Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Dragon Age Origins

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Arszi
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Tekipä mieleni kirjoittaa jotain positiivista jostain, joten kirjoitan että Dragon Age: origins (jota pelaan kylläkin PC:llä) on varmaankin viimeisen vuoden aikana pelaamistani peleistä paras peli. Pelattavaa riittää, maailma on mielenkiintoinen, sivujuonia riittää ja pelaajan päätöksillä on vaikutuksia niihin. Ääninäyttely on erinomaista ja mielestäni erityisesti Morrigania esittänyt Claudia Black ja Alistairia esittänyt Steve Valentine ovat rooleissaan täyttä timangia. Harmi että menin tappamaan Tim Curryn hahmon heti tilaisuuden tullen, olisi ollut mielenkiintoista kuulla mitä hänellä olisi ollut sanottavaa.

Asiat jotka jäivät hampaankoloon:

- Warden on täysin kasvoton ja persoonaton, olsin toivonut voivani samastua häneen vähän enemmän tai että se olisi edes voinut hymyillä joskus. Edes ne pikkuhuudahdukset äänellä jonka tulin valinneeksi ei sovi hahmolleni yhtään mutta myöhäistä valittaa.

- Taistelu käy välillä itseään toistavan puuduttavaksi, mutta sitten kun pienen tauon jälkeen pelaan niin peli maittaa jälleen. Ryhmän koostumus tuntuu myös tarvitsevan tiettyjä henkilöitä enemmän kuin toisia (suom.huom Wynne = Win = voitto) tai ehkä pelaan vain vähän turhan hankalalla vaikeustasolla.

Ensimmäinen pelikerta on yhä kesken.. Nautiskellen.. Hahmona City Elf rogue (duelist/(bard))
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Return to Ostagar julkaistaan PS3:lle 11. maaliskuuta. Tosin jo 4. maaliskuuta peliin tulee jokin isompi päivitys, jonka tarkemmat tiedot kerrotaan vasta lähempänä tuota maagista päivää.

Lähde: The Sixth Axis
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Arsh... meni muutama päivä sitte pleikkari hajal... Pikkase harmittaa ku 40h tätä takana :) Nooh uus pleikka ja sit taas alusta :)

On kyl iha loistava peli. Tässä parempaa ku esim NWN ku täs ne taidot ei oo sidottu päivään. Eli ei tarvi nukkuu yönyli et voi käyttää taitoja. Itse pidän näist mana ja "rage" pohjaisist skilleistä enemmän. Dialogiltaan peli on aivan loistava. Melkein koko pelin ajan saa nauraa jonkun morriganin shalen ja wynnen läppää :)
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Nyt on n.100 tuntia peliä takana, joten kirjoitetaanpa oma arvio.

Tämä on ensimmäinen RPG:ni sitten NES:n Shadowgaten, tai no pelasin LoTR: the Third Agen Xboxilla jokunen vuosi sitten, mutta en ole siis mikään genren asiantuntija. Itseasiassa en ole minkään pelien asiantuntija, mulla on pleikka ollut vasta puoli vuotta :D Eli täysin fiilispohjalta lähtee, niinkuin pelaaminen tietysti pitääkin.

Koska omaan jonkinasteista "Tolkien on ainoaa oikeaa fantasiaa"-asennetta, niin aluksi tätä uutta Fereldenin maailmaa oli hieman vaikea lähestyä. Nyt kun olen päässyt pelissä tarpeeksi pitkälle, niin voi vain ihmetellä kuinka hienosti pelin kehittäjät ovat maailmansa luoneet. Tarinassa, hahmoissa, loressa yms. on todella nautittavaa syvyyttä. Uutta codexia pukkaa koko ajan ja monesti tuntuu ettei informaatio liity juuri mihinkään, kunnes 20 tunnin pelaamisen jälkeen huomaakin törmäävänsä aiheeseen jossain ihan muualla.

Kuten joku jo aiemmin sanoi, niin tämä on peli joka tapahtuu suurimmalta osin pelaajan pään sisällä. Mitä pidemmälle peli etenee, niin sitä enemmän kaikenlaiset keskustelut ja informaationpätkät kiinostavat. Vaikkei pelattavat alueet olekaan kovin suuria, niin peli onnistuu silti luomaan hyvin laajan maailman tunnun. Toisaalta voi vain kuvitella kuinka paljon pidemmälle seikkailun ja suuruuden tuntua voisi viedä GTA4-laajuisilla loputonta tutkittavaa tarjoavalla hiekkalaatikko-maailmalla.

Pelaan tätä aika perusteellisella otteella, eli kuuntelen kaikki dialogit, luen (melkein) kaikki codexit ja teen kaikki mahdolliset sivutehtävät, joita peli tarjoaa. Taistelut pelaan ohjaten joka ukkoa erikseen ja taktiikoita miettien, eli pausettava ohjainvalikko on päällä jatkuvasti. Nyt siis 100 tuntia peliä takana ja peli ilmoittaa "32% completed" sekä "65% world explored". Eli pelattavaa näköjään riittää.

Peli onnistuu todella hyvin pitämään otteessaan ja tarjoaa juuri sopivasti aina jotain uutta ennen kuin jokin osuus rupeaa käymään liian pitkäksi. Eipä ole allekirjoittanut ennen istunut 10 tuntia putkeen pleikan äärellä...

Aika lailla sitkeästi bugittava ääniraita käy välillä vähän hermoille, eli äänet pätkii tämän tästään. Tosin yleensä vähemmän tärkeissä kohdissa, taustamusa yms. Myös sellainen pelimekaaninen seikka on aika ärsyttävä, ettei joukon kokoonpanoa voi muuttaa varsinaisilla tehtäväalueilla, vaan on lähdettävä takaisin kyseisen lokaation aloitustasolle. Tämä vie ehkä hieman iloa tehokkaalta hahmonkehitykseltä ja erikoistaitojen opettelulta, kun varsinkin alussa kaikille pitää opettaa vähän kaikkea että pärjää perusmyllytyksessä.
Grafiikat on ehkä n. 5 vuotta aikaansa jäljessä, mutta eipä tuo fiilistä haittaa. Pienen kritiikin sanasen voisi myös antaa laadullisesti aika kirjavalle musiikille.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Tulipahan pelattua peli läpi toissa päivänä ja hyvää settiä harmi vaaan, että loppu jo :P

Asiaan katselin pelin päätyttyä trophylistaa ja huomasin, että siellä oli jotain Awakening trophyja. Eli ovatko nämä jonkin tulevan lisärin, jotka vaan ovat jo valmiiksi pelissä vai mikä on homman nimi ?
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Onko kenelläkään tietoa tuleeko sarja jatkumaan pelkkien lisäosien muodossa vai onko tekijöiden taholla luvattu kokonaan uutta julkaisua?

Mielipiteitä noista lisäosista (Awakening)?
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Peli saa jatkoa.
Awakening ei ole vielä tullut joten paha sanoa sen laadusta.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Hyvä huomio. Tulinkin tarkistaneeksi tuon vasta viestin jälkeen.

Muutamia sivutehtäviä on kuitenkin julkaistu ladattavaksi, joten niputetaan niiden sisältöä käsittelevät vastaukset saman kysymyksen alle.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Mitenköhän on tuon Awakeningin laita EU:ssa kun tämän uutisen mukaan se tulee vain ladattavana Eurooppaan? Tuo johtuisi siitä että Sony Europen sääntöjen mukaan pelien lisäosia ei voi julkaista levymuodossa, mutta tämä koskee vain Europpaa, jenkit nimittäin saavat myös levy version. Oudompaa tästä tekee sen että suomalaiset pelikaupat kuitenkin myyvät Awakeningia ja itse tilasin sen VPD:stä Ahvenanmaalta. Tässä linkki vielä sinne: http://www.vpd.fi/tuote/16721/436/127/PS3/Rooli/Dragon%20Age:%20Origins%20-%20Awakening%20(lis%C3%A4osa)%20PS3%20(%C3%85land%201150). Lisäksi tuo oli ainakin KonsoliNET:n valikoimassa.

Eli mikähän tässä nyt sitten on oikea tilanne, toivottavasti VPD palauttaa rahat jos tuota ei levymuodossa julkaistakkaan?

PS: Sama tieto löytyy myös Biowaren omilta nettisivuilta heidän Awakening FAQ:sta. Tässä linkki sinne: BioWare | Dragon Age: Origins (Alin kohta).
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Tänään sitten tuli tuo Return to Ostagar.

Puolet vasta käyty, mutta jännää päästä taas Ostagariin tutkiskelemaan, vaikka vähän ankeaa onkin viime kerrasta. Olikohan se tunti vai puolitoista kun tämä kestää, mutta mielestäni ainakin tähän mennessä sen 5e arvoinen tekele.

PS. Onko kenelläkään tietoa milloin Awakening tulee ps3, vai tuleeko samaan aikaan muiden alustojen kanssa? Koska RtO:kin piti tulla muiden konsolien kanssa samaan aikaan, mutta tulikin n. 1,5kk jäljessä.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Onko kenelläkään tietoa milloin Awakening tulee ps3, vai tuleeko samaan aikaan muiden alustojen kanssa? Koska RtO:kin piti tulla muiden konsolien kanssa samaan aikaan, mutta tulikin n. 1,5kk jäljessä.

Kyllä sen pitäisi ensi viikolla tulla myös pleikkarille. Biowaren sivuilla ainakin sanotaan että tulisi 16.3 kaikille alustoille.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Paljon tuo Awakening lisäri tulee maksamaan euro storessa ?

Ostin vasta kaksi 20 euron psn korttia, mutta mietin riittääkö 40e siihen ja uskaltaako ostaa jotain muutakin nyt (jos lisäri 30e jää 10e)
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Paljon tuo Awakening lisäri tulee maksamaan euro storessa ?

Ostin vasta kaksi 20 euron psn korttia, mutta mietin riittääkö 40e siihen ja uskaltaako ostaa jotain muutakin nyt (jos lisäri 30e jää 10e)

Veikkaisin että hinta on aika tarkasti tuo 40 euroa, mutta en tiedä varmasti.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Tuli itsekin vihdoin hommattua tämä peli, mutta nyt on pienoinen probleema noiden mukanatulevien latauslipukkeiden kanssa. Toivottavasti joku osaisi auttaa?

Elikkäs, loin biowaren sivuilla itselleni accountin ja syötin sinne koodin tuosta Blood Dragon Armourista. Tätä ennen olin jo syöttänyt PS3:lla tuon toisen lipukkeen koodin sinne "downloadable content" kohtaan. Biowaren accountilla näkyy, että olen käyttänyt nuo molemmat koodit ja siis lunastanut nämä roinat. Itse peliin oli ilmestynyt ladattavaksi Blood Dragon Armour ja sen lataus onnistui ok. Kysymys siis kuuluukin kuinka saan tuon toisen homman (stone prisoner, vai mikä lie)? Koodi on siis tyrkätty sisään, mutta tuota ei näy siellä ladattavana? Mikä meni vikaan? Mikä avuksi? Tuossa lipukkeessahan ei edes käsketty menemään bioware accountiin, vaan pelkästään valitsemaan main menusta downloadable content, syöttämään sinne koodi ja that's it... Ei kuitenkaan vissiin mene niin?

Kiitos jos joku jaksaa jeesiä.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Paljon tuo Awakening lisäri tulee maksamaan euro storessa ?
39,95 euroa ja vie noin 2 gigaa. Ja tuota lisäriähän ei Euroopassa tosiaan tule myyntiin muualla kuin Storessa.

(PS.Blogissa lukee hintana 39,99 e mutta Suomen Storessa hinnat ovat aina 5 sentin tarkkuudella.)

Lähde: PS.Blog (EU)
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

No onneksi sain tietää sen hinnan. Meinasin ostaa Return to Ostagarin kun jotenkin oletin ettei lisäosa voi maksaa 40 euroa (melkosta riistoa). Taas USA:ssa lisäri maksaa levyllä 30 $. Xbox livessä taas 30e.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

No onneksi sain tietää sen hinnan. Meinasin ostaa Return to Ostagarin kun jotenkin oletin ettei lisäosa voi maksaa 40 euroa (melkosta riistoa). Taas USA:ssa lisäri maksaa levyllä 30 $. Xbox livessä taas 30e.

Anteeksi epätietoisuuteni, mutta eikö tuota lisäosaa voi tilata jenkeistä? Onko noissa lisäreissä jonkinlaiset estot, kun normipelithän kyllä toimivat aluevapaasti?

Nyt viimeinkin aion tilata alkuperäisen pelin, kun joku linkitti juuri 25 € tarjouksen tarjouspuolelle...
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Onko noissa lisäreissä jonkinlaiset estot, kun normipelithän kyllä toimivat aluevapaasti?
Pelin ja lisäosan pitää olla aina samalta alueelta. Vaikka tuo olisi itsenäisesti toimiva, ei se US-versio osaisi euroversion savea ladata. Jos siis haluaa jatkaa vanhalla hahmollaan, on ostettava Suomen Storesta.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Onko missään kirjoiteltu, että kuinka paljon pelattavaa Awakening-lisärissä on verrattuna orkkisosaan?
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Biowaren accountilla näkyy, että olen käyttänyt nuo molemmat koodit ja siis lunastanut nämä roinat. Itse peliin oli ilmestynyt ladattavaksi Blood Dragon Armour ja sen lataus onnistui ok. Kysymys siis kuuluukin kuinka saan tuon toisen homman (stone prisoner, vai mikä lie)? Koodi on siis tyrkätty sisään, mutta tuota ei näy siellä ladattavana? Mikä meni vikaan? Mikä avuksi?

Nyt en enää tarkasti muista, mutta itse taisin mennä suoraan Storeen ja latasin Stone prisonerin paketissa tullella koodilla. Toimitus oli kyllä aika selkeä, eikä tarvinnut kummemmin kikkailla. Pelissä pitää myös edetä tiettyyn kohtaan ennen kuin tehtävään pääsee käsiksi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom