Ghost of Tsushima

  • Viestiketjun aloittaja OK
  • Aloituspäivämäärä
  • Tunnisteet
    ps4

Omenanraato

Well-Known Member
En halua katsoa videota etten spoilaannu maailmasta, joten voisiko joku sanoa miten peli pyörii performance ja resoluution modessa?

perfi 1080p lukittu 60fps ja resoluutio joku reso ja 30fps?
Aina 30fps. Resoluutio moodissa voi tippua 28-29 harvoin. Käytännössä fps moodia ei kannata käyttää.
 
  • Like
Reactions: Jiz

Omenanraato

Well-Known Member
Videolla on esillä Kurosawa -mode. Mustavalkoinen, muuttunut äänimaisema.
Äänimaailmanmuutos on aivan älytöntä. Pelissä on yksi huikeimmista soundtrackeistä, joten täytyis pystyä pelaa kurosawassa ilman ääni muutoksia. Tämän vuoksi itse muutin mieltäni ja aloitan normi värimaailmalla japsi puheella.
 

Cyrus1

Well-Known Member
Nyt kun muita arvosteluja on lukenut niin mietityttää vaan, että minkäköhänlainen reaktio tulee vastaan kun seuraava Elder Scrolls julkaistaan? Ihmiset ovat alkaneet hieman valveutua ja herätä siihen, että kaikki nämä open world pelit ovat ihan samanlaisia, mutta Ghost tuntuu saavan enemmän kritiikkiä tästä kuin muut.
Se, miten open worldin tai minkä hyvänsä genren vikoihin tai samankaltaisuuteen suhtaudutaan, riippuu paljon siitä, kuka pelin on kehittänyt ja mikä pelin nimi on.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Aijai, viikonloppuna pääsee vihkiytymään tämän pariin. Voi sitä kuvien ja videoiden määrää.

 
Viimeksi muokattu:

Kirai

Toimitus
Eka ilta takana samuraina ja erittäin hyvät fiilikset päällä. Tietty rosoisuus näkyy siellä täällä, erityisesti esim nuo kasvojen liikkeet ym. Muutoin kyllä yksi kauneimmista peleistä mitä olen pelannut.

Valitsin hard-tason, eikä ole liian vaikealta tuntunut. Tarkka saa kuitenkin olla. Tarinasta en vielä sen enempi osaa mietteitä tuumasta, mutta iso ilouutinen oli kun huomasin lemppari ääninäyttelijäni hoitavan japanilaisen Jin Sakain roolin. One Piece -sarjan ystävät varmasti tunnistavat kyseisen äänen heti.
 

DestiZ

Active Member
Niinhän siinä sitten lopulta kävi, pitkän pohdinnan jälkeen ja arvostelujen katselujen jälkeen että peli lähti kumminki ostoon :), ei tätä vaan voi sivuttaa vihollisen tekoäly ongelmista huolimatta, ja ne ongelmat on pääasiassa stealthissä joten eiköhän sitä taistella sitten perinteiseen samurai tyyliin. Innolla odottelen kumminki että peli latautuu ja pääsee samoilemaan. :) maailma ja immersio ja visuaalinen anti on ainaki pelissä kohdallaan se on varma.
 
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Aivan jäätävän upean näköinen peli kyllä. Mutta on graffan ulkopuoleltakin nyt kolmen tunnin jälkeen upeat fiilikset. Valokuvamoodi on myös todella monipuolinen, mutta harmittavasti screenshotit sillä ei ota hdr:ää huomioon ja itse kuvat ei näytä samalta kuin ruudulla ottaessa niitä.
C25BA680-5AC6-42F2-86B8-8119473155BB.jpeg
 

