Final Fantasy XV

APILAS

Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Meikäläiselle FF -sarjan suurimmat peli-ilot ovat antaneet VII ja X (kuten varmaan aika monelle). Niissä yksi yhdistävä tekijä on ollut konsolisukupolven vaihtuminen, joten tälläkin kertaa aloitin uudelle konsolisukupolvelle tehdyn pelin toivekkain mielin. Sen suuremmin en ole pelin pitkään kehityskaareen tutustunut ja minulla ei ole käsitystä mitä tuotoksesta olisi tai ei olisi pitänyt tulla. Välissä ilmestynyt XIII tuntui välillä vähän työltä, vaikka pelissä ei sinällään mitään huonosti oltu tehtykään; sarja vain mielestäni kaipasi suurempaa uudistusta.

Nyt takana on reilu 15 tuntia uuden tulokkaan pelaamista ja mielestäni tekijät ovat kyllä onnistuneet päivittämään pelisarjaa hyvällä tavalla. Taistelusysteemi on viihdyttävä, musiikki paikoin todella tunnelmallista ja pelin maailma on poikkeuksellisen elävän tuntuinen aikaisempiin osiin verrattuna. Pelissä tekee vain mieli tutkia eri alueita ja tehdä siinä samassa sivutehtäviä. Tavallaan tässä osassa on menty hyvällä tavalla eteen -ja taaksepäin. Suurempia pettymyksiä pelissä ei vielä ole tullut vastaan, vain muutamia pieniä asioita jotka olisi voinut tehdä eri tavalla. Mutta katsotaan mitä edessäpäin on :)
 

Beetzu

New Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Jaahas, kannattaa näköjään chapter 12 kohdalla viimeistään lopettaa storyn pelaaminen kun näköjään tylsähkö chapter 13 saa merkittäviä tarinaa selkeyttäviä välividoita. Toivottavasti tuo lokalisointi etenee nopeasti tai vaikka putkauttaisivat japskiversion erikseen aikaisemmin ulos.
 

Jaakkimo

Turboahdettu uutishirvi
Ylläpitäjä
Vastaus: Final Fantasy XV

Reilun viikon ja vajaan 60 pelitunnin jälkeen FF XV -arvostelu on ulkona. Lueskellahan tuon voi täältä. Mikäli tuhat sanaa on liikaa, tiivistettynä mainittakoon: GOTY.
 

kopolanpoika

Active Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Itsellä oli tarkoitus hommata peli vasta ensi vuoden puolella ja pelivuorossa ennen FFXV oli mm. Titanfall 2, Watch dogs 2, MGS 5, etc, mutta tämän pelin kohdalla on kuulunut poikkeuksellisen vähän soraääniä ja kommentit sekä arvostelut ovat olleet yleisesti ottaen pelkkää ylistystä, jonka vuoksi mielenkiinto peliä kohtaan kasvanut sellaisiin mittasuhteisiin, että jouduin hommaamaan pelin jo nyt, jotta pääsee testaamaan onko kyseessä nyt oikeesti niin perskeleen hyvä peli mitä puhutaan. Jos posti malttaa olla ryssimättä toimitusta niin täytyy ottaa vkl maistiaisia ja sitä ennen vilkaista tuo Kingslaive leffakin, että pääsee tunnelmaan. :cool:
 

