Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Grand Theft Auto VI

Eikä sitä tietenkään oikein aikuisiällä jaksa eikä viitsi enää samalla tavalla innostua kuin nuorena. Itselläkin varmaankin viimeinen peli jota ihan oikeasti innolla odottanut, on ollut juurikin tuo San Andreas teini-ikäisenä.

Mutta silti, voin sanoa että kyllä se uuden GTA:n tulo on aina iso juttu ja kiinnostaa kovasti, vaikka varsinaista ”intoa” ei ehkä samalla tavalla löydy. Jos peli hyvältä näyttää niin ostoon se lähtee Day 1.
 
Eihän täälläkään kukaan myönnä ostaneensa yhtäkään hai-korttia joista tämä GTA V megamenestys rahallisesti tulee? Aina puhutaan biljoonista biljoonista, mutta mikä on todellinen tuotto tuolta 2013 julkaisusta lähtien? Iso raha se on, sen uskon, ja se luo toiveet, että uuden ja uskomattoman VI-osan kehitykseen on pelimerkkejä löytynyt juuri niin paljon kuin on ikinä toivottu.

Itse ostin pelin PS3 kun julkaistiin, pelasin ja tykkäsin, mutta sinne se jäi. Tämä tulee varmasti myös ostettua vaikkei viiskymppisellä enää hypeä peleistä saa aikaan millään, näin se vaan menee.
 
Joo jos vakavasti puhutaan, niin ei ole itselläkään mitään hypeä. Ei itsekään jaksa enään oikein innostua mistään pelistä etukäteen. Mutta kyllä mulla tähän on luotto, joten eiköhän tämä suoraan mene backlogin kärkeen kun joskus tulee.
 
Ei ilmeisesti ole vieläkään varmaa, että julkaistaanko tämä edellisen sukupolven konsoleille - jos julkaistaan, ni taidanpa tehdä saman mitä edellisen kanssa ja odotella sitä PS5pro/6 remakea. Viimeksi sain sen paljon kokemuksen kun sitä jaksoi vuoden odotella ps4-versiota.

En koskaan pitänyt IV:sta, joten V oli positiivinen yllätys ja yksi parhaimista koskaan, joten innolla kyllä odotellaan että mitä ovat saaneet aikaiseksi.
 
Ei ilmeisesti ole vieläkään varmaa, että julkaistaanko tämä edellisen sukupolven konsoleille - jos julkaistaan, ni taidanpa tehdä saman mitä edellisen kanssa ja odotella sitä PS5pro/6 remakea.

Täysin varma en tietenkään voi olla, mutta en jaksa uskoa, että vanha konsolisukupolvi olisi otettu riippakiveksi mukaan.

Kuten itsekin olen jo sanonut, varsinaista hypeä ei peliä kohtaan ole, mutta onhan tulevasta GTA:sta niin monta vuotta spekuloitu, että ihan mielenkiinnosta odottelen huomista, että näkee mitä sieltä sitten on tulossa.
 
Kun otetaan huomioon huhuja eri teknisistä jutuista mitä peli olisi tekemässä niin ei mitään mahdolisuuksia että vanhat konsolit olisi mukana kuvioissa. Huomenna sitten ollaan ison äärellä.
 
Eiköhän sieltä tule konsoleille tass joku 30 fps pökäle joka rockstarin tuntien myydään sitten seuraavalle laitekannalle taas uusiksi täydellä hinnalla ja pelattavassa kunnossa. Ei kyllä kiinnosta tipan vertaakaan tämä peli. Ja asennuskoko huhupuheuden mukaan ihan järkyttävä niin senkin takia en kovalevytilaa tuolle meinas tuhlata.

Ihmeitä pitää tapahtua ja jotain täysin ennenkuulumatonya ettei itse tuosta innostuisin.
 
GTA:n ongelma itselle on se että se sijoittuu yleensä niin tylsään maailmaan eli reaalimaailmaan. Tylsin vaihtoehto on aina nykyaika ja nykyaikainen teknologia jne. Niitä näkee joka paikassa ja suurelta osin ne on jopa arkea, joten miksi eskapismia pitäisi harrastaa sellaisen viihteen kanssa?

Siksipä omalla kohdalla GTA on sellainen "pelaa kerran läpi ja unohda"-kokemus.

Ei sillä että jaksaisin muiden open worldien maailmoissa pyöriä muuten vaan mutta niitä eksoottisempia sentään jaksaa tutkiakin ihan eri tavalla kuin jotain nykyaikaisia kaupunkeja jne.

