voi kieltää). Näin käy jos yhdellä ihmisille on liikaa valtaa - maalaisjärki ei enää toimi.

Ps. Ja Lucasin "hyväksymä" (käsittääkseni siitähän homma taas oli kiinni) käsis Indy 4:een oli p**ka. Että kiitti vaan siitäkin muistojen raiskaamisesta ja CGI-camp-pelleilystä mitä sekin leffa oli.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Katsottiin kaverin kanssa turhankin pitkän illan lopuksi viinipullon parissa BR-paketin versio Star Wars: Pimeän Uhka -leffasta. Kuvan tarkkuus oli erinomainen, sitä ei voi kiistää, mutta uudet kohtaukset, kuten vaikkapa muutenkin ylipitkään rakettikisaan survottu piuhan kytkemispätkä (ainakaan en muista nähneeni aikaisemmin) olivat yksinkertaisesti tönkön näköisiä. Jopa huomattavasti huonompia kuin aiemmin. Täytynee katsoa vanha versio uudelleen, jotta huomaisi kenties paremmin uudet kohdat, mutta ei vakuuttanut Lisäksi muutamissa kohtauksissa, etenkin Naboon metsissä, korkeampi tarkkuus oli vain haitaksi, sillä kohdissa huomasi todella rumasti editoinnin jäljet. Osassa kohtauksissa oli yksi kasvi joka liikkui tuulen mukana (osassa ei yhtäkään), mutta silti etenkin Qui-Gonin fleda liehui kuin hirmumyrskyssä.

Kuitenkin positiivisena puolena etenkin merenalaisen gunganien kaupungin ulkoasu oli todella tyylikkään näköinen. Täytyy jossain välissä käydä ostamassa lisää viinipulloja, jotta saadaan loputkin pätkät katsottua.
 
Vastaus: Keskustelua: Star Wars-elokuvat (kaikki)

Katsottiin kaverin kanssa turhankin pitkän illan lopuksi viinipullon parissa BR-paketin versio Star Wars: Pimeän Uhka -leffasta.

Täytyy jossain välissä käydä ostamassa lisää viinipulloja, jotta saadaan loputkin pätkät katsottua.

En ole alkoholimiehiä mutta eikö tuo ole jo hyvän viinin tuhlaamista?
 
Ylös Bottom