Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Sarjikset

Vastaus: Sarjikset

Aku Ankkaa lähinnä, ja sitten satunnaisesti eri lehdistä muitaki sarjiksia mitä sattuu olemaan.. ja Asterixia tullu luettua ja Lucky Lukea..
 
Vastaus: Sarjikset

Linkitys sanoi:
Fables, 100 Bullets, Lone Wolf And Cub sekä tietenkin Sarjisbortaali

Fables-sarjaa suosittelen ehdottomasti itsekin, yksi parhaita sarjakuvia ikinä ja ilmestyy tänäkin päivänä, viimeisin eli yhdeksäs paperback tilauksessa.

Tilaukseen lähtivät myös Ed Brubakerin Sleeper vol 1, Kimmo Lemettin webcomic-to-print Gone With The Blastwave vol 1 sekä Joss Whedonin kynäämä Fray.
 
Vastaus: Sarjikset

Mikael sanoi:
Fables-sarjaa suosittelen ehdottomasti itsekin, yksi parhaita sarjakuvia ikinä ja ilmestyy tänäkin päivänä, viimeisin eli yhdeksäs paperback tilauksessa.

Tilaukseen lähtivät myös Ed Brubakerin Sleeper vol 1, Kimmo Lemettin webcomic-to-print Gone With The Blastwave vol 1 sekä Joss Whedonin kynäämä Fray.

Jossain vaiheessa törmäsin jonkinmoiseen huhuun Absolute Fables paketista. Onko mitään tietoa tästä vai onko jäänyt ihan huhun asteelle?
 
Vastaus: Sarjikset

nothing sanoi:
Jossain vaiheessa törmäsin jonkinmoiseen huhuun Absolute Fables paketista. Onko mitään tietoa tästä vai onko jäänyt ihan huhun asteelle?

Fabletown: Hoping for Fables Absolute edition, or hardcover printings?
Fabletown: The New Fables Questions for Willingham thread

Q: "Any chance of Fables getting the Absolute edition treatment, or at least hardcover printings? My copy of 1001 Nights is getting lonely and would love some company on the bookshelf..."

A1: "Bill has mentioned in an interview (it was on IGN a while ago, and the link has been posted around the site here, see if you can look it up, I would, but I'm in a bit of a hurry) that Fable's hardcovers will likely not occur until the series has at least passed the number 75 mark, which is not for a while.

Everyone would love to have an Ultimate Collection of Fables, sure, but think about how long it took for Ultimate Sandman to come out!

Anyway, in the meantime, content yourself with the fact that in a year or more, the second Fables OGN will be coming!"

A2: "If I'm remembering Bill correctly, he's said wait until we pass Sandman in issue numbers, then we'll talk abolut absolute editions."

Tällä hetkellä Fables-sarja taitaa olla menossa jossain numerossa 60 tai vastaavaa, joten jonkun vuoden tai puolitoista tässä ainakin odotellaan. Tuossa hieman vihjaistaan, että uusi Fables Original Graphic Novel olisi tulossa (ensimmäinen siis Fables: 1001 Nights Of Snowfall), mikä on todella hienoa ottaen huomioon 1001:n laadun sekä tekstin että kuvituksen suhteen.

Samaisessa topicissa Fablesin vakituinen piirtäjä Mark Buckingham heittelee villejä toivomuksia mustavalkoisista 500+ -sivuisista Essential Fables -osista.
 
Vastaus: Sarjikset

Aku Ankkaa luen ja sitä onkin kertynyt todella paljon. Luen myös lehtien sarjikset päivittäin.
 
Vastaus: Sarjikset

Eilen tuli haettua paikallisesti kirjakaupasta neljä kappaletta Tintti-sarjakuvia (Särkynyt korva, Salaperäinen tähti, Kultasaksinen rapu ja Tintti Amerikassa).

Tänään sitten päätin koittaa tuota electronin toimivuutta jenkki amazonissa ja ostin sitten Fables vol 2 & 3 sekä The Darkness Ultimate Collectionin.

Kuten tuossa Mikael ja muut ylempänä niin täältäkin lähtee vahva suositus Fablesta, myös omaa suosikkiani Transmetropolitania suosittelen kovasti.
 
