Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Joku viikko sitten youtubessa osui vastaan mainos jostain kauhuleffasta. Ennen kuin kerkesin painaa skippiä, ruudulle ilmestyi teksti "Hereditaryn ohjaajalta". Katselin sitten kyseisen leffan suurena ystävänä koko trailerin ja aika kuumottavalta tuntui. Eilen kyseinen pätkä, eli Midsommar - Loputon yö, tuli käytyä katsomassa. Ikäväkseni täytyy todeta että oli aivan jäätävää skeidaa. En edes muista milloin olisin nähnyt näin huonon elokuvan viimeksi. Kauhuleffa se ei ainakaan ollut. Eikä se kyllä taide artsyfartsyllekkaan tuntunut. Viimeinen 40min tuli pysyttyä hereillä lähinnä kokista litkien. Paljon tässä näki että yritettiin uudelleen luoda Hereditaryssa hyvin toimineita kohtauksia, jotka eivät istu lainkaan tämän elokuvan muottiin. Tietyllä tapaa tuli samoja fiiliksiä tästä mitä alkuvuodesta tulleesta The House That Jack Buildissa. Sillä erotuksella että siinä kaikille outouksille ja shokkiarvoa tuoville kohtauksille oli sinällään jokin järkevä selitys. Olihan kyseessä sarjamurhaaja. Taiteellinen yksilö vieläpä. Tässä taas tuntuu että on katsottu checklistiä jostain fucked up tötöilystä ja päätetty että ne kaikki pitää laittaa mukaan elokuvaan. Olkoonkin että se checklisti on saatettu kaivaa jostain ruotsin kalevalasta. Laitan nyt spoilereihin vielä jotain listausta mainitsemistani ongelmista, jos saan niitä enää puuroutuneista aivoistani kaiveltua. Mukana myös muutamia spoilereita Hereditarysta.

- Elokuvan alku. Täysin irrallinen 10-15min kestävä pohjustus mistä selviää mistä syystä yksi päähahmoista saa kokoajan paniikkikohtauksia. Olen myös kohtuu varma että tässä oltiin lainattu Hereditaryn tavasta esittää taloja nukketaloina siinä alussa kun lenneltiin lumisateessa kameralla. Hereditaryssa se toki oli ihan hyvin toimiva kikka, kun se perheen äiti niitä rakenteli työkseen. Tässä se nyt taas tuntui siltä että katsottiin checklististä joku "cool juttu" mitä tehtiin aikaisemmin.

- Aivan käsittämättömän ylipitkä. Hereditaryn katsoin vastikään uudestaan ja äkkiä se 2 tuntia vierähti. Uskomattoman anhdistava tunnelma lähes läpi elokuvan. Hyvällä tavalla. Tunne että tässä perheessä on jotain pahasti vialla, mutta kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen. Tätä elokuvaa taas en ihan oikeasti voi edes luokitella kauhuksi. Siellä salissa yleisö nauroi enemmän mitä monissa katsomissani komedioissa. Alastomien mummojen seksirinki ei auttanut kauhun luomisessa. Ei ollut yhtään sellaista ahdistavaa fiilistä. Enemmän vaivaannuttava.

- Yleisesti dialogi oli vain jotenkin puisevaa. Kukaan ei sano mitään älykästä. Kaikki ovat tyhmiä. Oho, ollaan vahingossa saavuttu johonkin huumeita vetävään murhakulttiin. Jäädäämpä tänne viettämään hauskat 9 päivää. Kulttuurieroja hei. Hereditarysta jäi mieleen kohtaus jossa perhe söi illallista. Kaikki kyräilevät toisiaan. Äiti pitää poikaa syyllisenä tyttärensä kuolemaan. Poika on varma että äiti haluaa tappaa hänet. Isä yrittää pitää perheen kasassa. Ja se dialogi. Sitten kun sitä käytiin se tuli tunteella. Ah. Tässä saatiin samaa tavoittelava kohtaus à la kulttipäivällinen jonka dialogi meni about näin: "Tiedätkö, voisin kuvitella että jättäisin minut yksin tänne hihhulileirille" Johon mies vastaa: "Mitä helvettiä?" * kiusallinen hiljaisuus - molemmat mököttävät *