DestiZ

Active Member
joo kovaa tekemistä 3 tunnin jälkeen. Peli muistuttaa visuaalisuudeltaan next gen peliä onhan tuo ihan törkeän komea, ja se immersio ja fiilis mikä pelissä se on jotain semmoista mitä viimeksi sai aikaan eräs Death Stranding. Haastettakin tuntuu olevan ihan hyvin kaikesta huolimatta, Ainakin tolla samurai tyylillä. Pelaanki itse Parry buildia joka antaa vihollisen iskeä ensin mutta sit saattaki tulee deadly counter, Joka on kyllä erittäin nautittavaa. myöski sidequestit ja muut collectable asiat ovatkin olleet erittäin mielenkiintoisia tämmöiselle samurai fanille kun ne sisältää easter eggejä eri samurai leffoista. löysin easter eggin yhdestä suosikki anime leffoistani Sword of Strangerista.

Miinuksena tosin se tekoäly huomaamisen suhteen se on kyllä kehnolla tasolla. tosin monessa muussaki vastaavassa pelissä on joten se on korjattavissa. voin tosin kuvitella et stealth modessa nuo missionit ois aika helppoja niin kun monesta arvostelusta käynyt ilmi. käytänössä saat mennä kaverin viereen ennenkö ne sut huomaa.

Ainiin ja eritysmaininta pelin valikoille ja UI:lle muutenki tässä pelissä on täyden kympin UI ja valikot
 
Viimeksi muokattu:

Kain

Well-Known Member
Peli olisi tarkoitus tänään noutaa. Ei kellään sattuisi olemaan ensikäden tietoa siitä saako tätä samaiseen hintaan Prismoista kuten Last of usin kanssa oli eli alta 50 euron?
 

tomine11

Active Member
Ghost of Tsushima: The road to launch
https://blog.playstation.com/2020/07/16/ghost-of-tsushima-the-road-to-launch/

Ghost of Tsushima: Photo Mode gallery and tips guide
https://blog.playstation.com/2020/07/16/ghost-of-tsushima-photo-mode-gallery-and-tips-guide/


Menee kyllä toi ”täysi” ja kunnollinen Art Book kans ehdottomasti vielä lisäksi hankintaa :) tuossa Collector's Editionissahan tuli mukana tuosta vain sellainen pieni esimaistinen tuosta taidekirjasesta, kuten aika monesti näissä Sonyn jutuissa on. Mut eipä toi figuurikaan tuolla hassumpi olis vielä tuohon maskin viereen :) siis toi missä toi kettu kans ja sillä kädessä tuo kyseinen maski.

Ghost of Tsushima: Official merchandise
https://blog.playstation.com/2020/07/16/ghost-of-tsushima-official-merchandise/

-------------------------------------------------------------------------------------

Kyllähän tämä peli kivasti sitä samurai fiilistä hönkii jollaista ei juurikaan toista ole tarjolla, onhan se peruspaletti noin pelillisesti siis siellä pohjalla paljon muista ”pöllittyä” mutta hitusen sitten hiottu omaan visuaalisuuteen ja tyylikkyyteen teroitettuna, toimii mulle :) mutta kyllä tämä kivasti tuntuu fiiliksen puolesta tarpeeksi uudelta verrattuna muihin vastaaviin ja sellainen kiva kutkutus masun pohjassa. Välillä näyttää hetkittäin ihan peruspeliltä ”eikä sen kummalta” mutta ajoittain taas aivan tajuttoman tyylikkäältä ja sopivasti kuvakulmasta katseltuna. Kokonaisvaltaisesti visuaalisuudesta vastaavalla on kivasti olla silmää kuitenkin saada kokonaisuus nätiksi… eihän tämä sillain näytä (photo)realistiselta laisinkaan näytä (jos joku sellaista lähtee edes odottomaan ja hinkuttamaan mielessään näytä mutta tyylitellyllä tavalta erittäin kauniilta ja viehättävältä :) tavalla josta meikä diggaa, pakko myöntää. Nauttinut olen yllättävänkin kovasti reissusta tähän asti :)
 
