Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Olisi kurjaa olla niin köyhä ettei ole varaa ostaa kiinnostavia pelejä :(
En koe olevani köyhä. En tosin ole erityisen rikaskaan, mutta ei minulla ainakaan ole varaa ostaa kaikkia kiinnostavia pelejä. Ei varsinkaan täyteen hintaan. Tähän rakoon Game Pass osuu aika täydellisesti.
 

Quantum

Well-Known Member
En koe olevani köyhä. En tosin ole erityisen rikaskaan, mutta ei minulla ainakaan ole varaa ostaa kaikkia kiinnostavia pelejä. Ei varsinkaan täyteen hintaan. Tähän rakoon Game Pass osuu aika täydellisesti.
En minäkään osta pelejä täydellä hinnalla kovinkaan usein mutta kaiken haluamani olen saanut rahalla ostettua. Nykyään niin konsoli kuin pc pelit pudottavat hintansa todella nopeasti. Ei kaikkea tarvitse päästä pelaamaan. Riittää kun ne parhaat pelaa ja tähän asti ne on pitänyt pääasiassa ostaa.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Kerro ihmeessä milloin on viimeksi pitänyt ostaa uusia lootia koska kilpailija ostelee pelit ja pelifirmat pois?

Viime sukupolvea lukuunottamatta olen omistanut Nintendon, Microsoftin ja Sonyn kaikki konsolit. Ja olen näin tehnyt, koska 1980-luvulta asti tähän päivään ulottuvan kokemukseni perusteella olen kaikki konsolit halunnut omistaa, koska jokaisella konsolilla on ollut minulle kiinnostavaa pelattavaa. Nykyään vaan aikaa ei olisi edes yhden konsolin kanssa puuhasteluun, mutta niin vaan tässä jo PS5:sta vaille kaikki on kasassa - ja Stadiakin löytyy.

Sinun mailisi voivat vaihdella, mutta jos videopelaaminen kiinnostaa, eikä siis mikään yhden valmistajan ja suuryrityksen fanitus, niin tämä on ollut todellisuutta jo pitkään ja useammalla vuosikymmenellä.
 

pelle

Well-Known Member
Viime sukupolvea lukuunottamatta olen omistanut Nintendon, Microsoftin ja Sonyn kaikki konsolit. Ja olen näin tehnyt, koska 1980-luvulta asti tähän päivään ulottuvan kokemukseni perusteella olen kaikki konsolit halunnut omistaa, koska jokaisella konsolilla on ollut minulle kiinnostavaa pelattavaa.

Eikä kyse ole pelkästään nintendon, sonyn ja microsoftin kotikonsoleista sillä nintendolla ja sonylla on vielä olleet ne käsikonsolitkin.
Kiinnostaako final fantasy 7: crisis core? Osta psp. Uncharted golden abyss tai killzone mercenary? Osta vita. Persona Q? 3ds.
Jos on halunnut pelata mario & luigi roolipelejä niin on täytynyt ostaa useampikin nintendon käsikonsoli.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Eikä kyse ole pelkästään nintendon, sonyn ja microsoftin kotikonsoleista sillä nintendolla ja sonylla on vielä olleet ne käsikonsolitkin.

Jep ja nekin on tullut omistettua. Ja nytkin seuraan mielenkiinnolla miten Steam Deck vastaanotetaan.

Kaikkiruokaisella pelaajalla on 2022 asiat paremmin kuin koskaan.
 

shamaniac

Well-Known Member
Tuossa taitaa kuitenkin olla olennainen ilmaus se "kaiken tarpeellisen". Ei siis kaikkea. Minä ainakin yhdistän kyseisen kommentin aikaisempiin kirjoituksiin, joissa ei olla kauhean innostuneita kilpailun kaventumisesta. Jostain syystä tätä nyt ei vain tunnuta ymmärtävän, koska ostoksilla ei käynyt Sony. Toisessa ketjussa on jopa verrattu Spider-Man-yksinoikeutta 68,7 miljardin dollarin yrityskauppaan, joten ei tässä nyt ihan ensimmäistä kertaa ole ajatukset ihan eri raiteilla porukalla.
Huomioin sen kyllä mielessäni mutta on vähän typerää kritisoida tuota asiaa vain oman maun mukaan. Sen takia tulkitsin sen siis tavallani. Niin kauan kuin minä olen pelannut on ollut aina tilanne se, että muillakin alustoilla on ollut kiinnostavia pelejä. Jos ei muka ole, niin niistä ei ole tietoinen tai on tarkoituksella tai kenties jopa tietämättään rajannut osan sisällöstä pois. Tai on suppea pelimaku.