Oeppae

Active Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Reilun viikon ja vajaan 60 pelitunnin jälkeen FF XV -arvostelu on ulkona. Lueskellahan tuon voi täältä. Mikäli tuhat sanaa on liikaa, tiivistettynä mainittakoon: GOTY.
Hyvä arvostelu ja pakko kompata vaikka pelitunteja onkin "vasta" 20h. Yksi asia mikä tekee mielestäni FFXV:stä erityisen on se, että se tekee monta asiaa ainakin omalla kohdallani ensimmäistä kertaa oikein mitä lukuisat pelisarjat ovat yrittäneet.
- Vuorokaudenaikojen vaihtelut. Nyt tällä on oikeasti merkitystä ja sitä mielummin menee pötköttelemään Igniksen ehdotuksesta ennenkuin suuntaa maailmalle kun alkaa olla myöhä. Yöllä meno on huomattavasti vaarallisempaa ja sopivan varuillaan pitää olla, silti mitenkään överiksi tämä ei mene, mutta jokaiselle tulee varmaan se hetki vastaan, kun maasta nousee iso punainen jätti ja siinä vaiheessa jo tietää, että parempi ottaa jalat alle.
- Ruoat. Juuri sopivassa määrin näitä, ei tarvitse erityisesti farmailla mitään ruoka-aineita (ehkä pl. jotkut ihan loppupään matsit) vaan aina löytyy tilanteeseen sopivaa sapuskaa. Yleensä inhoan kaikkia tälläisiä täytesisältöjä mutta nyt ne ovat "ihan ok" mikä on jo hyvä saavutus. Valokuvaus nyt on jo ajatuksena aika hölmöä, mutta toimii varmasti joillekin ja kalastus on toteutettu hyvin, vaikkakin sekään ei oikein tempaa kun on ehkä liiankin haastavaa ja en mielellään käytä muutenkin vähäistä aikaani taistellessa kalojen kanssa kovin pitkään.
- Taistelumekaniikka tuntui aluksi tooooodella oudolta, mutta nyt kun sen on sisäitänyt niin pakko kehua sitä. Vaatii paljon rohkeutta poiketa näin paljon muista ja tätä voisi kuvata todella näyttäväksi, elokuvamaiseksi ja jopa taiteelliseksi.
- Taistelussa, taioissa ja summoneissa on hyvä balanssi mielestäni. Ehkä olisin itsekin lopulta suosinut, että summoneita voisi vähän vapaammin castata, mutta näin tarjoiltuna ne tuntuvat todella ikimuistoisilta. Animaatiot ovat hienoja ja ne tekevät sen verran vahinkoa kuin animaatiosta voisi päätellä ja maastokin on kärsinyt näiden jälkeen. Taikamekaaniikasta pidän myös. Nyt tämä ei ole spämmiä, että 1 summon tai pari taikaa niin koko vihu group kuollut kuten aikaisemmissa osissa, vaan enemmänkin jokainen spelli pitää ajoittaa oikein, niiden hankkiminen vaatii vähän duunia, mutta lopulta käyttö on palkitsevaa ja oikeasti efektiivistä. Hyvä balanssi mielestäni.
- Jne, monta pientä nyanssia on hiottu ja näkee, että tekijätiimillä on ollut paljon ajatusta mukana.

DLC:itä odotellessa, tämä ei ole täydellinen paketti vaikka antaisin itse ehkä 9.5/10, mutta epäilen, että DLC:iden myötä tästä voisi hioa muutamat puutteet
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Vaikka olen pelannut pelejä 25v, en ole koskaan pelannut final fantasyä. Tiedän pelin ja olen aina kuullut hehkutuksia. En ole koskaan mistään fantasiasta yms tykännyt, mutta nyt jollain tasolla alkanut kiinnostaa.

Nyt kysynkin, voisiko joku kertoa ymmärrettävästi ja suht yksinkertaisesti mikä tän pelin idea on, mitä siinä tehdään ja miksi.

Olen jotain videoita katsonut ja lähinnä siinä on juostu ympäriinsä. Niin en ole oikein päässyt kärryille. :D
 

Kirai

Toimitus
Vastaus: Final Fantasy XV

Nää on tarinapainotteisia pelejä. Seikkailu ja roolipelaamista. Sulla on joukko muita tovereita mukana ja tarkoitus on kukistaa pelin pahat. Näin pääperiaatteessa. Joku muu voi varmaan spoilereihin laittaa tarkemmin juonesta jos haluaa. Itse en halua spoilata itteeni yhtään.

Matkan varrella voit tehdä tätä juonivetoista päätarinaa ja tehtäviä, tai sitten samoilla vapaasti isossa maailmassa etsien sivutehtäviä keräten tavaraa ja taistellen vihuja vastaan. Tän takia varmaan näkyy pelivideoissa lähinnä tuota juoksentelua, sillä moni samoilee mielellään maailmassa tehden Monster Hunt - tehtäviä rahan ja maineensa vuoksi. Matka taittuu joko kävellen, autolla tai sitten jättikanalla ratsastaen.

Hahmot kehittyy ja oppii uusia taitoja. Saat matkan varrella uusia aseita ja päivität niitä. Siitä tulee myös se hyvä fiilis kun itse vahvistut ja pääset viimein kokeilemaan niitä korkeamman tason örkkejä.

