Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Fallout 76

Ei kai tässä nyt ollutkaan kyse siitä, etteikö ihmiset saisi tykätä sinisestä nahkatakista, vaan enemmänkin tuotteen laadusta suhteessa sen hintaan? Aamulla tuli Tuben etusivulla vastaan video, jossa tuota käytiin läpi ja sen pohjalta ymmärsin, että asiasta noussut haloo ja "memeily" johtuisi ihan siitä, että takkia myydään 276 dollarin hintaan, mutta laatu olisi kaukana siitä, mitä tuon hintaiselta tuotteelta voi ja pitää odottaa.

Omasta mielestä Bethesda ansaitsee ihan kaiken sen paskan, mitä se tämän pelin osalta niskaansa saa. Peli oli julkaisussa ihan hirveä purkkaviritelmä, joka pysyi hädin tuskin koossa ja pelattavassa kunnossa. Erikoisversioiden lisätuotteet jäivät tulematta tai lopulta tullessaan eivät olleet lähellekään sitä laatua, mitä oltiin annettu ymmärtää. Tuosta annetut hyvitykset olivat käytännössä ihan olemattomia siihen nähden, mitä niillä hyvityksillä pystyi pelin sisäisestä kaupasta hankkimaan ja niin edelleen. Ei tuollaisen käytöksen ja ahneuden jälkeen kyllä tulisi ensimmäisenä mieleen lähteä silottelemaan studiota, vaikka olisikin aikaisemmin tehnyt pelejä, jotka omaan makuun ovat mieleisiä olleet. Epic fail on silti epic fail.
Nykyaikaahan tuo nyt vaan on, että pelit julkaistaan enemmän tai vähemmän bugisina. Johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että AAA-pelien koko nyt sattuu olemaan nykyään sitä luokkaa (lähes poikkeuksetta kymmenistä gigoista jopa 100 gigan kovalevysyöppöihin), että peleissä on niin helvetisti enemmän yksityiskohtia ja koodia, kuin joskus ”hyvinä aikoina” oli. Joko pelifirmojen täytyisi varata paljon enemmän aikaa pelien tekemiseen, tai sitten niillä pitäisi olla paljon enemmän henkilöstöä tekemässä noita AAA-pelejä. Kumpaankaan ei kuitenkaan useimmilla pelifirmoilla ole yksinkertaisesti taloudellisesti varaa. Ja tuskin me pelaajatkaan siitä pitäisimme, jos pelien hinnat alkaisivat entisestään nousemaan, koska pelien tekemisen kustannukset nousisivat yleisesti. Jos haluat välttää pahimmat bugit, osta peli muutaman kuukauden päästä julkaisusta. Jos et malta näin tehdä, varaudu henkisesti bugifestariin. Sekin auttaa kummasti tulemaan toimeen useimpien bugien kanssa.

Itse olen huomannut, että on kyllä myöskin pirun paljon pelaajan tuuristakin kiinni, törmääkö pelaaja paljon bugeihin (varsinkaan erityisen häiritseviin sellaisiin). Itse en ole esim. bugipökäleiksi haukutuissa Kingdom Come: Deliverancessa sekä Fallout 76:ssa törmännyt mihinkään valtaviin bugimääriin. Kingdom Comessa yksi tehtävä bugasi niin, ettei sitä pystynyt tekemään loppuun, muutoin oli erinomaista pelattavaa kyseinen peli itselleni. Fallout 76:ssa en ole isompiin bugeihin törmännyt lainkaan. Vastaavasti Fallout 3 aikoinaan oli karmea katastrofi itselleni. Bugia bugin perään ja ainakin kolme tehtävää oli pakko jättää tekemättä, koska bugasivat niin pahasti.

Raivon partaalle minut sai se, että yksi noista tehtävistä oli päätehtävä aivan pelin lopussa, joten en koskaan pystynyt pelaamaan pelin kampanjaa loppuun siitä syystä. PC-versiosta oli tosin kyse, mutta joka tapauksessa Fallout 3 on ollut itselleni käsittämätöntä kuraa tuosta syystä. Sen jälkeisissä Fallouteissa ei ole minulla ollut läheskään yhtä pahoja ongelmia, vaan olen ne kaikki voinut aika mukavasti pelata loppuun pääsääntöisesti hyvillä pelikokemuksilla.

