Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Immortals Fenyx Rising

HideoMiyamoto

Well-Known Member
1606638837638.png

Nimi: Immortals Fenyx Rising
Kehittäjä: Ubisoft Quebec
Julkaisija: Ubisoft
Alustat: PS4, PS5, XOne, XSeries, PC, Switch, Stadia
Lajityyppi: Toiminta/Seikkailu
Julkaisu: 3.12.2020
Kotisivut: https://www.ubisoft.com/en-gb/game/immortals-fenyx-rising
KonsoliFIN Pelisivu: https://www.konsolifin.net/peli/immortals-fenyx-rising-0

Story traileri jonka kertoja on Deus Ex faneille tuttu.



Gameplay esittely



"Maailman kohtalo on vaakalaudalla – olet jumalten viimeinen toivo.

Pelaa Fenyxiä, uutta siivekästä puolijumalaa, tehtävällä pelastaa muinaiskreikan jumalat ja heidän kotinsa synkältä kiroukselta. Kohtaa myyttisiä petoja, valjasta jumalten tarumaiset voimat ja kukista Typhon, Kreikan mytologian vaarallisin titaani, aikakausien eeppisimmässä taistelussa.

Immortals Fenyx Risingissa on tuore ja nokkela lähestymistapa avoimen maailman seikkailupeligenreen. Se sisältää dynaamista toimintaa, taistelua ja tarinoita, jotka ovat saaneet innoituksensa Kreikan mytologiasta."


Itselle tämä on se vuoden kovin Ubisoft peli. Upea värikäs maailma, kreikan mytologia, humoristinen ote ja Zeldamaiset seikkailu elementit ovat kuin omaan pelimakuun tehty. Dualsense ominaisuudet kiehtoo kuten aina, mitä ovat Ubilla kehitelleet. Arvosteluja täytyy odotella kuten yleensä jotta voi ostopäätöksen tehdä mutta isolla mielenkiinolla olen peliä odottanut. Arvostelu embargo päätty maanantaina klo 19 meidän aikaa.

Myöskin peli muistuttaa ainakin itselle todella paljon Genshin Impactia, joten pystyykö se tarjoamaan jotain sellaista miksi tästä maksaisi 60€ ilmaisen pelin sijaan.

Xbox Series X | S: Explore a stylised open world rendered at 60 frames per second in 4K ultra high definition resolution on the Xbox Series X, using High Dynamic Range technology for richer and deeper colours on compatible screens. Immerse yourself in the sounds of Golden Isle thanks to Dolby Atmos and spatial audio technology, and travel the depths of the underworld at impressive speed with incredibly fast load times. Through Smart Delivery, get access to the Xbox Series X | S* version even when you buy the Xbox One version at no additional cost.

PlayStation 5: Immerse yourself in a beautiful open world and feel the environment like never-before thanks to the Tempest 3D Audio engine and PS5 DualSense haptic feedback. Experience incredibly fast load times thanks to the power of the PS5 console’s ultra-high speed SSD, stunning 4K graphics and smooth action-packed 60 frame per second gameplay. Experience it all in vivid color with High Dynamic Range technology on compatible screens, and if you purchase a PlayStation 4 copy of the game, you’ll be able to upgrade to the PlayStation 5 version at no additional cost**.
 
Viimeksi muokattu:
Loistava avaus.

Itselle tämä on ehdottomasti vuoden kovin Ubisoft peli, mutta ollut julkaisustaan saakka myös yksi vuoden odotetuimpia pelejä, nimen omaan samoin perustein kuten edellä mainittin.

Olin alkuun aika skeptinen mitä tulevan pitää, koska Zelda BOTW elementtejä on todella paljon, aina graafisesta ilmeestä, stamina mittarin kautta, taisteluun ja puzzleihin, jopa Sheikah Slaten kyky siirrellä palikoita on täysin samanlaisessa muodossaan mukana. Mutta pelikuvaa ja eri streemaajien mukaan peli kuitenkin seisoo täysin omilla jaloillaan ja pelillä on selvät omat juuret. Toki täytyy olla vähän skeptinen, koska kaikkihan nuo ennakkoon peliin tutustuneet on olleet Ubisoftin sponsoroimia.