Se jos et oo tän tyylisistä peleistä pitänyt niin paha sanoa kiinnostaako silloin tämäkään. Ei tämä nyt oo kuitenkaan kuin aiemmat FF-pelit, mutta paljon samaa ja tuttua fiilistä on. Pelinä kuitenkin aivan loistava, vaikkei olisikaan FF-peli.

Tää ei nyt ollu mikään yksinkertainen ja tyhjentävä selvitys. Joku muu voinee jatkaa :D
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Minkä tyyppisiä aseita täs on, onko jotain "loitsuja" tms? Ne on vähän niitä mitkä ei kyl kiinnosta.

Zeldan myötä oppinut tykkäämään, tai no tottunut kaikkiin "ei luonnolliseen", joten siksi pistin äsken myös skyrimin lataukseen. Pääsee miekalla heilumaan.

Mut alko tämäkin jollain tasolla kiinnostamaan. Örkit jne vielä menee, mut loitsut vihujen tappamiseen jne alkaa menemään mulla sit kyllä jo vähän yli.
 

Oeppae

Active Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Minkä tyyppisiä aseita täs on, onko jotain "loitsuja" tms? Ne on vähän niitä mitkä ei kyl kiinnosta.

Zeldan myötä oppinut tykkäämään, tai no tottunut kaikkiin "ei luonnolliseen", joten siksi pistin äsken myös skyrimin lataukseen. Pääsee miekalla heilumaan.

Mut alko tämäkin jollain tasolla kiinnostamaan. Örkit jne vielä menee, mut loitsut vihujen tappamiseen jne alkaa menemään mulla sit kyllä jo vähän yli.
Onhan noita, mutta suht. maltillisesti. Ylipäätään tämä on mielestäni aika hyvin tehty "final fantasy normimaailmaan". Eli tuntuu kuin olisi road tripillä jenkeissä mutta sitten maailmassa on lisäksi final fantasyista tuttuja elementtejä. Loitsuja on, mutta ei missään määrin niin paljon kuin monessa muussa roolipelissä. Tässä jokainen loitsu on todella tehokas ja niitä pitää käyttää vähän harkiten ja harvoin, hahmosi on ehdottomasti 95% miekkamies ja 5% taikuri. Ja toki pelin pystyy pelaamaan ilman loitsujakin ja keskittyy vain parantamaan muita ominaisuuksia - näin pärjää ihan yhtä hyvin. Mutta minulle noi toimii kun animaatiot on siistejä ja kun castaat blizzardin niin koko mesta jäätyy vihuja ja kavereitasi myöten. Toisaalta jos realismia hakee niin eihän sitä nyt tästä pelisarjasta löydy.

Vaikea kyllä suositella kaikille, voisin sanoa, jos ylipäätään koskaan on mistään roolipelistä(open world) tykännyt, niin final fantasyä voi hyvin todennäköisesti varovaisesti suositella. Jos pelityyppi ei vain toimi ja esim. ei ole kärsivällisyyttä/aikaa pelata tämäntyyppisiä pelejä (koska sitä se vaatii oikeasti) niin ehkä kannattaa skipata
 

Kirai

Toimitus
Vastaus: Final Fantasy XV

Loitsuja on, mutta ovat pienemmässä roolissä kuin aiemmin. Ja eipä niitä ole pakko käyttää ollenkaan mielestäni. Aseita on useita eri tyyppisiä. Pelin päähahmolla on joku periytyvä kyky käyttää kaiken tyyppisiä aseita ja vaihtaa niitä lennosta. Joku semmoinen taika-asearsenaali. Lisäksi päähahmo kykenee lyhyenmatkan teleporttaukseen. Siinä mielessä yliluonnollista tavaraa kyllä on mukana ja mikään perinteinen miekkapeli tää ei ole. Tää on vähä enemmän ADHD verrattaen Skyrimiin.

Tuossa on vähän weapon showcasea.
[video=youtube;BryiYY3c8s0]https://www.youtube.com/watch?v=BryiYY3c8s0[/video]

Aseita kuitenkin on runsaasti erilaisia ja pääpaino on niillä huitomisessa, väistelyssä ja sijoittumisessa.

Örkkejä on, mutta on sitten vähän kaikennäköstä muutakin eläintä ja hirviötä :D
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Tää on vähä enemmän ADHD verrattaen Skyrimiin.
No sehän sopii meidän perheelle kun vaimolla ja molemmilla lapsilla on ADHD ja itsellä ADD [emoji23][emoji23]

Mutta sen voisin vielä kysäistä et nuo mun kaverit pelissä. Onko ne siis AI hahmoja, onlinen kautta ihmispelaajia. Jos on AI ni pystyykö kaikilla pelaamaan, vai mikä tuon joukkion tarkoitus on?
 

Oeppae

Active Member
Vastaus: Final Fantasy XV

No sehän sopii meidän perheelle kun vaimolla ja molemmilla lapsilla on ADHD ja itsellä ADD [emoji23][emoji23]

Mutta sen voisin vielä kysäistä et nuo mun kaverit pelissä. Onko ne siis AI hahmoja, onlinen kautta ihmispelaajia. Jos on AI ni pystyykö kaikilla pelaamaan, vai mikä tuon joukkion tarkoitus on?
Ei ole mitään online-ominaisuutta koko pelissä. Eli nuo ovat AI hahmoja jotka ovat hyvinkin itsenäisiä, mutta sinulla on heihin joitain ohjausmahdollisuuksia. Eli pystyt komentamaan jokaista yksilöllisesti tietyin väliajoin tekemään jonkun tempun, minkä olet hänelle taidoista valinnut. Tyyliin: "kerää kaikki kasaan ja healaa kaikkia" "lyö erikoiskova lyönti yksittäiseen vihuun" jne. Välillä heille pitää myös heittää jotain parantavia itemeitä ja nostaa kuolleista - ja välillä apurit auttavat sinua jne. Toimivat yllättävän fiksusti mielestäni noin yleisesti ottaen ja ovat jotakuinki taistelun tasalla - tässä on varmaan haettu jotain nelihenkinen raidi AI:n kanssa tyylistä ratkaisua.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Peliin on tulossa joskus ehkä vuoden sisällä 4 pelaajan coop tila, mutta tarkoittaako se open worldissä yhdessä rellestystä tai vain joku coop challenge mode, sen vain SE tällä hetkellä tietää.
 

Kuollut

Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Nytten kun alku innostus hiipunut niin täytyy todeta, että tästä puuttui haaste kokonaan ja se olikin pelin ainoa suuri heikkous :) platina tipahti tänään ja lvl reilu 70. Taisteluissa oli käytännössä mahdoton kuolla kunhan itemeitä riitti.

Pelin tuskaisin boss, adamantoise kaatui lvl 64 hahmolla ehkä n. Kahteen tuntiin ja pelin "vaikein" lvl 120 boss kaatui lvl 70 poppoolla melko vaivatta . Vielä ois tietty pari sealed door dungeonia jäljellä, 'mutta palkitsevuus olematon joten luultavasti peli jää nyt hyllyyn odottamaan päivityksiä
 

Juri

Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Minkä tyyppisiä aseita täs on, onko jotain "loitsuja" tms? Ne on vähän niitä mitkä ei kyl kiinnosta.

Zeldan myötä oppinut tykkäämään, tai no tottunut kaikkiin "ei luonnolliseen", joten siksi pistin äsken myös skyrimin lataukseen. Pääsee miekalla heilumaan.

Mut alko tämäkin jollain tasolla kiinnostamaan. Örkit jne vielä menee, mut loitsut vihujen tappamiseen jne alkaa menemään mulla sit kyllä jo vähän yli.
No mutta onhan tässä vähän Zeldaakin. Open worldiin on piilotettuja dungeoneita mistä Noctis saa aina uuden aseen. Osa näistä on tarinan kannalta pakollisia, mutta muutama pitää löytää itse. Harmi vain, ettei näissä ole puzzleja mietittäväksi. XV sopii hyvin alottelijoille. Jo ennen alkuvalikkoa tulee teksti "A Final Fantasy for Fans and First-Timers". Square todellakin muutti tässä niin paljon asioita, ettei tätä voi verrata aikaisempiin osiin. Eikä peli ole niin ADHD kuin esim. Kingdom Hearts. Lopputekstit hurrasivat eilen ruudulla, ja loitsujen käyttömäärät voi laskea vasemman käden sormilla, eli ei niitä pahemmin tarvittu. Ne kyllä jeesaavat pelissä, mutta jotenkin niiden tähtääminen vihollisiin oli jotain tuskaa. Ehkä siinä wait modessa... Minen siihenkään koskenut.
 

