Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Sarjikset

Vastaus: Sarjikset

Mistä sarjakuvasta kannattaa aloittaa Neil Gaimaniin tutustuminen? Itselleni herra on jäänyt jostain syystä täysin tuntemattomaksi suuruudeksi.

Alan Moore, Don Rosa, Garth Ennis, Juba omia suosikkeja. Manga ei iske, ei sitten yhtään. Joka kerta ärrällä käydessäni tunnen hirvittävää tuskaa kun joku My goddess on vienyt hyllytilaa (ja lukijoita) hienoilta Marveleilta. :p

Ja Aku Ankka tulee tännekin, tullut jo vuodesta 77. Taso on mitä on mutta ei sitä oikein enää kehtaa lopettaakkaan (Taisikin juuri tulla lasku 80, auts..)

Jos kotimaista haluaa, niin juuri ilmestynyt Neverwhere.

Jos taas ulkomaat ovat vaihtoehto, niin tämä ehdoton suositus:

Absolute Sandman vol. 1


Hinta vähän noussut, mutta muilta myyjiltä irtoaa hieman edullisemmin.
 
Vastaus: Sarjikset

The Goon - Hellboy -Tex Willer- Don Rosa - Marvel pläjäykset - Mikä milloinkin vaikuttaa hyvältä
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Sarjikset

Eilen kolahti 3 kovakantista Walking Dead albumia lähipostin "luukkuun". Pelit lehden Walluhan tuota taisi edellisessä numerossa suositella ja kyllä meinaan kannatti tilata. Jos Zombba meno iskee niin todella laatutavaraa.
 
Vastaus: Sarjikset

Aku Ankka on ihan must!

Lehti on tullut jo vuodesta 1993 ja olen saanut serkuilta 80 - luvun Akkareita.

Lisäksi kaapit on täynnä taskukirjoja sekä muita Aku Ankkaa liittyviä kirjoja.
 
Vastaus: Sarjikset

Manga ei iske, ei sitten yhtään. Joka kerta ärrällä käydessäni tunnen hirvittävää tuskaa kun joku My goddess on vienyt hyllytilaa (ja lukijoita) hienoilta Marveleilta. :p

Jos laatumangaa haluaa lukea niin niitä ei juuri suomenkielellä saa. Suosittelen tutustumaan alkuun muutamiin aikuisempiin sarjoihin:

Eden: It´s an Endless World! - Kaikkien (täysi-ikäisten) kannattaa lukea, voitte kiittää myöhemmin.
Naoki Urasawa´s Monster
Berserk

Gunnm/ Battle Angel Alita (9 ensimmäistä osaa julkaistu yllättäen suomessa, mutta Last Order -jatkoa ei ole näillä näkymin tulossa - englanniksi kuitenkin saa). Desty Nova on kyllä esimerkillinen Hullu Tiedemies(tm).

Voin vakuuttaa, että aivan eri tasoa kuin suomen markettien/ kioskien tusinakuona.

Muutamia muita mangoja josta olen pitänyt (mutta tutustukaa omalla vastuulla :p):

Nausicaa of the Valley of the Wind
Genshiken
Aria
Uzumaki
Welcome to the NHK
Chobits
Yotsuba&!
Azumanga Daioh
Death Note
Love Hina
Kashimashi
I"s
Suzuka
Maison Ikkoku
Planetes


Mangaa saa englanniksi halvalla täältä, visa electron toimii: www.bookdepository.com :)
 
Vastaus: Sarjikset

Aku Ankka on ihan must!

Lehti on tullut jo vuodesta 1993 ja olen saanut serkuilta 80 - luvun Akkareita.

Lisäksi kaapit on täynnä taskukirjoja sekä muita Aku Ankkaa liittyviä kirjoja.

Itelle tuli Aku Ankka vuosikausia tähän vuoteen saakka, kunnes mummo perusteli tilauksen lopettamistaan: "No jos se jo naisten kanssakin vehtaa..." :D

Ja AATK:ita on tullut kerättyä ehkä 100-200 kappaletta.