Tässä ihan hyvä kooste BeatEmUps mitä kaikkea peli pitää sisällään:



Oikeestaan ainoa huolenaihe itselle on itse julkaisija Ubisoft, jonka tuotokset on yleensä harmillisen bugisia ja tasaisen varmaa suorittamista, mutta harvoin mitään varsinaisia timangeja.

Nimim. kaveri, jolle tämä tulee olemaan kolmas ostettava Ubisoft peli reilun viikon sisään. :D
 
Minulle tulee tästä vahvat Skylanders-fiilikset. Katsoin yhtä videota, jossa lentävän tyypin täytyi saada esiin portaat käytäväksi, että voi lentää niiden yläpuolella toiselle tasolle. Siinä vaiheessa päättelin, että pelimekaniikka ei taida olla minua varten. Voi olla ihan hyvä peli silti, mutta odotukset ovat suunnilleen nollassa.
 

Ja demo edelleen pelattavana Stadialla. Positiivisen asia demossa oli kyllä tuo humoristinen story-telling mutta itse gameplaystä ja samoilusta jäi vähä semmonen geneerinen ubisoft peli fiilis. Taistelu alkoi toistamaan itseään jo hyvin nopeasti ja kaikki exploring loisti poissa olollaan kun kaikki lootti ja muut erilaisten markereiden takana ja pelissä on vielä semmoset isot säteet että et varmasti missaa aarrearkkuja ja muita.

Mutta itsellä olikin kovat odotukset, että peli olisi kingdom of amalur kreikassa eli lootti gearaus peli. Mutta sitä se ei ikävä kyllä ole, uskonki että tämän pelin scoret tulee asettumaan sinne 75-80 välimaastoon. Mutta onneksi peli kuuluki ubisoft+:n joten aika varmasti peliä tulee myöskin testattua. Mutta päällimmäisenä demosta jäi mieleen pettymys.
 
Viimeksi muokattu:
Pitkästä aikaa tulossa Ubisoftilta peli joka herättää mielenkiintoa itsessäni. Pelissä vaikuttaa olevan mielenkiintoinen maailma täynnä puzzleja, joten jos arvostelut ovat kohdillaan, tulee tämä varmasti otettua testiin.
 

Rewikat ulkona ja näyttää juuri asettuvan sinne 75-80 välimaastoon mitä tuossa aiemmin veikkailinki.
 
Mielenkiinnolla odottanut arvioita ja aika odotettuja arvosanoja saanut. Riittää minulle, pistin Switchille tilaukseen kun Boxilla vähän liikaakin pelattavaa jonossa.
 
Kuulostaa siis ihan samalta kuin mitä esim. Tsushima oli, perus open world peli joka kopio niitä joita on aikaisemmin tullut. Iso merkitys on kuitenkin pelin teemalla ja sillä että tarina on humoristinen, veikkaan että tämä uppoaa itselle paremmin kuin arvostelut antaa ymmärtää. Tosin nyt vielä mietin että mitä ostan ja milloin koska se kuuluisa peli jonka nimeä nyt ei mainita kolkuttaa ihan oven takana. Sanoisin että jos en lähde Cyberpunk (hups) huumaan mukaan heti julkaisussa tämä on seuraava peli jonka ostan.
 
En välillä ymmärrä mitä ihmeitä open world-peleiltä odotellaan nykyaikoina. Samat konseptithan niissä on monella tapaa kuitenkin väistämättä. Tarina ja pelimaailman kiehtovuushan ne loppujen lopuksi määrittävät toimiiko open world-peli vai ei. Mutta näinhän se menee aika pitkälle muidenkin peligenrejen suhteen, että todella paljon kopioidaan toimivia elementtejä ja pelimekaniikkoja aikaisemmista menestyspeleistä.

Ja samaa ollaan tehty jo iät ja ajat elokuvien, musiikin tai vaikkapa vaan ihan rakennusten rakentamisen suhteen. Ihminen kiertää jatkuvasti kehää lukemattomissa eri asioissa, vaikka jotain uudistuksiakin ohessa mukaan sentään välillä tuodaankin.
 
En välillä ymmärrä mitä ihmeitä open world-peleiltä odotellaan nykyaikoina. Samat konseptithan niissä on monella tapaa kuitenkin väistämättä. Tarina ja pelimaailman kiehtovuushan ne loppujen lopuksi määrittävät toimiiko open world-peli vai ei. Mutta näinhän se menee aika pitkälle muidenkin peligenrejen suhteen, että todella paljon kopioidaan toimivia elementtejä ja pelimekaniikkoja aikaisemmista menestyspeleistä.

Ja samaa ollaan tehty jo iät ja ajat elokuvien, musiikin tai vaikkapa vaan ihan rakennusten rakentamisen suhteen. Ihminen kiertää jatkuvasti kehää lukemattomissa eri asioissa, vaikka jotain uudistuksiakin ohessa mukaan sentään välillä tuodaankin.
Voisi vaikka pikku hiljaa tekoälyt, yksityiskohdat, fysiikan ja dynamisuus lisääntyä open worldeissa, kun uusissa konsoleissa paremmat prossut ja muistia pystytään paremmin käyttämään hyödyksi eri asioissa. Tekoälyt menivät itseasiassa vaan tyhmempään suuntaan last genin loppuvaiheilla, kun tehot piti suunnata graffoihin (esim. Far Cry 5, AC Valhalla).

Ja osa peleistä voivat aivan hyvin olla vähän yksinkertaisempia open worldeja, kuten tämäkin peli. Niitäkin tarvitaan, mutta kunhan kaikki pelit ei tyydy siihen saman kierrätykseen.

Asioiden pitäisi mennä eteenpäin, eikä niin, että jo 10-15 vuotta sitten oli asioita paremmin tehty kuin nykyään. Last genin aikaan sen pystyi antamaan anteeksi, kun konsolien rajalliset tehot oli suunnattu graffoihin sekä useampien yksinkertaisten systeemien lisäämiseen open world peleihin.

Immortals Fenyx Raising vaikuttaa aika perinteiseltä Ubisoftin peliltä, mikä varmasti sopii itse pelille hyvin. Jokaisen pelin ei tarvitse kurkoittaa kuuhun tai lähteä luomaan jotain uutta.
 
Ei kai tätä nyt voi ihan perinteiseen open world-muottiin laittaa sillä vaikka kysymysmerkkejä löytyy mapilta perinteiseen open world-tyyliin, niin nuo kysymysmerkithän ovat erilaisia puzzleja jossa joutuu pelaaja hieman älliäänkin käyttämään sen sijaan, että siellä odottaa perinteinen arkku vesiputouksen takana tai joku mummo jolla on paistinpannu varastettu.

Siinä missä monet open worldit ovat täynnä sidequesteja ja tarinaa (mikä on ihan ok tietenkin) niin tämä taitaa olla lähempänä sitä Breath of the Wildia jossa itse gameplay on enemmän pääosassa kuin tarina.
 
Rewikat ulkona ja näyttää juuri asettuvan sinne 75-80 välimaastoon mitä tuossa aiemmin veikkailinki.
Saatana kun vähän jopa ärsyttää olla aina oikeassa:
Oikeestaan ainoa huolenaihe itselle on itse julkaisija Ubisoft, jonka tuotokset on yleensä harmillisen bugisia ja tasaisen varmaa suorittamista, mutta harvoin mitään varsinaisia timangeja.
Taas kerran lonkeron harmaata. Vähän pelkäsinkin, että kun julkaisija on Ubisoft niin siellä ei oo kiinnostusta lähteä keksimään jotain uutta, jotta pelin scoret yltäis >84, vaan riittää se sama perusmeininki: lainataan joka pelistä parhaat palikat ja rakennetaan niiden ympärille kevyt tarina ja eikun markkinoille.

Opencritic tulos oli odotetunlainen, hyvä, mutta ei loistava. Salaa kyllä toivoin, että tästä olisi ollut Ubisoftin "uudeksi Raymaniksi". Siinä oli kertakaikkisen erinomainen esimerkki miten tuttua kaavaa vähän tuunaamalla ja venyttämällä perusajatusta saatiin yksi kaikkien aikojen parhaista tasohyppelyistä.