Niin, ja mielestäni Fallout 76 on todellakin ihan hyvä peli. Ok Fallout-peli joka sai kovan paskamyrskyn aikaan kahdesta syystä: oli buginen (kuten useimmat muutkin pelit nykyaikana) ja koska vannoutuneet Fallout-fanit odottivat pelistä Fallout-pelisarjan mullistavaa Fallout vitosta, mikä tämä ei onneksi ollut. Sekin tulee sitten aikanaan, kun jaksaa olla kärsivällinen.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kai tässä nyt ollutkaan kyse siitä, etteikö ihmiset saisi tykätä sinisestä nahkatakista, vaan enemmänkin tuotteen laadusta suhteessa sen hintaan?

Ai, minulla oli tähän asti sellainen käsitys, että ongelma oli takin kanssa pääasiassa esteettinen. Niin moni vilkaisemani YT-video alkoi minuutti tolkulla kestävällä paasauksella siitä, miten ruma takki on. En ole eläissäni omistanut nahkatakkia, joten ei mitään käsitystä, mikä on hyvä tai huono hinta tuollaisesta.
 
Joo tietysti jos kusetetaan niin onhan siitä oikein valittaa mutta mun pointti oli oikeastaan se että kun peli oli nyt valtaosalle pelaajista pettymys niin kaivamalla kaivetaan nyt sitten se ihan kaikki paska mitä vaan voi löytyä koska peli ei sattunut olemaan mieluinen. Tällainen ilmiö on peliympäristössä ihan tuttu aiemminkin. Nousee kauhea haloo kun peli ei olekaan sitä mitä odotettiin ja ollaan menossa jo lakitupaan jne. vähän niinku pikkupoikia inisemässä kun ei saa sitä mitä haluaa. Onhan tuossa pelistudioillakin vastuu tietysti kun luvataan kuu taivaalta jo kuukausia etukäteen ja sitten lopputulos on aivan jotain muuta. Jotenkin nuo reaktiot on vain niin äärimmäisiä ja tää peli on nyt otettu silmätikuksi sen takia koska ihmiset ei hyväksy sitä että se rakastettu pelistudiokin voi välillä epäonnistua. Tavallaan se keskustelu on siirtynyt siitä ite pelistä pois siihen miten paska Bethesda on yhtiönä. En usko että se peli ihan niin huono on kuin väitetään. No kunhan ehdin niin testaan itse kun sain pelin lahjaksi. Niinkuin tuossa jo edellä sanottiin nuo bugit vaihtelee pelaajilla. Itse veikkaan että Bethesdan peleissä on pelityylistä kiinni kuinka paljon bugeihin törmää. Ja myös siitä kiinni kuinka paljon ne häiritsee. Itseä ne ei ole koskaan pelikokemusta pilannut vaikka olen niihin törmännyt mutta en siinä määrin kuin monet muut. Ne joilla on bugien tai muiden asioiden kanssa isoja ongelmia tuppaa olemaan enemmän äänessa kuin ne joilla peli toimii ihan hyvin.
 
En ole tarkemmin lukenut tästä nahkatakista, joten vähän jäävi siltä osin kommentoimaan, mutta joka tapauksessa näkemykseni ylipäätään on se, että vähän harhainen ajatuksenkulku täytyy olla jos odottaa näiltä pelien oheistuotteilta että saa varsinaisesti "rahoilleen vastinetta". Ainahan niissä maksetaan vain siitä "teemasta" tai tuotteen nimestä. Oli se sitten hintavampi Fallout-nahkatakki, Tomb Raider selviytymisreppu taikka halvempi t-paita. Pitäisihän se olla jokaiselle ihan selvä asia, että rahaahan nuilla vain tehdään ja tuotteet on enemmänkin rajoitetusti saatavia keräilykappaleita ja hinta-laatusuhteeltaan hyvät käyttötavarat tai vaatteet ostetaan ihan muualta.

Toki sitten esim. se aiempi otsikkoon liittyvä laukku jupakka jo eri asia, kun tuote on ihan erilainen millaisena on myyty.
 
Viimeksi muokattu:
Nahkatakki-hässäkkä ei enää peliin liity, kuten ei liittynyt Nuka Dark Rum -muovipullofiaskokaan, mutta tässä onkin enemmän se että rakastettu pelisarja riisutaan bugiseksi nettiropellukseksi, josta puuttuvat monet sarjalle ominaiset piirteet. Sitten ollaan pulassa kun peli ei myykään pääsarjan osien tapaan, joten ruvetaan tarjoamaan kalliita digitaalisia hyödykkeitä pelin omassa kaupassa, keräilyversion mukana ei tullut kangaskassia vaan nylonia, myydään halpapullotettua rommia ja sitten laitetaan vielä 300 euron nahkatakki tarjolle. Nämä kaikki ovat iskuja vasten fanien kasvoja. Pelin tässä piti olla pääosassa. Laittakaa se kuntoon, niin sitten voidaan alkaa miettimään oheistuotteita.

Minusta Bethesdan markkinointiosaston olisi syytä katsoa peiliin. Pelin paskuus ei unohdu, jos kokoajan tuodaan peliin liittyvää tavaraa myyntiin. Kun nyt vielä näissä myyntiin tuoduissa tuotteissakin on ollut parantamisen varaa, niin se on vaan lisää bensaa liekkeihin. Tottakai fanit syynäävät kaiken Fallout 76:een liittyvän uuden julkaisun suurennuslasilla, kun ollaan ajauduttu tähän pisteeseen. Voisiko tämä kääntyä oikeille raiteille ilmaisilla sisältöpäivityksillä, ja kunnon bugien liiskaamisella? Tällaisia asioita markkinointiosaston kannattaisi rummuttaa.
 
Viimeksi muokattu:
En puolustele yhtään mutta pelin sisäsillä ostoksilla ne saa rahaa jos vaan niitä ostellaan ja se menee kuluihin ja menoihin.
Se että mihin ne menee nii on jokaisen oma strategia ja onko ihmiset nii nirsoja että ei niitä osta tai osta koko peliä.
 
En puolustele yhtään mutta pelin sisäsillä ostoksilla ne saa rahaa jos vaan niitä ostellaan ja se menee kuluihin ja menoihin.
Se että mihin ne menee nii on jokaisen oma strategia ja onko ihmiset nii nirsoja että ei niitä osta tai osta koko peliä.
Pelin sisäiset ostokset on nykypäivänä pakollinen paha, siitä ei pääse mihinkään. Se mitä siellä myydään ja mihin hintaan onkin sitten asia, johon on syytä kiinnittää huomiota. "Joulualeissa" oli muun muassa myynnissä pari joulupukin asua ja jotain pikku tilpehööriä edullisella 20 euron hintalapulla. Samalla koko pelin saa ostettua kaupasta 30-40 euron hintaan. Tässä jää aika paljon hintaa muutamalle digitaaliselle asusteelle, jos niitä esim. pelin hintaan peilaa. Pelin sisäiset ostokset on ihan jees, kunhan hinnat ovat tästä maailmasta.
 
Viimeksi muokattu:
Minusta Bethesdan markkinointiosaston olisi syytä katsoa peiliin.

:D Tästä kuvauksesta tuli ihan mieleen Mister Bean -elokuvassa ollut taidegallerian markkinointiosasto, joka mainosti 50 miljoonan taulua kaikenlaisilla oheistuotteilla kuten olutkolpakoilla, kukkopilleillä, pin up -julisteilla ja kylpypyyhkeillä. Yhtä suurta parodiaa.