- Muka artsyfartsyily. Kokoajan tulee ylipitkiä monen minuutin huilun soittoja tai jotain symbolista ellakointia mistä on parhaimmillaan leikattu vielä äänet pois. Yksi vikings tyylinen blood eagle kuolemakin piti saada mukaan. Mutta laitetaan kana munimaan sinne keuhkojen viereen. Tai sitten että tökätään kadonneen kaverin polvitaipeesta leikattu jalka sojottamaan kukkapenkistä kohti taivasti. Miksi? Kukaan ei tiedä. Kai se oli yritetty haudata sinne ovelasti. Elokuvan aikana ei myöskään varsinaisesti selvinnyt mikä näiden kaikkien tappojen tarkoitus oli. Joo, uhrilahjoja piti olla, mutta mitä niillä nyt sitten saavutettiin? Ehkä se riittää että 90 vuoden välein uhrataan aina pari ihmistä, niin sitten kasvaa vilja hyvin?

Joo, en nyt taas oikein osannut pukea sanoiksi miksi vihasin elokuvaa niin paljon. Tuli jotenkin samoja viboja mitä Only God Forgivesistä, vaikka hyvin erityylisiä elokuvia ovatkin. Kummastakaan en pidä.

2066
 
Sääli. Kun näin trailerin niin kiinnostus heräsi nopeasti. Mutta olen niin monelta jo kuullut, että paskaa tämä on niin en jaksa vaivautua.
 
No nyt ollaan parhauden äärellä kunhan tätä ei pilata.
Aiemmat Jay & silent bob ja clerks leffat on helposti komedia leffojen kärjessä.

 
Viime yönä Marvel julkisti aimo läjän tulevia elokuviaan, Phase 4:n siis. Paljon on mielenkiintoista taas tulossa. Eniten omaa mieltä lämmittävät aivan lopussa ohimennen mainitut asiat, eli Fantastic Four ja The Mutants (X-Men kenties) ovat tekeillä, ja etenkin Mahershala Alin näkeminen uutena Bladena.

 
Katselin tuossa viikko sitten Venomin ja oli ihan pätevä popcorn toiminta pläjäys vaikka ei mitään ihmeempää tarjonnutkaan, Tom Hardy oli täydellinen valinta kyllä pääosaan ja Venom oli loistava hahmo.

Asia kuitenkin koskee Venom 2 jonka ohjaajaksi on valittu Andy serkis, super lahjakas näyttelijä jonka ohjaus kykyjä on mielenkiintoista nähdä.

https://www.hollywoodreporter.com/h...t-1228724?utm_source=share&utm_medium=ios_app
 
Itselläni on tuo koko Fast & Furious sarja levyllä. Pitäiskö odottaa et tuo Hobsin ja Shawin spin offi tulee kauppaan vai mennä ihan kattomaan?

Tarantiinon oliko yhdeksäs elokuva pitää kyllä mennä kattoo.
 
Searching
Lähdin katsomaan elokuvaa kahdesta syystä.
1. Olin kuullut juttua, että lähes koko elokuva on kuvattu niin että tapahtumat ruullaavat erinäisten laitteiden, kuten tietokoneiden ja kännyköiden ruudulta. Tämä konsepti kiinnosti. Kuinka hyvin tarinan saisi kerrottua, niin sanotusti rajatuilla kuvakulmilla.
2. Elokuvan IMDB arvosana on 7,7, joten oletin ettei tämä aivan umpisurkea voi olla.

Searching oli loppujen lopuksi todella viihdyttävä. Erikoinen kuvaustapa toimi hyvin ja tarinan kuljetus oli odotettua parempaa. Jos tyttären katoamismysteeri / jännäri kiinnostaa, niin suositukset tälle.

Once Upon a Time in Hollywood
Tarantinon uusin elokuva. Pakkohan se oli käydä katsomassa. Tykkäsin siitä kuinka elokuva peilasi todellisuuteen. Tunnistettavia hahmoja, osa jopa ihan nimeltä mainittu. Elokuva sekä kärsii että loistaa Tarantinon ohjauksessa. Näin on ollut lähes jokaisessa hänen elokuvassaan. Kuten monet aikaisemmatkin miehen elokuvat, myös tämä on 2 tunnin ja 45 minuutin kestollaan liian pitkä. Saman tarinan olisi voinut kertoa tiiviimminkin. Väliin mahtuu turhan pitkiä kohtauksia ja juoneen turhan kaukaisesti (jos ollenkaan) liittyvää juttua. Toisaalta elokuva tarjoilee paljon näppärää sanailua, loistavia näyttelijäsuorituksia ja viihdyttäviä hetkiä. Tuttua Tarantinoa siis. Myös hieman puskista tuleva loppuratkaisu on ehdottomasti ohjaajansa näköinen. Tykkäsin.
 
Viimeksi muokattu:
Viimeinkin pääsin katsomaan Alita: Battle angelin. Eihän sitä blu-ray julkaisua tarvinnutkaan odottaa kuin 6kk.
En muista koska olen jotain leffaa odottanut näin paljon ja tässä odotellessa tuli trailerikin katsottua vähintään 10 kertaa ja leffan soundtrack kuunneltua kahdesti joten eihän leffaan voi kuin pettyä kun sen lopulta näkee.

Väärin. Aivan helvetin loistavahan se oli ja samalla eka leffa moneen vuoteen josta tuli heti perään katsottua kaikki extrat.
Mangaa en ole edes vilkaissut, mutta extrojen katsomisen jälkeen haluaisin nekin lukea.
Leffa on ottanut kohtauksia neljästä ekasta manga albumista ja erittäin uskollisesti nuo kohdat onkin toteutettu.

Tietenkin se leffan suurin tähti on Alita itse joka on uskomattoman hyvin tehty ja ilman niitä suuriä silmiä (jotka muuten on Rosa Salazarin omat silmät 1.25x kokoisena) Alita menisi helposti oikeasta ihmisestä. Toki aina löytyy niitä jotka pystyy osoittamaan vaikka mitä vikoja täysin cg:lla tehdyistä hahmoista.
4k versio lähtee ostoon kun tulee hyvä tarjous vastaan.

Niin ja motorball on hemmetin loistava biisi.



Edit:

Niinhän siinä kävi, että muutaman päivän miettimisen jälkeen tuli heitettyä adlibrikselta tilaukseen boxi joka sisältää koko ekan alita mangan, iron city novelli joka tapahtuu ennen leffaa sekä leffan art book johon liittyvä video löytyy spoiler tagin takaa.
Itseasiassa tuo video oli se syy miksi tämän päätin ostaa. Ei se nettikaupassa oleva kirjan kansi mitään sisällöstä kerro.

James Cameronilla oli valmis käsikirjoitus leffaa varten jo ennen kuin avataria alettiin tekemään ja tuolta ajalta on myös konseptitaidetta valmiina ja osa niistä näytettiin leffan extroissa.
Samaa matskua ja paljon muuta näyttää löytyvän tuosta kirjasta myös ja lisäksi se on myös täynnä tekstiä joka on ainakin minulle iso juttu.
Itse ainakin haluan lukea miten jonkun hahmon tai esineen lopulliseen muotoon ollaan lopulta päädytty sen sijaan, että katson vain kuvia.

 
Viimeksi muokattu:
Tuli muutama päivä sitten katsottua netflixista paljon kohua aiheuttanut Dave Chappellen sticks & stones.
Tästähän on mielensäpahoittajat (tm) olleet hyvin hyvin vihaisia, koska äijä ei pahemmin välittänyt mistä puhuu vaan kaikki saavat osansa.
Aivan sama oletko julkkis, homo, transu, valko tai tummaihoinen niin Dave vetää huumoria ihan kaikesta ja tämähän ei sovi enää nykyään. Ei ollenkaan.