Vastaus: Sarjikset

Divarista tarttui kolmella eurolla suomalaista omakustanne-vaihtoehtosarjakuvaa mukaan, Napa 4 näyttää olevan 56-sivuisen "paperbackin" nimi. Kulttuuritekona oikeastaan tähän satsasin, vaikka tietty suomalainen sarjakuva ja tällainen independent-suuntaus paljolti kiinnostavatkin. Juuri tällaiset julkaisut ja tekijät töillään todistavat, että sarjakuva on myös taiteen ja itseilmaisun muoto. Muutama tarinoista on nimittäin sen verran vaikeaselkoisia, että joku modernin taiteen museo maksaisi niistä varmasti saadakseen näytille.

Jonkun kaupan sivuilta kyseinen julkaisu löytyy lisäinfojen kera: http://poopsheet.ecrater.com/product.php?pid=795835
 
Helsingin Sarjakuvafestivaalit 15. - 16.9.2007

Sarjakuvafestivaalit.fi sanoi:
"Helsingin sarjakuvafestivaalit ovat Suomen suurin sarjakuvatapahtuma. Vuonna 2007 Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään 22. kertaa. Päätapahtumapaikkana on Kulttuuriareena Gloria (Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki). Muita tapahtumapaikkoja ovat Päivälehden museo, Kirjasto 10, Muu-galleria, Galleria Jangva, Black Door, Dubrovnik ja Taideteollinen korkeakoulu."

Sarjakuvafestivaalien ohjelma.

Vieraat (4.9. päivitetty):
Christophe Blain
Keitaro Arima
Yvan Alagbé
Florent Ruppert ja Jerôme Mulot
Gunnar Lundkvist
Helge Reumann
Stripburger
Lamelos
Olivier Schrauwen
Antal Bayer, Dávid Cserkuti ja Bianka Zsigó
Joonas Sildre

Lisää infoa: www.sarjakuvafestivaalit.fi

Itse olen luultavasti menossa molempina päivinä kun nyt täällä Helsingissä päin asustelen ja sisäänpääsy on ilmaista. Rahaa taas taitaa palaa...
 
Sarjakuvafestivaalit 15.9. Raportti

Huhhuh, oli kyllä hieno päivä tuo lauantai! Vähän yli klo 11 olin perillä Gloriassa ja heti aulaan päästyäni näköhermojani tervehti huoneellinen irtonumeroita! Eräs antikvariaatti oli nähtävästi tuonut osan kokoelmastaan paikalle, tuotteinaan siis pussitettuja lehtiä. Suurin osa niistä suomeksi, muutaman laatikollisen englanninkielisiä löysin. Kauppa näytti käyvän.

Pääsalissa oli myyntipöydät aseteltu samalla tavalla kuin viimevuonna, keskellä LIKE ja pari muuta. Tarjolla mm. mangaa, ranskalaista, Blacksadia, Kamuja, Sin Cityä, XIII:tä ja kymmeniä muita. Yksi seinällinen oli Fantasiapeleillä, heillä nähtävästi suurin panostus mangassa, mutta toki amerikkalaista (DC, Vertigo, Wildstorm) sarjaa löytyi myös. Itse nappasin täältä mukaani Ed Brubakerin Criminal vol 1: Cowardin 16,5e hintaan. Myyjät olivat mukavia, asiantuntevia ja erittäin innostuneita sarjakuvista, hyvää palvelua! Fantasiapelien vierestä löytyi viime vuonnakin mukana ollut pöytä piirrustustarvikkeista/tusseista. Toisella seinustalla löytyi Pitkän Miehen pöytä, englanninkielistä hieman erilaisempaa sarjakuvaa.

Glorian yläkerrassa oli viimevuoden tapaan Pienlehtitaivas ja mikä mahtavinta, tänä vuonna pöytiä oli koko yläkerta täynnä. Sieltä löytyi paljon laadukasta ja hyvin tuotettua sarjakuvaa, mm. Kimmo Lemetin Gone With the Blastwave (jota sattuu olemaan pari kappaletta nimmareilla pöydälläni) sekä juuri ilmestynyttä, suomennettua Riisipoikaa. Villimpi Pohjola löytyi myös painettuna ja pakko-ostoshan se oli, tekijältä tuli kylkeen mukaan nimmarit ja luonnos. Pienlehtitaivaasta löytyy varmasti kaikille jotain, on mielestäni hienoa nähdä suomalainen sarjakuva näinkin laajasti edustettuna.

Lavaohjelmaa en seurannut niin paljon kuin viimevuonna, mutta mielestäni se oli paljon vakuuttavampaa/toimivampaa kuin aikaisemmin. Ohjelmasheettiin oli saatu mukaan hieman animaatiotakin.

Sarjakuvafestivaalit järjestettiin nyt toista kertaa Kulttuuritalo Gloriassa. Kävijämäärät ovat vuosien mittaan lisääntyneet ja Gloriakin oli täpöten täynnä tänään. Pienlehtitaivaassa oli jo hankaluuksia jutella myyjien kanssa kun joutui melkein painautumaan seinää vasten, että muut ihmiset pääsevät liikkumaan. Alakerrassa/pääsalissa liikkuminen sujui kuitenkin suhteellisen vaivatta. Tilakysymystä on hieman hankala arvioida, olisiko tarvetta isommalle tilalle? Riittäisivätkö kävijät täyttämään isompia käytäviä? Glorian tunnelmasta ei voi kiistellä, sen puoleen paikka sopii Sarjakuvafestivaaleille kuin nyrkki silmään.

Loppujenlopuksi eilisen saldona on noin 60 euroa löyhempi lompakko, noin tuhat sivua laadukasta lukemista ja katseltavaa, joista signeerattuina teoksina puolet. Ehdottomasti onnistunut päivä. Suosittelen kaikkia kykeneviä käymään tänään sunnuntaina, tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua ja ovet ovat auki 10 - 18.

Lisää infoa www.sarjakuvafestivaali.fi.

EDIT: Korjattu kirjoitusvirheitä
 
Vastaus: Sarjakuvafestivaalit 15.9. Raportti

Aku Ankkaa lueskelen. Se, kun tulee postissa.
Muuten en nykyään sarjakuvia lue.
 
Vastaus: Sarjikset

J2 sanoi:
Aku Ankkaa luen ja sitä onkin kertynyt todella paljon. Luen myös lehtien sarjikset päivittäin.
No laitetaanpa lukuja, että tiedätte paljonko tuo todella paljon on ;):

- n. 110 taskukirjaa, joista n. 10 on tuplia
- 22 kansiota (yhdessä kansiossa on ½ vuoden lehdet)
- 13 1/4 vuosikertaa + joitain hajonneita n. 5 kpl joista osa korjattu
- n. 20 Roope-Setää
- 7 kovakantista kirjaa
- 6 päivästä päivään kirjaa
- näköispainos vuodesta 1965 (2 kirjaa, molemmissa n. 1000 sivua)
- joitain muita kirjoja n. 10 kpl
- Eipä tule muita mieleen nyt, lisään joskus jos tulee...

ps. Jos minulla olisi todella tylsää, laskisin sivumäärän ja rahamäärän joka noihin on mennyt, molemmista tulee aika suuri luku...
 
Vastaus: Sarjikset

B. Virtanen on mun suosikki, Aku Ankka tiukasti perässä ja kolmantena Viivi ja Vagner.
 
Vastaus: Sarjikset

Mistä sarjakuvasta kannattaa aloittaa Neil Gaimaniin tutustuminen? Itselleni herra on jäänyt jostain syystä täysin tuntemattomaksi suuruudeksi.

Alan Moore, Don Rosa, Garth Ennis, Juba omia suosikkeja. Manga ei iske, ei sitten yhtään. Joka kerta ärrällä käydessäni tunnen hirvittävää tuskaa kun joku My goddess on vienyt hyllytilaa (ja lukijoita) hienoilta Marveleilta. :p

Ja Aku Ankka tulee tännekin, tullut jo vuodesta 77. Taso on mitä on mutta ei sitä oikein enää kehtaa lopettaakkaan (Taisikin juuri tulla lasku 80, auts..)
 
Ylös Bottom