Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

EA WRC

Tämä ketju osoittaa jälleen todeksi sen, mitä olen muutenkin havainnut kovasti jo pidempään peleihin liittyen. Eli ei tässä kannata muiden pelaajien tai edes arvostelijoiden näkemyksiin luottaa ollenkaan, jos haluaa tietää toimiiko joku peli itselleen. Toki joskus, jos tietää jonkun arvostelijan tai kaverin maun menevän todella hyvin yksi yhteen oman pelimaun kanssa, niin silloin voi sentään jotain mahdollisuuksia olla, että se toisen suositus tai dissaus pätee omallekin kohdalle.

Itselläni on toki vähän poikkeava pelimaku valtavirrasta, kun esim. Zelda BotW tai vaikkapa tuore Alan Wake 2 eivät ole ollenkaan maistuneet, vaikka täällä foorumilla kyseisiä pelejä hehkutetaan estoitta ja myös arvostelijat ovat paljon noista tykänneet. Itselleni ovat sitten taas toimineet äärimmäisen hyvin vaikkapa Days Gone, kolme viimeisintä RPG -tyypistä AC-peliä (Origins, Odyssey ja Valhalla siis) sekä Far Cry-pelit viimeisintä, eli kuutosta lukuunottamatta. Näistä peleistä saa lukea vähän väliä kaikenlaisia valituksia, joita en itse allekirjoita ollenkaan. Moni parjattu peli onkin ollut itselleni helmi muutenkin, joten olen joutunut toteamaan, että täytyy luottaa vaan omiin silmiin sen pohjalta mitä videomateriaalia näkee peleistä ja arvioida sitten miten kiinnostavalta peli tuntuu sisällön puolesta omaan pelimakuuni. Enemmistön näkemyksellä ja pelin suosiolla ei sinänsä ole mitään merkitystä minulle.

Tämä EA WRC on sinänsä edelleen itselleni ihan kiinnostava, mutta koska on EA:n peli ja ilmeisesti kuitenkin vähän raakileena julkaistu, niin jään suosiolla odottamaan pelin julkaisemista Game Passiin. Siihen toki mennee lähes vuosi, mutta eipä tässä toisaalta kiirekään ole.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä EA WRC on sinänsä edelleen itselleni ihan kiinnostava, mutta koska on EA:n peli ja ilmeisesti kuitenkin vähän raakileena julkaistu, niin jään suosiolla odottamaan pelin julkaisemista Game Passiin. Siihen toki mennee lähes vuosi, mutta eipä tässä toisaalta kiirekään ole.
Viiden tunnin trialihan tästä on jo EA Playssä ainakin, liekö siis Game Pass Ultimatelaistenkin ulottuvilla. Todennäköisesti.
 
Tämä ketju osoittaa jälleen todeksi sen, mitä olen muutenkin havainnut kovasti jo pidempään peleihin liittyen. Eli ei tässä kannata muiden pelaajien tai edes arvostelijoiden näkemyksiin luottaa ollenkaan, jos haluaa tietää toimiiko joku peli itselleen. Toki joskus, jos tietää jonkun arvostelijan tai kaverin maun menevän todella hyvin yksi yhteen oman pelimaun kanssa, niin silloin voi sentään jotain mahdollisuuksia olla, että se toisen suositus tai dissaus pätee omallekin kohdalle.
Sun takia Alan Wake 2 vähän pelottaa ostaa, kun taas se "wide awake" biisin takia voisin melkee pelin ostaakkin :D

Molempia WRC versioita kokeilleena en muista huomanneeni xsx versiossa tällästä screen tearingia kun ps5 versiossa. Ei nyt järkyttävä raakile kun osa radoista pyörii ihan hyvin mutta sitten kun nykii ni nykii koko rata :D
 
Laitoin 5h trialin kokeiluun. Mites näissä rallipeleissä kun ne eivät itselleni niin tuttuja ole, laitetaanko kaikki assistit pois päältä jos haluaa mahdollisimman autenttisen kokemuksen (esim. Traction control ja abs). Autopeleissä kiinnostaisi asetukset laitella yleensä niin, että ne vastaisivat edes jossain määrin todellista maailmaa ja tekoälyn haastavuuden sitten sopivalle tasolle.

Pakko oli tunnin kokeilun jälkeen ladata Dirt Rally 2.0 verrokiksi. Äkkiseltään Dirt oli omaan silmään sulavampi ja nätimmän näköinen mutta perhana miten paljon vaikeampi pitää auto tiellä. Pitäisi tehdä päätös ostaako WRC vai tyydyttääkö rallinhimo Dirtillä, joka jäi jostain syystä muutaman tunnin jälkeen kesken vuosia sitten.
 
Vaikka täällä toiset kritisoi padin toimivuutta pelissä, niin asetusten hieromisen jälkeen sen saa kuitenkin hyvin toimivaksi.

Toinen asia, joka hiipinyt mieleen jo lyhyen pelaamisen jälkeen on se, että tässä pelissä saattaa saada etua, jos pelaa(ja on tottunut pelaamaan) auton ulkopuolelta(auto näkyy kokonaan). Korkeampi näkymä mahdollistaa suoran näkymän pimeiden näkymien yli ja näin on paljon helpompi ennakoida tulevaa, mitä kartturikaan ei välttämättä kerro. Edellisissä WRC-peleissä pystyi säätämään aika paljon monipuolisemmin näkymää, kuten korkeutta ja kulmaa, joka auttoi selvästi lukemaan ympäristöä paremmin konepelti ja ohjaamonäkymissä.

Hyvä peli tämä on ja varmasti paremmaksi vielä tulee päivitysten myötä.
 
