Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Indiepelit yleisesti

On tuo myös konsoleille saatavilla.
Kas, näinpä näyttääkin olevan. Tämän siitä saa, kun luottaa ensimmäiseen ”Alwa’s Awakening wiki” -hakutulokseen. :p

Eka osa on itelle siinä mielessä tuttu, että juuri julkaisun kynnyksellä vuonna 2017 toimin sen Mac-version epävirallisena testaajana. Ihan mukavaa 2D-metroidvaniaahan se tuntui olevan, mutta ei tuo MacBook Airin näppiksellä pelaaminen oikein ollut mieleeni.
 
Balthazar's Dream

Hankin tän storen tarjoushulinoilta jokin tovi sitten, ei olisi pitänyt. Tämä peli on pelaamiskelvoton ainakin Vitalla. Kun pitäisi hypätä peli hyytyy ja pätkii joka tekee siitä mahdottoman tehtävän. Oon tätä tässä töitten lomassa joutoaikana näpytellyt useina päivinä ja olen chapter nelosessa totaalijumissa. Tubevideoiden perusteella PS4sella sentään peli jollain tapaa pyörii mutta Vitalle en suosittele kenellekkään. Karmea tapaus.
 
Risk of Rain 2

Löytyykös foorumilaisilta tätä helmeä ps4:lle? Olisi mukava päästä koittamaan cooppausta, koska jo medium vaikeustaso tuntuu olevan yksin aikas perhanan hankala. Tosin nyt kun on easylla saanut avattua muutaman uuden hahmon, niin voisi niilläkin kokeilla miten onnistuu.

Kyseessä siis 3rd person roquelike ammuskelua (silky smooth 60fps). Kentistä lootataan buffia buffin perään ja etsitään teleporter, jonka aktivoimalla ilmestyy boss, tämän kukistettuaan pääsee sitten luonnollisesti seuraavaan kenttään jne.

Tuossa vielä jonkinnäköinen traileri


edit. Ohoh, näköjään opencritic -keskiarvo 87, aika kova.
 
Viimeksi muokattu:
Pikseliselviytymistä arvostelussa. Eli The Survivalists. Varsin hauska kokemus mielestäni.

 
Tässä vähän toisenlaista selviytymiskamppailua. Nyt ei temmelletä paratiisisaarella apinoiden kanssa, vaan väistellään verenhimoisia hirviöitä Algeriassa.

Kyseessä on legendaarisen kauhuseikkailu Amnesia: The Dark Descentin jatko-osa Amnesia: Rebirth.

Teos ei ehkä ole aivan yhtä pelottava kuin edeltäjänsä, mutta kyllä minua pelotti ihan tarpeeksi. :eek:

 
Sea of Solitude

Peli meni eilen läpi. Halusin pelata Doom Eternalin hektisen räiskyttelyn jälkeen jotain rauhallisempaa ja Sea of Solitude löytyi EA Playn valikoimasta. Näytti mielenkiintoiselta pienemmän budjetin seikkailulta, joten tähän tartuin.

Peli on teemoiltaan rankka. Siinä käsitellään muun muassa kiusaamista, oman arvon tuntoa, yksinäisyyttä, riittämättömyyttä, eroa ja vanhempien riitelyä lapsen näkökulmasta. Ei siis mikään kevyt pikku välipala, vaikka se siltä saattaa ensivilkaisulta näyttää. Pelissä pelataan Kay-nimisellä tytöllä, jolla on aika paljon asioita käsiteltävänä. Pahat asiat ilmenevät hirviöinä pelimaailmassa, jotka Kayn on onnistuttava kohtaamaan ja muuttamaan asiat parempaan suuntaan.

Peli on kolmannen persoonan seikkailu, mutta ei tässä ammuskella tai edes lyödä ketään. Kay kiipeilee, ui ja etenee veneellä. Toisia hirviöitä vältellään ja toiset halutaan kohdata.

Vesi näyttelee suurta roolia. Kuten pelin nimestä voi päätellä, Kay on jumissa merellä - yksin. Joskin meren pohjassa on myös rakennuksia ja kaiken näköistä. Pelin edetessä meren pinta laskee välillä niin että talojen ylimmät kerrokset tulevat näkyviin. Välillä vesimassa jopa väistyy joltain alueelta kuin Moseksen käskystä konsanaan ja Kay pääsee kävelemään meren pohjassa talojen välissä.

Tykkäsin pelistä. Sain sitä mitä tilasin, eli verkkaisesti etenevän seikkailupelin, josta ei kuitenkaan jännitystä puuttunut. Sain myös tunteita ja ajatuksia herättävän pelin, joka käsittelee sellaisia aiheita, joita meistä jokainen on ainakin jossain määrin kokenut. Peli meni läpi reilussa kolmessa tunnissa, joka tuntui aika sopivalta. Tottakai saisi olla pidempikin, mutta rytmitys oli hyvin kohdallaan, eikä EA Playn kautta pelatessa peli maksanut niin sanotusti mitään ekstraa.

Tässä vielä traileria:
 
Viimeksi muokattu:
On arviossa ollut viime aikoina pelejä, joiden luulisin kiinnostavan. Linkittelen tänne, mikäli on jäänyt huomiotta.

The Signifier, "Vajaa viisi tuntia kestävä, mieleenpainuva murhamysteeri ei tarjoa pelaajalle helppoja vastauksia"


Airplane Mode - kun arvostelijallamme Microsoft Flight Simulator ei vaan ikinä lähtenyt toimintaan, niin oli tyydyttävä toiseksi parhaaseen lentokonesimulaattoriin.


Ghostrunner - "Mirror's Edgen ja Hotline Miamin teknosykkeinen perillinen on erinomainen taistelupeli, mutta kurja tasohyppely"

 
Ring in the holidays with a new #IndieWorld Showcase on Tuesday, 15/12 at 18:00 CET! Tune in for roughly 15 minutes of updates and new announcements on indie games coming to #NintendoSwitch from our global partners.
EpNAbzWW8AE9yu_

NoE Twitter

Oho, en odottanut Directiä näin lähellä joulua. Tuleekohan Baldo ulos?
 
Alkaa viidentoista minuutin kuluttua!
Nintendo Europe Twitch

Lisäys, Ei tullut Hollow Knight Silksongia, Sports Storyä tai Baldoa. Siellä oli joitain pikseligrafiikka toimintapelejä, joita en varmaan jaksaisi pelata. Yksi peli näytti jatko-osalta To the Mooniin.
 
Viimeksi muokattu:
^ Ja isoimpana julkistuksena Among Usin Switch-versio. Kai se joillekin on iso peli, itse en ole jaksanut innostua. Edellinen Indie World oli aikamoisen mainio, tämä taasen ei paljoa jaksanut innostaa.
 
Minua alkoi vahvasti kutittelemaan Amanita Designin Happy Game. Se näytti niin ihanan omituiselta! En oo kehittäjän aiempia teoksia pelaillut, mut tätä aion kyllä kokeilla. Muuten oli kyllä aikas tylsä lähetys.
 
Onkos kukaan täällä pelaillut Hadesta, en taida ikinä olla pelannut yhtään roguelike peliä koska ne vain vaikuttavat siltä ettei sovi itselle, mutta Hades näyttää ihan liian mielenkiintoiselta jotta sen voisi skipata tosta vain. Onko peli siis sopiva myös niille jotka eivät yleensä välitä tämän tyylisistä peleistä. ?
 
Onkos kukaan täällä pelaillut Hadesta, en taida ikinä olla pelannut yhtään roguelike peliä koska ne vain vaikuttavat siltä ettei sovi itselle, mutta Hades näyttää ihan liian mielenkiintoiselta jotta sen voisi skipata tosta vain. Onko peli siis sopiva myös niille jotka eivät yleensä välitä tämän tyylisistä peleistä. ?
Hadeksessa isoimmat erot muihin genren peleihin on valtava määrä hyvää dialogia, erinomainen tarina ja melkein joka runin jälkeen saa jotain uutta. Gameplay on loppuun asti hiottua.

On tämä genrensä parhiampia joten suosittelen kokeilemaan vaikka muuten genre ei kiinnosta.

Edit: sen verran pitää vielä lisätä, että peli on paikoin haastava. Eli jos vaikeat pelit ei nappaa nii ehkä jättäisin väliin.
 
Ylös Bottom