Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Assassin’s Creed Valhalla - viikinkiparta kasvamaan

Nisupulla

Jäsen / [FL]
EcwRKvtU4AAPSLx


Julkaisu: 10.11.2020, uuden sukupolven konsoleille kun ilmestyvät

Alustat: PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One, PC, Stadia

Cross-buy: Kyllä, uuden sukupolven version saa ilmaiseksi jos on ostanut pelin vanhalle.

Purchase Assassin's Creed Valhalla on PlayStation®4 or Xbox One and upgrade your game to the next-gen version (PlayStation®5 or Xbox Series X) at no additional cost.*

Pelaaja astuu viikinkisoturi Eivorin rooliin. Näiden muinaisnorjalaisten matkassa edetään aina nykyisen Brittien saarille asti. 
Viimeksi muokattu:
Pohjoisen mytologia on aina kiinnostunut, joten vaikka kaksi aikaisempaa osaa jäivätkin kesken, tulen silti antamaan tälle mahdollisuuden. Omalta osaltani toivon vain, että tässä osassa ei ole sitä järkyttävää määrää copypastettuja saaria ja sivutehtäviä vaan nyt on menty vähän fiksummin ja vähennetty tehtävien lukumäärää mutta samalla paranneltu niiden tasoa.

Niin ja sen immersiota rikkovan nykyaika-pelleilyn voisi jo lopettaa. Se ei taida enää ketää kiinnostavan muutenkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Toivottavasti palaisivat alkuperäiseen salamurhaaja touhuun, muutamat edelliset pelit menneet täysin eri suuntaan vaikka laadukkaita pelejä kai olleet.
 
God Of War näytti että Pohjolan mytologiasta saa mielenkiintoisen pelin. Toivottavasti ei ole liian Ubisoftimainen peli..
 
Viikinkien historiassa on sattunut ja tapahtunut niin paljon kaikenlaista, jotta eiköhän sieltä saada ammennettua paljon mielenkiintoista sisältöä peliin. Matkustivat jokia pitkin tästä Suomenlahdelta aina Kaspianmerelle ja Mustallemerelle asti. Käyneet kenties Amerikassa ennen Kolumbusta. Euroopassakin ryöstäneet ja kaupitelleet Välimerta myöten. Sieltä tiedetään saagojen pohjalta silloisia viikinkikuningaita nimeltä.

Eilisen maalauksen linna on yhdistetty anglo-saksien kanssa käytyyn taisteluun, joten oletettavasti Britannia ja Irlanti ovat pelissä. Siellähän oli pohjoisia alueita viikinkien hallussa pitkäänkin. Osa saarien nykyasukkaiden perimää on Skandinavian peruja, liekö jopa viikingeiltä?

 
Viimeksi muokattu:
Vaikea kuvitella tuota viikinki mörssäriä salamurhaamassa, toivon toki että olen väärässä. Kaikkein positiivisin asia tässä on että pelin tekee Blag Flag/Origins tiimi eikä edellisen pelin tehnyt. Tuntuu että tällä porukalla on enemmän kykyä luoda jotain uutta ja sitten toinen porukka vaan apinoi perässä. Joku toivoi että peli olisi pienempi niin ennakkohuhujen perusteella tulee olemaan valtavan kokoinen kartta joka kattaa koko scandinavin ja osan englantia kuten lontoo.
 
Viikinkien historiassa on sattunut ja tapahtunut niin paljon kaikenlaista, jotta eiköhän sieltä saada ammennettua paljon mielenkiintoista sisältöä peliin. Matkustivat jokia pitkin tästä Suomenlahdelta aina Kaspianmerelle ja Mustallemerelle asti. Käyneet kenties Amerikassa ennen Kolumbiasta. Euroopassakin ryöstäneet ja kaupitelleet Välimerta myöten. Sieltä tiedetään saagojen pohjalta silloisia viikinkikuningaita nimeltä.

Eilisen maalauksen linna on yhdistetty anglo-saksien kanssa käytyyn taisteluun, joten oletettavasti Britannia ja Irlanti ovat pelissä. Siellähän oli pohjoisia alueita viikinkien hallussa pitkäänkin. Osa saarien nykyasukkaiden perimää on Skandinavian peruja, liekö jopa viikingeiltä?


Itse suorastaan vaadin Bysantit ja sen ajan viikinkien ja Saraseenien väliset kamppailut peliin.
 
Toivottavasti palaisivat alkuperäiseen salamurhaaja touhuun, muutamat edelliset pelit menneet täysin eri suuntaan vaikka laadukkaita pelejä kai olleet.
Eiköhän nuo yksinkertaisemmat assassiiniajat ole kuitenkin taaksejäänyttä elämää. Myyneet sen verran hyvin nuo kaksi viimeistä AC-peliä ja myös olleet arvostelujen puolesta menestyksiä. Itse en myöskään kaipaa noita yksinkertaisempia aikoja. RPG-elementit ja avoimempi ja laajempi pelimaailma ovat olleet todella tervetulleita ominaisuuksia.