Mutta myönnän kyllä että ei open world taida edes genrenä olla itselle se sopivin.

Täytyy kyllä sanoa että oiva veto pistää traileri pihalle pari päivää ennen TGA:ia ja viedä kaikki huomio uusilta julkistuksilta. Veikkaan että iso osa maailmasta on niin GTA höyryissä että ei paljoon mitkään julkistukset kiinnosta.
No jos traileri kerran vie kaiken huomion niin sittenhän on ihan sama missä kohtaa sen ulos laittaa, oli se sitten ennen tai jälkeen TGA:n. Jos ei ole laitettu ulos niin odotetaan vain sitä ja jos on niin puhutaan vain siitä. Tai jotain.
 
Jos noi vuodetut kuvat ja video pitää kutinsa niin näytti helvetin tylsältä ja liian samalta, toivottavasti joku early alphaomega buildi tai vaan eri pelistä kokonaan. Melkeen jo pelottaa että tuo traileri on pettymys ku haluaisin syyn innostua.
 
Jos noi vuodetut kuvat ja video pitää kutinsa niin näytti helvetin tylsältä ja liian samalta, toivottavasti joku early alphaomega buildi tai vaan eri pelistä kokonaan. Melkeen jo pelottaa että tuo traileri on pettymys ku haluaisin syyn innostua.
Joo, näyttää vitosen jatko-osalta:(
En kauheasti ensimmäiseltä trailerilta odota mitään. Eiköhän se ole jotain muutamia maisemia ja ilmoitus että coming spring 2025 tms.
 
Vuodetuis jutuis oli läppää että syksy 2024, saa nähdä onko mikään totta näistä, 2x isompi mappi, 70% rakennuksista pääsee sisälle jne. Enemmän kiinnostaa tää somehype ku itse peli :D
 
Jos tämä tulee olemaan crossgen niin turhaa odottaa mitään suurta hyppäystä graafisen tai minkään muunkaan osalta.
 
Toki GTA:n vahvuus on reaalimaailmasta huolimatta ollut aina se, että pelin hiekkalaatikkomainen olemus mahdollistaa epäsovinnaisten asioiden tekemisen. Harvemmin tulee tässä tosielämän reaalimaailmassa (?) harrastettua auton ryöstämistä, pankkikeikkoja, jalankulkijoiden yliajamista tai vaikkapa mopolla pitkin pihamaita ajelua.
Tietysti mutta nuo mainitut jutut on kyllä jo aika usein koettu peleissä enkä tiedä mitä uutta voi vitosen muuttuminen kutoseksi tuoda noiden osalta.

Sanoisin myös että vaikkapa Saint's Row on mielestäni tehnyt paljon paremmin vapaan riehumisen kuin GTA.

Petyin myös ryöstöihin ja pankkiryöstöihin GTA:ssa. Olivat tylsän "pelimäisiä" turhuuksia. Ehkä odotin jotain Hitmanin tapaista kamaa, jossa on hitosti muuttujia ja tapoja tehdä asioita mutta GTA:ssa nuo sitten olivat periaatteessa vain kasa haarautuvia tehtäviä.

Mutta kuten sanoin, ei minua kauheasti kiinnosta yleensä leikkiä tai "elää" pelien maailmassa. Lähinnä sitä testailee että mitä pystyy tekemään ja sitten tekee tehtäviä tai mitä pelissä nyt onkin tarjolla.

Ja onhan näissä GTA:n yksinpelikampanjoissa ollut aivan uskomattoman hyvin kirjoitettua parodiaa/satiiria. Siltä osin onkin mielenkiintoista nähdä, että miten nyt tässä onnistutaan, kun nykyään ei monesti erota oikeaa elämää parodiasta.
Tehtäväthän näistä juuri tuleekin pelattua kun siellä se varsinainen sisältö on. Se yleinen riehuminen taas ei itseäni kauheasti kiinnosta mutta osana tehtäviä on jalankulkijoiden ja muiden pikkutarkka mallinnus tietysti todella hieno juttu.

Itsellekin nämä ovat kieltämättä aika kertakäyttöisiä kokemuksia, kun tuo verkkopelipuoli ei kiinnosta lainkaan. Siihen arvatenkin tälläkin kertaa lyödään kovimmat paukut. Verkkopelien ystäville tosin onkin sitten varmaan herkkua tulossa.
No joo, jos GTA Online on kiinnostanut niin varmasti tulee samaa parannettuna. Itse koin Onlinen kovin tylsänä ja tympeänä. Ehkä jos ohjaus olisi edes sujuvampaa ja tyydyttävää, tyyliin kuten Destinyssä tai muussa, jossa jo pelkkä ohjaus on viihdyttävää, niin voisi hommaa jaksaakin. Ja sitten se kaiken monetisointi. Huh huh.
 
Mutta kuten sanoin, ei minua kauheasti kiinnosta yleensä leikkiä tai "elää" pelien maailmassa. Lähinnä sitä testailee että mitä pystyy tekemään ja sitten tekee tehtäviä tai mitä pelissä nyt onkin tarjolla.


Ja sitten se kaiken monetisointi. Huh huh.

GTA sarja ainakin San Andreaksesta asti on tunnettu kaikenmaailman minipeleistä, ohan ne hauskoja just kokeilla kerran tai pari mut neki on jo niin väsyneitä juttuja että en tiie jaksaako semmosesta innostua, pitää sen minipelin olla nykyään varmaa jo ihan oikeasti joku tyyliin "oikea" peli että niistä innostuis.

GTA5/Online ne kaikenmaailman golfit ja tennikset, kädenväännöt, tikkaa jne on just et kokeilet kerran ja sit jatkat matkaa. Eli jos nyt täs tulevas on jotain minipelejä mitä ne nyt onkaan, (surffausta huhuttu) nii en ite laske ainakaa niitä nyt "wau ompa hienoa mitä ei oo ennen nähty". RDR2 meni jollain tapaa jo liikaa siihen "SIMS" meininkii et piti syödä ja juoda ettei väsy, en ainakaa haluaa että täs uudes gtaas pitää syödä ja juoda ja tyyliin pissattaa ja kakattaa se hahmo ja mennä nukkumaan ajoissa että jaksaa aamulla herätä töihin.

Ne kun ei itse peliin tuo mitään sen suurempaa syvyyttä/uutta, niitä nyt kokeilee kerran tai kaks ja sen jälkeen unohtaa. Kyllä tässä on kahtia jakautunutta porukkaa, jotkut innoissaan kun hullu puurosta toiset taas ehkä maltillisempia ja jotkut varautuu kuten minä hyvin hyvin maltillisesti enkä odota mitään sen suurempaa ja toki toivon olevani 100% väärässä ja sieltä on tulossa jotain massiivisen hienoa.

Mitä tulee onlinen monetisointiin nii se on jo hyvin ns. kusipäistä touhua ollut, toki sielä on myös sitten oltu reiluja mut lähinnä "annetaa lusikalla otetaan kauhalla tyyliin", ihmiset jotka sielä on ollut ja pelannut sitä kuten minä tyyliin työkseen on rahaaki kertynyt ja ostanut tyyliin kaiken. Mut ne jotka siel haluu välillä jotain kokeilla ja tehää nii ei sitä rahaa siel niin nopeasti tee, varsinkni jos ei tiedä miten sitä tehään, sit vielä se GTA+ joka on sit ilmeisesti mennyt sekin hyvin kaupaks kun se kerta siel on.

Näin voisin olettaa että rockstaril on jo niin hyvä "koulutus" takana siitä rahastuksesta että tässä uudessa tullaan olemaan entistä enemmän ahneita.
 
Pleikkaversio se on hankittava pleikkahenkisen kaveripiirin takia. 24h päästä traileri, joko saa kohta kaivaa popparit esiin
Tämä jos joku huutaa onlinepuolensa osalta crossplayta. Ei olisi silloin alustalla niin väliä, ja ainakin omalla kohdalla kaveripiiri kenen kanssa tätä pelata laajenisi selvästi.

Itse hommaan pelin varmasti kaikkien suureksi yllätykseksi Xboxille. :)
 
Vieläkään ei oo hype iskenyt. Ainoa mitä nyt vähän odottelen, niin on tieto että tuleeko PC:lle day one, vai pantataanko sitä muutaman vuoden verran että voivat sitten myydä toistamiseen tuon useimmille.. Niin ja eihän siitä ole mitään takeita että edes vielä kertovat julkkaripäivää, tai edes alustoja mille tulee. Rokkistara kun on ollut aika hyvä tossa infon panttaamisessa aina :D
 
Ylös Bottom