Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

FIFA 12

Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Mitään ihmeellisempää ei ole tähän mennessä (kahden harjoitusottelun jälkeen) vielä tapahtunut, mutta näistä slidereista kysyisin yhtä asiaa; kannattaako niitä sen kummemmin muutella, sillä omasta mielestäni pelin original-asetukset ovat aina olleet hyvät, eikä niissä ole ollut juuri mitään moitittavaa? Jos kannattaa, niin mitä kohtaa?

Mun mielestä ei, jos olet tyytyväinen vakio-asetuksiin. Mitä sitä korjaamaan sellasta, joka ei ole rikki. :) Sitähän noi lähinnä ajaakin, että jos joku juttu korpeaa, niin sitä saa säädettyä mieluiseksi. Itse säädin aluksi, harjotteluvaiheessa noita vähän silleen, että sai hitusen helpommin pelattua tilaa itselleen. Sit kun oppi, niin veti niitä kokoajan kohti default-asetuksia. Pitää katsoa onko sitten taas ajankohtaista rukata noita, kun nostaa seuraavan kerran vaikeustasoa.
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Menee pikku hiljaa hermot EA servuihin heittäää ihan koko ajan ulos ja netti on kunnossa eli siellä ei mitään vikaa.
Tullut noin 8 tappioita sen takia ja olen tippunut yhden div alas. Eihän tässä ole mitään järkeetä...
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Ärsyttää EA:n laiskuus tuossa pelaaja mallinnuksessa. Liian moni pelaaja näyttää ihan samalta, mikä syö peli iloa. Esim. Hamsikilla, Vidalilla, Neymarilla ja Elialla on ihan samanlaiset hiukset. Kyseessä vieläpä ihan huippu pelaajia, niin luulis että tuon tason pelaajat olisi jaksettu mallintaa kunnolla.
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Onpas kerrankin harvinaisen paikkaansa pitävä arvostelu, ainakin meikäläisen mielestä. Just ne asiat hyviä, mitä arvostelussa sanotaanki eli kaljottelupelinä Änärin tapaan. Ja vastaavasti tekoäly on niin sysisurkea, että vähänkään vakavampimielistä futiskokemusta hakevan kannattaa kokeilla jotain toista futispeliä..

FIFA 12 (PC, PS3, Xbox 360) – Dome.fi
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Itse olen muuttanut vain kahta slaidereista. Eli syötön voimakkuutta lisännyt ja koneen syötön tarkkuutta laskenut. Nyt kone ei vedä ~90 tai yli, silti ~85% usein, mikä sekin tietenkin liikaa. Tämä siis alasarjoissakin. Maasyöttöjen voimakkuuden avulla manuaalisyötöillä pystyy pelinrakentamista muuttamaan täysin.

Samoin kannattaa kyllä viritellä joukkueiden tapaa pelata, eli custom tactics. Saa sitten mieleisekseen mukaan nousut, jne.
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Tänään (vihdoin ja viimein) alkoi homma toimimaan Legendarylla ja Real Madrid kaatui 4-2. Nyt voin aloittaa Manager Moden pelaamisen, kun tiedän pystyväni voittamaan vaikeimallakin tasolla :D

PS. Miksi minulla on selostuskieli vaihtoehtoina ainoastaan Englanti & Arabia??
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Ärsyttää EA:n laiskuus tuossa pelaaja mallinnuksessa. Liian moni pelaaja näyttää ihan samalta, mikä syö peli iloa. Esim. Hamsikilla, Vidalilla, Neymarilla ja Elialla on ihan samanlaiset hiukset. Kyseessä vieläpä ihan huippu pelaajia, niin luulis että tuon tason pelaajat olisi jaksettu mallintaa kunnolla.

Kannattaa muistaa että eikös tämä ole brittien tekemä peli? Tai ainakin se niitten boossi on britti. Panostavat selkeesti sen saaren joukkueisiin + muutamiin muihin huippuseuroihin enemmän. Monet on myös ihmetelleet miks tässä on se surkea sarja. Olikos se nyt Irlannin sarja? No varmaan sen takia koska tää on brittien tekemä. :D

Ja tuosta Larifanin arvostelusta niin olihan se täysin kohdallaan. Toi yksinpeli on vaan niin kuivaa ku voi olla. Ite en pärjänny Arsenalilla professionalilla tietokoneelle ja melkeen joka peli täyttä samaa huttua. Hutulla tarkoitan mm. arvostelussakin esiintynyttä negatiivista juttua yksinpelistä. Kuka sitä oikeesti jaksaa pelata?

Onlinessä mennään full manuaaleilla about statseilla 12-10-3. (Pelannu lähinnä Arsenal, West Ham & QPR)

Juuri nyt onlinessä ärsyttää tempon vaihtelu peleissä vaikka pitäis olla kokoajan sama. Ekana mennää tuulispäänä ja seuraavaks peli on ihan kävelyä samalla joukkuella. Eikä edes häiritse jos vastustaja quittaa. Tuntuu että näissä manuaalikavereissa on enemmän asennetta ja ne ei lopeta niin usein läheskään.

Toinen mikä just nyt potuttaa on noi rajaheitot. Heti kun pallo menee yli rajasta sinne saattaa mennä parikin pelaajaa yli rajojen et "whotta fock mihkäs pallo meni kumman heitto?" Rajaheittäjä ei saa usein palloa nostettua vaikka seisois vieressä. Ja heti kun tuli rajaheitto, lähtee skriptaus päälle mikä aiheuttaa heittäjän ympärille suojakilven jonka sisäpuolelle ei voi juosta. Ja jos pelaaja on heittäjän hyökkäyssuunnan puolella ei voi pelaajalla juosta suoraan toiselle puolelle heittäjää peittämään heittoa koska suojakilpi pakottaa juoksemaan kaukaa puolipallon muotoisen kierroksen. Noh, kaikki tietää mitä mä tällä tarkotan.

Ja onkohan tuota nyt ihan ajateltu loppuun asti Head To Head seasonissa niitä pelaajia ajatellen jotka haluavat pelata assited napeilla. Kun hakukriteeri määrittelee kaikki assisted/semi/manual-vaihtoehdot. Eli jos haen itse manuaalipelin niin vastustaja voi olla toisen hakukriteerin valinnut pelaaja koska se täyttää noi kaikki vaihtoehdot. Tuntuu että välillä tulee vastustaja joka ei ole koskaan pelannut manuaaleilla. Niin kuin äsken joku pelas Barcelonalla. Ei saanu yhtää vetoa, suurin osa syötöistä harakoille ja ite pidin palloa ~70% pelistä. Noh, se ei minua haittaa koska se on manuaalipelaajan etu.

So far so good.
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

FifaSoccerBlogin arvosteluja pelistä (arvosana spoilerissa kunkin kohdan alla):

"The scores given in our #FIFA12 Review are for the mode individually. Our final overall score and verdict will be up later this afternoon." @FIFASoccerBlog

Fifa 12 review - Gameplay
7.5/10*

Fifa 12 review - Career mode
7/10*

Fifa 12 review - Online modes
7.5/10*

Fifa 12 review - Ultimate team
7.5/10*

Fifa 12 review - Graphics
9/10*

Fifa 12 review - Features
Replay Theatre 4/10*
Game Face 7/10*
Custom Audio 6/10*
Edit Mode 6/10*
Creation centre 8/10*

Features Total 31/50*

*Ei koko pelin arvio. Koko pelin arvosana myöhemmin illalla
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Lähetin siirtymispyynnön tuohon FC KFIN. Jospa joku vois hyväksyy? Jos sinne edes pääsee.
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Nyt rupeaa menemään Ultimate Teamista maku. Voi kyllä johtua että en liian myohään rupesin kulta ja hopea sopimuksia käyttämään. Helposti oikealla rahalla saisi pakkoja ostettua mistä niitä saisi. Ehkä se on juuri tuo mikä eniten tässä harmittamaaan. Rahalla saa. Bah. Leeches.
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Sitten vielä FSB:n jamppojen lopulliset arviot pelistä:

Suffwan’s Verdict
With the launch of FIFA 12, EA have managed to push the bar tech-wise with sports video games once again. With a plethora of improvements to graphics, audio, gameplay mechanics and features combined with improvements to both offline (Career Mode) and online game modes FIFA 12 offers a much improved gaming experience when compared to it’s predecessor. However, whilst FIFA 12 manages to impress with it’s bold implementation of new gameplay features, it is hampered by the same fundamental issues that existed in previous iterations and remain unresolved.

For all it’s glory visually and mechanically, this game remains an enigma. The simple fact is that FIFA 12 allows you to play football the beautiful way with skill, precision and finesse. However, the basics of the sport that include pass, move and support are not endorsed by the almost lathargic AI that fails to support build up play and seems static. For this reason above all it has surely been the most difficult football game to ever review due to the gulf in variability within the game’s various aspects.

Take nothing away from the FIFA development team in Vancouver, FIFA 12 is the best FIFA game to date and is a joy to play! However, on a personal level I feel that the potential of this game was immense and I keep wondering “What if”!

Tom’s Verdict
FIFA 12 has shown that EA are capable of making bold moves. A lot of FIFA 11 has been ripped up and disposed of, Menus, Online systems, Career mode has seen drastic changes, as has Creation Centre, and that’s before you go into changes on the pitch. I want to see more of this bravery going forward. FIFA 12 is very much a step in the right direction in so many ways, but there is more work to be done. Those largely cosmetic changes don’t alleviate the issues with player movement and AI, which I feel haven’t really moved on from last year. That’s what frustrates me most about FIFA as a franchise, with every step forward, certain aspects get left behind, leaving them to stand out even further than they previously did.

At this point 12 months ago I was already picking holes in FIFA 11 and becoming more and more frustrated by the day, but currently I’m still very much enjoying the game overall, which excites me because there’s still so much left to explore. That said, it’s early days and there will no doubt be problems that arise and exploits that appear, but for the first time since FIFA 09 I feel confident that I could be enjoying the game right up until the next release.

Toby’s Verdict
Overall, FIFA 12 is a game which has improved a lot over FIFA 11, and represents the single biggest yearly improvement in recent years. We have a bulked up Career Mode, an entirely new online setup, and in some ways, revolutionised gameplay, but in far too many areas the game is all too recognisable. The Be a Pro side of Career Mode, and Clubs modes are almost unchanged from last year, and there are far too many problems in FIFA’s gameplay which have been there for far too long.

In that way, FIFA 12 is a contradiction. EA has bravely shown that they are completely capable and willing to make big and risky changes to their core engine, while still experiencing sales growth and great critical acclaim. At the same time, they have been unwilling to expand this revolution any further, spending a lot of time implementing the complex Player Impact Engine, barely noticeable but for the glitches, yet leaving the AI in a frankly appalling state. FIFA 12 may be the best FIFA yet, but at the end of it all I’m still mourning how much potential is still unrealised.

Dave’s Verdict
One thing EA always seem to nail with new FIFA releases is the feeling that you can never go back, and with FIFA 12 that sentiment is perhaps greater than ever before. If that was the only barometer for success, then FIFA 12 would be without doubt a 10/10 game. For me though, improving your product immeasurably year on year is simply expected and not necessarily cause for celebration.

With fundamental issues surrounding AI, inertia and variety of team styles still prominent for many FIFA gamers there’s only so far the largely successful trinity of new gameplay features could ever carry FIFA 12 on the pitch. Tactical Defending has forced FIFA in the right direction but until the intelligence is there to back-up the impressive tech, it will always fall just short of the mark.

FIFA 12 is an immensely enjoyable experience this year and it’s probably the best FIFA game I’ve ever played. My major disappointment is that I don’t believe FIFA 12 is as good as the potential many of its features possess.

Asim’s Verdict
Thanks to new gameplay features and revamped modes, FIFA 12 represents the biggest change in the series since FIFA 09. Tactical defending, precision dribbling, an improved online structure and a bolstered career mode all make the game a much more enjoyable experience than its predecessor. Yet despite all that, FIFA 12 still has some of the same old problems and a few new ones too.

Whilst you’ll get a decent game of football out of FIFA 12 (especially if you play with friends), thanks to the lack of AI, you won’t get a great one. It’s a shame really because the potential for a truly amazing representation of the beautiful game is there, hiding somewhere deep inside. EA promised a revolution, instead what we have is more of a slight evolution. Still, even with that in mind, FIFA 12 is quite possibly the best addition the series yet. If you loved FIFA 11, chances are you’ll love this too.
Ja lopullinen arvosana...

8/10
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Sanokaahan joku 3,5 - 4* tiimi, jossa on väh. 1 ihan älytön kynis. Tykkään pelata Brasilialla ja pääsin just 8 divariin, mut 5* vastustajia ei löydy.

E: Johtuki vissii siitä, että EA serverit on alhaalla tai jtn. Vois kohta mennä taas kattoo josko toimis.

http://www.youtube.com/user/KSIOlajidebt

Tää tyyppi tekee kyl iha huippuja videoita. Osaa olla kyl hauska jätkä. Tekee video sarjaa nimeltä "Race to division 1". Kannattaa tsekata! :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Onko kukaan täällä kokeillu tos H2H Seasonis sitä Cup hommelia? Ite just pelasin ja voitin kaks matsia :D eli oon vissii semi finaalis. Ihmeen huonoja vastaan tullu. Eka matsi tosin ratkes vasta jatko ajalla kun pelikellossa oli jo jotain 117min, niin Neymar räjäyttää pankin. Yleensä tietokonetta vastaan oon vaa näitä fifoja pelaillu ja nyt kokeillu tota H2H Seasonia. Ei oo paluuta enää tekoälyä vastaan pelaamaan :D

Miks tos H2H seasonis muute pelaajil on eri statsit ku normisti? Esim. Pukin tehot vaan 58. Netissä suosikki joukkue on kyllä tuo santos. Oikeestaan kaikilla keskikentän pelaajilla voi kynäillä hyvin ja sit laittaa sen dieogon kentälle vielä, nii maaleja tulee. :)
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Joo vastustajalta (tietokonetta vastaan) pallon saaminen on välillä jopa turhauttavaa. Tuntuu että vihu kävelee suorastaan puolustuksen läpi boksin sisällä välillä. Laituri juostuaan lähelle kulmalippua monesti ravaa vielä sielä edestakasin ihan kuin koijatakseen apinaa vaan vittuillakseen. :D Liukutaklauksilla on toooooodella vaikea osua. Pitää olla aika lähellä vastustajaa jotta se osuu edes johonkin. Tietokoneen syötötkin lähtevät vain ja ainostaan silloin kun se on lukenut että itse ei siihen pääse väliin. Harvoin tulee niitä syöttöjä joihin pääsee väliin.

Luulin että oon suht hyvä tässä pelissä, mutta professional taso ainakin on osoittautunut itselle suht vaativaksi. =)

Hyvä peli ollut toistaiseksi. Kummasti muuttui tämänkin ketjun sävy kun koko peli julkaistiin. Eiköhän me heitetä peukut EA:n suuntaan ainakin tässä vaiheessa.

Ihan samaa tääläkin, jouduin tiputtamaan prosta->semiproohon :eek:.....kumminkin oon monena vuonna tahkonut FIFAa.
Nyt tuntuu olevan vaikeaa pallon riisto ja kun nousee laidoilta ylös, niin syöttö maalille lähten huitsin nevadaan :mad:
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Tässä vaiheessa esitän erään eriävän mielipiteen lähes jokaista pelin arvostellutta mediaa, sekä myös teitä kohtaan.

Eli, käytännössä jokainen pelisivusto, -lehti tai esimerkiksi tämän sivuston käyttäjä on moittinut FIFA 12:n tekoälyä hirveästi. Mutta miksi ihmeessä näin? Itse pelaan Career Modea (ex-Manager Modea) jo viidettä vuotta putkeen, eikä tekoälyssä ole mielestäni ollut koskaan mitään vikaa. Okei, toisinaan ehkä, muttei kuitenkaan niin paljon, että siitä tarvitsisi erikseen mainita. Puhumattakaan siitä, ettei koko tietokonetta vastaan pystyisi edes pelaamaan.

Mahdollisesti tämä johtuu siitä, että osa vain tavoittelee kuuta taivaalta ja toiset tyytyvät hieman vähempään. Juu ja ei, jokaisella on tähän oma mielipiteensä.

EDIT: Niistä slidereista ja vaikeustasosta vielä sen verran, että World Classilla peli kulkee ihan mukavasti ja slidereita en ole tohtinut muutella laisinkaan, sillä olen niihin erittäin tyytyväinen.
EDIT #2: http://www.easports.com/media/play/video/96897412
EDIT 3: Miksi videon vaikeustason kohdalla lukee "amateur"? Uskokaa tai älkää, mutta pelasin ottelun juuri World Classilla. Muistan jonkin henkilön kohdanneen saman ongelman aiemminkin.
 
Vastaus: FIFA 12 [Hype / toiveet]

Kiinnostaisko ketään pelata turnausta Assisted asetuksilla näin KFIN porukan kesken? Ite en jaksais olla isäntänä kylläkään, mut turnaus vois kiinnostaa suomalaisten kesken.:)
 
Ylös Bottom