Ja onhan siellä nyt edelleen se selkeä assassiini-teema ja tekeminenkin olleet ihan hyvin mukana. Itse en missään tapauksessa toivo paluuta vanhaan tyyliin. Sitä nähtiin jo kuitenkin niin monen pelin verran, ja se alkoi rehellisesti sanoen jo puuduttamaan. Toki jos nyt on jotain hyviä uudistuksia tulossa, niin niitä en ainakaan lähtökohtaisesti ole vastustamassa. Paluuta vanhaan en kuitenkaan missään tapauksessa kaipaa. Kaksi viimeisintä ovat ehdottomasti olleet parhaat AC-pelit ainakin itselleni. Parempia kuin sinänsä varsin hyvät AC2, AC Brotherhood tai AC Black Flag.
 
Viimeksi muokattu:
Eikö näitä viestiketjuja voi luoda ihan vaan pelin nimellä?

Kylläpä sitä ollaan tiukkapipoja taas, kiva kun on vähän "väriäkin" noissa ketjujen nimissä.

Tätä odottelen kyllä kovasti. Pidin Originsistä ja Odysseystä paljon ja jos tämä vie hommaa eteenpäin niin herkkua on taas luvassa. Lupaavaa myös, että tiimi on taas sama, kuin Black Flagissä ja Originsissä, sarjan parhaimmistoa, kun ovat. Aihe kiinnostaa myös paljon eikä tuosta ihan liikaa ole hyviä pelejä tehty. PS5 tai Series X:lle tulee hommattua todennäköisesti. :)
 
Odyssey oli erittäin värikäs ja mukavaa kevyt pelattavaa. Eiköhän Valhalla vielä lisää hio näiden uusien AC-mekaanoiden toimivuutta, odotan vähintään 0.5 päivitystä sen suhteen.

Viikinki-teema kiinnostaa älyttömästi, varsinkin tietäen, että Ubisoft tuo siihen oman mausteensa pienellä huumorilla. Mikäli Suomi on mukana niin en malta odottaa minkälaisia hahmoja sekä sivutehtäviä sieltä löytyy. Nyt ei muuta kuin Viikinki-sarjan kimppuun fiiliksiä nostattamaan ja tietoa onkimaan, se sarja on vielä näkemättä.

Itselleni peli on aivan heittämällä odotuslistan kärjessä, vaikka AC-sarja ei iske itselleni kuin harvoin ja Odysseyssäkin oli omat puutteensa.
 
Toivottavasti tästä ei löydy mitään 10€ XP boosteja. Vieläkin ärsyttää todella paljon se Odysseyn XP rahastusyritys.

Sinänsä en ymmärrä, miten jollain kävi edes mielessä sellaisia käyttää? En tosin ole missään muussakaan vastaavia juttuja sisältävissä peleissä niitä joutunut käyttämään. Eikä tuossa Odysseyssa edes tarvinnut grindata väkisin missään vaiheessa, kun vaan otti työn alle monipuolisesti noita erilaisia pidempiä tehtäväkokonaisuuksia. Ihme meininkiä jos tuollaisia todella joutuu ostamaan. Toki en sinänsä näe itsekään järkeväksi, että ihmisten kärsimättömyydellä sinänsä rahastetaan, vaikka se menee toki silloinkin kyseisen henkilön kärsimättömyyden piikkiin se varsinainen ongelma.
 
Viimeksi muokattu:
Itse olen sitä mieltä että pelissä on pystyttävä etenemään tasaista tahtia päätehtäviä tekemällä, Odysseissa näin ei ole vaan peli lyö aina välillä seinän vastaan, silloin on pakko tehdä usempi tunti sivutehtäviä jotta päätarinassa voi taas edetä.

10€ XP boosti poistaa Odysseyssa nuo seinät ja mahdollistaa pelin pelaamisen/läpäisyn pelkästään päätehtäviä tekemällä, ei tuommoisia pelin pysäyttäviä seiniä pitäis olla alunperinkään ja ne tehtiin tuohon ahneuksissa.
 
Äh ei sytyttäny traileri. Viikingit aina siistejä, mut pelillisesti jos trailerista ammentaa, tiedossa taas sitä purjehtimista ja isoja taisteluita. Vähän nähty jo mielestäni.

Origins oli todella hyvä, raikas tuulahdus. Odyssey ei oikein tuonu mukanaan uutta ja siihen kyllästy nopeasti. Vaikea nähdä miten saisivat tähän uudistuksia ilman että ne loputkin AC rippeet häviää.
 
Hieno traileri, mutta kyllä mä haluaisin nähdä kunnon pelikuvaa näiden cinematic trailereiden tilalla.

Seurantaan menee kyllä ja katsotaan jos tämä olisi eka peli minkä ostaisi uudelle konsolille :)
 
Ylös Bottom