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Kyllähän tämä peli kivasti sitä samurai fiilistä hönkii jollaista ei juurikaan toista ole tarjolla, onhan se peruspaletti noin pelillisesti siis siellä pohjalla paljon muista ”pöllittyä” mutta hitusen sitten hiottu omaan visuaalisuuteen ja tyylikkyyteen teroitettuna, toimii mulle :)
Mun mielestä tää on just parasta. Otettu Zeldaa, AC sarjaa, kaikkia muita open worldejä ja nimenomaan niistä ne parhaat puolet. Sit heitetty käsittämättömän uskollisesti samurai leffat vielä kylkeen. Tää on yhtä samurai leffaa koko peli ja juuri se fiilis on huikea. Ja tosiaan tuo zeldamainen löytämisen ilo.
Kyllä AC sarjan täytyisi ottaa paljon oppia miten se perus yksinkertainen jopa tylsä open world perusmekaniikka voi tuntua tuoreelta ja innostavalta.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Peli olisi tarkoitus tänään noutaa. Ei kellään sattuisi olemaan ensikäden tietoa siitä saako tätä samaiseen hintaan Prismoista kuten Last of usin kanssa oli eli alta 50 euron?
Prismassa ainakin oli 59,95 € ja sen hinnan suostuin maksamaan. On kuitenkin taas sen kympin halvempi kuin digitaalinen! Maksoin siis näistä kahdesta PS4-yksinoikeudesta yhteensä 110 euroa, joka ei mielestäni ole kovin paha hinta, kun vertaa siihen, että digi-intoilijat maksoivat 140 euroa. "Tienasin" taas kolme kymppiä...

Muistaakseni joku täällä mainosti muutama viikko takaperin, että day 1 päivitys olisi ollut 10 gigan luokkaa, mutta itsellä ainakin 1.04 oli vain karvan alta 5 gigaa. Jäin ihmettelemään, mutta konsoli kuitenkin väittää, että viimeisin versio on asennettuna, että mikäpä siinä.

Ensitestit otettu ja noin 2 tunnin pohjalta voin sanoa, että peli kyllä maistuu. Hetki meni tottuessa kontrolleihin, jotka ovat huomattavasti "nopeammat" hahmon kääntymisen ja vastaavien suhteen kuin viimeksi pelaamassani The Last Of Us 2:ssa, mutta hyvät kuitenkin. Kamera tuntui alkuun vähän liian ripeältä, niin pienensin sen nopeutta yhden asetuksen verran ja nyt tuntuu sopivalta. Normaalilla aloitin ja tuntuu ainakin alkuun kivan vaativalta, muttei liian. Pelimekaniikat ovat aika selvät, tiettyjä vihuja vastaan täytyy väistää, blokata ja hyökätä tietyillä tavoilla, mutta kun erilaisia vihuja on samassa ryppäässä monenlaisia, niin tarkkana saa olla, vaikka logiikka onkin selvä, että miten mitäkin vihua vastaan tulee toimia. Nättihän tuo peli on ja olo tuntuu siltä, että olisi Japanissa. Ensitestien perusteella voi hyvin sanoa, ettei tämä peli mitään pyörää koita uudelleen keksiä, mutta perusjutut toimivat, kuten odottaa sopii. Voi sanoa, että se 85/100 keskiarvo ainakin alkutestien perusteella kuvaa tätä hyvin. Tiedän kuitenkin viihtyväni tämän pelin kanssa hyvin. Jos PS4-omistajat jotain uutta pelattavaa kaipaavat tähän loppukesäksi, niin tässä on kyllä sellainen tuote, jota voi suositella.
 

