Noh, piti kuitenkin kirjoittaa jotain, eli tiivistetysti näkemyksiä aiheesta videopelit / taide / viihde ja kantaaottavuus:
1. Ovatko videopelit viihdettä vai taidetta vai molempia?
- En jaksa tehdä erotusta näiden välille. Parhaimmillaan molempia, osa selvästi sitten enemmän jompaa kumpaa päätä. Näihin erotteluihin sisältyy aika usein sellainen hapan sivumaku, jossa viihde = hyvä ja taide sitten jotain minkä kanssa ei itse haluta olla tekemisissä missään tapauksessa. Ja sitten pelataan God of Waria, mitä en yritä kutsua korkeakulttuurin huipentumaksi, mutta jossa on kiistatta haettu
taiteellista näkemystä vähän hemmetin monessa asiassa.
2. Onko ok, että taide tai viihde ottaa kantaa?
- Voi s**tana, tietenkin on, jos sen tekee hyvin. Mistä ihmeestä aikuinen ihminen saisi minkäänlaista haastetta omalle ajattelulleen jos ei taiteesta? Uutisista? Töistä? Tietokirjoista? Varmaan niinkin, mutta olisipa oma elämänkatsomukseni hyvin erilainen ilman kulttuuria.
Tekisi mieli sanoa, että jokainen joka vastustaa
kaikkea kannanottoa viihteessä / taiteessa valehtelee itselleen ja muille, koska niin täydellisen pähkähullulta ajatus omiin korviin kuulostaa. Mutta ehkä joku oikeasti sitten ajattelee näin.
Tein testin, missä kirjoitin vain ylös kaikkea mahdollista "kantaaottavaa" viihteen saralla kolmen minuutin ajan ja listalle tuli kaikkea Bruce Springsteenistä Sopranosiin, Ruben Östlundin elokuvista Gogolin kirjoituksiin, South Parkista Strayhin ja Disco Elysiumista Cyberpunkiin.
Listahan olisi aivan loputon, jos sitä miettisi esim. yli 180 sekuntia

Ja kuten sanoin, niin jos joku vastustaa johdonmukaisesti
kaikkea tätä, niin pakko kai moista on kunnioittaa, vaikka / just siksi kun kuulostaa omiin korviin täysin käsittämättömältä.
3. Pitääkö viihteen ja taiteen ottaa kantaa?
- No ei tietenkään, siis niin että sen tulisi olla lähtökohta kaikelle tekemiselle.
Suuri osa kantaaottavasta viihteestä on ihan p*skaa. Monet kannanotot ovat itsessään, siis kaikesta riisuttuina hyvin yksinkertaisia, jotka eivät irrallisina lauseina herätä ajatuksia kuin ehkä silloin, jos kuulija on huumausaineiden alaisena. "Ei ole oikein, että rikkaat saavat tehdä mitä haluavat" / "Olemme itsekkyydessämme ajamassa planeettamme umpikujaan" / "Sotiminen on väärin" / "Meidän tulisi sietää erilaisia ihmisiä" jne. ovat kaikki totta, mutta eivät vielä sellaisenaan kovin kiinnostavaa sisältöä. Tuollaisen sitten kun länttää ilman mitään tyylitajua tekeleensä päälle niin se aiheuttaa lähinnä kiemurtelua. Kantaaottavuus vaatii myös jonkinlaista näkemystä. Ja se voidaan toteuttaa todella monin eri tavoin.
-> Lopputulema: Videopelit ottakoon kantaa silloin se sopivasti peliin soljuu ja jotain sanottavaa on, muuten parempi keskittyä muihin asioihin.
Ja tärkeämpään aiheeseen eli videopelaamiseen ja alkoholiin

: Kyllä nämä pysyvät allekirjoittaneella aikalailla erillään. Sopiva määrä alkoholia tuo moneen asiaan kivan lisäsäväyksen, mutta pelaaminen ei oikein kuulu näihin. Paitsi jos ollaan muutenkin istumassa iltaa ihmisten kanssa ja siinä sivussa intoudutaan vähän pelaamaan hetkeksi - usein jotain retropeliä. Mutta harvemmin.