Ehkä tämä onkin jonkinlainen sosiaalinen kokeilu Bethesdan markkinoinnilta. :rolleyes:
 
Pelin sisäiset ostokset on nykypäivänä pakollinen paha, siitä ei pääse mihinkään. Se mitä siellä myydään ja mihin hintaan onkin sitten asia, johon on syytä kiinnittää huomiota. "Joulualeissa" oli muun muassa myynnissä pari joulupukin asua ja jotain pikku tilpehööriä edullisella 20 euron hintalapulla. Samalla koko pelin saa ostettua kaupasta 30-40 euron hintaan. Tässä jää aika paljon hintaa muutamalle digitaaliselle asusteelle, jos niitä esim. pelin hintaan peilaa. Pelin siäiset ostokset on ihan jees, kunhan hinnat on tästä maailmasta.
Tää on oma mielipide mutta toi strategia kertoo vahvasti että peli ei mee kaupaksi ja jostain pitää rahaa repästä että voidaan korjata ja kehittää peliä.
 
Tää on oma mielipide mutta toi strategia kertoo vahvasti että peli ei mee kaupaksi ja jostain pitää rahaa repästä että voidaan korjata ja kehittää peliä.
Tämähän se syy on, mutta ei sitä saisi tehdä jo pelin ostaneiden pelaajien kustannuksella. Nyt "karhutaan" aivan kiskurihinnoilla rahaa pelin omassa kaupassa niiltä pelaajilta, jotka ovat peliin uskoneet. Tämä ei ole oikea taktiikka ja kuten nähdään, aiheuttaa se porua fanien keskuudessa.

Homma pitäisi kääntää ihan päälaelleen. Näille early adoptoreille pitäisi tarjota alennuksia ja jotain muita etuja, kun ovat peliin uskoneet ja sen ostaneet. Tätä kautta saada pelin maine nousuun. Kyllä se puskaradio toimii myös positiiviseen suuntaan.
 
Bethillä vaan on hinnoittelu aivan naurettava.
Kaikki tuollainen kosmeettinen sälä täytyy olla hinnoiteltu niin, että ihmiset ostaa sitä hetken mielijohteesta.
Esim se joulupukin / muorin asu olisi pitänyt olla 2-3e kpl niin moni olisi varmasti ostanut ihan vaan tuomaan joulufiilistä. Nyt nuo maksoi yhteensä 20e ja vielä valheellisella alennuksella, koska ne kamat ei koskaan olleet sillä "alkuperäisellä" hinnalla myynnissä.

Jollain parin dollarin / euron hinnalla nuo olisi varmasti tuottaneet rahaa enemmän mitä nyt eikä mitään paskamyrskyäkään olisi tullut.
Verrataan vaikka johonkin gt sportiin jossa voi ostaa autoja oikealla rahalla. PSN store on täynnä autoja jotka maksaa 1,5-2e kpl. Jos siellä on auto josta tykkää jo valmiiksi paljon niin tuo summa on helppo käyttää miettimättä asian järkevyyttä ollenkaan ja sen lisäksi nuo autot ei ole vain kosmeettisia skinejä.
Bethin hinnoittelulla jokainen yksittäinen auto olisi vähintään kympin eikä niitä kukaan ostaisi.

Itsekin olisin useampaan peliin tykännyt ostaa vaikka uusia asuja, mutta ne on yleensä tarjolla vain ylihintaisena pakettina ja jos siellä on yksi asu josta tykkää niin pitäkööt tunkkinsa.
 
En tiedä, millainen tyyppi ostaa 20 eurolla virtuaalisen joulupukinpuvun, mutta varmaan hän on järkevämpi kuin tyyppi, joka suuttuu siitä, että sellainen on mahdollista ostaa. Nykyisin tuo oheisrahastus on kyllä lähtenyt lapasesta. Fallout 76 on kuitenkin K-18 peli, eli sen pelaajien pitäisi olla täysivaltaisia ja vastuullisia aikuisia. Nuoremmille suunnatuissa peleissä tuomitsisin rahastuksen herkemmin.
 
Eihän noihin kosmeettisiin tarvii oikeeta rahaa työntää,niitä atomi pojojahan saa pelaamallakin kerättyä. Ittellä on muutamat armor maalit ja parit hatut ostettuna,silti on melkeen 2k atomeja kasassa. Peli tunteja tosin on yli 250h,niin ei silleen ihme että niitä on kertynyt. :)
 
Eihän noihin kosmeettisiin tarvii oikeeta rahaa työntää,niitä atomi pojojahan saa pelaamallakin kerättyä. Ittellä on muutamat armor maalit ja parit hatut ostettuna,silti on melkeen 2k atomeja kasassa. Peli tunteja tosin on yli 250h,niin ei silleen ihme että niitä on kertynyt. :)
Eli 250 tunnilla saisit juuri ostettua tämän alennuksessa ollaan joulupukin puvun. Joo, kärjistän, mutta niin kärjistää Bethesdakin tuotteidensa hinnoissa.

Kyse ei ole siitä että suuttuisi 20 euron joulupukin puvusta, vaan tällaisesta rahastuksesta ylipäätään. Tässä ollaan jo niin kaukana siitä kauniista ajatuksesta ja intohimosta, että tehdään oikeasti hyvä peli ja annetaan sen puhua puolestaan. Bethesda ei ole ainoa, joka tätä touhua harrastaa, mutta on nyt räikeimmin esillä.
 
Eli 250 tunnilla saisit juuri ostettua tämän alennuksessa ollaan joulupukin puvun. Joo, kärjistän, mutta niin kärjistää Bethesdakin tuotteidensa hinnoissa.

Kyse ei ole siitä että suuttuisi 20 euron joulupukin puvusta, vaan tällaisesta rahastuksesta ylipäätään. Tässä ollaan jo niin kaukana siitä kauniista ajatuksesta ja intohimosta, että tehdään oikeasti hyvä peli ja annetaan sen puhua puolestaan. Bethesda ei ole ainoa, joka tätä touhua harrastaa, mutta on nyt räikeimmin esillä.
Jos en olis mitään ostanu sieltä atomi kaupasta,niin reilu 6k olis noita atom pojoja kasassa.

Joo,siis kyllä toi hinnottelu on aivan typerää niillä. Bethesda alotti ton hinnottelu kokeilun jo Skyrim ja Fallout 4 kanssa sillä Creation Club:illa,sielä tosin on ihan käytettävää kamaa peliin myynnissä. Jos nyt en väärin muista,niin power armorin sai vähän vajaalla 10e.
Mutta se täytyy vielä huomioida että ne on jakanut aika usein ilmasena kamaa tuola creation clubissa,mulla on vissiin melkeen kaikki skinit Fallout 4 ja yhdestäkään en oo maksanu.
 
Hyvä kirjoitus

Paljon hyviä pointteja Ippen kirjoituksessa ja halusin vähän ottaa niihin kantaa.

Ensinnäkin samaa mieltä siitä, että pelien kokojen kasvaessa jatkuvasti, myös bugien ja mahdollisten ongelmien riski kasvaa. Vähän olen eri mieltä siitä, etteikö Bethesdan kokoisella puljulla olisi varantoja tehdä pääosin bugitonta peliä. Varsinkin FO76:n tapauksessa, kun suuri osa pelin sisällöstä otettiin aika ronskisti suoraan edeltävästä osasta lähes suoraan copy pastalla. Eli ihan joka jakkaraa ja kivenmurikkaa ei tarvinnut alkaa tyhjästä vääntämään, joten väkisinkin oli enemmän aikaa panostaa muihin asioihin. Ja osaamisesta en vaan mitenkään pysty uskomaan homman olevan kiinni.

En oikein tiedä miten FO76:tta on pitänyt pelata, että ei yhteenkään bugiin törmännyt. Ongelmat olivat alussa ihan pääjuonesta lähtien. Ja surullisinta tuossa kyseissä bugissa (jossa ei pystynyt käyttämään erästä automaattia), että se havaittiin yleisesti jo betassa, mutta kukaan ei vaivautunut sitä korjaamaan. Omasta mielestäni on ihan käsittämätöntä, että parin viikon betatestauksen jälkeen valmiina julkaistussa pelissä on pääjuoni osittain rikki. Sitten vielä muutama sivutehtävän ongelma, joihin odoteltiin ratkaisuja kuukausikaupalla. Sain nämä molemmat esimerkit ihan omatoimisesti huomata. Mielestäni näin isoja ongelmia ei tarvitse enää katsella läpi sormien.