Bandicoot

Well-Known Member
Nytten kun alku innostus hiipunut niin täytyy todeta, että tästä puuttui haaste kokonaan ja se olikin pelin ainoa suuri heikkous :) platina tipahti tänään ja lvl reilu 70. Taisteluissa oli käytännössä mahdoton kuolla kunhan itemeitä riitti.
Onko uudelleenpeluuarvoa? Onko multia ja jos on, pidentääkö se merkittävästi pelin ikää? Kuinka kauan tunneissa meni platinaan?
 

Qarkhi

Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Nytten kun alku innostus hiipunut niin täytyy todeta, että tästä puuttui haaste kokonaan ja se olikin pelin ainoa suuri heikkous :) platina tipahti tänään ja lvl reilu 70. Taisteluissa oli käytännössä mahdoton kuolla kunhan itemeitä riitti.

Pelin tuskaisin boss, adamantoise kaatui lvl 64 hahmolla ehkä n. Kahteen tuntiin ja pelin "vaikein" lvl 120 boss kaatui lvl 70 poppoolla melko vaivatta . Vielä ois tietty pari sealed door dungeonia jäljellä, 'mutta palkitsevuus olematon joten luultavasti peli jää nyt hyllyyn odottamaan päivityksiä
Vähän samanlaisia tuntemuksia täälläkin. Level about 40 tällä haavaa ja kertaakaan en ole kuollut. Yleensä kun vielä haluaa pihistellä noiden itemien käyttöä, olen danger-tilaan jouduttuani lähtenyt vaan ryömimään lähintä kaveria kohti odottaen että tyyppi älyää nostaa minut takaisin mäiskimään. Noin ei ilmeisesti kulu itemiä? Mutta pointti siis, että yleensä ei ole mitään hoppua vaan voi melko huoletta ryömiä vihollisten edessä, eikä ne kovin hanakasti käy kimppuun. Olisi ihan jees jos tuossa tilanteessa olisi oikeasti vaaran tuntua ja hengenlähtö lähellä.

Jos itemit loppuu ja näyttää että mörköä ei saa hengiltä, voi vaan ottaa jalat alle ja juosta sen 20-30 metriä karkuun ja taistelu loppuu siihen. En ole huomannut että yksikään möröistä olisi koskaan lähtenyt perään.

Taistelu muuten on ihan mukavan näyttävää ja yllättävänkin monipuolista. Ei tuo pelin helppous mikään peliä pilaava tekijä mielestäni ole mutta haastetta peleistään hakevalle voi tulla pettymys.
 

Kuollut

Member
Vastaus: Final Fantasy XV

Onko uudelleenpeluuarvoa? Onko multia ja jos on, pidentääkö se merkittävästi pelin ikää? Kuinka kauan tunneissa meni platinaan?
Näin omalla kohdalla on vaikea keksiä järkeviä syitä palata pelin pariin. En tiedä sitten antaako tuleva new game+ lisää intoa, mutta epäilen. Multia ei ole, mutta dlc myötä on tulossa jonkinlainen multiplayer käsittääkseni, mutta ajankohdasta ei tietoa. Peliaikaa oli kellossa reilu 60h, mutta kello kulki myös pelin ollessa pausella joten todellinen peliaika on kuitenkin paljon vähemmän omalla kohdalla :)

Kaiken kaikkiaan peli oli kuitenkin todella hyvä ja nautin pelaamista. Ei mennyt eurot hukkaan.
 

Kirai

Toimitus
Vastaus: Final Fantasy XV

Pelin ja leffan musat on kyllä aivan huippua. Meinasin eka tehdä pelistä läpipeluun, mutta aattelin että se ois sitten ikuisuusprojekti kun tulis kuitenki kaikkea muute värkättyä :D

Tässä pieni kokoelma alkutunneilta hyvällä musalla. Ei suurempia spoilereita.

[video=youtube;3xlBx2Pzy28]https://www.youtube.com/watch?v=3xlBx2Pzy28[/video]
 

MAINOS

Ylös Bottom