Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Google Stadia - pelit striimaten

En saanut. Käytiin aamulla business arealla Stadian mini-ständillä kysymässä, josko olisi mahdollista kysellä hiukan laitteesta + päästä kokeilemaan jotain pelejä, mutta siellä ei kuulemma ollut mitään kyseistä toimintaa. Mikäli respalikan huonosta englannista ymmärsin, niin kyseessä oli lähinnä deveille + muille ständinpitäjille tarkoitettu esittelytila, eli pelistudion kortilla pääsy sisään. Käskivät meitä siis menemään entertainment-alueelle ja jonottamaan muiden mukana.

Välissä käytiin sitten Konamin, Segan, Namcon sekä Blooberin (Blair Witch) peliesittelyt ja päivän päätteeksi suunnattiin Stadialle. Business area puretaan tänään, joten huomisesta alkaen on suunnattava normipuolelle. Saa nähdä kuinka paljon kiinnostaa jonotella mitään kolmen tunnin sessioita 15min pelitesteihin :D

Vähän offtopic täällä mutta voitko käydä vaikka tuolla gamescom ketjussa kommentoimassa miltä tuo Blair Witch vaikutti? Näyttää ainakin videoiden perusteella ihan hyvältä tekeleeltä. :)
 
Vähän offtopic täällä mutta voitko käydä vaikka tuolla gamescom ketjussa kommentoimassa miltä tuo Blair Witch vaikutti? Näyttää ainakin videoiden perusteella ihan hyvältä tekeleeltä. :)

Joo, tottakai. Näpyttelen sinne vaikka jotain myöhemmin :)
 
Itse seuraillut tuota Stadia asiaa siitä asti kun julkistettiin. Varmasti menee ostoon, vaikka pientä skeptisyyttä löytyy.
Netin ei pitäisi olla näin stadilaiselle ongelma 300mbt/28ms.
Suurin hyöty omalle kohdalle on kun puoliso ajaa telkkarin edestä pois voi vetäytyä pelaamaan pelkän näytön ja chromecastin kanssa työhuoneeseen.
Lisäksi tämä uusi tehokkaampi "konsoli" on tulossa nyt, kun PS5sta joutuu odottelemaan vielä ties kuinka kauan (toki sekin ostetaan). Lisäksi stadian suoritus kykyä voidaan halutessa kasvattaa vaikka samana päivänä kun kilpailevat nextgen konsolit yrittävät tulla markkinoille.
Sama testata, on sen verran halpoja hintoja ettei niin väliä. Katsotaan sitten meneekö jatkoon vai ei ja kummalle alustalle Cyberpunk hankitaan.
Ainiin, onhan BG3kin jo yksistään syy hankintaan
 
Yrittänyt nyt etsiä kannanottoa siihen mitä oikeasti tarvitsee Stadian käyttöön.
Esim. Itselläni ei ole pc:tä ainoastaan MacBook Pro.
Lisäksi löytyy IpadPro ja jotenkin oudosti päätynyt käyttämään One+n puhelimia.
Lisäksi löytyy pari kpl chromecast ultraa, ok näyttö ja telkkari (lg - ei androidia).

Eli millä pirulla esim. omassa tilanteessa tuota pitäisi pyörittää? Applen kamat on varmaan aika no no?
Windows läppäriä ei viitsi ostaa vaikka jonkun perus setin saisi halvalla. Eli onko helpointa ostaa Pixel 4 kun nyt kohta julkaistaan? Puhelinta tarvitsee aina, halusi tai ei.
 
Tietokoneelle Chrome-verkkoselain ja televisiolle tuo Chromecast Ultra. Peliohjaimeksi käy Dualshock 4. Vähintään 10 Mbps nettiyhteys. Mobiililaitteille iOS versio 11 tai uudempi.

Lähde: https://support.google.com/stadia/answer/9338852?hl=en
Kyllä, mutta tarvitsenko esimerkiksi ultran kaveriksi jonkin mobiililaitteen? Ei kai se telkkarin tai näytön kanssa itsessään riitä?

Edit: eikun nyt aukesi, eli ultra ja käytännössä mikä tahansa android luuri ja jos haluaa puhelimella tihrustaa pelata niin Pixel
 
Kyllä, mutta tarvitsenko esimerkiksi ultran kaveriksi jonkin mobiililaitteen? Ei kai se telkkarin tai näytön kanssa itsessään riitä?

Riittää. Stadian oma peliohjain operoi suoraan langattoman verkon kautta internettiin ja Chromecast esittää striimin näytölle.
 
Riittää. Stadian oma peliohjain operoi suoraan langattoman verkon kautta internettiin ja Chromecast esittää striimin näytölle.
Okei kiitos, toi on kova juttu. Pitää vaan pähkäillä miten saa äänet ulos näytöltä pelatessa. Voisin kyllä ostaa uuden näytön jos olisi sellaisia missä äänilähtö
 
Pilvipelaaminen on seuraava vallankumous", uskovat suomalais-islantilaisen peliyhtiön perustajat.

– Joka kerta, kun peliteollisuudessa tapahtuu iso muutos, pelinkehittäjille avautuu suuria mahdollisuuksia. Se, joka saa pilvipelaamisen haltuunsa ensimmäisenä ja oikein, tulee menestymään isosti, Lehtinen sanoo.

Lisää: https://yle.fi/uutiset/3-10998455
 
Onko ensi kuun julkaisun yhteydessä mahdollista tilata pelkkä palvelu? En halua tuota ennakkopakettia tilata. En tästä mistään tietoa löytänyt.

EDIT: sain selville, että pitää tosiaan olla ennakkotilattuna tuo myynnissä oleva paketti. Se pitää sitten selkärangan taipua tai oottaa ensi vuoden julkaisua :/
 
Viimeksi muokattu:
Kuinka moni täällä muuten on tilannut tuon Founders Editionin tai Premiere editionin?
Itse en ehtinyt founders editionia nappaamaan, mutta tuo toinen on kyllä tilauksessa. Joskus ensi kuussa pääsee sitten näkemään miten toimii ja onko hitti vai huti omalla kohdalla.
 
Kuinka moni täällä muuten on tilannut tuon Founders Editionin tai Premiere editionin?

Tulen mukaan todennäköisesti siinä vaiheessa kun ensi vuonna julkaisevat Stadia Basen, jossa ei makseta kk-maksua laisinkaan.

google_stadia_base_tier.jpg
 
Julkaisussa pelaaminen onnistuu langattomasti yksinomaan Chromecastin kautta. Sen sijaan puhelimella ja tietokoneella pelaaminen vaatii USB-johdon käyttöä.

You’ll probably be plugging in Google’s wireless Stadia controller when the cloud gaming service launches on November 19th. While it’ll work wirelessly while playing Stadia on a Chromecast Ultra, you’ll have to plug in a USB-C cable to use it with computers or phones at launch, Google tells The Verge.

 
Ylös Bottom