Muuten sarjiksista on tullut luettua vain Korkkareita ja satunnaisesti muita. Minulla kanssa ei ole kyllä mitään käsitystä noista anime- ja manga-jutuista ja eritoten niiden suosion salaisuudesta.
 
Vastaus: Sarjikset

Itelle tuli Aku Ankka vuosikausia tähän vuoteen saakka, kunnes mummo perusteli tilauksen lopettamistaan: "No jos se jo naisten kanssakin vehtaa..." :D

Ja AATK:ita on tullut kerättyä ehkä 100-200 kappaletta.

Muuten sarjiksista on tullut luettua vain Korkkareita ja satunnaisesti muita. Minulla kanssa ei ole kyllä mitään käsitystä noista anime- ja manga-jutuista ja eritoten niiden suosion salaisuudesta.

Luen säälimättä kaikkea, mitä irtoaa. Pätee myös sarjakuviin. En syrji mitään, paitsi ehkä just noita korkkareita. Tex Willer oli kova aikoinaan. Älli ja Tälli meni kakarana myös. Marvelia on tullut luettua, Tinttiä, Aku Ankkaa ja mangaa vieläkin joskus.. Listaa voi jatkaa miltei loputtomiin. KotonaKotona on hitosti sarjakuvia tallessa, pitäisikin käydä kaivelemassa kätköjä. :) Vanhimmat sarjikset lienee jostakin lähempää 60-lukua. ;)

Toisaalta, mieluiten luen hyvän kirjan ja kiihotun siitä. :D <3
 
Vastaus: Sarjikset

Nykyään olen sarjakuvien osalta kaikkiruokainen, ja luen muutaman vuoden tauon jälkeen enenevässä määrin myös länsimaalaisia sarjakuvia.
Mangoja olen lukenut noin viittäkymmentä erilaista, joista aktiivisesti keräilen ehkä ~10:tä.
Länsimaalaisista on tullut luettua vähemmän säännöllisesti ainakin Tinttiä, Älliä ja Tälliä, Pikoa ja fantasiota, Marsupilamia, Luupäitä, Yokotsunoa, Iso Knutia, Yakaria, Karvista, jne. Tietysti myös Aku Ankkaa, suosikkipiirtäjänä Don Rosa!
Nettisarjisten helmiä itselleni mm. CAD, VG Cats, Cyanide & Happiness, Awkward Zombie ja Fanboys.
 
Vastaus: Sarjikset

Sarjakuvia on viime vuosina tultu luettua melkein enemmän kuin silloin josku teini vuosina. Mutta välillä on kausia kun sarjikset ei vaan innosta, johtuen varmasti siitä että itsekkin työstän ahkerasti(välillä vähemmän ahkerasti) omia sarjakuvia niin sillon ei ole tilaa muille kuvasarjoille. Mainitaan nyt vain muutama tämän vuoden suurimmista vaikuttajista:

Mutta varmasti suurin vaikuttaja viime vuosilta on Robet Kirkmanin The Walking Dead jota onkin jo vuoden verran tullut seurattua. Zombi-fanina olen rakastunut tähän eeppokseen aivan täysin. Yksikään sarjakuva ei ole koukuttanut näin, Cliffhangeriä seuraa aina uusi Cliffhanger - eikä kukaan todellakaan ole turvassa tässä sarjassa. Seuraan sarjista ameriikon tahtiin ja nyt sarjakuvassa eletään pientä suvanto vaihetta, miehen tuska on suuri kun uutta osaa joutuu odottamaan aina kuukauden! Suosittelen sarjaa luettavaksi mahdollisimman monessa osassa peräkkäin, jatko-osien odotus vie sarjakuvalta sen tehoa hieman pois.

Toinen ehdoton suosikkini on täälläkin aiemmin mainittu Fables. Kaikin puolin nerokas ja upeaa mielikuvituksen kanavointia. Sarja oli pienellä tauolla mutta nyt olen taas palannut sen pariin. Odottelen tapahtumien paisumista sillä sarja on hieman polkenut nyt paikallaan Homeland-albumin jälkeen.
 
Vastaus: Sarjikset

The Walking Dead ja Fables tuttuja juttuja. Loistokamaa, ja ei oikein malttais odotella harvakseltaan ilmestyviä kokoelmia. Näistä nyt on varmaan oleellisimmat sanottukin jo. tWD:n Kirkmanilta kannattaa tsekata myös hieman erikoinen Invincible. Vaikka aluksi vaikuttaa perus teini-supersankari meiningiltä, niin Kirkmanin älyttömän rönsyilevä kerronta ja rikas maailma koukuttaa, täällä ainakin.

Myös Eisner palkitun Brian K. Vaughanin tuotoksiin kannattaa tutustua. Y - the Last man ja etenkin Ex Machina ovat iskeneet ja kovaa. Runawaysia oon kans vähän lukenut, mutta se nyt on semmosta Marvelin perusviihdyttävää sarjakuvapopcornia, muttei yhtään sen enempää. Ainakaan vielä.

Hellboyt ja B.P.R.D.:t! Mignola, WTF!
:cool:

Muuten nimimerkin Mikaelin jutut tässä ketjussa on parhautta! Mihin oot hävinnyt, ryökäle.
:D
 
Vastaus: Sarjikset

Nooh, pistetään omia päivityksiä.

Batman: Bad Moon Rising twintetti, eli siis Batman and the Monster Men ja Batman and the Mad Monk.

Kummatkin ovat Golden Age Batmanin uudelleen rustauksia, ja itsessään ihan hyviä. Taide on vastaavaa kuin Trinityssä.

Monsterissa on modernin Batmanin ensimmäinen kohtaaminen Hugo Strangen kanssa, eli siis kirja sijoittuu ennen Preytä, ja hiukan ennen Batman: Year Onen loppua. Tarina on sujuvaa ja uudet versiot vanhoista hahmoista ovat mielenkiintoiset. Mad Monk on taas modernin Batmanin ensimmäinen kohtaamin vampyyrien (Red Monk) kanssa. Tunnellma on erittäin goottinen, hiukan laahaava. Ei niin hyvä kuin ensimmäinen. Kummatkin ovat kyllä tutustumisen arvoisia.

Kun nuo tuli luettua, niin tulipa tilattua Amazonista Batman: The Man Who Laughs, Batman: Hush vol 1 & 2 sekä Batman: Hush Returns.

Tuo Man Who Laughs, tunnetaan Suomessa Nauruihmisenä (julkaistu Egmontin toimesta), on itsessään hyvä tarina, mutta hiukan jurppii tämä. Sama tarina on jo aiemmin tehty uusiksi Year One sarjiksia varten, ja löytyy Four of a Kind TPBstä. Tämä uudempi on lähempänä ensimmäistä Jokeri tarinaa, ja on enemmänkin modernien sarjamurhaajatarinoiden (Hannibal, Uhrilampaat, jne) tyylinen. Kirjassa mukana tuleva Made of Wood on itsessään parempi kuin tuo MWL. Kyseessä on Batmanin ja alkuperäisen Vihreän Lyhdyn (Alan Scott/Sentinel) ensimmäinen yhteinen rikostutkimus. Tämäkin on sarjamurhaajajuttu, joten sopiikin tuohon settiin. Itse suosittilisin tuota kirjaa juuri Made of Woodin takia.

