Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Sarjikset

Vastaus: Sarjikset

Sen takia se onkin ihan mahotonta seurata noita kaikkia Marvelin julkaisuja, jotka vähänkin enemmän liittyvät toisiinsa. Kannattaakin melkein niihin kiinnostavimpiin keskittyä tai niihin harvoihin, jotka saapuvat Suomeen. Sama homma itse asiassa myös DC:n julkaisujen kanssa, ihan mahottomat määrät niitä on.

Hyvin kirjoitettu.
 
Vastaus: Sarjikset

Nyt on Humble bundlessa mainio sarjakuvatarjous - parilla kympillä saa Walking Deadin 48 ekaa numeroa ja Sagan 18 numeroa ja satakunta muuta numeroa Image Comics firman sarjakuvia.

Siellä on myös päivittäin yksi numero ilmaisena jaossa, jos ei koko paketti kiinnosta.
 
Vastaus: Sarjikset

On kyl sääli jos Hämiskin lopetetaan niin kuin Ryhmä-X.

No tota on vast vihjailtu huumorilla.
 
Vastaus: Sarjikset

Dome.fi ja Like alkavat julkaista sarjakuvakirjaa, joka keskittyy tv-sarjoihin ja peleihin. Ensimmäisenä vuorossa on tarina Sons of Anarchyn maailmasta höystettynä tv-sarjan esittelyllä ja tekijöiden haastattelulla.

”Dome-sarjakuvakirja ilmestyy lehtipisteisiin noin kolmen kuukauden välein”, Liken sarjakuvatuottaja Jouko Ruokosenmäki paljastaa.

”Jokainen tuhti spesiaali pitää sisällään muun muassa televisiosta ja tietokonepeleistä tuttujen sankareiden sarjakuvaseikkailuja. Jokainen Dome-sarjakuva on oma kokonaisuutensa, ja tarinoista vastaavat sarjakuvamaailman parhaat kuvittajat ja kirjoittajat”.

Dome-sarjakuvakirjan ensimmäinen numero ilmestyy elokuussa. Se esittelee suomalaislukijoille ensimmäistä kertaa BOOM! Studiosin kehutun Sons of Anarchy -sarjakuvan, johon Ed Brisson on kirjoittanut aivan uuden tarinan.

Jakelusta vastaa Lehtipiste ja ensimmäinen numero tulee jossain vaiheessa ennakotilattavaksi Dome.fi:n kautta.

domefikansi_1_2015.png


Lähde: Dome.fi
 
Vastaus: Sarjikset

Nyt on Sons of Anarchy sarjis tilattavissa Domen.fi verkkokaupasta erikoishintaan 4,95€ (sis. postikulut). Paypalin kautta pystyy vain maksamaan, mikä voi rajoittaa joidenkin mielenkiintoa. Toimitukset alkavat viikolla 30. Sons of Anarchy on sen verran kova tv-sarja, että tuohon hintaan oli pakko lähteä kokeilemaan sitä myös sarjakuvana.

Dome.fi-sarjakuvaspesiaali 1/2015: Sons of Anarchy
 
Vastaus: Sarjikset

Onko kukaan tutustunut Marvel Unlimited -palveluun? Aloin tuossa joku aika sitten katselemaan Netflix-sarjakuville-tyylistä palvelua ja tuo vaikutti omaan makuuni ehkä nokkelimmalta. Tuo yllättäen panostaa Marveliin, eikä muuhun, mutta ainakin ensialkuun tuo voisi kuulostaa nokkelalta. Jos vain myös ehtisi lukea.

Marvel Unlimitedin kotisivu on tässä: http://marvel.com/comics/unlimited - Tarjolla olisi näemmä nyt tilaajille ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi.
 
Vastaus: Sarjikset

Onko kukaan tutustunut Marvel Unlimited -palveluun? Aloin tuossa joku aika sitten katselemaan Netflix-sarjakuville-tyylistä palvelua ja tuo vaikutti omaan makuuni ehkä nokkelimmalta. Tuo yllättäen panostaa Marveliin, eikä muuhun, mutta ainakin ensialkuun tuo voisi kuulostaa nokkelalta. Jos vain myös ehtisi lukea.

Olen tuon ilmaiskuukauden taannoin käyttänyt, mutta ahmimisesta aikarajan sisällä tuli turhan paljon stressiä. Nykyisin ostan luettavani mieluiten erikseen Comixologystä (jonka tekniikkaan Marvel Unlimited perustuu). Perushinnat ovat kovia, mutta jatkuvat alennuskampanjat tarjoavat luettavaa kohtuuhintaan.

Jos kuukausitilaus kuitenkin tuntuu houkuttelevammalta, Comixologylla on siitä oma versionsa, jonka tarjontaa lukeutuu muutakin kuin Marvelia. Vielä sitä ei kuitenkaan ole lanseerattu Euroopassa.
 
Vastaus: Sarjikset

^ Kehuista huolimatta menin sitten kokeilemaan Marvel Unlimitedia. Hups! Ilmaiskuukauden käynnistin ja koetin PC:llä sitä pyöritellä, mutta kokemus oli niin kuppainen, että lopetin ilmaisen setin parin päivän jälkeen. Nyt olen tuota päässyt testaamaan i-laitteella ja se alusta tuntuu aikamoisen täydelliseltä sarjakuvien lukemiseen. Vaikka tähän palveluun nuo uusimmat tarinat tulevat puoli vuotta jälessä, niin ei kyllä haittaa yhtään. Sen verta paljon on jäänyt noita tässä aiemmin lukematta.

Ehtii sitä myöhemminkin suuttua siitä, että Hydra valloittaa maailman tuttu sankari riveissään.
 
Gotham Central sillain ihan piristävä poikkeus Gothamin suunnalta kajahtaen. Pääasiassa tämä kertoo enempi tosiaan Gorthamin niistä rivipoliiseista ja poliisilaitoksesta itsestään ja siellä olevista työntekijöistä. Toki tässä Batman, Jokeri jne… ovat virailevina tähtinä mutta eivät itsesään varasta showta nimiinsä… eikä tätä pidä millään tavalla myöskään sekoittaa Gotham tv-sarjaankaan jonka keskiössä on Jim Gordon, ei ole tämä lainkaan siltäkään kantilta kuvattua visuaalista nautintoa. Tarinallisestihän tämä on melkoinen järkäle itsessään jo. Neljä paksua ”kirjaa” tätä tuli ja nykyään on Omnibustakin saatavilla joka niputtaa koko homman samojen kansien väliin niin haletessaan.

Gotham Central | DC Daily Book Club
 

Liitetiedostot

 • Gotham Central.jpg
  Gotham Central.jpg
  58,3 KB · Lukukerrat: 0
Jos Conan sarjakuvat ovat lähellä sydäntä, tarkennettakoon ne alkupään Marvelit, eivät siis nämä uudemmat Dark Horsen tuotokset, eikä ole alkuperäisten painosten perään, niin nyt on melkoisia megajytkäleitä ilmestynyt apajille, joissa on katseltavaa&lueskeltavaakin melkoiset määrät ! kun samoihin kansiin on koottu aimo annos sitä miekkaa ja hitusen magiaakin siinä sivussa ajoittain…


The Savage Sword of Conan Omnibus


The Savage Sword of Conan Omnibus 2Conan The Barbarian: The Marvel Years Omnibus Volume 1


Conan The Barbarian: The Marvel Years Omnibus Volume 2


Conan the Barbarian: The Original Marvel Years Omnibus Vol. 3
 
Hieno teos kyl toi sarjakuvana, eipä siinä :) pittäähän se kokoelmassa myös animaatio siitä olla vaikka se onkin sarjikseen verrattuna aivan vesitettty ja muunneltu versio, mut tosiaan siinä mukana tulevat Art Cardit ovat poikkeuksellisesti tästä Jim Leen tekemää taidetta ja suoraan sarjakuvasta. Mikä sinällään hitusen hämmentävääkin.

Sarjakuvana meikäläisen kokoelmissa on tuollainen kovakantinen The 15th Anniversary Deluxe Edition.

Itse sarjiksesta tuolla keskustellaan…

Batman: Hush by Jim Lee | DC Daily Book Club
*Is this THE definitive Batman artwork? We are talking about Jim Lee's Batman: Hush
 

Liitetiedostot

 • HushDeluxeComics.jpg
  HushDeluxeComics.jpg
  2 MB · Lukukerrat: 2
Viimeksi muokattu:
Suhteellisen massiivinen on sivumäärältään tämäkin sarjis, mutta ei parane valittaa, sen verran laatua nimittäin uhkuu ja puhkuu sivutolkulla. Tästäkin tosiaan tehty myös animaatio, siinäkin aivan älyttömän isoja muutoksia tehty tarinallisesti, mut pittäähän tuokin sit lisäksi kokoelmaa olla siellä puolella täydentämässä olla (ja onhan noissa mainiot extrat aina !) ei mahda mitään.

Is Red Hood the Greatest Anti Hero of All Time? | Judd Winick Interview
*Today's episode features a very special interview with comic book writer, artist, and legend Judd Winick. Don't miss this interview that covers Batman: Under the Red Hood and the emotional story of Jason Todd. It asks the important question: is Red Hood the greatest anti-hero of all time? You'll want to hear what Judd Winick has to say about this iconic story.
 

Liitetiedostot

 • UndertheRedHoodComics.jpg
  UndertheRedHoodComics.jpg
  1,8 MB · Lukukerrat: 1
Viimeksi muokattu:
Huikea megaspektaakkeli kyllä toi Millerin legendaarinen Yön Ritari sarjakuva, joka alun perin 1980-luvulla ilmestyi. Mut taasen se ”Kakkososa” siitä on niin ihme häröä kamaa että ei yhtään mitään rajaa, vaikka sellaisesta taiteellisesti ”sekopäisyydestä” tietillä tapaa pidän ja arvostan niin se on jo niin outoa ja sekoa kamaa ettei siitä oikeasti ota yhtään mitään tolkkua että mitä hel**ttiä siinä tapahtuu, aivan käsittämätöntä… sitä en ole edes kokoelmassa viitsinyt pitää, pari kertaa yrittänyt mut ei niin ei.

Ekasta Yön Ritari sarjiksesta on myös animaatio tehty, tai se on jopa jaettu kahteen osaan. Se vetelee ja kunnioittaa kyllä hyvin lähdemateriaaliaan. Toki piirtojälki ei siinäkään tee oikeutta sarjakuvalla mutta muutoin aika mainioa versio kyllä sarjakuvasta.

RW Kustannus joka valitettavasti lopetti jonkisen aikaa sit toiminann niin toi Yön Ritari III – Herrakansa megalomaanisen eeppokseen. Siis kooltaan aivan järkyttävän suuri tuo, tuota ei voi enää niin sanotuksi tiiliskiveksi sanoa, se on vähintään betoniharkkoa sieltä isommasta päästä. Fyysiset mitat tuolla teoksella on luokkaa massiivisen valtavat.Sitten on vielä erikseen tuohon Master Race III niin tuollainen The Covers – Deluxe Edition, se on kans kovakantinen niin kuin nuo muutkin ja sisältää melkoisen paljon upeata taidetta :)

 

Liitetiedostot

 • YönRitarit.jpg
  YönRitarit.jpg
  5,2 MB · Lukukerrat: 1
 • Covers - Deluxe.jpg
  Covers - Deluxe.jpg
  4,8 MB · Lukukerrat: 1
The Last of Us – Joel Editionin mukana tuli mm. pieni maistianen tuohon prequel-sarjakuvaan. Joten pitihän se myös kokonaisuudessaankin kyseinen sarjakuva sitten hankkia :) elikkäs kertoo Elliestä vieläkin nuorempana kuin mitä tuo pelissä on, hänen lapsuudestaan ja ajastaan ennen itse pelin tapahtumia.

Tuo sisältää siis kaikki neljä osaa, kun se aluksi pienemissä pätkissä julkaistiin.

The Last of Us – American Dreams
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_of_Us:_American_Dreams
 

Liitetiedostot

 • tlou1.jpg
  tlou1.jpg
  2,1 MB · Lukukerrat: 2
 • tlou2.jpg
  tlou2.jpg
  2,1 MB · Lukukerrat: 2
 • tlou 3.jpg
  tlou 3.jpg
  1,8 MB · Lukukerrat: 2
Tästäkin näköjään tuolla DC:n virallisella Youtube kanavalla pieni jutskantynkänen ollut. LÖytyypi kokoelmista joten täytyy muistin virkistykseksi lukaista iltalukemisiksi :) ja sitten katsella & kuunnella onko samaa mieltä kuin tuossa :)

Batman: The Man Who Laughs Discussion
*What better way to celebrate the 80th anniversary of Joker than reading Batman: The Man Who Laughs!
 

Liitetiedostot

 • TheManWhoLaughs.jpg
  TheManWhoLaughs.jpg
  1,8 MB · Lukukerrat: 0
Batman White Knight

Tätä uudempaa Black Label sarjaa joka on tarkoitettu aikuisempaan makuun, ainakin niiden omien mainossanojen mukaan.

Tässä ihan mielenkiintoinen asetelma ja visio. Elikkäs Jack Napier on tässä ollut Jokeri mutta on tehnyt parannuksen ja jättänyt rikolliset puuhat ja aikoo Dark Knightin sijasta ryhtyä White Knightiksi ja saada ihmisten sympatiat itselleen ja mustamaalata Batman ja pistää mies tekemään sellaisia tekoja jotta kaikki lopulta näkisi kuka onkaan hyvä ja kuka paha. Harley Quinn siinä rinnalla tukee miestä kovasti uutena hyvänä heppuna mutta jostain ilmestyy myös toinen Harley Quinn, sarjiksessa selviää kuka tuo on mutta sillä on aikeena saada vanha kunnon Jokeri takaisin ja saada se pahuus sieltä sisältä kaivettua uudestaan ulos...

...Alfred on tässä kuoleman kielissä ja kaikki näyttää hänen kohdallaan toivottomalta, itseasiassa mies on jäädytetty ja apua Batman on saanut itseltään Mr.Freezeltä.. Robin on kuulemma tapettu Jokerin toimesta mutta kukaan ei ole varma onko hän siltikin vielä hengissä ja mitä tapahtui.

..joten aika erilaiset lähtökohdat ja muunneltua verrattuna siihen ihan perinteiseen. Ei kuitenkaan tuota New52 tai Rebirth sarjaa jota pukataan nykyisin joka suunnasta, noihin verrattuna kuitenkin astetta maanläheisempi. Tuo Jack Napier lienee otettu siitä Burtonin leffasta !? myös auto on siitä viitteitä ottanut, mitä onkaan Robinille tapahtunut taas näistä uudemmista visioista.. jotta sillain tekee paljon omaa ja yhdistää muistakin juttuja ja visioita.

Sean Murphy vastaa tarinasta vastaa tarinasta ja piirrosjäljestä.

Ihan kelpo, ei kaikkein parasta mutta ehdottomasti pidän kokoelmissani ja uudemman kerrankin tämän pariin tulee palattua. Kivalla tavalla yhdistelee erinäisiä tarinoita omaksi kokonaisuudekseen.


Has Batman Finally Become the Villain? | Batman: White Knight
*Batman: White Knight by Sean Murphy. It begs the question: has Batman lived long enough to become the villain?
 

Liitetiedostot

 • White Knight.jpg
  White Knight.jpg
  1,8 MB · Lukukerrat: 0
Viimeksi muokattu:
Neal Adamsia pidetään piirtäjänä joka toi sellaista ”kovuutta” Batmaniin ja asteen verran sieltä alkuaikojen Adam West tyylistä sitten lähemmäksi Burtonia, jos niin voi sanoa.. kun Timin versio oli niin omalaatuinen ettei kovin suoraan voi siihenkään verrata.

Egmont toi kaksi mainiota paksumpaa kokoelmakirjaa Suomeksi, jossa siis kyseisen piirtäjän Batman tarinoita enempikin ja vähän miehen esittelyä jne…

Tuli kans aikoinaan Gamestopista löydettyä halvalla tuolaienn erikoinen ”valo”taulu, siihen saa valot loistamaan sisään jos haluaa paristolla tai USB piuhalla, toki voi pitää tuota ilman valoakin… mut toi tosiaan Neal Adamsin piirtämän erään Barman lehden kansi, kuvassa siis valon kera kuin myös valotta.


Tuossa tais kans vähän olla koronajan jutskaa, että miten selvitään sen ylitse.
Neal Adams Interview | How Do We Make Sure the Industry Pulls Through This?
Today's episode features a very special interview with comic book writer, artist, and legend Neal Adams.
 

Liitetiedostot

 • AdamsSarjikset.jpg
  AdamsSarjikset.jpg
  5,3 MB · Lukukerrat: 2
 • Adamsvalotta.jpg
  Adamsvalotta.jpg
  2,1 MB · Lukukerrat: 2
 • Adamsvalo.jpg
  Adamsvalo.jpg
  1,6 MB · Lukukerrat: 2
Tiukka paketti kyllä toi… elikkäs sarjiksena Kuolema Kulkee Perheessä, tuossa vielä Suomi painos tuosta sarjiksesta oikein kovakantisena :) sit lisänä tuollainen kiva maski, vaikkapa vappurientoihin :D

Tuota ei kuitenkaan pidä sekoittaa Kuolema Kulkee Suvussa joka on aivan eri teos kuin tämä, siinähän Robin tapettiin kun järjestivät lukijaäänesyksen siitä ja se vaihtoehtoi aikoinaan voitti niukun naukin äänin…

..tämä kuitenkin huomattavasti uudempaa tuotantoa (Scott Snyder, Greg Capullo) ja aika raju ja villi visio, ihan kelpo kamaa tämäkin on tarinallisesti ja sellainen raisu piirrosjälki, alussa voi tuntua vähän vieraalta mut kyllä siihen tottuu ja alkaa hiljalleen enempi ja enmpi tuostakin piirrosjäljestä pitämään.

Huikea tv-sarja Gotham on omalla tavallaan ottanut tästä vähän omaan ”Jokeriinsa” kans juttuja, kuten oikeastaan kaikista Jokereista se on melkoinen ”yhdistelmä”.

Tätä uudemtaan visiota ja tulemista, aikamoisen erilaista kuin ne todellan pitkään alkupään tuotannot mutta tämäkin ehdottomasti lukemisen arvoinen kyllä :)
 

Liitetiedostot

 • Battistä.jpg
  Battistä.jpg
  2 MB · Lukukerrat: 3
Ylös Bottom