Alunperin rotten tomatoes tarjosi viisi "kriitikko" arvostelua joista kukaan ei tykännyt ja tuloksena oli 0% arvosana. Nyt siellä on 5 arvostelua lisää ja jopa kolme on tykännyt joten nyt arvosana on 30%.
Käyttäjien kohdalla 99% ja arvostelijoita 22.250.

Se hyvä puoli tällä aivan naurettavalla kohulla oli, että nyt tuo tuli jopa katsottua ja oli se hauska enkä voi käsittää kuinka paljon jollain pitää olla aivot solmussa, että repii stand up esityksestä noin pahasti herneet nenään.
Tämä muuten oli jopa kolmas stand up video jonka olen elämäni aikana katsonut. Ai mitkä ne kaksi muuta oli?
Eddie murphyn raw ja delirious 80 luvulta. Jos Chappellen show oli joillekkin liikaa niin mitä mahtaisi tapahtua jos samat tyypit katsoisi kun Eddie oli parhaimmillaan.

Eddien videot spoiler tagin takana ja sanomattakin selvää, että kuvan/äänenlaatu on perseestä, mutta saa siitä selvää.



 
Nyt on SE kakkonen nähty ja elokuvan paras kohta oli Jokerin traileri. Eli ei oikein napannut. Paha pettymys oli koska eka osa oli oikein hyvä. Toivottavasti tuleva Directors cut paikkailee leffan plussan puolelle.
 
Nyt on SE kakkonen nähty ja elokuvan paras kohta oli Jokerin traileri. Eli ei oikein napannut. Paha pettymys oli koska eka osa oli oikein hyvä. Toivottavasti tuleva Directors cut paikkailee leffan plussan puolelle.
Kullut juttua, että tuota on venytetty liikaa, niin olikos sun mielestä liian pitkä?
 
Ongelma ei mielestäni ollu pituuudessa. Enemmänkin sisällössä. Vaikka pituus oli melkein 3 tuntia niin silti tuntui olevan kokoajan kiire ohjaajalla päästä elokuvassa eteenpäin. Toivottavasti tämä johtui poisleikatusta materiaalista joka sitten joskus nähdään. Asiaa ei myöskään auttanut huonot tietokonetehosteet jotka oli aivan sössitty. Ja pahinta kaikista ja anteeksi antamaton liike oli elokuvan muuttaminen kauhukomediaksi. Vain valmiiksi nauhoitetut taustanaurut puuttuivat. Perkele 90 luvun minisarjan toinen osa on mielestäni pelottavampi ja paremmin tehty. Jopa Pennywisen näyttelijä tuntui olevan aivan kyllästynyt roolihahmoonsa. Suututtaa niin kovasti koska tätä elokuvaa odotin todella kovasti.
 
Nyt on SE kakkonen nähty ja elokuvan paras kohta oli Jokerin traileri. Eli ei oikein napannut. Paha pettymys oli koska eka osa oli oikein hyvä. Toivottavasti tuleva Directors cut paikkailee leffan plussan puolelle.
Ohjaaja suunnittelee leffasta "Supercut" versiota joka sisältäisi molemmat leffat ja leikattuja kohtauksia ym.

Puhuvat siitä tämän haastattelun lopussa

 
Näinpä minäkin eilen tuon Tarantinon uusimman, Once Upon a Time... in Hollywoodin. Jos pitäisi tämä arvostella lyhyesti, niin antaisin tälle...

Onneksi-en-maksanut-tästä-lanttiakaan / 5
 
Tuli eilen aloitettua Alita: battle angel mangan lukeminen ja tuo tulee kyllä ahmittua aika vauhdilla. Nyt on seitsemäs osa menossa ja voi jo vetää vertauksia leffaan.
Joitakin asioita on muutettu leffassa, mutta ne on kohtuu pieniä juttuja. Esim leffassa Ido nimeää Alitan kuolleen tyttärensä mukaan, mutta mangassa Idolla ei ole koskaan tytärtä ollutkaan vaan Alita on Idon kuolleen kissan nimi.

Suurin osa leffan kohtauksista on otettu kahdesta ekasta mangasta, motorball on pääosassa kolmos ja nelos osassa, se robotti koirien omistaja on vitosessa ja Hugon prätkä seitsemännessa mangassa, mutta se on Alitan käytössä.

Laitetaan nyt jotain spoilereiden taakse niitä varten jotka ei ole leffaa vielä katsonut.

Muita muutoksia on esim Alitan berserker vartalon löytyminen jonka alita itse löytää sieltä romuttuneen aluksen sisästä leffassa.
Mangassa Ido on jo aiemmin löytänyt tuon ja siitä asti se on ollut klinikan kellarissa.

Olin varma, että leffassa Alitan ja Hugon romanssi oli perus hollywood settiä, mutta mangassa Alita on oikeasti vielä enemmän lääpällään Hugoon.
Hugo taas ei ole kiinnostunut kuin zalemista joten Alita ei saa tunteilleen vastakaikua kuten leffassa.
Niin ja mangassa Hugon nimi on Yugo.
Alita myös pelastaa Hugon siirtämällä omaa vertaan tämän irtileikattuun päähän, mutta mangassa se on ihan Alitan oma idea, kun taas leffassa tuon keksi Idon ex-vaimo jota ei muuten ole ainakaan vielä mangassa näkynyt ollenkaan.

Samoin tapahtumien järjestystä ollaan hieman muutettu.
Leffassa Grewishka (mangassa Makaku) pistää Alitan paloiksi kun tällä on vielä se perus vartalo käytössä, mutta mangassa Alitalla on jo berserker vartalo ja yhtä pahasti käy silti.

Monet kohtaukset on myös mallinnettu todella tarkasti suoraan mangasta kuten grewishka matsin kohtaus jossa Alitasta on enää torso jäljellä joten se ponnistaa maasta yhdellä kädellä ilmaan ja lyö toisen kätensä suoraan Grewishkan silmästä sisään.

Pieniä luovia vapauksia on siis otettu, mutta en ihmettele miksi mangan fanit ylistää leffaa ja sanoo, että tämä on ensimmäinen onnistunut live action leffa joka on jostain mangasta tehty.
Vasta mangan lukemisen jälkeen alkaa oikeasti arvostaa kuinka kaikkiin yksityiskohtiin on panostettu.
 
Viimeksi muokattu:
3 from hell.
Jatkaa siitä mihin vuoden 2005 devils rejects jäi.
Tuo ja sitä edeltävä house of 1000 corpses on kyllä ihanan sairaita leffoja ja niissä ollut Sid Haigin näyttelemä captain spaulding on myös meikäläisen avatarina.

Itseltä oli tämä leffa mennyt täysin ohi ja tuo traileri varmaan ilmestyi sen takia tuben suosituksiin kun sitä ennen katsoin jonkun tekemän Sid Haig tribute videon. Äijähän kuoli viime lauantaina 80 vuotiaana.
Jenkeissähän tällä oli ensi-ilta syyskuussa.

 
Ad Astra

Yhden miehen avaruusodysseyia alitti odotukset. Olin Interstellarhypetyksissä leffaan mennessäni, lähdin jos en nyt pettyneenä, niin vähintään mitäänsanomattomissa fiiliksissä.

Elokuvassa ei varsinaisesti ole mitään isosti vialla, se ei vaan ollut niin mukaansatempaava, kuin olisi voinut olla. Asioiden läpi painettiin kaasupohjassa, vailla kunnon syventymistä tai selityksiä ja sitten taas välillä hidasteltiin paikoissa, jossa ei olisi tarvinnut hidastella. Loppuratkaisu oli myöskin ennalta-arvattava ja tylsä.


Rambo Last Blood

Tuttua brutaalia Ramboa. Stallonen se vaan jaksaa ja jaksaa. Raakuus on jälleen käsinkosketeltavaa ja pahuus saa palkkansa. Tässä kumarrettiin monella tapaa alkuperäisen trilogian tunnelmiin ja toivon mukaan tämä oli viimeinen osa. Tähän on hyvä lopettaa.
 
Ylös Bottom