Fovia pienemmäksi niin pääset helmet camissakin juuri sille etäisyydelle ja korkeudelle kojelautaan kun haluat. Itelle tämä kulma on "täysinsäädettävä dashcam" joka ei oletuksena ole häävi monessakaan autossa. Oma fov 0-100 säädöllä 45 ja tuosta saa jo hyvin lähelle kojelautaa penkin ja tarpeeksi ylös, että näkee kunnolla. Sisäkuvakulma on kuitenkin itelle se ainut oikea. Eihän tuo todellisuutta kai vastaa, mutta se hyvä näkyvyys ja kuitenkin cockpitistä ajaminen on se pääasia.
 
Kun puhutaan 2d ohjaamosta niin ei sitä taida täysin todellisuutta vastaavaksi saada mitenkään. Oikealla autolla kun ajaa niin katse on aina horisontissa, ei siinä käytännössä edes näe sitä rattia. Itse ajelen näissä peleissä aina dashcamilla tai tässä WRC tapauksessa helmetcamilla joka on säädetty dashcamiksi, koska ei tässä pysty säätämään dashcamin fovia.

Asian voi miettiä myös niin että kotona oleva penkki on se auto ja TV on tuulilasi.
 
Juu, kyllä itsekkin käytän jotain auton sisäkuvakulmaa, jos ratilla ajan. Padilla ajaessa(joka on aika harvinaista) on tullut sitten kokeiltua muitakin kuvakulmia.

Monesti esim kapeilla osuuksilla, jossa tien reunassa on kovat kantit, niin nyppylän takaa niitä ei ratin takaa tai konepeltikuvakulmasta erota siten, miten auton ulkopuolelta erottaa. Näitä on vaan nyt itselle osunut tässä pelissä yllättävän monta kertaa auton sisältä ajettaessa. Vähän väärin, kun nyppylän ylittää, niin osuu ikävästi reunaan ja auto lähtee käsistä. Tästä vaan syntyi mielikuva, että auton ulkopuolelta peli on mielestäni helpompi ja kovimmat ajat voi syntyä tulevaisuudessa ehkä niin.
 
Arvostelua luettavissa. Kokemus kyllä parani, mitä enemmän aikaa vietti pätkillä, mutta silti jätti vielä toivomisen varaa jatkoa ajatellen.

https://www.konsolifin.net/arvostel...dSAKEHqAtPWEWjhNcxd1EZWuyfXlxC7Z7UkcSOJOQxFLk
Hyvä ja kattava arvostelu. Nimenomaan hyvä verrata aiempiin codemasterssin tuotoksiin ja olihan tuo suuri pettymys sen osalta että suorituskyky oli noin heikko. Wrc24 varmaan tulee olemaan se peli mikä tämän olisi pitänyt olla ja toivotaan että siihen saisi suoraan psvr2 tuenkin.
 
Hyvä ja kattava arvostelu. Nimenomaan hyvä verrata aiempiin osiin ja olihan tuo suuri pettymys sen osalta että suorituskyky oli noin heikko. Wrc24 varmaan tulee olemaan se peli mikä tämän olisi pitänyt olla ja toivotaan että siihen saisi suoraan psvr2 tuenkin.
Paitsi, en tule kyllä ens vuoden versiota ostamaan. Ootellaan muutama vuosi ja ean tuntien, ei ne tätä nykyistä juurikaan päivitä.
 
Mielenkiintoista nähdä vaihtaako suoraan jo ensivuoden versioon UE5...jotenkaan mitään järkeä että jatkaisivat vanhalla moottorilla(UE4) tai sitten palaavaa omaan moottoriin.( Sitä en kyllä näe todennäköisenä).
 
Vähän jäi ristiriitaiset juu ja ei tunnelmat pelistä viikonlopun ajelun jälkeen. Hyvää on erikoiskokeet, auton äänet ja ajettavuus ihan ok. Mistä en itse pitänyt oli esim. Ruotsin rallissa ei lumipenkat paljon imaise ja mutkia sai leikata ilman ongelmia. Suomessa sai kanssa aika paljon anteeksi jos menee vähän leveäksi ajolinja. Montessa ei ollut pidon kanssa eroa kuivalla assulla oli alla kummat renkaat hyvänsä. Muutenkin toivoin et olis ollu mahdollisuus tehdä laajemmin rengasvalintoja ja niillä olisi enemmän merkitystä lopputulokseen. Vauriomallinnus mielestäni saisi olla vähän ankarampi ja rengasrikkoja voisi tulla herkemmin jos selvästi osuu johonkin. Tekoäly on myös iso kysymys ainakin mitä ajoin vähän uratilassa. Chilen kisassa etuveto Fiestalla hävisin viidellä eka pätkällä 10-30sek ja sit yhtäkkiä neljällä vikalla ajoinkin 2-5min pohjat voittaen kisan 17 minuutilla.
 
Onko tässä vaikeusasteessa jotain bugia? 90% vaikeusasteella tulee monttessa ihan yli minuutin pohjia ja nostin sataan niin helpolta vaikutti vieläkin. Taas joku toinen ralli, oliko nyt Japani niin samoilla vaikeusasteella jäin paljon kärjestä. Jotenkin tuntuu omituiselta tuo. Muuten peli nyt ruvennut maittaan, nyky Wrc:t on kivoja ajaa, mutta vanhoista autoista ei saa samaa fiilistä kuin DR2:sessa..
 


Niiden pitää tehdä muutoksia tuohon värimaailmaan ja muutenkin hioa noita erikoiskokeita, mitä tuskin tapahtuu, saadaan sitten uuteen peliin realistinen suomi. Mutta on kyllä vitun sääli että peli julkaistiin näin raakileena, tulee näkymään myynneissä vielä pitkään, olettaen että osaavat korjata.
 
Ylös Bottom