Batman: Hush... Jeph Loeb (Long Halloween, Dark Victory, When in Row, For All Seasons) ja yliarvostettu sarjistaiteilija Jim Lee työstivät yhdessä vuoden pituisen Batman tarinan Batmanissa. Tämä oli itsessään suht harvinaista, koska nämä nähdään yleensä maksi sarjoina tai limiteddeinä. Tarina on ihan jees, mutta liikaa tätä vanhaa "minä petin sinut - minä taas tiesin, että petät minut, joten minä petin sinut ennen sitä"-tuubaa. Tätä pidetään yhtenä merkkipaaluista, itse kiroan sen alimpaan helvettiin, koska se petasi Jason Toddin paluun kuolleista.

Hush Returns on taas Gotham Knightsissa ilmestynyt tarina ja on osittain yhteydessä Villains United tarinaan. Ehkäpä parasta HRässä on Jokeri, joka tällä kertaa kuvataan eräänlaisena Gothamin herrana, joka kävelee Arkhamista ulos milloin vaan, kiristää ketä vaan, jne. Hush itsessään on kämänen, ja yliarvostettu hahmo.

Sitten viimeisenä tuli napattua Batman: Bride of the Demon ja Son of the Demon Good Fellowsista. Siis vähän vanhempaa Lepistä. Kummatkaan eivät kauhean erikoisia tarinoita, mutta, kerta Damien on nyt tuotu mainstreamiin, niin tuli aika tutustua pojan alkuun. Samalla sain Ra's al Ghul kokoelmani lähes täyteen. Luettavia. Not a big deal, vaikka nuilla kovat hypet onkin.
 
Vastaus: Sarjikset

Tulipa mieleen vielä muutama mainitsemisen arvoinen tekele. Alan Mooren Watchmenhän on alusta loppuun täyttä parhautta. Nerokas supersankari novelli, ovela ja todella upeasti kirjoitettu. Hankkiessani tämän luin sen yhdeltä istumalta. Egmont myy sarjaa ihan sopu hintaan ja löytyypä teosta myös kovakantisena mutta silti suosittelen hankkimaan jenkki-painoksen. Jostain syystä vierastan suomalaisia käännöksiä ja muutenkin englanti istuu kuvituksiin perkeleitä ja makkaroita paremmin. Ja allekirjoittaneen huomautus: Lukekaa hyvät ihmiset tämä teos ennen kuin se jumalan hylkäämä elokuva teos tulee teattereihin.

Toinen aivan upea teos on Katsuhiro Otomon Akira. En tue mangaa koska sen imagon ovat kirkuvat teini pojat ja tytöt täysin pilanneet. "On se Japani vaan niin hip ja pop!" Mutta tätä en suosittele kenenkään missaavan. Teos on säädyttömän tarkasti kuvitettu ja yli 2000 sivuiseksi teokseksi täyttä laatua, yhtään turhaa sivua teos ei lukijalleen tarjoa. Ja voinpa luvata sarjaan tutustuville että teos tarjoaa puoli välissä mielestäni sarjakuva historian upeimman Cliffhangerin. Suosittelen ja kehoitan peeloja lukemaan tämän, NYT!! ;)
 
Vastaus: Sarjikset

Toinen aivan upea teos on Katsuhiro Otomon Akira. En tue mangaa koska sen imagon ovat kirkuvat teini pojat ja tytöt täysin pilanneet. "On se Japani vaan niin hip ja pop!" Mutta tätä en suosittele kenenkään missaavan. Teos on säädyttömän tarkasti kuvitettu ja yli 2000 sivuiseksi teokseksi täyttä laatua, yhtään turhaa sivua teos ei lukijalleen tarjoa. Ja voinpa luvata sarjaan tutustuville että teos tarjoaa puoli välissä mielestäni sarjakuva historian upeimman Cliffhangerin. Suosittelen ja kehoitan peeloja lukemaan tämän, NYT!! ;)

Jos Akirasta tykkäsit niin:

Eden: It´s an Endless World! - Kaikkien (täysi-ikäisten) kannattaa lukea, voitte kiittää myöhemmin.

Pakko mainostaa tuota Hiroki Endon teosta vielä kerran. Yksi syy minkä takia aikuisten mangaa löytyy länsimaissa niin vähän, on koska se ei tunnu myyvän- ei edes tällainen mestariteos? Upea syvällinen tarina, loistava yksityiskohtainen taide ja hienot hahmot on kaikki loppuun asti tehty ja mietitty. Dark Horsehan oli melkein lopettamassa tämän julkaisun kun ketään ei tunnu kiinnostavan, prkl.
Tehkää itsellenne palvelus ja ostakaa. Jos jollakin on teinix- ennakkoluuloja (tms) mangaa kohtaan ja tämä ei muuta käsitystä, niin ei sitten mikään.
 
Vastaus: Sarjikset

Tulipa mieleen vielä muutama mainitsemisen arvoinen tekele. Alan Mooren Watchmenhän on alusta loppuun täyttä parhautta. Nerokas supersankari novelli, ovela ja todella upeasti kirjoitettu. Hankkiessani tämän luin sen yhdeltä istumalta. Egmont myy sarjaa ihan sopu hintaan ja löytyypä teosta myös kovakantisena mutta silti suosittelen hankkimaan jenkki-painoksen. Jostain syystä vierastan suomalaisia käännöksiä ja muutenkin englanti istuu kuvituksiin perkeleitä ja makkaroita paremmin. Ja allekirjoittaneen huomautus: Lukekaa hyvät ihmiset tämä teos ennen kuin se jumalan hylkäämä elokuva teos tulee teattereihin.

Toinen aivan upea teos on Katsuhiro Otomon Akira. En tue mangaa koska sen imagon ovat kirkuvat teini pojat ja tytöt täysin pilanneet. "On se Japani vaan niin hip ja pop!" Mutta tätä en suosittele kenenkään missaavan. Teos on säädyttömän tarkasti kuvitettu ja yli 2000 sivuiseksi teokseksi täyttä laatua, yhtään turhaa sivua teos ei lukijalleen tarjoa. Ja voinpa luvata sarjaan tutustuville että teos tarjoaa puoli välissä mielestäni sarjakuva historian upeimman Cliffhangerin. Suosittelen ja kehoitan peeloja lukemaan tämän, NYT!! ;)



Omasta mielestäni myös tuo japani-ilmiö on mennyt "hiukan" yli. :D Ei saatana, ennen se oli vain niin hienoa kun Anime ja Manga oli enemmän oma juttu kun sitä ei harrastellut kaikki. :D Nyt tuntuu että niitä hiton Ihkuttajia on joka raossa ja missään ei välty kyseisten asioiden asiantuntijoilta. :(
 
Vastaus: Sarjikset

DC:n Lobo

Suomessa ei montaa lehteä ole tullut. Joku DC spesiaali 90-luvulla oli parasta sarjakuvaa mitä ikinä olen lukenut. Vedet silmissä nauranu tälle, sopivaa mustaa huumoria. Piirtäjänä taisi olla Simon Bisley.

Suosittelen lämpimästi

pieni kuvaus:

Lobo on palkkionmetsästäjä sekä luonteeltaan äärimmäisen äkkipikainen ja väkivaltainen. Hän käyttää myös paljon voimasanoja. Jotain hänen luonteestaan kertoo se, että hän on kuollut joitakin kertoja mutta on käännytetty takaisin jopa helvetistä. Hän on myös päästänyt päiviltä Joulupukin. Ulkonäöltään hän muistuttaa rock -yhtye Kiss:in laulajia.
 
Vastaus: Sarjikset

Ei ole varmaan viiteentoista vuoteen tullut juurikaan muita sarjakuvia kuin Aku Ankkoja ostettua, mutta nyt on alkanut taas kasvavissa määrin kiinnostamaan. Vartijat tuli ostettua ja hyväksi havaittua ja nyt uuden Batmamin innostamana Yön Ritari samoin. Nyt kelpaisivatkin lukuvinkit. Hakusessa olisi mieluiten suomenkielisiä ja kovakantisia kirjoja, jotka olisivat mahdollisimman kokonaisia ja itsenäisiä tarinakokonaisuuksia. Pitää vielä selata tämä ketju tarkemmin, kiinnostavia vinkkejä näyttäisi jonkun verran löytyvän.