Fallout 76 on nimenomaan ok peli. Ei yhtään enempää, mutta ei varmasti nykyään paljon vähempääkään. En ole tämän vuoden puolella enää vaivautunut enää edes peliä avaamaan. Paskamyrsky oli mielestäni pääosin täysin ansaittu. Ainahan se lähtee osalla porukasta täysin laukalle ja suu vaahdoten redditiin kirjoitellessa pääsee se alkuperäinen syykin unohtumaan herkästi. Itse olin heti melko skeptinen, kun kuulin pelin olevan online only ja valitettavan moni pelko kävi toteen. Ongelmat tehtävissä, täysin susi PvP systeemi ja todella hidas reagointi ongelmiin jo yksistään syitä kritiikkiin. Pelistä kuitenkin piti alkuun pulittaa se 60-70€ ( ei tarvinnut kuitenkaan kovin kauaa...)

Ja tämä ei siis ollut mikään hyökkäys Ippenatoria vastaan, vaan yleinen kannanotto muutamiin kommentteihin.
 
Päätin antaa mahdollisuuden pelille ku reilu 20e sain, mutta ei olisi kannattanut näköjään. Kolmeen kertaan yhteys serverin katkennut ekan parin tunnin sisään. Muutenki tuntuu että kaikki toimii niin viiveellä, esim viholliset ottaa osumaa viiveellä ja muutenkin lagaa. En tiiä, ihan sadan megan netti on kiinteällä kaapelilla, ja kaikki muut nettipelit toiminut hyvin. En keksi muutenkaan tästä paljoo hyvää sanottavaa, vaikka kuinka Fallout fani olenkin.
 
Vaikea sanoa mistä noi johtuu, kun itsellä ei ole tullut vastaan yhtään bugia ja toimii ihan viiveettä. Poika pelaa 4gllä ja samoin toimii moiteetta. Ihan perus fallout onlinehan tämä on ja olen kyllä ihan tyytyväinen. En odottanutkaan mitään fallout 4 jatkoa.
 
Julkaisusta asti seurannut tämän pelin alamäkeä ja Fallout fanipoikana haluaisin ostaa ja pelata tätä mutta vähän nihkeästi innostun.

Kun hintalappu on 29e niin onko tämä sen arvoinen? Ja kun itellä ei ole kavereita jotka tätä pelaisi niin yksin kumminkin tulisi pelattua.. Onko kellään mitään sanottavaa?
 
Onko kellään mitään sanottavaa?

Mulla ainakin on Fallout 76:sta puhuttaessa koko ajan sellainen fiilis, että potkisin jo maassa makaavaa ruhoa. Feels bad man. :( Kaikki on mennyt niin pieleen kuin vain mahdollista. Eikä mitkään uutiset ole hyviä.

Eilenkin kantautui tietoa sakemannien alennusmyynneistä, joissa pelin sai ilmaiseksi kylkiäisenä, kun osti Pleikkarin tai Boxin ohjaimen: https://kotaku.com/german-stores-are-giving-fallout-76-away-in-very-sad-pr-1832244415

Ja en tiedä paljonko Pleikan puolella on pelaajia, mutta viime viikolla Boxilla Fallout 76 putosi TOP40-peliaika -listauksessa jo kahden kympin huonommalle puolelle: https://www.trueachievements.com/n36175/xbox-gameplay-chart-week-ending-january-27th-2019

Tämä kaikki ei tietenkään ole mitenkään pois niiltä, jotka nyt jo/vielä nauttivat pelistä. Mutta itse en maksaisi siitä latiakaan. Free-to-play olisi toisaalta ihan kova...
 
Ylös Bottom