FIFA 18

Jönssen

Member
Minkäslaisilla kuvakulmilla jengi pelaa fifaa yleisesti? Mikä on ns. paras kuvakulma divarimatsei ajatellen :S? Itse kun olen vielä vasta-alkaja näissä piireissä (siirtynyt änäristä fifaan)
 

Omenanraato

Well-Known Member
Onko se 5 matsin ”kausi” ainut pelimuoto kaveria vastaan?
Sit ku vielä pelin tehny tyyppi on aina kotijoukkueena..

Pystyykö mitenkään esim pelaamaan samassa (oikeassa) joukkueessa esim kautta tekoälyä vastaan tms?
 
Career Mode Managerina on edennyt siihen pisteeseen, et Crewe Alexandrasta potkut saatuani Accrington tarjosi sopparia. Tämän seuran valmentajana tein onnistuneen pelaajahankinnan Brasiliasta. Liigasijoitus 19. mikä ei tosin täytä johdon alkuperäistä tavoitetta, mikä on liiganoususta taistelu. Ikävä kyllä peli kaatui, kun tein sopimuksen irlantilaisjoukkueen kanssa. Seuravaihtoa seuraavassa latausikkunassa tulee ruutuun virheilmoitus. Pitänee käyttis päivittää.
 
Kyllästyneenä Englannin alasarjoissa koluamiseen siirryin valmentamaan Argentiinalaista Patronato-seuraa, joukkue ei ole taitotasoltaan hyvä, joten sijoitus putoaa kauden edetessä viimeisten joukkoon. Yllätyin, kun Egyptin maajoukkue tarjosi sopparia.

Tämä perustoikki menee monologiksi. Ei siin mittään, Fifan ykköspelimuoto on FUT.
 
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Olen itse pelannut Manager modea, ja sit kaveria vastaan yksittäisiä pelejä netin yli.

Jotenkin tuntuu, että online peli ei ole lainkaan samanlainen kuin Manager modessa. Oman ukon ohjaus on jotenkin erilaisempaa onlinessa. Ihan kuin pieni viive olisi tms.

Pelasin viikon putkeen vain kaverin kanssa ja sit Manager modea tuossa eilen lähes 5h putkeen. 5h aikana tein 0 maalia ja hävisin about kaiken. Sit yks kaks viimeiseen peliin ketsuppipullo aukesi ja peli tuntui taas ”normaalilta”, eli opin pelaamaan.

Sit illalla kaveria vastaan joka on juuri vasta aloittanut Fifan, joten taitoero on aika iso, eikä hän osaa pelata kunnolla ja yleensä häviää.
No nyt ekan 30min pelin jälkeen olin 0-3 tappiolla. Siitä ei tullu mitään, ihan kuin eri peliä pelaisi Manager moodiin nähden. Tosi iso ero pelillisesti..
 
Oletteko te käyttäneet careerissa raha glichiä, jolla saa 1miljardin siirtokassan? Ite aloin olla kyllästynyt careeriin. Aloitin Leedillä ja sain rakennettua siitä aika kovan jengin. Välitön nousu valjuun ja sen jälkeen euro paikoille. Seuraavalla kaudella sarjasijoitus 6 ja euroliigan voitto. Peli alkoi kyllästyttämään ja aloin perseilemään. Sain arsenalilta työtarjouksen, jonka otin vastaan (kesken kauden) Henkilökohtiasesti inhoan Arsua yli kaiken. Tein ko. jengistä valjun heittopussin. Möin parhaat pelaajat pois tai vaihtelin ihan surkeisiin pelaajiin :D. No potkuthan sieltä tuli, josta seurasi potkukierre. Sain Sheffield Wednesdeystä tarjouksen, joka oli sarjan viimeisenä ja vailla mahdollisuuksia selviytyä. Sain ENSIMÄISEN pelin jälkeen potkut, josta tämä kierre syntyi. Seuraacva joukkue mestaruus sarjasta. Potkut ekan pelin jälkeen. Seuraaksi League oneen. Potkut ekan pelin jälkeen. Siitä sitten League kakkoseen Accrington Stanleyn peräsimeen ja sieltä en enää potkuja saanut. Nyt olen valioliigassa ja jengini näyttää mm tältä Jaydon Sancho - Alexander Isak - Ousmane Dempele ( :D ) Maalissa Donnarumma, jonka ostin Chartonista. (Ennen sitä oli arsenalissa, josta vaihdoin sen chartonin johonkin pelaajaan :D
 

Omenanraato

Well-Known Member
Mitä enemmän tätä nyt on alkanut pelaamaan Manager modessa, ja kaverin kanssa vastakkain onlinessa, sitä enemmän on alkanut ärsyttämään tosi moni asia.

Etenkin se, että tosi moni syöttö jää menemättä perille. Vastustajan pelaaja juoksee automaattisesti vastaan, kun oma ukko jää taakse odottamaan -> automaattinen syötön katko. Sama juttu maalivahdin kautta, se jumittaa maaliviivalla ja odottaa pallon tulemista syliin, vaikka se tulisi miten hiljaa.

Toisaalta pelaaja juoksee tietyissä ilmapalloissa tiettyä linjaa, vaikka ohjaisi mihin. Secon lukittu palloon. Muistelin L2+R2 olleen ainakin joskus cansellointi, mutta ei auta. Myös monesti ukko ottaa pallon hallintaan, tai yrittää sitä, vaikka tulisi maalipotku, maalivahti saisi pallon tms. Mutta kun ei, teen mitä vain niin äijän on koskettava ja pilattava kaikki. Useampia maaleja tämänkin takia vastustaja saanut.

Onlinessa kaveri on juuri hommannut Fifan, joten pelaa assisteilla. Niiden keskitysten ja maalia kohti lähtevien laukausten tarkkuus on ihan naurettavaa. Koita siinä sit räpiköidä manuaaleilla vastaan.

Mut juu, en kyl voi käsittää miksi en saa ukkoa liikuttaa aina vapaasti ja miksi en voi edes peruuttaa automaatti liikkumista.

Manager modessa AI saa myös väkisin välillä maaleja. Mulla voi olla pallonhallinta 70-75% läpi ottelun, eikä vastustajalla ainuttakaan vetoa, mutta auta armias jos menen yksi nolla johtoon. Ihan sama millä taktiikalla silloin pelaan, niin johan alkaa maalipaikkoja tulemaan..johtuen ihan epäinhimillisestä syöttelystä. Jos sattuu jostain saamaan vastahyökkäyksen ja 2-0 tilanteeksi, niin yllättäen vastustajan syöttely muuttuu normaalille tasolle.

Sit jos muutama peli menee liian hyvin, niin vastaan asettuukin tälläinen 0-1 tilanteessa pelaava supermies-joukkue heti avauspotkusta alkaen. Ihan sama onko joukkue liigan kärjessä tai ei. Silloin tasapeli on voitto.
Sit välillä voi tulla vaikka 2 tähteä parempi joukkue, vaikkapa euro sarjassa ja sen voittaa vasemmalla kädellä 5-0. Ei tossa ole mitään tolkkua..

Ärsyttää myös se, että jos pelaat ok, et voi saada työtarjouksia mistään muualta, kuin isoimpien sarjojen top 5 joukkueista.
Miksi ei voi vain itseään ”myydä” mihin tahansa joukkueeseen ja ne katsoo ottavatko töihin vai ei..

Otteluun mentäessä ottelutilanteiden seuranta valikko on oikeassa laidassa. Sinne joutuu ps4:lla klikkailemaan kaikkien valikoiden läpi, mutta Switchillä riittää kerran vasemmalle ja valikko hyppää ympäri sinne oikeaan laitaan.

Ennen oli mahdollisuus L2:lla jo välivideon aikana pyytää kulmaan toinen kaveri lähelle. Nyt se toimii noin 1/10 kerrasta ja vielä kulma vihellyksen jälkeen voi joutua painelemaan nappia 2-5 kertaa, ennen kuin toinen juoksee vierelle.
Switchillä ei ole edes mahdollisuutta välivideon aikana pyytää.

Tän lisäksi Fifa on ainoa hdr peli, joka vaihtaa tv:n automaattisesti hdr puolelle ehkä 1/5 kerrasta, siinä missä muut pelit 5/5. Joutuu käsin säätämään tv:stä oikean tilan päälle.

Pelissä on kymmeniä juttuja tehty paremmin kuin koskaan ennen ja helposti paras Fifa. Itseasiassa paras jalkapallopeli tällä hetkellä markkinoilla, mutta kyllä tuo ongelmien määräkin on ihan käsittämättömän iso ja kun samat ongelmat on vuodesta toiseen..
 
Ihmettelin manager modessa, kun huippujoukkueista ei tullut tarjouksia cup-triplankaan jälkeen ja nyt sit simuloidaan argentiinan liigaa, jossa on pitkät pelitauot. Jos Egyptin maajoukkueessa saan aikaan menestystä, ehkä sit isoissa liigoissa kiinostutaan palveluksistani.

Säädin slidert sopiviin kohtiin ja nyt peli AI:ta vastaan miellyttävämpää. Pelinrakentelu onnistuu, eikä tartte luottaa Fifan krooniseen pitkä ja perään-peliin.
 
Viimeksi muokattu:

Senaattori

Toimitus
Sit jos muutama peli menee liian hyvin, niin vastaan asettuukin tälläinen 0-1 tilanteessa pelaava supermies-joukkue heti avauspotkusta alkaen. Ihan sama onko joukkue liigan kärjessä tai ei. Silloin tasapeli on voitto.
Sit välillä voi tulla vaikka 2 tähteä parempi joukkue, vaikkapa euro sarjassa ja sen voittaa vasemmalla kädellä 5-0. Ei tossa ole mitään tolkkua..
Sain aikanaan tyydyttävän selityksen sille, miksi voitan kaikki huippujoukkueet helposti, mutta saatan hävitä sarjan jumbojoukkueille. Sillä on suuri merkitys kuinka hyökkäävästi bottijoukkue pelaa. Heikot jengit pelaa niin puolustavaa ja vastahyökkäyksiin perustuvaa peliä, että niitä on vaikea voittaa kun taas hyvät joukkueet hyökkää enemmän ja jättää paljon paikkoja myös pelaajalle. Ja kun sitä on alkanut oikein ajattelemaan niin heikot jengit luo ihan älyttömän sumpun boksiin.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Voi olla noinkin. Mutta siihen kun yhdistetään oman joukkueen ongelmat, niin menee melkein mahdottomaksi voittaa.

Tänäänkin parissa pelissä AI yritti matalaa läpisyöttöä. Parhaimmillaan oli kolme omaa pelaajaa joiden jalan vierestä pallo lipui ohi, eikä voinut ottaa. Sit viimeisenä on vielä oma äijä, joka ei tule vastaan ja vastustaja nappaa pallon, pyörähtää ohi ja tekee maalin.

Sit vastaavissa tilanteissa pallon vauhti saattaa pysähtyä oman äijän kohdalle, mutta ukkoa ei saa haltuun L1:llä, eikä tatilla. Kaikki ympäriltä kyllä ehtii käymään läpi, mutta oikeaa ukkoa ei haltuun saa -> maali.

Ja kummasti nämä ongelmat ilmenee vain silloin kun johdan maalilla tai kahdella. Tappiolla, tasurissa, tai yli kahden maalin johdossa kyllä oikean ukon saa ja pelaajat katkoo syötöt. :/
 

Barca11910

Well-Known Member
Sit vastaavissa tilanteissa pallon vauhti saattaa pysähtyä oman äijän kohdalle, mutta ukkoa ei saa haltuun L1:llä, eikä tatilla. Kaikki ympäriltä kyllä ehtii käymään läpi, mutta oikeaa ukkoa ei haltuun saa -> maali.
Ei se ole vahinko että näitä tulee. Samaa vikaa on ollut fifoissa niin kauan kun jaksan muistaa. Vasta viime vuonna pelaajat löysi sen koodin pätkän että miksi näin tapahtuu siis aina kun pelaaja johtaa...

EA puolusti sitä sillä että harhasyötöt kuuluu peliin. Joo o kuuluuhan ne mut onko se realismia että kun kellossa on 85.minuuttia niin pelaaja ei saa enää edes sitä kuuluisaa 5 metrin syöttöä omille? AI taas kaikki menee perille on se sit 5-60 metrii pitkä syöttö.

Erikoista että vasta nyt huomattiin. Asia mikä on ollut pelaamalla nähtävissä jo 10 vuotta.
 

Senaattori

Toimitus
Ei se ole vahinko että näitä tulee. Samaa vikaa on ollut fifoissa niin kauan kun jaksan muistaa. Vasta viime vuonna pelaajat löysi sen koodin pätkän että miksi näin tapahtuu siis aina kun pelaaja johtaa...

EA puolusti sitä sillä että harhasyötöt kuuluu peliin. Joo o kuuluuhan ne mut onko se realismia että kun kellossa on 85.minuuttia niin pelaaja ei saa enää edes sitä kuuluisaa 5 metrin syöttöä omille? AI taas kaikki menee perille on se sit 5-60 metrii pitkä syöttö.

Erikoista että vasta nyt huomattiin. Asia mikä on ollut pelaamalla nähtävissä jo 10 vuotta.
Mä en ole Careerissa huomannut tota. Ultimate Teamissahan handicap näkyy ihan selvästi, oli kyseessä offline tai online.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Tuota ukon valitsemis ja pallon vastaanotto ongelmaa on ollut tosiaan iät ja ajat, mutta se on ollut tasaisesti läpi pelin.

Nyt on eka Fifa missä noita ilmenee läpi pelin ja 200% enemmän kun on niukassa johdossa.

Olen nyt aloittanut uusiksi Manager moden ja kauden ekan puoliskon aikana neljä tappiota ja 5 tasuria.

Tasureista kaksi ja tappioista yksi oli ns. ”ansaittuja”. Eli ne maalit tehtiin mun huonon pelaamisen vuoksi. Mutta kaikissa lopuissa syynä oli joko se etten saanut haltuun sitä äijää, joka siinä tilanteessa pitäisi olla ainut mahdollinen valinta. Tai sitten siitä, että äijät katselee vieressä kun pallo menee ohi. Alkaa kyrsimään. :/
 
Minkäslaisilla kuvakulmilla jengi pelaa fifaa yleisesti? Mikä on ns. paras kuvakulma divarimatsei ajatellen :S? Itse kun olen vielä vasta-alkaja näissä piireissä (siirtynyt änäristä fifaan)
Iste käytän oletuskamerakulmaa, mutta sitä voi vaihtaa ja muokasta kun asetuksista valitsee kohdan "custom". Silloin pystyy säätämään zoomia ja korkeutta. Esim. Tele-kameraa pienellä zoomilla voi käyttää, jos haluaa itse höpistä pelien päälle.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Tele broadcastillä itse menen ja siitä vähän korkeutta nostanut. Muuten ei nähnyt tarpeeksi laajalle. Oletuskameralla en pystyny pelaa.
 
Patronatosta sain potkut ja Accrington otti minut takaisin penkin taakse. Egyptin vein MM-kisojen lohkokakkosena pudotuspeleihin. Slovenia pitää voittaa, jos haluaa puolivälieriin. Vaihdoin kuvakulmankin Tele Broadcastiin ja se auttoi vetojen suuntauksessa.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Mitä parempaa tässä 18:ssa on verrattuna 17??

Edellinen FIFA mitä oikeesti pelasin oli 2011...
Pelistä on saatu vihdoin pahin munaravi pois. Joutuu enemmän rakentelemaan. Lisäksi ei enää onnistu spurtti pohjassa karvaus, vaan puolustaminen on vaikeampaa.

Paras Fifa päivitys varmaan viiteen vuoteen.
 

käkikotka

Active Member
Pelistä on saatu vihdoin pahin munaravi pois. Joutuu enemmän rakentelemaan. Lisäksi ei enää onnistu spurtti pohjassa karvaus, vaan puolustaminen on vaikeampaa.

Paras Fifa päivitys varmaan viiteen vuoteen.
Noo taidan silti pysyä Pessissä,tosin ei oo sitäkään oikeen nyt jaksanu...
 
Ylös Bottom