On kai sitä porukkaa paljon, joille riittää esim. Mariot mutta siinä tilanteessa on vähän typerää tulla heittelemään että "aina on voinut pelata kaiken tarpeellisen" kun se syy on vain siinä että se "tarpeellinen" sattuu olemaan niin älyttömän rajattu kattaus syystä taikka toisesta.

Onneksi täällä yksi osaa lukea. Arvasin, että täälläkin on näitä sanoihin takertujia eikä lueta kokonaisuutta mistä aletaan viisastelemaan.
Kannattaa ehkä miettiä omatkin argumenttinsa/viestinsä paremmin. Lue ylhäältä selitykseni miksi tarkoituksella tulkitsin viestisi tietyllä tavalla.

Koskeeko sama äärivasemmistoa? En nähnyt yhdenkään kritisoivan äärivasemmistoa kun kysyin asiasta joten se tulkitaan hyväksymiseksi mitä tekevät. Miksi yleensä politiikkaa keskustellaan konsolifoorumilla? Minä en suinkaan ole se joka alunperin alkoi yksityishenkilön asioista eli Kärkkäisen asioista tarpeettomasti avautumaan ja vielä tähän avautumisketjuun siirsi jatkovääntämisen.
Kenties kyse on asioista, joita ryhmät ajavat. Natsien etuja ajavat harvoin saavat sympatiaa kun taas porukka, joka ajattelee maailman, ihmisten ja eläinten tulevaisuutta, on vähän eri asialla liikkeellä.

Enkä oikeastaan omaa kummoista vahvaa mielipidettä mistään vasemmistoryhmistä. Tarkastelen näitä nimenomaan sen kautta, mikä on porukan "polttoaineena". Siinä ei tarvitse kauaa miettiä kummassa on arvoja, jotka voin omaksua ja kummassa ei. Veikkaan monella muulla olevan saman tapaista syytä taustalla.

PS. Kärkkäinen ei muuten todellakaan ole yksityishenkilö:
  1. "henkilö, joka ei edusta mitään yhteisöä."
Tyyppi perusti kaupalleen(?) lehden, jolla aloitti "nettiuransa" sekä tämän jälkeen tulleen korvaavan lehden, jossa oli päätoimittajana. Voisi siis "ehkäpä" sanoa että on Kärkkäisen omistajana osa tuota yhteisöä ja samoin (viimeistään) lehtiensä kautta teki itsestään muun kuin yksityishenkilön.
 
Viimeksi muokattu:

asin

Well-Known Member
Horizon Forbidden West -topikissa oli eilen pelin päähenkilön ulkonäköön liittyvää keskustelua, josta ei ollut tarkoitus vääntää sen enempää, mutta heräsi vähän ajatuskulkua niin suollettakoon tänne kuitenkin. Onhan tässäkin topikissa mainittu, miten nykyään on muodikasta pahoittaa mielensä vähän kaikesta, enkä tiedä mikä menee paremmin tämän alle kuin luokkaantuminen jonkun yhden pelikuvan perusteella siksi, että naishahmo näyttää väärältä.

Joka tapauksessa, topikissa mainittiin Aloyn kasvonpiirteiden olevan epärealistia hahmon urheilullisuuteen nähden. Jäin tästä miettimään kahta urheilullisinta, jatkuvasti treenaavaa naispuolista tuttuani, jotka ovat kasvonpiirteiltään ja ruumiinrakenteiltaan selvästi erilaisia. En osaa suoraan sanoa, että kumpi heistä on epärealistinen, mutta ehkä vastaus löytyisi videopelaajilta kysymällä. Tai että kumpi heistä saisi toimia jonkinlaisena pohjamallina videopelihahmolle?
Oikeastihan entisaikaan videopelikehittäjät olisivat ottaneet pohjaksi sirorakenteisemman näistä naisista, mutta läntänneet sitten toisen kropasta muutamat täytteet tiedätte kyllä minne. Ja siirtyminen tällaisesta mallista pois on varmasti jonkun mielestä agendaa.

Huolta kannettiin siis agenda-kulmalla siitä, että pelintekijät tekevät (jostain syystä) pelihahmoista vähemmän kauniita/seksikkäitä. Ei siis siitä, että peleissä on nykyään laajemmin erinäköisiä hahmoja ja ehkä myös edes vähän "tavallisemman" näköisiä hahmoja, vaan nimenomaan rumempia. Jos nyt ohitetaan kokonaan keskustelu jostain objektiivisen kauneuden/seksikkyyden hankaluudesta (mikä se huipputaso sitten on, pornotähti? Missi? Supermalli?) niin tästä agendasta on itseni jotenkin todella hankala ahdistua. Eritoten kun pelihahmot ovat yhä hyvin näyttäviä meihin tavallisiin turakaisiin verrattuna.
Toivottavasti hampaansa oikoneet ja valkaisseet, kaikki kasvojen luomet ja muut pigmentit poistaneet ja tasanneet, hiuksensa värjänneet amerikkalaiset eivät liian usein päädy tänne pohjolan perukoille. Ajattelevat vielä, että meillä kaikilla on jokin agenda.

Oikeastihan mulle on lähtökohtaisesti ihan se ja sama mitä mieltä joku on pelihahmojen ulkonäöstä tai tehdäänkö pelihahmoista missä määrin jotenkin "tavallisempia". Pelasin No More Heroes III:n läpi ihan mielellään, vaikka naishahmot eivät olleet millään tavalla realistisia :p
Oikea ärsytykseni liittyy paitsi tähän jatkuvaan fuckin' kulttuurisotaan myös näin videopelimaailmassa siihen, että näin hemmetin olemattomista asioista nousee kohuja. Ja kohujen myötä päästään siihen, että tällaiset aivan kädestä pitelevät, maailman turvallisimman formaatin mukaan sorvatut Sony Studios -tuotteet saa yhtäkkiä jotain rohkea teos -pisteitä sillä, että ööö yksi päähahmoista saattaakin olla bi-seksuaali
1. Ellie tykkää tytöistä(kin?). Tämä varmasti itsessään riittää osalle pelaajista kauhisteluun, mutta mikäpä ei. Lähipiirissäni on ihmisiä joille seksuaalisuus on muuta kuin perinteistä heteroseksuaalisuutta. Heidän olemassaolonsa ei ole agenda. Eli ei raksia ruutuun tästä.

2. Pelin alussa käy ilmi, että eräs vanha jäärä on mennyt kännipäissään tölväisemään tyttöjä heidän "normaalista poikkeavasta" seksuaalisuudestaan. Ja tämä aiheuttaa närää Elliessä. Again, en tiedä mitään mikä olisi realistisempaa kuvausta maailman toiminnasta ja tämän ilmaiseminen ei todellakaan ole mitään agendaa.

Huomattavaa on, että vanha jäärä yrittää omalla boomer-tavallaan ilmaista olevansa pahoillaan, mutta Ellie ei halua tätä anteeksipyyntöä hyväksyä. Ja koska seuraamme peliä ELLIEN NÄKÖKULMASTA kuulemme myös Ellien valitusta aiheesta (emmekä mainitun jäärän näkökulmaa sen enempää). Tämä ei tee Ellien näkökulmasta oikeaa.

3. Sitten on vielä tämä "yksi nainen on liian bodattu"-ääliömäisyys mutta siihen en tuhlaa enää yhtäkään riviä tekstiä.

Lopputulemani on se, että ainakin näistä asioista housunsa repineet pelaajat taitavat repiä housujaan vähän kaikesta muutenkin.
tai että Aloyn kasvot eivät ole sirot. Tai että Kratos yrittää olla isä.
Perkule, minä haluaisin peleiltäni ja toisaalta keskustelukulttuuriltani enemmän.

Ugh, olen puhunut :p
Aamen! Hyvin kirjoitettu
 

Quantum

Well-Known Member
Olisi kurjaa olla niin köyhä, ettei ole varaa ostaa toista konsoli pleikkarin rinnalle... :(
Köyhää ostaa turhia konsoleita kun pelata voi pc:llä nekin pelit.
Kannattaa ehkä miettiä omatkin argumenttinsa/viestinsä paremmin. Lue ylhäältä selitykseni miksi tarkoituksella tulkitsin viestisi tietyllä tavalla.
Kenties mutta kannattaa myös opetella se kokonaisuuden lukeminen eikä cherry pickata yksittäisiä asioita johon tarttuu.
Kenties kyse on asioista, joita ryhmät ajavat. Natsien etuja ajavat harvoin saavat sympatiaa kun taas porukka, joka ajattelee maailman, ihmisten ja eläinten tulevaisuutta, on vähän eri asialla liikkeellä.

Enkä oikeastaan omaa kummoista vahvaa mielipidettä mistään vasemmistoryhmistä. Tarkastelen näitä nimenomaan sen kautta, mikä on porukan "polttoaineena". Siinä ei tarvitse kauaa miettiä kummassa on arvoja, jotka voin omaksua ja kummassa ei. Veikkaan monella muulla olevan saman tapaista syytä taustalla.

PS. Kärkkäinen ei muuten todellakaan ole yksityishenkilö:
  1. "henkilö, joka ei edusta mitään yhteisöä."
Tyyppi perusti kaupalleen(?) lehden, jolla aloitti "nettiuransa" sekä tämän jälkeen tulleen korvaavan lehden, jossa oli päätoimittajana. Voisi siis "ehkäpä" sanoa että on Kärkkäisen omistajana osa tuota yhteisöä ja samoin (viimeistään) lehtiensä kautta teki itsestään muun kuin yksityishenkilön.
Ei se tee taustoista yhtään sen parempia jos teot on lain rikkomista ja häiriköintiä. Molemmat äärilaidat ovat yhtä huono juttu ja ihan turha kenenkään jeesustella miksi toinen olisi sen parempi.

Kyllä kärkkäinen on yksityishenkilö. Hän on monesti todennut ettei puhu asioista kauppaketjun nimissä vaan henkilönä. Mutta mitäpä muuta sieltä Helsingin kuplasta voi odottaa kuin tuollaista ajattelua. Ehkä on vain parempi nyt jättää tämä tähän koska ei johda mihinkään eikä tämä aihe kuulu foorumille.
 
Viimeksi muokattu:

Doctor Pepper

Well-Known Member
Hauskaa sinänsä, että porukka ottaa nämä studiokaupat niin henkilökohtaisesti. Toisaalta on varmaan ihan terapeuttista vetää herneet nekkuun tämmöisestä ja päästää vähän kertyneitä höyryjä. Kyllä se siitä. Kohta tulee kuitenkin joku uusi juttu taas. Ehkä Sony ostaa Remedyn ja sitten voi taas kokea olevansa voittaja.
 

Quantum

Well-Known Member
Hauskaa sinänsä, että porukka ottaa nämä studiokaupat niin henkilökohtaisesti. Toisaalta on varmaan ihan terapeuttista vetää herneet nekkuun tämmöisestä ja päästää vähän kertyneitä höyryjä. Kyllä se siitä. Kohta tulee kuitenkin joku uusi juttu taas. Ehkä Sony ostaa Remedyn ja sitten voi taas kokea olevansa voittaja.
Remedyyn on sanottava, että tuskin on myymässä itseään enää yhdellekään jättikorporaatiolle kun kerran pääsi microsoftin tahmaisista tassuista irti.
 

frozen9999

Well-Known Member
Remedyyn on sanottava, että tuskin on myymässä itseään enää yhdellekään jättikorporaatiolle kun kerran pääsi microsoftin tahmaisista tassuista irti.
Onhan se aivan hirveää kun teki peliä yhtiölle jolta varmasti tietää saavansa rahat ja voi maksaa ihmisten palkat
 

kriswel

Active Member
Koskeeko sama äärivasemmistoa? En nähnyt yhdenkään kritisoivan äärivasemmistoa kun kysyin asiasta joten se tulkitaan hyväksymiseksi mitä tekevät. Miksi yleensä politiikkaa keskustellaan konsolifoorumilla? Minä en suinkaan ole se joka alunperin alkoi yksityishenkilön asioista eli Kärkkäisen asioista tarpeettomasti avautumaan ja vielä tähän avautumisketjuun siirsi jatkovääntämisen.
Tuomitaan niitä muita ääriaatteita sitten kun joku alkaa niitä tänne tuomaan. Ainut henkilö joka täällä on myötäillyt ääriaatteita olet sinä.
Mitä äärivasemmistoon tulee niin sitä pitää varmaan etsiä jostain 70-luvulta. Sä yritit tuoda tähän keskusteluun jotain vihreitä ja elokapinaa ihan niin kuin ne olisi mitenkään verrattavissa äärioikeistoon. Eivät ole. Sä tiedät sen itsekin. Tuo on juuri sitä äärioikeiston normalisointia. Pistetään joku tavallinen puolue tai koulu-ikäisten aktivismi samalle viivalle uusnatsien kanssa. Yritetään kääntää huomio pois äärioikeistosta osoittamalla ties mitä ompeluseuroja tai nuorten järjestöjä. Ja kuten Shamaniac tuossa aiemmin sanoi, nämä muut toimijat sentään ajavat asioita joita pystyy ymmärtämään.
Jos asia tuntuu edelleen epäselvältä, voi käydä lukemassa noita supon arvioita. Äärioikeistolaisen terrorismin uhka on tällä hetkellä suurempi kuin islamilaisen terrorismin uhka. Siitä voi jo päätellä jotain. Toivottavasti tähän ei tarvitse enää palata.
 
Viimeksi muokattu:

James Stock

Active Member
Onhan se aivan hirveää kun teki peliä yhtiölle jolta varmasti tietää saavansa rahat ja voi maksaa ihmisten palkat
Miksihän eivät jääneet Microsoftin suojiin jos oli niin hyvin asiat?
Tuomitaan niitä muita ääriaatteita sitten kun joku alkaa niitä tänne tuomaan. Ainut henkilö joka täällä on myötäillyt ääriaatteita olet sinä.
Mitä äärivasemmistoon tulee niin sitä pitää varmaan etsiä jostain 70-luvulta. Sä yritit tuoda tähän keskusteluun jotain vihreitä ja elokapinaa ihan niin kuin ne olisi mitenkään verrattavissa äärioikeistoon. Eivät ole. Sä tiedät sen itsekin. Tuo on juuri sitä äärioikeiston normalisointia. Pistetään joku tavallinen puolue tai koulu-ikäisten aktivismi samalle viivalle uusnatsien kanssa. Yritetään kääntää huomio pois äärioikeistosta osoittamalla ties mitä ompeluseuroja tai nuorten järjestöjä. Ja kuten Shamaniac tuossa aiemmin sanoi, nämä muut toimijat sentään ajavat asioita joita pystyy ymmärtämään.
Jos asia tuntuu edelleen epäselvältä, voi käydä lukemassa noita supon arvioita. Äärioikeistolaisen terrorismin uhka on tällä hetkellä suurempi kuin islamilaisen terrorismin uhka. Siitä voi jo päätellä jotain. Toivottavasti tähän ei tarvitse enää palata.
En nähnyt nimimerkki Quantumin kirjoituksissa äärioikeistoa myötäilevää. Enemmänkin viimeaikojen keskusteluissa on nähtävissä tyypillistä koulukiusaamista useamman keskustelijan toimesta.
 

kriswel

Active Member
Miksihän eivät jääneet Microsoftin suojiin jos oli niin hyvin asiat?

En nähnyt nimimerkki Quantumin kirjoituksissa äärioikeistoa myötäilevää. Enemmänkin viimeaikojen keskusteluissa on nähtävissä tyypillistä koulukiusaamista useamman keskustelijan toimesta.
Ei se sitä nyt suoraan sanonut mutta kova tarve oli kääntää keskustelu äärioikeistosta muualle. Sitä normalisointia. Eihän ne natsit niin pahoja ole kuin tämä terroristijärjestö vihreät. Helsinki ja kuplakin mainittiin. Äärijärjestöjä varmaan nekin.

Mitä tulee itse aiheeseen, eli microsoftin kaupat, niin siitä mä olen kyllä Quantumin kanssa vähän samoilla linjoilla. Perustelut tosin on vähän erilaiset. Tuolla moni heitti ilmaan ajatuksia siitä miten se olisi vain hyvä jos Microsoft omistaisi kaiken koska silloin voisi pelata kaikki pelinsä samalla alustalla. Nuo heitot taisi kyllä olla enemmän huumoria ja pientä ivailua. Anyway, mä en todellakaan toivo että yksikään yritys saa hallitsevan aseman pelialalla. Terve kilpailu pitää pelit laadukkaina ja hinnat kohtuullisina. Sama koskee laitteita. Tilanne jossa yksi firma dominoi koko pelialaa ei palvele pelaajia.
Mä näen ihan hyvänä tämän nykyisen tilanteen jossa jokaisella alustalla on vahvoja nimikkeitä. Silloin saadaan sitä parasta laatua kun jokainen yrittää pistää toistaan paremmaksi.
Mä olen usein sanonut että paras tilanne olisi se jos kaikki pelit ilmestyisivät kaikille alustoille. Tämäkään ei ehkä ole se paras ratkaisu. Millä konsolit sitten kilpailee jos yksinoikeudet poistuu? Konsoleilla? Tämä taas menisi melko varmasti siihen että joka vuosi julkaistaisiin päivitetympiä versioita konsoleista ja uusia tehokomponentteja niihin. Kuulostaako hyvältä?
No joo, tässä aamun ensimmäiset horinat. Ei muuta kun lisää kahvia. Se on uusi päivä ja uudet kujeet.:)
 

shamaniac

Well-Known Member
Kenties mutta kannattaa myös opetella se kokonaisuuden lukeminen eikä cherry pickata yksittäisiä asioita johon tarttuu.
Nimenomaanhan minä ajattelin kokonaisuutta, joten tulkitsin sanomasi kokonaisuuden kannalta eikä vain yhden ihmisen pelimaun perusteella. Juuri sen vuoksi se argumenttisi oli niin hölmö että se perustui vain yhden ihmisen pelimakuun. Ihmisen, joka on muka joskus voinut pelata kaiken "tarpeellisen". Ja vaikka olisikin, niin kuinka järkevä argumentti on perustella jotain asiaa yhden ihminen perusteella?

Lisäksi kun käytetään termiä "tarpeellinen", niin oletan sen myös tarkoittavan sitä. Tarpeellinen pelien maailmassa tarkoittaisi minun tulkinnan mukaan sitä että pelaa merkkiteokset alustasta riippumatta. Ja niitähän riittää melkein jokaiselle mahdolliselle alustalle.

Yhä siis kannattaisi miettiä että mitä kirjoittelee tai mitä sillä haluaa sanoa tai perustella.

Jos tarkoituksesi oli vain sanoa "minulle on aina ennen tätä kauppaa riittänyt yhden alustan tarjonta" niin ok. Sitä ei tuosta nyt vain voi mitenkään järkevästi tulkita. Lisäksi kun käytit tekstiäsi jonkinlaisena argumenttina noita kauppoja kohtaan, niin sitä enemmän olettaisi sen takana olevan muutakin kuin yhden ihmisen pelimaku.

Ei se tee taustoista yhtään sen parempia jos teot on lain rikkomista ja häiriköintiä. Molemmat äärilaidat ovat yhtä huono juttu ja ihan turha kenenkään jeesustella miksi toinen olisi sen parempi.
Mistä taustoista? Minä puhuin motivaatioista teoille ja toiminnalle. Nehän ne on koko jutun pointti ja ilman niitä ei koko ryhmiä olisi olemassa. Ja jos vertailee että mitä äärioikeisto (tai ihan vain Kärkkäinenkin yksinään) ajaa ja mitä elokapina, niin yhä varmasti suurin osa porukasta pystyy enemmän olemaan elokapinan pointin kannalta.

Keinoista en kyllä puhunut mitään. Elokapina toimista saa siis olla mitä mieltä haluaa, rikos on silti rikos. Mutta motivaatio on silti eri asia kuin se, millä siihen pyritään. Eli yksinkertaistettuna: en puhunut teoista vaan sen takana olevista syistä, motivaatiosta.

Kyllä kärkkäinen on yksityishenkilö. Hän on monesti todennut ettei puhu asioista kauppaketjun nimissä vaan henkilönä.
Ei julkisuudenhenkilö tai yhteisössä olevan tyyppi muutu yksityishenkilöksi vain sen kautta että toteaa puhuvansa tietyssä roolissa. Et itsekään ottaisi jotain poliitikkoa yksityishenkilönä jos tämä puhuisi mitä sattuu. Tai poliisia. Tai mitään muutakaan tahoa, joka edustaa selkeästi jotain yhteisöä tms.

Juuri tämänkin vuoksi poliitikkojen työstä maksetaan mitä maksetaan. Siinä ei ole oikein mitään kunnon tilaa yksityishenkilönä olemiselle ja kaikki punnitaan aina puolueen tekoina tai sanoina vaikka kuinka yrittäisi puhua yksityishenkilönä.

Kärkkäinen itse se vasta hölmö onkin jos kuvittelee että pelkästään tuollaisen toteaminen muka muuttaisi asiaa :D Jos joku poliitikkokin on poliitikko niin se on sitä. Samoin poliisi. Siinä missä Kärkkäinen on perustanut ja omistanut lehtensä ja on muutenkin itse tullut sanomistensa osalta julkisuuteen. Se siinä vain on että kun kerran sinne tulee niin sieltä ei välttämättä enää palata yksityishenkilöksi.

Mutta mitäpä muuta sieltä Helsingin kuplasta voi odottaa kuin tuollaista ajattelua. Ehkä on vain parempi nyt jättää tämä tähän koska ei johda mihinkään eikä tämä aihe kuulu foorumille.
Vai että hesalaisia :D Lisää kuvioon pari poroa niin olet lähempänä. Mutta tosiaan varmaan järkevämpi jättää aihe kun jo tässä vaiheessa aletaan niputtamaan porukkaa "helsinkiläisiksi" koska on jotain, ilmeisesti väärää, mieltä :D Kauanpa siis pysyi juttu itse aiheessa eikä kirjoittajissa :D
 

Fabre#4

Well-Known Member
Sony vs Microsoft-vääntöä on varsin mielenkiintoista seurata ja välillä ihan mielenkiintoista ottaa myös osaa siihen. Tässä on kuitenkin tullut viime aikoina vastaan toiselta puolelta sellaisia logiikan vääristymiä ja ristiriitaisuuksia, että haluanpa niistä nyt avautua.

Aiheena on Microsoftin, sen laitteiden ja paveluiden kritisointi. Aikaisemmin logiikka on mennyt suunnilleen siihen tapaan, että "Et sä voi tulla Xboxia ja sen yksinoikeuspelejä kritisoimaan, kun et omista laitetta, etkä ole pelejäkään pelannut!". Viimeiset omakohtaiset kokemukset tästä logiikasta ovat muutaman kuukauden takaa, kun kävin parin viestin verran ihmettelemässä Forza Horizon 5-ketjussa, että "Tässäkö tämä nyt oli?". Pelin ympärillä oli kova hype, mutta itse en siinä nähnyt videoiden ja striimien perusteella mitään kovin kummallista. Vastauksiksi sain suunnilleen yllä olevan logiikan tasoista "vasta-argumentointia" ja toteamuksia, että "olen kateellinen Sony-fani" ja vastaavaa. Tämän logiikan mukaan Microsoftin kritisointi on siis väärin/kiellettyä, jos ei omista sen laitteita tai ole pelannut sen pelejä.

Siirrytään ajassa eteenpäin ja näihin viimeisimpiin päiviin, kun ollaan kovasti väännetty noista Microsoftin studiokaupoista, jälleen kerran. Kritiikkiä noista kaupoista on kuulunut myös sellaisilta käyttäjiltä, joilta löytyy omistuksesta uuden sukupolven Xbox-konsoli ja ilmeisesti Game Passiakin on ainakin jossain vaiheessa tilattu. Konsoli löytyy ainakin. Näiden taustojen takaakin esitetty kritiikki on ollut kuitenkin väärin ja vasta-argumentit tasoa "Lol, miks sä oot sit ostanut Microsoftin laitteen, jos sä et laitteesta tai firmasta tykkää? Ootko sä vähän...?".

Logiikat sotivat itseään ja toisiaan vastaan. Microsoftia, Xboxia tai Game Passia ei selvästi saa kritisoida käytännössä lainkaan! Jos kritisoit omistamatta/pelaamatta niin olet joko Sony-fanipoika tai Microsoft-vihaaja ja jos kritisoit, vaikka omistat/pelaat, niin olet suunnilleen tyhmä, koska ostit, vaikka et tykkää. Teitpä niin tai näin, niin teit väärin.

Koita siinä sitten käydä järkevää ja argumentoitua keskustelua aiheesta, kun "vastapuolen" argumentit ovat tuota tasoa!

PS. Jätin tarkoituksella nimimerkit mainitsematta ja tarkat lainaukset etsimättä, ettei kukaan nyt vain henkilökohtaisesti vedä palkoa nenäänsä. Tarkoitus ei ollut hyökätä ketään vastaan henkilökohtaisesti, vaan osoittaa ongelmat ja ristiriitaisuudet perusteluissa ja logiikassa.
 
Ylös Bottom