Hankintaan menee jos Gigantti on taas hereillä ja heittää pelin julkaisussa 49.95e tarjoukseen. 59.95e on jo liikaa kun koodinimi CP2077 julkaisu kolkuttelee reilun viikon päässä.
 
Viimeksi muokattu:
Miten Switch versio vertautuu uuden sukupolven konsoleihin, ei hyvin.



Kyllä tuo Switch-versio silti näyttää minusta ihan pelattavalta, vaikka paljon on jouduttu karsia pois. Odottiko joku oikeasti, että Switch pystyisi kilpailemaan PS5:n kanssa?
 
Ei kai tätä nyt voi ihan perinteiseen open world-muottiin laittaa sillä vaikka kysymysmerkkejä löytyy mapilta perinteiseen open world-tyyliin, niin nuo kysymysmerkithän ovat erilaisia puzzleja jossa joutuu pelaaja hieman älliäänkin käyttämään sen sijaan, että siellä odottaa perinteinen arkku vesiputouksen takana tai joku mummo jolla on paistinpannu varastettu.
Noita pelin puzzleja juuri useassa arvostelussa haukuttu että eivät juurikaa älykkyyttä/nokkeluutta vaadi. Ja niitä ihan liikaa pelissä niin toistavat itseään. kauas jääty esim. botw shrineista mitä kuitenkin käytetty tässä yhtenä ”esikuvana”.
 
Kyllä tuo Switch-versio silti näyttää minusta ihan pelattavalta, vaikka paljon on jouduttu karsia pois. Odottiko joku oikeasti, että Switch pystyisi kilpailemaan PS5:n kanssa?

Näin juuri. Tottakai jos molemmat laitteet löytyy ja pelaat ainoastaan isolta ruudulta, kannattaa peli hankkia PS5:lle.

Kuitenkin tosiaan täysin pelattavan näköinen, paljon muistuttaa erästä Nintendon tuotosta myös graafisesti.

Peli tosiaan menee vähemmän yllättäen itsellä sinne alelaari osastoon, kuten Ubisoftin avoimen maailman tuotoksilla on vähän tapana. Tuo on todella sääli, ettei puzzleihin ole edes panostettu kunnolla.
 
joo ne puzzlet on sitä aika perus puzzleja että vieritetään pallot paikalleen ja tällei, eli aika simppeleitä. Tosiaan itselleni se pahin ongelma demossa ja nyt mitä lukenut eri rewikoita esim ignnan tämän kanssa oli se geneerisyys Kenttäsuunnittelu, Hahmon kehitys ja puzzlet juuri sitä vanhaa geneeristä ubisoftia. oli pelin story telling kuinka hyvä tahansa niin se ei ainakaan itselleni riitä siihen että pelin ostaisin, jos vastassa on geneerisyys on joka on ainakin itselleni se pahin kirosana tämän tyylisissä peleissä. Itsekkin odotin peliä kovasti odotin kun näin ensimmäiset trailerit mutta sitten kun pääsin demon kimppuun lähti oikeastaan kaikki kiinnostus peliä kohtaan juuri tuon generisyyden takia joka on kyllä sääli.

Mutta kaikesta huolimatta, kyllä peliä tulee silti testattua kerta on tuo ubisoft+ mutta odotukset ei ole kummoiset, että fiilikset ovat demon jäljiltä muuttunut mutta jospa tuo tarina sitten iskisi sen verta että pelin pelaisi sen takia. Kun Kreikan mytologia, jumalat Herculesit sun muut ja muut ovat niin lähellä sydäntä.
 
Viimeksi muokattu:
Itse taas tuon Karakin arvion katsottuani vaan innostuin enemmän, pelissä on kaikki itselle tärkeä tehty todella hyvin ja uskon että peli tulee olemaan todella kova.
 
Katselin SkillUpin arvostelun ja mielenkiinto heräsi, tai oikeastaan kasvoi. Harmillisesti julkaistaan niin pahaan pelisumaan, että väkisinkin jää myöhempään ajankohtaan. Tosiaan ei tuo pöllömmältä silti vaikuta.

 
Ylös Bottom