Indiepelit yleisesti

J.Sunderland

Well-Known Member
Death's Door valittiin vuoden indiepeliksi Golden Joystickeissä. On ollut niin paljon kaikkea pelattavaa, että tämä on jäänyt pelaamatta erinomaisesta vastaanotosta huolimatta, mutta ehkäpä tässä vielä ehtii ennen vuoden loppua tämän teoksenkin kokemaan.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Death's Door valittiin vuoden indiepeliksi Golden Joystickeissä. On ollut niin paljon kaikkea pelattavaa, että tämä on jäänyt pelaamatta erinomaisesta vastaanotosta huolimatta, mutta ehkäpä tässä vielä ehtii ennen vuoden loppua tämän teoksenkin kokemaan.
Isot suositukset Death's Doorille. Vuoden parhaita indie pelejä, ellei jopa vuoden parhaita pelejä budjettiin katsomatta. Omalla kohdalla koko vuoden top5 peli helposti.

Kirjoitin pelistä elokuussa näin:
Erinomainen peli - siis aivan huikea. Yritin 10 tuntisen läpipeluun aikana miettiä jotain negatiivista sanottavaa, mutta en keksi. Tässä on kaikki: raudan luja pelattavuus, söpöt mutta melankoliset toinen toistaan kiinnostavammat hahmot, onnistunut kenttäsuunnittelu, seikkailun ja löytämisen riemu, napakka vaikeustaso ja onnistunut lopetus. Tässä on kaikki.
Samat sanat voi sanoa edelleen.
 

PPrime

Active Member
Itellä meni tämä peli vähän ohitse, mutta sen tuossa muutama viikko sitten huomasin. Katselin parit arvostelut ja lähtee ehdottomasti ostoon.
 

nedruska

Well-Known Member
Death's Door valittiin vuoden indiepeliksi Golden Joystickeissä. On ollut niin paljon kaikkea pelattavaa, että tämä on jäänyt pelaamatta erinomaisesta vastaanotosta huolimatta, mutta ehkäpä tässä vielä ehtii ennen vuoden loppua tämän teoksenkin kokemaan.
Suunnittelen tämän fyysisena tilaamista (specialreservegamesillä on ennakkotilaus auki nyt, jos jotakuta muutakin kiinnostaa) ja arvon PS5 ja Switch versioin välillä. Onko joku pelannut tätä Switchillä eli pyöriikö sillä ilman ylimääräisiä bugeja? Pienet grafiikanhuononnukset ei niin haittaa, mutta bugisuus kyllä.
 

DestiZ

Well-Known Member
Pistetääs täältä vahvat suositukset tälle pelille, aivan loistava peli jos tykkää my time portia, Stardew valley, Animal crossing tyylisistä peleistä, pelissä on ihan järjetön määrä tekemistä ja itse vasta ottanut pintaraapaisun. tiedän jo nyt että tulen kuluttumaan peliin lukuisia tunteja. peli on myös todella mystinen ja kaunis, kokoajan tapahtuu jotain odottamatonta ja avaat uusia hienoja juttuja, myöskin exploring palkitsee tässä pelissä

Pelin idea on niinki massiivinen kun luot kokonaisen oman maailman :)
 

pelle

Well-Known Member
Pari viikkoa sitten tuli pelattua Jenny LeClue - Detectivu joka on murhamysteeri seikkailu.
Mä en nyt jaksa yrittää selittää mitään sen isommin sillä alla oleva arvostelu tekee sen paremmin.
Luvassa on kuitenkin kevyitä pulmia, paikoitellen varsin hienoja maisemia mitä en alun perusteella todellakaan odottanut sekä paljon hauskaa dialogia.
Peli ei myöskään ole lyhyt sillä switchin activity login mukaan mulla meni yli 10 tuntia.
Siitä olen myös arvostelun kanssa samaa mieltä, että tämä onnistuu jotenkin tuntumaan nostalgiselta ja tutulta vaikka hahmoa ei ole koskaan ennen edes nähnyt.

Ainoa miinus tulee siitä, että vaikka se alkuperäinen mysteeri kyllä ratkaistaan niin pelin aikana tulee vastaan toinen vielä isompi mysteeri joka ei saa päätöstä vielä tämän pelin aikana.
Silti ehdottomasti suosittelen jos tuo arvostelu herättää kiinnostuksen.

 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Little Misfortune

Jälleen yksi indiepeli läpi. Little Misfortunea voisi kuvailla aikuisten saduksi lasten vaatteissa. Peli on kuin söpö lastenkirja tai aamupiirretty, mutta teemat synkkiä kuin hakatun vaimon mustunut silmä. Pelin kantava teema on kuolema, mutta pelaajan näennäisistä valinnoista purkautuvaan tapahtumaketjuun mahtuu niin prostituutiota, huumeiden käyttöä, yksinäisyyttä, väkivaltaa ja kaikkea muuta ei niin lapsen silmille tai mielelle sopivaa. 8-vuotias Little Misfortune katselee tätä lapsen silmin ymmärtämättä kaikkea, mutta pelaaja ymmärtää.

Pelin tapa kertoa tarinaa on vähintäänkin mielenkiintoinen. Se yhdistää kaikkitietävän kertojan, jonka äänen niin Little Misfortune kuin pelaaja kuulee. Neljäs seinä rikkoutuu useamman kerran kertojan puhutellessa pelaajaa. Samaan aikaan vähemmän asioista tietävä pikkutyttö elää omaa tarinaansa pelaajan avustamana. Pelin voisi luokitella kävelysimulaattoriksi. Mukaan mahtuu muutama rytmipeli/nopeuspeli, hyvin yksinkertaisia pulmia ja valintojen tekemistä, mutta muuten pelaajan tehtäväksi jää vain liikuttaa tyttöä.

Vain muutaman tunnin mittainen peli jätti ajatuksia ilmaan. Voisin siis sanoa, että se onnistui tavoitteessaan. Nintendo eShopin Black Friday -tarjouksesta 7 euron hinnalla tämä tarjosi myös rahoille vastinetta lyhyestä kestostaan huolimatta.

Hieman ihmetyttää pelin Metacriticin 57 pisteen keskiarvo. Tosin käyttäjäarvioiden keskiarvo onkin sitten 8. Samoin Steamissa peli on saanut positiiviset arviot.

Traileri vielä kaupan päälle:
 

nedruska

Well-Known Member
Fyysinen Switch versio suomalaisesta indiepelistä Arietta of Spirits saapui viimein ja pelailin sen juuri läpi.

Arietta on oikein kiva, lyhyt seikkailupeli, joka tuo mieleen vanhat kunnon SNES-ajan pelit. Pikseligrafiikat on kauniita, tarina mielenkiintoinen ja musiikeistakin pidin. Mun mielestä oli myös kiva, kun suomalaiset kehittäjät on selvästikin hakeneet peliin inspiraatiota nimenomaan suomalaisesta luonnosta tai ainakin tältä mun silmiin näytti kovasti. Läpipeluu kesti vähän reilun 4 tuntia, kun etsin samalla pelistä kaiken etsittävän. Pääjuonen lisäksi on siis etsittävänä jonkin verran sidequest-juttuja.

Vaikeustasoltaan tämä ei ole erikoisen haastava: taistelussa on käytössä alussa vaan miekka ja väistö ja myöhemminkin tähän tulee vain yksi lisäliike näiden päälle. Ihan perusasioilla mennään siis taistelut. Pelasin tämän läpi hardilla ja tulihan sitä pomotaistoissa välillä kuoltua, mutta korkeintaan pariin kertaan pomoa kohti. Hardin lisäksi alussa on valittavana myös easy ja normal vaikeustasot eli eiköhän kuka vaan tämän pysty läpäisemään, sillä en itsekään todellakaan ole kuin keskivertopelaaja. Peliin aukesi ekan läpipeluun jälkeen myös vielä yhden asteen hardia vaikeampi taso, mutta tuskin olen tätä ihan heti uudestaan pelaamassa läpi.

Vaikka peli oli lyhyt ja melko yksinkertainen, niin pidin kyllä siitä todella paljon tai ehkä juurikin siksi. Tuli hyvään hetkeen, kun tuntuu että tänä vuonna on tullut pelattua niin paljon massiivisia pitkiä pelejä, joista vielä platinum-trophy silmissä on tullut keräiltyä kaikki mahdollinen. Mielenkiinnolla jään odottelemaan tekeekö Third Spirits Game tälle jatkoa joskus: kovasti jäin kaipaamaan jatkotarinaa Arietan lopun jälkeen. Olen myös todella tyytyväinen, että laitoin tämän fyysisena tilaukseen kesällä: kyllä tämä on peli, jonka mielelläni fyysisenä lisään kirjahyllyyn talteen.

8/10
 

DestiZ

Well-Known Member


Tämä tosiaan julkaistiin tänään konsoleille, ja pclle tänään myöhemmin, itse en ole näitä koskaan pelannut mutta erittäin innolla odottelen 5 versiota tästä kyseisestä pelisarjasta ensi vuonna switchille, mutta RF5 japsin version läpi pelanneet, monet ovat sanoneet että, RF4 on parempi kun 5 osa joten ajattelin itse korkata pelin sarjan tällä 4:n specialilla joka on kulma erinomainen, varsinkin tykkää tuon tyylisistä peleistä, eli peli on sekoitus Action rpg:ta/JRPG ja Stardew valley tyylistä farming peliä, Romanssit on myös iso osa peliä
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom