Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Far Cry 6

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 3274
  • Aloituspäivämäärä
Varma ostos torstaina mutta kummalle koneelle, (XSX, PS5) sitä olen pähkäillyt. Ehkä se on se millä tykkää enemmän pelata. Kun ei nuo vissiin eroo juuri toisistaan? Habtisuus? Entä äänet, onko XSX atmos tuki esim? Tietysti jos kaverilla myös peli ni tulisko co oppia harrastettua. Taas niin vaikeeta :D
Itse menisin tuon mahdollisen co-op seuran mukaan. Parhautta co-oppina tämäkin peli! :)
 
Pari tuntia tuli tuossa pelattua, siinä ajassa saa coop:in auki joten ei kannata odottaa että ihan heti pääsis kamun kanssa leikkimään, toki vähän tuli kierreltyä mutkien kautta joten ehkäpä tunti/puoltoista on lähempänä jos vaan suhaa alun läpi.

Peli maistuu todella hyvältä.

PS5 Upea kuin mikä, pyörii hyvin vaikkakin pieniä droppeja aina silloin tällöin. Äänipuoli on vieläkin parempi, upeasti näytellyt hahmot ja maailman mölinät kuulostavat todella hyvältä. Pelattavuus on perus Far Cry:ta muutamilla pienillä muutoksilla, kuten paljon puhutut eri panokset joita joutuu käyttämään eri vihollisiin, en vielä ainakaan ole nähnyt tätä minään ongelmana koska näet missä aseissa on mitäkin luoteja ja näitä penkkejä missä vaihtaa niitä on ihan jokapuolella. Varsinkin jos johonkin linnakkeeseen hyökkää niin kiikareilla tähystelee ensin millaisia ammuksia tarvitsee ja vaihtaa tarpeen mukaan.

Checkpointit on tulleet takaisin Far Cry 2 mutta nyt ne voi vallata itselleen jonka jälkeen niistä saa ajoneuvoja ja muuta. Skilli puuta ei ole vaan päällä pidetyt varusteet määrittelee mitä skillejä on käytössä, pelissä on kuitenkin glamour systeemi jossa saat valita päällä pidettävät asusteet erikseen joten ei ole pakko näyttää sekameteli sopalta kun haluaa itselle parhaat statsit.

Kartan kun ekan kerran näin niin ajattelin että onpas pienen näköinen, sitten zoomasi ulospäin niin johan alkoi lääniä riittää, ehkä isompi kuin aikaisemmissa peleissä. Ase slotit on heti alusta kaikki auki, saat kiipeily koukun heti alussa, myös ekan NPC kamun ja sen super repun, joten ei tarvitse murehtia etteikö voisi heti alusta asti rellestää.

Pelin pääpahis vaikuttaa ainakin alun perusteella että kuuluu sinne samaan erinomaiseen kastiin kuin edeltäjänsäkkin, mitä ymärtänyt niin tällä kertaa hahmolla ei myöskään pihtailla kuten edellisissä osissa missä toivoi että olisi ollut paljon enemmän tekemisissä niiden kanssa.

Tämä on Far Cry niin hyvässä kuin pahassa, ainakin 5 kidnappaukset on poissa tietääkseni joten siitä tulee heti plussaa kun ei samoilua keskeytetä jotta voidaan antaa vähän lisää tarinaa.

Pelin maailma vaikuttaa vielä paremmalta kuin 5 johon rakastuin välittömästi, enkä ole vielä päässyt edes varsinaiselle pääsaarelle. Kunhan nyt saa kamun mukaan vkl niin tästä vielä riennot paranee. Iso peukku ylöspäin alun perusteella.

Jos jotain valittamista täytyy keksiä niin vaikka sinulla on kaksi asetta jotka käyttää samoja panoksia, mutta toiseen on ladattu soft ammukset ja toiseen armor piercing niin molemmista kuluu silti ammuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Tuli haettua Far Cry 6 heti julkaisupäiväksi Gigantista, kun on kuitenkin Resident Evilien ja Witcherien ohella itselleni yksi tärkeimmistä pelisarjoista.

Vapaapäivän ilta olisi ollut kiva viettää XSX:llä pelaten kyseistä peliä, mutta tuli ensimmäistä kertaa erikoinen "black screen" ongelma eteen. Peli on ladattu sisäiselle kovalevylle, mutta kun sitä yrittää käynnistää, niin tulee vain musta ruutu, mikä ei katoa vaikka kuinka odottaisi. Alkuvalikkoon asti ei edes pääse. Kaikkea mahdollista koitettu, mutta kai se on sitten poistettava ja asennettava uudestaan.

Toivon mukaan edes uudelleenasennus auttaisi, muuten loppuvat omat keinot.

Mikä lie ongelma. Kaikki muut pelit toimivat levyltä, diginä tai Game Passista ihan normaalisti, joten ei ole konsolissa vika.
 
Tää on kuin first Person Wildlands. Uppoaa kyllä lujaa. Vähän otettu AC:sta hyviä elementtejä.

Ainut mikä itseäni ärsyttää on ettei voi tallentaa mihin vaan.

PC:llä 4k reso, kaikki mahdollinen ultralla, valaistukset sun muut heijastukset täysillä. Fps 70-75. Todella nannaa, todella hyvältä näyttää.

En ois uskonu et FC iskee näin lujaa. Tästähän ois voinu jopa maksaa jotain!
 
Itse käväsin myös gigantissa hakemassa oman halpisversion (XSX) vaikka jaajo linnomaan diili ohjelman kuvaukset meinaskin sekottaa tunnelmaa, pystyin silti sujahtamaan ilman parrasvaloja kassan kautta ulos peli kädessä.
 
Tulipahan löydettyä salainen loppu pelille, laitan spoilereihin missä se on jos haluaa tietää.

Siinä kun pääset sieltä ekalta saarelta pois ja veneellä menette siihen pikku saarelle, siitä kun ottaa sen pikkuvenen ja lähtee sillä suhailemaan pois sieltä niin peli loppuu siihen. Lataa kyllä sitten tilanteen missä olit sen jäkeen joten voi huoletta kokeilla.
 
Toivon mukaan edes uudelleenasennus auttaisi, muuten loppuvat omat keinot.
Tuolla se sitten korjaantui kuten yleensä ongelmien kanssa.

Ehdin vasta pari tuntia pelailla, mutta toistaiseksi ei ole mitään moitittavaa XSX:llä. Peli on mielettömän kaunis ja rullaa sulavasti 60fps:llä pelatessa. Ehkä eniten on kuitenkin säväyttänyt ääninäyttelyn laadukas taso, myös tarinan alku tempaisi vahvasti mukaansa. Näissä vain tuppaa tarina jossain vaiheessa jäämään hieman taustalle, kun alkaa se tuttu joka paikan nuohoaminen ja luova hulluus "hiekkalaatikolla" touhuamisen kanssa.

Toivottavasti tästä osasta on vihdoin jätetty ne huumepelleilyt pois, erityisesti nelosta aiemmin tänä vuonna pelatessa nuo kävivät ärsyttämään. Vitosessa oli samaa keittoa.

Far Cry 6 on ehdottomasti yksi ehdokas vuoden peliksi omalla kohdallani. Sen verran lupaavia viitteitä on alku antanut, mutta katellaan nyt mihin suuntaan peli lähtee.

Tämä olisi jo kolmas Far Cry -peli tähän vuoteen, kun alkuvuodesta tuli pelattua jo kolmannen kerran läpi Far Cry 2 ja lisäksi nelonen fps boostin innoittamana toistamiseen.
 
Noh, onko tähää nyt vihdoin saatu ihan virallinen coop ilman mitään sössöttelyä? Neloses oli joku kämänen et rällästät kaverin kans, vitoses ois ollut mut savet säilyy vaa hostilla, nii miten nyt tässä? Pääsekö kaverin kanssa pelaa ja molemmilla säilyy savet niiku normi coop peleis?
 
Noh, onko tähää nyt vihdoin saatu ihan virallinen coop ilman mitään sössöttelyä? Neloses oli joku kämänen et rällästät kaverin kans, vitoses ois ollut mut savet säilyy vaa hostilla, nii miten nyt tässä? Pääsekö kaverin kanssa pelaa ja molemmilla säilyy savet niiku normi coop peleis?
Taitaa olla sama systeemi kuin vitosessa. Eli harmillisesti eivät saaneet kunnon co-opia tähänkään.
 
Mikä tässä on se huono puoli sitten? (Ihan legitisti kysyn, ei ole mitään vinoilua).

Kaverin kanssa pelattiin 5. osa ja muistelisin että saavutuksia/trophyja ei toinen pelaaja saanut tarina tehtävistä. Muuten introa lukuunottamatta koko pelin pystyi pelaamaan kahdestaan. Isoin miinus taisi olla se että etäisyys toiseen ei saanut olla kovin pitkä, eli lentokoneilla ei hirveästi saanut leikkiä.

Etäisyys rajoitusta en osaa vielä 6:sta sanoa, mutta tässäkin alussa piti se 1-2h yksin pelata, ainoa parannus minkä olen huomannut että nyt molemmilla voi olla tuo apuri (amigo) mukana.
 
Mikä tässä on se huono puoli sitten? (Ihan legitisti kysyn, ei ole mitään vinoilua).

Edistyminen tallentuu vain hostille.
Eli jos sun kaveri vaikka hostaa ja pelaatte puolet pelistä ja sitten haluaisitkin pelata yksin joku ilta niin sun peli alkaa alusta.
 
Edistyminen tallentuu vain hostille.
Eli jos sun kaveri vaikka hostaa ja pelaatte puolet pelistä ja sitten haluaisitkin pelata yksin joku ilta niin sun peli alkaa alusta.
On tuo toki pieni harmi. Muistelen kuitenkin tuohon tapaan co-opin toimivan yllättävän monissakin peleissä. Eikös Soulsborne-peleissäkin mene jotenkin noin? Ja taisi Niohissakin noin olla. Ilmeisesti pyritään pitämään pelaajilla hiukan pidempään pelattavaa tuolla ratkaisulla. Muuten en oikein ymmärrä tuollaista suunnittelua. Ei silti mitenkään ylitsepääsemätön juttu ainakaan itselleni.
 
Pelaan tätä Series X.llä ja olenko ainut joka kaipaa peliin FOV säätö mahdollisuutta? Tuota puutetta lukuunottamatta, peli on yllättänyt positiivisesti.
 
Pelaan tätä Series X.llä ja olenko ainut joka kaipaa peliin FOV säätö mahdollisuutta? Tuota puutetta lukuunottamatta, peli on yllättänyt positiivisesti.
Kokeilemattakin tiedän, että tulen tuota kaipaamaan. FOV on PS5:llä tämän mukaan 75 astetta (XSX:llä oletettavasti sama), joka on kyllä turhan kapea. Saisi näitä next-genin tehoja käyttää varsinkin fps-peleissä näkökentän laajentamiseenkin, eikä vain grafiikan ainaiseen puunaamiseen. Toivottavasti FOV-säädin tulee jossain päivityksessä konsoleillekin.
 
Minusta tuolla Series X:llä ei saa oikein pelattua mitään, jos ei päivitä peliä. Ennenhän oli vaihtoehtona pelata päivittämätöntä versiota, mutta nyt en muista olisiko oikein missään pelissä ollut sellaista vaihtoehtoa.
 
Pystyykös XSX:llä pelaamaan peliä ilman, että lataa ekan päivityksen?

GameRant uutisoi, ettei fyysisellä levyllä ole kuin alle 800megan kikkula, ja peli lataa useamman kymmenen gigan päivityksen


On ensimmäinen fyysinen peli minulla joka vaatii lähes koko pelin lataamisen verkosta.
Ei voi kun ihmetellä. Sama vaikka kotelon sisällä olisi ollut pelkkä latauskoodi.
 
Ylös Bottom