Erityisesti kiinnostaisi Marvelin Civil War, mutta en ole löytänyt siitä yhtä kokoelmateosta, onko tällaista vielä edes olemassa? Ja toisaalta, saako tarinasta mitään irti jos ei ole Marvel-universumia viime aikoina seurannut? Hahmot sinänsä ovat tuttuja, vanhempien luona olevasta kirstusta löytyy lähes kaikki Suomessa julkaistut Marvel-sarjakuvat suunnilleen vuosilta 1987-1993.

Lisäksi on vielä syytä mainita hieman toisenlainen ostos. Ensimmäinen Fingerpori-kokoelma. Äärimmäisen hauska kirja ja on hienoa huomata että sarja ja tekijä ovat viimeisen vuoden aikana saaneet Hesarin myötä ansaitsemaansa nostetta.
 
Vastaus: Sarjikset

Täällä luetaan enimmäkseen eurosarjista ja mangaa. Ei jenkkisarjiksetkaan mitään syrjittyjä ole, mutta niitä tulee harvemmin luettua/löydettyä marvel paskan seasta. Aku Ankkaan en ole vuosiin koskenut pitkällä tikullakaan, sen verran paskaa koko lehti. Ainoa valonpilkahdus on silloin tällöin Don Rosan sarjikset. Eniten arvostan sarjiksissa piirtojälkeä, hyvin kirjoitettuakaan sarjista ei jaksa lukea jos se käy silmien päälle.

Suositelen,
The Keepers of Maser, aivan älyttömän nättiä ja yksityiskohtaista jälkeä, tosin viimeisin albumi oli aika karmean näköistä kun värittäjä on vaihtunut.

Luupäät, todella hauska. Viimeisimmät osat olivat jokseenkin kehnoja.

Arthur de Pins:n tekemät sarjakuvat olisivat myös oivia jos ne vaan käännettäisiin ymmärrettävälle kielelle. Jysäyksessä on ollut kaksi Arthrin kuvittamaa sarjista, mutta muuten kaikki loput joutuu ranskaksi lukemaan.
 
Vastaus: Sarjikset

Transmetropolitan
Yksi parhaista koskaan kirjoitetuista sarjakuvatarinoista. Spider Jerusalem on täydellinen hahmo.

Fables
Upea ja harvinaisen fiksusti kirjoitettu "mitä jos" skenaario, jossa hahmot ovat niin loppuun asti hiottuja kokonaisuuksia, että heidän edesottamuksistaan ja kokemuksistaan välittää aidosti. Bigby Wolf on myös kärkikastia parhaissa hahmoissa missään pop-kulttuuri luomuksissa.

Watchmen
Kirja, joka jokaisen itseään kunnioittavan ihmisen pitäisi lukea jos on edes vähääkään kiinnostunut pop-kulttuurista.

Preacher
Mustalla huumorilla höystettyä pohdintaa Elämästä, Maailmasta ja Kaikesta. Järjestäytynyt uskonto saa kyytiä urakalla ja miksei siinä sivussa muutkin modernin mytologian kulmakivetkin.
 
Vastaus: Sarjikset

Aku Ankka ja Roope-Setä. Aku Ankan numeroista viimeisimmät on osa jäänyt lukematta. Muut ottavat ja lukevat ne, ennen kuin itse edes näen niitä. Sitten niitä numeroita on missä sattuu.

Vähän harmittaa.
 
Vastaus: Sarjikset

Nuorempana tuli keräiltyä sarjiksia jonkiin verran. Spawn sarjan keräsin kokonaan(sen mitä suomessa julkastiin) sekä the darknessin. Pitäs varmaan divariin joskus kannella :)
 
Ylös Bottom