Iältään varttuneemmat eli yli 30-vuotiaat pelaajat

Tämän ketjunkin perusteella olen selvästi keski-ikäinen, kun haitarin molemmin puolin mahtuu väkeä. Eli tämä naapuruston ystävällinen päiden moderoija on tällä hetkellä 44-vuotias keravalainen perheenisä ja työn puolesta ohjelmistotestaaja.
@TT-2k viestissä oli paljon yhtäläisyyksiä. Olen itsekin 44-vuotias perheenisä ja ammatiltani ohjelmistotestaaja. Nykyään aikaa pelaamiseen on vähemmän, joten pyrin pääasiassa pelaamaan juoneltaan hyviä yksinpelejä. Poika pelaa meilläkin Robloxia ja Minecraftiä. Yhdessä tulee pelattua mm. Mario Kartia ja Lego-pelejä.

Tähän mennessä on tullut pelattua ainakin seuraavilla pelilaitteilla:
 • Commodore 64
 • 8-bit Nintendo (NES)
 • Amiga 500 (ei oma)
 • PC (ei oma)
 • Super Nintendo (EU ja US)
 • Game Boy
 • Nintendo 64
 • PC (oma)
 • Xbox
 • Xbox 360 (julk. versio)
 • Wii
 • PS3 slim
 • Xbox 360 S
 • PlayStation 4
 • PlayStation 4 Pro
 • Nintendo Switch
 • SNES Classic Mini
 • Oculus Quest
 • Xbox Series X
 • Playstation 5
 
Minäkin alan näin -76 syntyneenä jo kohta kolkutella aikuisuuden kynnystä. C64:llä VIC-20:sellä (!) tämä harrastus alkoi eikä loppua meinaa näkyä. Ja kah, mulla tuli viime kesänä 20 vuoden taitelijajuhla täyteen pelkästään tällä foorumillakin :)
 
Viimeksi muokattu:
29.12 tuli täyteen 33 vuotta. 12 vuotta jo tällä foorumilla pyörinyt. Koulutukseltani olen automaalari mutta selän takia en ole työkseni sitä koskaan tehnyt valitettavasti. Kun vanhoja alkaa muistelemaan niin pc pelaaminen ihan lasten kengissä silloin 2000 luvun alussa kun piti odotella klo 17 että sai mennä nettiin pelaamaan kun oli halvempaa siitä eteenpäin :D Hiukan on ajat ja systeemit muuttuneet tähän päivään mennessä.

Hyllyssä pelejä 465, aktiivisesti jo vuosia kerännyt.
 
Vanhuudesta kertonee se että tuntee ylpeyttä kun kirjoittaa tähän topiciin ja kuuluu seniili.. siis seniorikerhoon :D

Eka pelikokemus oli pari vuotta vanhemman serkun Nintendo ja siinä ollut Turtles peli, jossa kentät suoritettiin viemäreissä ja siirtyminen kentästä toiseen maan päällä.

Oma ensipelikonsoli oli Super Nintendo All-Stars bundle. Lisäksi kylkeen otettiin NHL 95 ja myöhemmin Yoshis Story. Koko setti löytyy vieläkin ehjänä alkuperäisiä ohjaimia myöden.

Pienen pojan maailma mullistu kertaheitolla kun muutama vuosi myöhemmin paketista tuli PlayStation 1 ja Crash Bandicoot, sen jälkeen kuljettiin kesät talvet sinisissä farkuissa ja sneakereissä, tukka pystyssä, tottakai. Crashin jatko-osat ja Spyro tuli tutuiksi sekä serkkupojalta salaa lainattu Tekken 3, ai miksi salaa? Koska ei saanut pelata tappelupelejä, mutta kun se Yoshimitsu oli niin saamerin coooool. Pitkään kerätyillä viikkorahoilla ostin myös ekan FF, joka oli FF8, mutta ei kielitaito riittänyt. Croc 1 oli niin vaikea että olen katkera vieläkin kun sitä en päässyt lävitse.

Sitten alkoi Pokemon huuma ja lahjaksi sain Gameboy Advancen ja Pokemon Crystalin ja sehän oli sitten yhtä Suicunen metsästystä ja vuosipäivitystä uudempaan pokemoniin :D

Sitten tuli Xbox ja sieltä ikimuistoisimmat pelit on Crash Twinsanity, jossa pääsi ekaa kertaa Cortexin puikkoihin, sekä tottakai NFS2 underground ja Vexx. Harmittelen vieläkin että Vexxille ei tullut jatkoa, se tuntui aikaisekseen niin modernille.

Peli PCtä en ole koskaan omistanut, mutta Habbo Hotellin ohella tutuiksi tuli Liero, Red Alert 2, Age of Empire 2, Heroes 3 ja totta kai Worms 2. Ja Aapelin kasipallo, jota pelattiin viikonloppuisin kaiket yöt läpeensä yläasteella.

Sitten tulikin PS3 ja Arkham sarja, joka oli kyllä Batman fanina märkäpäiväuni. Grafiikka, tarina ja taistelusysteemi, kaikki vaan toimi täydellisesti, näistä viimeksi mainittu on yksi parhaista vielä tänäkin päivänä. Tutuksi tuli myös Ratchet and Clank pelisarja.

PS4 tuli hommattua Arkham sarjan takia heti kun tuli tieto uudesta pelistä ja siitä, että se tulee vain PS4. Uuden konsolin mukana tuli Uncharted Trilogy, johon rakastuin samantien. Sitten uudelleen peluuseen lähti myös lapsena läpäisemättömät Final Fantasyt, sekä Dragon Quest XI

Switch tuli ostettua vähän extemporena Mario Kartin takia, mutta sehän vei mennessään ja yhtäkkiä 4h matka sukuloimaan taittuikin käden käänteessä. Se oli myös ensi kosketus Zeldaan, jos ei lapsuuden Nintendo emulaattori kokeilua lasketa. Sitten vastaan tulikin Xenoblade Chronicles 2, joka oli kyllä käsikonsolipelaamisen ylivoimainen merkkipaalu, sitä seurasi Mario Odyssey jne.

PS5 tarttui mukaan Gigantin "F5 arvonnasta" ekalla yrittämällä, pakkohan se oli ostaa vaikka tarkoitus oli hommata vasta seuraavaksi kesäksi R&Cn julkaisuun, sillon oli poikkeuksellisen huono rahatilannekin, mutta raha asiathan aina järjestyy harrastusten vuoksi!

Viimeisimpänä Switch Oled pukin konttiin itselle, kun lapset tartti oman pelikoneen jonka hajottaa, joten saivat vanhan sotaratsun omakseen.

Peliharrastuksen ohella perustettu uusioperhe ja omaakin tuotantoa saapuu maailmaan kk sisällä.

Mittarissa ikää 31v ja alitajuntaisesti Inception tyyliin seurasin Super Marion jalanjälkiä ja kouluttauduin putkimieheksi alunalkaen, mutta kun ei Peach prinsessaa löytynyt paskarööreistä niin kouluttauduin lopulta LVI-suunnittelijaksi :D
 
Viimeksi muokattu:
48v tulee kohta mittariin, eli pappaosastoa ollaan.
Kuusnepalla aloitettiin silloin joskus -86 ja siitä se pelailu on jatkunut vaihtelevalla sykkeellä, on niitä pidempiä taukojakin kuitenkin mahtunut mukaan.
Kaikki pleikarit on kuitenkin tullut omistettua ja muutama syrjähyppykin mahtuu mukaan.
 
38-vuotta mittarissa ja ensimmäiset pelikokemukset/muistot 80 luvun lopulta kun serkulla pelasin nintendolla. Eka ja toka Mario tuli tutuksi ja varsinkin ensimmäisen Mega Manin musat jäi mieleen (edelleen korvamatona välillä ja tulee hyräiltyä).

Isä osti meille veljeksille amigan 500:n 90 luvun alussa ja se oli laitteena rakas ja huikea. Vaikka moni peli ei loppuun asti mennyt koska välillä peli oli ehkä aavistuksen verran vaikea mutta tunnelmat ja grafiikat vieläkin vahvasti muistoissa. Settlers, Rick Dangerous, Robin Hood, Off Road ja listaa vois jatkaa pitkälle.

90- luvun loppu meni PC leirissä. Nintendo 64:stä rakkaat muistot, mutta ne muistot ovat kaverin kotoa jossa Goldeneye, Bomberman ja Jet Force Gemini -sessiot dominoi arkea. Ai että niitä 4 pelaaja pistols-only -matseja Bondissa. Samalla porukalla eka Xbox otettiin myös ilolla vastaan ja Halo olikin jotain aivan käsittämätöntä silloin. Se tuntimäärä mikä sen parissa vietettiin joko co-oppina tai moninpelissä...

Eka Xbox piti myös itelle hankkia ja se tuli ostettua ekan kesätyön ansioilla. En ole niin nostalgiahenkinen materian suhteen, mutta ekasta xboxista en ole raaskinut luopua, kun muut konsolit ovat aina menneet kiertoon uuden sukupolven tullessa.

Xboxin jälkeen telkkarissa ovat olleet kiinni Playstation 2, Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X ja Playstation 5.

Pelaaminen on edelleen vahvana arjessa, vaikkakin nykyään yrittää vähän valikoidummin miettiä mihin sen ajan pistää. Oma maku on enemmän tarinavetoisten pelikokemusten äärellä ja jos pitäis jotain top listan tynkää yrittää muodostaa niin listalta löytyisi Grim Fandango, Shadow of the Colossus, Ico, Uncharted -pelit ja Last of Us pelit.

Yksi pandemia-ajan suurista iloista ollut vanhan peliporukan aktivointi (ollaan kyllä oltu yhteydessä jatkuvasti). Lähes samaa poppoo joka Nintendo 64:n parissa hikoili samassa huoneessa huutelee nyt viikonloppusin Rock and Stone!:ea, häviää Overwatchissa tai huutelee Rocket Leaguen kiekon tai rumblen parissa.

Ilo ollu lukea porukan historiaa :) Mukavaa pelivuotta!
 
Tää ketju on vielä olemassa!? Fuckin' hell:oops: Viimeks kun pistin viestiä olin 37, nyt 52:) Juu, vieläkin pelaan. Sniper elite V Ps4:llä on aika jees...
Rai rai:cool:
 
Viimeksi muokattu:
Täälä juuri päivän yli 39 vuotias papparaisen alku on ollut pikkujunnusta asti pelimies ja se päivä kun koettaa ettei videopelit enää kiinnosta on se päivä kun tämän miehen voi viedä saunan taakse lopulliselle tuomiolle. Gaming 4 life!
 
No tämä olikin itselleni sopiva ketju, ja olenko nyt sitten ikänestoreita täällä kun vähän aikaa sitten 50 paukkui rikki :)

Eli pelitaipaleella ollaan sitten puolessa välissä jos meinaa satavuotiaaksi elää :D

Itsellä pelihistoria alkanut varmaan sieltä 80 luvun alkupuolella milloin jostain käytettynä hommannut jonkun ping pong pelin missä oli varmaan jotain 50 erilaista peliä ja oliko elektroniikkapelit silloin jo mukana kanssa? Niitä tuli väännettyä.

Siitä varmaan mennyt vähän taukoa ja varmaan alkua koko peliharrastukselle on ollut commadore 64 mikä tuli hommattua lerppuaseman kera..... Seuraava suuri virstanpylväs varmaan ollut eka playstation ja formula one peli minkä jälkeen ajopelit aina olleet lähellä sydäntä.... Eli pitkä matka ollaan taivallettu tuosta formulasta nykyiseen ps5/ psvr2 gran turismo 7 VR nä ja rattirigillä.

Ikinä en ole tuon commadore rakkauden jälkeen kyllä ollut mikään pc pelaaja , vaan ne koneet olleet vaan perusvehkeitä.

Kyllä noi konsolit ja helppous on vienyt vaan mukanaan...on ollut pleikat, xboxit,osa nintendoista. Toiseen ketjuun aikoinaan kirjoitinkin että minussa asuu pieni hamsteri ja tykkään ostella ja keräillä pelejä omaksi kirjastoksi...en satunnaisia kokeiluja enempää ole noita psn/ live käyttänyt vaan pelit pitää saada omaksi. Jää sit perintönä lapsille....tai no...saa sit tulla pelailee tänne kun lentää omaan kotiin :) vähän piti vetää puheita takaisin...

Nyt tän virtuaali maailman takia noi flatti pelit ei vaan kyllä innosta enään niin kovasti ja vr peleistä saakin paljon paremmat kiksit. Huomaa että tuler nykyään paljon enemmän karsittua pelejä pois ja osteltua pelejä jotka satavarmasti jaksaa ja kiinnostaa pelailla. Eniten odotan että saataisiin etenkin pleikalle noita isompia AAA hypridipelejä jotka toimisi niin flat/ vr moodissa.

Sen vaan olen päättänyt että tämä konsolisukupolvi saa jäädä viimeiseksi...te nuoremmat saatte jatkaa tästä.

Mutta niin kauan kun henki pihisee niin tää papparainen ei ohjaimesta otetta irroita....back logia alkaa olee jo muutenkin niin paljon että mahtaako elinikäkään enään riittää ;)

Hyviä pelailuja kaikille.
 
Sen vaan olen päättänyt että tämä konsolisukupolvi saa jäädä viimeiseksi...te nuoremmat saatte jatkaa tästä.
Yeah right, aina tulee uutta teknologiaa mitä tekee mieli testata :) Olen muutaman vuoden sinusta jäljessä mutta pelaaja on pelaaja eikä miksikään muutu ;D

//edit: itseä tavallaan harmittaa etten itse näe mihin kaikkealle teknologoa meitä vie, se kuitenkin menee hirvittävällä vauhdulla eteepäin. Just kun alkaa saamaan kosketuksen tulevaisuuteen niin ikä (ja kuolema tietysti) tulee vastaan. Ei vain pelit mutta kaikki mitä me ihmiskuntana teemme, James Webb teleskooppi nyt viimeisimpänä saavutuksena
 
Viimeksi muokattu:
Yeah right, aina tulee uutta teknologiaa mitä tekee mieli testata :) Olen muutaman vuoden sinusta jäljessä mutta pelaaja on pelaaja eikä miksikään muutu ;D

//edit: itseä tavallaan harmittaa etten itse näe mihin kaikkealle teknologoa meitä vie, se kuitenkin menee hirvittävällä vauhdulla eteepäin. Just kun alkaa saamaan kosketuksen tulevaisuuteen niin ikä (ja kuolema tietysti) tulee vastaan. Ei vain pelit mutta kaikki mitä me ihmiskuntana teemme, James Webb teleskooppi nyt viimeisimpänä saavutuksena
Sinne vaan pistät itsesi jonoon että sut syväjäädytetään...rahalla selviää. Pelkät aivot on halvemmat jäädyttää ja koko hoito päästä varpaisiin maksaakin sit jo reilut sata tonnia ;)

Voi olla meno esim. Sadan vuoden päästä vähän erilaista joo, saatikka siitä eteenpäin :)
 
No tämä olikin itselleni sopiva ketju, ja olenko nyt sitten ikänestoreita täällä kun vähän aikaa sitten 50 paukkui rikki :)

On meitä muitakin, kuten ylläkin olevista viesteistä näkee. Aika se vaan menee eteenpäin.

commadore 64 mikä tuli hommattua lerppuaseman kera.....
Commodore 64, pakko sen verran nipottaa kun on kuitenkin tasavallan tietokoneesta kyse. Näyttää muuten ihan hyvältä 65" ruudulla.
 
Ylös Bottom