Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Condemned: Criminal Origins

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Velho
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Koska ei peliketjua vielä jostain syystä ollut, leikkasin ensimmäisen viestin Condemned-ketjun avausviestiksi pois yleisestä 360-pelien hankintaa keskustelevasta ketjusta, katsastettuani tuon arvostelun. Toivottavasti ei häiritse Velhoa :)

Siis 8.7 ja editor's choice award päälle. IGN:ssä ainakin tykättiin Condemnedista... huh, tässäkö on julkaisuline-upin todellinen yllätysveto?

edit. Aika yllättävää muutenkin nähdä K18-peli julkaisussa... (vaikka onhan tuo GUN myös K18)
edit2. Prkl, onhan tuo Quake IV sekin K18... juuri kun miettii, että taitaa olla harvinaista, niin niitähän tulee kolmin kappalein kerralla. Kolme viidestätoista... no sen ainakin on pakko olla yllättävää.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Pelivideot ovat näyttäneet hienoilta mutta peli voi olla vähän turhan ällögroteski minun makuun. Ei tuota ainakaan ensimmäiseksi peliksi voi ostaa.
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

NviperO sanoi:
Koska ei peliketjua vielä jostain syystä ollut, leikkasin ensimmäisen viestin Condemned-ketjun avausviestiksi pois yleisestä 360-pelien hankintaa keskustelevasta ketjusta, katsastettuani tuon arvostelun. Toivottavasti ei häiritse Velhoa :)

Siis 8.7 ja editor's choice award päälle. IGN:ssä ainakin tykättiin Condemnedista... huh, tässäkö on julkaisuline-upin todellinen yllätysveto?

edit. Aika yllättävää muutenkin nähdä K18-peli julkaisussa... (vaikka onhan tuo GUN myös K18)


Ei häiritse :D Melkein tiesin, että tästä pelistä tulee sleeper hitti. Kaveri on ennakkotilannut 360:n, mutta ei ollu edes kuullutkaan tästä pelistä.
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Jos ei voi sietää verta ja suolenpätkiä, niin kannattaa pysyä erossa. Samanlainen kuin minä gorehound, niin kannattaa odottaa hyvää :cool:
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

En odottanut peliltä juuri mitään, vaikka tiesin yllätysmahdollisuuden. No, tuo IGN:n arvostelu riittää jo minulle syyksi ostaa tämä peli. Kehuivat 360:n omaperäisimmäksi ja mielenkiintoisimmaksi peliksi (ei paljoa vaadi :D), ja arvostelija sanoi myös pelin olevan yksi tunnelmallisimmista peleistä, mitä hän on pelannut.
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Juuri tuli kyseinen peli tahkottua läpi ja on kyllä pakko hehkuttaa rankalla kädellä. Aivan mahtavan painostava tunnelma, erinomainen käsikirjoitus, melkoisen hieno ulkoasu, upea äänimaailma ja vähintäänkin asiansa osaavat ääninäyttelijät nostavat teoksen ainakin allekirjoittaneen kirjoissa parhaaksi lanseerauspeliksi ikinä Halon rinnalle.

Tunnelma on mukava sekoitus F.E.A.R.:ia, Seveniä ja Silent Hilliä kevyillä Lynch-vaikutteilla. Oman lisänsä peliin tuo brutaaleimmalta näyttävä taistelu mihin olen peleissä törmännyt; iskut näyttävät todella kivuliailta ja kaikki väkivalta on pyritty tekemään liioittelemattoman oloiseksi. Muutenkin tuntuu, että tekijöitä ei ole kiinnostanut pätkääkään moraalinvartijoiden mietteet, kun ovat tarinaa ja tapahtumia suunnitelleet. Kerrankin ansaittu K-18 -leima.

Ainoa nillittämisen aihe löytyy oikeastaan pelihahmon kyvyttömyydestä kantaa usempaa kuin yhtä asetta kerrallaan mukana. Kovin pitkä peli ei ole (10h 29min meni minulla), mutta tarina ei lässähdä missään vaiheessa, eikä tunnu pitkitetyltä.

Olisi muuten mukava kuulla (vaikka spoiler-tagin alle piilotettuna) porukalta mietteitä pelin lopusta ja siitä miten asiat todella menivät.
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Jossain videoissa tämä peli pätki pikkaisen? Pyöriikö Condemned sulvasti? :o
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Batou sanoi:
Jossain videoissa tämä peli pätki pikkaisen? Pyöriikö Condemned sulvasti? :o

Käytännössä täysin sulavaa, muutamassa kohdassa vähän tippuu framet, muttei päässyt haittaamaan, ja minäkin yleensä olen aika tarkka frameratesta.
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Tuli peli hommattua eilen ja ensivaikutelma useamman tunnin peluun jälkeen on kyllä todella positiivinen ! Lisää kommenttia kunhan pääsen pelissä pidemmälle, mutta näillä näkymin voi hyvinkin sanoa että ehdotonta julkaisupelien aatelia. Ostakaa hyvät ihmiset Condemned jos haluatte vaihtelua, muuten suht tasapaksuun pelitarjontaan !
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Pari tuntia sitten tuli läpäistyä peli. Ei voi sanoa että kovin pitkäkestoinen, läpäisyyn meni aikaa 9h 48min vaikka kenttiä tuli tutkittua välillä melko tarkastikin piilotettujen esineiden takia. Palkinnoksi kerätyistä piiloesineistä pelissä aukeaa erinäisiä videoita jotka kertovat pelin tekemisestä, sekä luonnoskuvia vihollisista, aseista ym. sellaisesta. Uudelleenpelaamisarvoa löytyy ainakin jonkun verran, kun yrittää metsästää kaikki piilotetut bonukset käsiinsä. Itseäni tosin ei ainakaan innostanut ollenkaan palata pelin ääreen sen läpäistyäni, enkä usko että mieli tekeekään vähään aikaan. Kun pelin on kerran pelannut läpi se ei tarjoa paljoa uutta enää toisella kierroksella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että peli olisi huono.

Tunnelma pelissä on hyvä, välillä jopa piinaava. Jotta siitä saisi kaiken irti, kannattaa äänet laittaa melko kovalle, sillä ne ovat suuressa osassa tunnelmanluonnissa. Välillä huomaa säpsähtävänsä pieniäkin narahduksia ja kolinoita vihollisten pelossa. Pelästyin pelatessani monesti ääniä jotka olinkin vain aiheuttanut itse. :D Äänimaailma on muutenkin mainio. Esimerkkinä tutkiessani hylättyä koulua alko käytävällä kävellessäni kuulua pikkulasten ääniä, ja tunnelma alkoi käydä melko pelottavaksi. Musiikkia ei hirveästi ole, niiden sijasta tunnelmaa luodaan erilaisilla olioiden äänillä sekä kolinoilla ja kilinöillä joiden tahti kiihtyy mitä lähemmäksi pahaenteistä paikkaa pelaaja tulee. Toimii ainakin allekirjoittaneella.

Vihollisista voisi mainita sen verran, että niitä ei ole hirveän montaa erilaista. On narkkareita ja rikollisia, mutta myös yliluonnollisia vastustajia. Taistelu näitä vastaan on toteutettu melko hienosti, kun pelaaja ottaa iskua se myös näkyy ja tuntuu. Sama myös toisinpäin. Niin kuin joku mainitsi, pelin taistelut ovat melko realistisia. Itse sankari ei ole mikään supermies joka kestää loputonta kurittamista, vaan kuolee yhtä helposti kuin vihollisetkin. Tämä nostaa jännitystä mukavasti, sillä aina pelkää henkensä puolesta. Voisi sanoa että ympäristöään kannattaa tarkkailla, runtua saattaa tulla melko yllättävistäkin paikoista. :)

Sitten vähän aseista. Pelaaja voi käyttää aseenaan vaikka seinästä revittyä putkenpätkää jos muuta ei löydy. Yleensä tämä onkin se ase jota tulee eniten käytettyä, sillä jos vastaan tulee tehokkaampaa asetta, kuten haulikkoa tai käsiasetta, loppuvat ammukset todella nopeasti. Jos tuliluikun sattuu saamaan käsiinsä, se yleensä sisältää vain muutaman ammuksen, eikä lisää saa. Pelissä ei siis ole erikseen keräiltäviä ammuksia. Tuliluikkuja on muutama erilainen, samoin lähitaisteluluun sopivia aseita, esimerkkinä palokirves, paperinleikkaaja ja lapio. Asetta ei voi kantaa kerrallaan kuin yhden (ellei sähkötainnutinta oteta mukaan laskuun), joka on mielestäni ihan hyvä asia. Tämä kuitenkin jakaa mielipiteet kahtia, osa tykkää osa ei.

Juoni on pelin parasta antia, ja monesti huomasikin pelaavansa vain seuraavan välivideon takia jotta näkisi miten juoni etenee. Vaikka peli pääasiassa onkin trilleri, on siinä myös kauhuvivahteita. Yliluonnollisuus lisääntyy sitä mukaa kun peliä pelaa pidemmälle. Odotin loppuratkaisua mielenkiinnolla, sillä odotin miten loppu selittäisi kaiken yliluonnollisen. Loppuratkaisu oli kuitenkin mielestäni melkoinen pettymys, jotenkin tuntui että juoni loppui kuin seinään. Mitään ei pahemmin selitetty. Pelin tekijöiden tarkoitus oli ehkä että pelaaja päättelisi itse mistä pelin juonessa onkaan kysymys, itse olin kuitenkin melko halolla päähän lyöty.

Grafiikka on ihan mukiinmenevää, etenkin valon ja varjojen leikki on hienoa katseltavaa. Peli on kuitenkin ihmeen tumma ainakin omalla laajakuva-crt:llä, tiedä sitten johtuuko omasta telkkarista vai itse pelistä. Välillä oli vaikea nähdä mitä ympärillä oli ja minne pitäisi mennä. Hahmojen ulkonäkö on melko kuminen, iho on kuin muovista tehtyä ja välillä tuntuikin kuin olisi katsonut nukkeanimaatiota. Välivideoissa tämän huomaa selkeimmin. Ympäristöt ovat ihan hienoja, paikat näyttävät uskottavan näköisiltä. Immersiota pilaa kuitenkin vähän joka nurkan takaa löytyvät lääkepakkaukset ja -kaapit.

Suosittelen peliä virheistään huolimatta. Pelaajat jotka etsivät pitkää pelikokemusta pettyvät tähän, mutta paketti on kuitenkin melko tiivistunnelmainen joten lyhyydelle voi antaa vähän anteeksi.
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Isoveli lupasi ostaa tämän joululahjaksi. :) Toivottavasti ei ole liian pelottava, tai jää pelaamatta. :D
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Ajattelin juuri, että kommentoin vain yhtä asiaa ja heitän itse pelistä mielipiteitä myöhemmin, mutta toisin taitaa käydä. Ajattelin vain yleisesti sanoa tuosta pelin synkkyydestä, että mä jouduin ainakin valikosta säätämään erikseen brightness-asetuksia jonkun verran valoisemmaksi, että se vastasi tekijöiden tarkoittamaa pimeyttä. Voi olla, että toi brightness-asetus on suunniteltu aika pitkälle valovoimaisimmille LCD-telkuille.

Itse pelistä sitten. Odotin ehkä jonkun verran enemmän käyttäjien hehkutuksien takia, vaikka yritin pitää odotukset matalalla. Graafisesti peli on todella hieno. Tekstuurit, valaistukset yms ovat todella hienosti toteutettuja. Äänipuolessakaan ei sinänsä ole vikaa, mutta olisin odottanut ehkä enemmän jännitysmusiikkia niille kohdille, joissa niitä vihollisia ei ole tulossa jännityksen ylläpitämiseksi. Tuntuu, että välillä saa ihan rauhassa tutkia paikkoja, kun ei mitään kolinoita - tai mitään - kuulu, jolloin jännitys on aika minimissä. Tälläisiä pitempiä kohtia ei kuitenkaan oikeastaan ole ja nuo kolinat sun muut pitävät kyllä yleensä huolen jännityksen ylläpitämisestä vihollisten lisäksi tietty.

Nuo äskenmainitut rumat heput ovat tekoälyltään mielestäni juuri sopivalla tasolla. Nehän on zombeja kuitenkin ja niiden kuuluu käyttäytyä osaksi sillä tavalla. Ne osaavat hakeutua piiloon, josta tosin ei niille ole mitään hyötyä, jos pelaaja näkee vihollisen ennen piiloon menoa. Taisteluissa ne antaa sopivan kovaa takaisin, ja ne tappelevat jopa keskenäänki välillä, joka on mukavaa katsottavaa niin kuin on kyllä itsekin tapella, koska noissa tappeluissa on munaa.

Aika lyttyyn haukuttu juoni vaikuttaa ihan jeessiltä ja lyttyyn haukutut serlokointikohdat ovat mielestäni mukavaa vaihtelua, vaikka ne ei tarjoa juuri mitään periaatteessa. Ainoastaan tässä häiritsee se, että tämä ei vain jotenkin sytytä. Ei ole oikeen mitään koukkua, toiminta on samanlaista ja maisematkaan eivät ole puoleenväliin mennessä paljoa vaihdelleet. No, tarpeeksi juu, mutta kuitenkin. Meenpä tästä pelailemaan.
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

NapaKettu sanoi:
Itse pelistä sitten. Odotin ehkä jonkun verran enemmän käyttäjien hehkutuksien takia, vaikka yritin pitää odotukset matalalla. Graafisesti peli on todella hieno. Tekstuurit, valaistukset yms ovat todella hienosti toteutettuja. Äänipuolessakaan ei sinänsä ole vikaa, mutta olisin odottanut ehkä enemmän jännitysmusiikkia niille kohdille, joissa niitä vihollisia ei ole tulossa jännityksen ylläpitämiseksi. Tuntuu, että välillä saa ihan rauhassa tutkia paikkoja, kun ei mitään kolinoita - tai mitään - kuulu, jolloin jännitys on aika minimissä. Tälläisiä pitempiä kohtia ei kuitenkaan oikeastaan ole ja nuo kolinat sun muut pitävät kyllä yleensä huolen jännityksen ylläpitämisestä vihollisten lisäksi tietty.
Tässähän on juuri se pointti. Pelaaja ei kuule mitään, pelottaa niin perkeleesti kun ei tiedä että tuleeko sieltä joku narkkari huitelemaan palokirveellä. Ja sitten kun se maalipurkki putoaa...
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Tänä aamuna löytyi Condemnedin demo Marketplacelta. Kokoa sillä on 543,5 megatavua eikä se tietenkään maksa mitään. Käykäähän lataamassa. :)
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

On tässä kyllä loistava kutina päällä, kun pelaa yöllä pimeässä kämpässä. Kun päättää pelata levelin loppuun ennen nukkumaan menoa, sen loppumista oikein toivoo siksi, että mesta on niin ahdistava. Pakko päästä pois. Ja tuo siis positiivisena fiiliksenä!
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Demoa tässä itsekin latailen. Mukavaa, että pääsee kokeilemaan peliä ennen hankintaa. Tämä olisi nimittäin ollut ostoslistalla seuraavaksi. Odotukset ovat ainakin kovat ;)

EDIT: Oli muuten aikasta lupaavan oloinen demo, taitaa tämä tulla ostettua seuraavaksi...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Hienoa hienoa... pitääkin pistää heti lataukseen kunhan koneelle pääsee. Pääseepähän tätäkin testaamaan, kun ei ihan ensimmäisenä ostoslistalla kuitenkaan ole. :)
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

No hel....ti tämähän vaikuttaa hyvältä, näin ainakin demon perusteella. 5.1äänet pakolliset!
 
Vastaus: Condemned: Criminal Origins

Onkos joku koko version omistava jo koittanut demoa ? Jotain juttua oli, että demo leveli poikkeaisi hieman "alkuperäisestä" siten että siinä on enemmän vihollisia sun muuta.. Jos näin on niin voishan ton ihan piruuttaan imutella itsekin, sen verta hyvä peli kyseessä.
 
Ylös Bottom