DestiZ

Active Member
Loistavaa menoa edelleen ja en ole main questia tehnytkään sitten sen jälkeen ku pääsi samoilemaan. pistetään nyt varmuuden vuoksi spoilereihi alkupään pelimekaniikoista asiaa eritysplussa myös siitä että joudut itsekkin käyttämään oikea aikasesti hyppy nappulaa tomb raider tyyliin eikä kaikki ole automatisoitu niinkuin AC:ssä ja BOTW:ssa.

mukava avata lääni kerrallaan karttaa ja samoilla siinä samalla. Ajattelinki pelata sillai että ennen ei ole quest alueille asiaa ennenkö on kartta "avattuna" sinne. mutta yksi asia häiritsee todella paljon nimittäin geneerinen lootti. jos löydät eri värisiä kukkia niin ne on kaikki kategorisoitu nimellä kukat :D ai perhana miten siistiä olisi löytää eri värisiä kukkia ja luoda niistä Dye:t jotka värjää sun armoris kukkien värin mukaan mut nyt se on se ja sama kunhan vaan sulla on jotain kukkia. arghhhh hukattua potentiaalia.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Reilu pari tuntia takana ja ihan hyvät fiilikset pelistä, pari marinana asiaa kuitenkin. Kamera on ihan liian lähellä hahmoa ja se aiheuttaa kyllä ihan fyysisesti kun tulee sellanen pöhkö olo jos pelaa liikaa. Toisekseen en tiedä pidänkö tuosta kepeästä pelattavuudesta ja löysästä otteesta, tekisi vaan mieli mennä hitaasti ja fiilistellä paikkoja mutta se on todella vaikeaa kun hahmo kipittää tuhatta ja sataa jos tattia ei yritä pitää tietyssä asennossa, se taas ei ole mukava tapa pelata. Sellainen RDR2 tyylinen ohjaus olisi voinut toimia paljon paremmin taisteluiden ulkopuolella, katsotaan miten tuohon tottuu.

Muutenhan peli vaikuttaa todella pätevältä, varsinkin cutscenet ja ääninäyttely tekee pelistä todella elokuvamaisen ja sen kruunaa vielä aivan uskomattoman hyvä soundtrack. Vasta ollaan kuitenkin niin alussa ettei pahemmin voi sanoa mitään. Upeahan peli on ainakin valaistuksen ja ympäristöjen suhteen, tekstuurit taas on tosi suttuisia.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Loistavaa menoa edelleen ja en ole main questia tehnytkään sitten sen jälkeen ku pääsi samoilemaan.
En kanssa, tai no ne parin alun jutut jotka on periaatteessa vielä tutoriaalia. Ja kun tuossa on sivutehtävät tehty hienosti. Koska mulla tulee fiilis, että tää vois olla ihan hyvin tätä samaa päätarinaa ja se sivutehtävä auttaa mua saavuttamaan päämäärän. Ja toisaalta karttaan katsomatta en aina edes ole tiennyt olenko päätehtävässä, sivutehtävässä, vai jossain random paikassa missä on joku vihollispomo.
Kaikki sulautuu yhdeksi. Esim AC sarjassa mulla on aina olo et tää on turha sivutehtävä, eikä niihin tule mitään tunnesidosta. Tässä taas ensi hetkistä alkaen haluaa olla omiensa puolella, auttaa niitä joilla on ongelma, koska kaikki apu tarvitaan lopussa ja omaa kansaa ei jätetä.
 

Pirate fin

Well-Known Member
Muistaakseni joku täällä mainosti muutama viikko takaperin, että day 1 päivitys olisi ollut 10 gigan luokkaa, mutta itsellä ainakin 1.04 oli vain karvan alta 5 gigaa. Jäin ihmettelemään, mutta konsoli kuitenkin väittää, että viimeisin versio on asennettuna, että mikäpä siinä.
Mulla latasi ensin tuon alle 5 gigan 1.04 päivityksen ja kun aloin pelaamaan, niin alkoi lataamaan 6 gigan 1.04 päivitystä o_O

Pikkasen ihmettelin tuossa, että mitä tää pleikka sekoilee, mutta ehkä se kuuluikin tehdä noin?
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom