Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Indiepelit yleisesti

The Bookwalker: Thief of Tales (pelattu: Xbox Series X)

Mitä jos sanoisin, että vaihtoehtoisessa todellisuudessa faktan ja fiktion rajat hämärtyvät. Mitä jos kirjan sivuille kirjoitetut sanat heräisivät kirjaimellisesti eloon. Mitä jos voisit hypätä kirjan sivuille ja seikkailla siinä maailmassa. Tämä on konsepti, jonka ympärillä The Bookwalker: Thief of Tales pyörii.

Olet Etienne Quist nimellä tunnettu kirjailija, joka on saanut 30 vuoden tuomion kirjoittamiseen liittyvästä rikoksesta. Tämä tarkoittaa sitä, ettet saa kirjoittaa uutta kirjaa 30 vuoteen. Salaperäinen puhelu antaa kuitenkin toivonkipinän, kun Etiennelle kerrotaan, että tuomiota voisi lyhentää varastamalla esineitä kirjojen sivuilta. Ensimmäinen toimeksianto saapuu ovesi taakse matkalaukussa. Laukun sisältä löytyy kirja, säilytyslokero varastetulle esineelle, tehtäväsi ja kirjan synopsis. Tiedät siis mitä etsit ja minkälaisesta kirjasta on kyse. Mikään ei kuitenkaan valmistanut niihin päätöksiin tai edes kuvakulman radikaaliin muutokseen, kun hyppäät sisään kirjan maailmaan.

The Bookwalker: Thief of Talesin lähtökohdat ovat häkellyttävän mielenkiintoiset. Tällainen vaihtoehtoinen maailma antaa hurjasti mahdollisuuksia. Peli ei kerro pelaajalle liikaa, mutta jättää tunteen, että haluaa tietää lisää. Mistä rikoksesta on voinut saada 30 vuoden tuomion? Miten esineiden varastaminen kirjojen sivuilta auttaa tässä? Mitä seurauksia tällaisista varkauksista on?

Kontrasti kirjojen maailman ja Etiennen oikean elämän välillä on hurja. Siinä missä Etienne elää pienessä rähjäisessä kerrostaloasunnossa pelaajan liikuttaessa hahmoa ensimmäisen persoonan kuvakulmasta, niin hypätessä kirjojen maailmaan eteen piirtyy toisistaan eroavia värikkäitä maailmoja isometrisestä kuvakulmasta.

Pelattavuus ja pelimekaniikat näiden välillä eroavat myös selkeästi. Omassa asunnossaan Etienne vastailee puhelimeen, käy pyytämässä apua naapureiltaan ja etsii erilaisia tavaroita. Sen sijaan kirjamaailmoissa tämä kirjavaras keskustelee hahmoille, päättää niiden kohtaloista, ratkoo pulmia, kerää ja valmistaa esineitä ja taistelee vuoropohjaisesti. Kirjojen sivuilla seikkaillessa mieleen tulee hyvällä tavalla vanhanajan seikkailu- ja roolipelit.

Pelissä esitellyt kirjat eivät olleet ainakaan minulle suoraan tuttuja ja itseasiassa vaikuttivat tähän peliin keksityiltä, mikä toki sopisikin hyvin pelin ”vaihtoehtoinen todellisuus” -teemaan. Varastettavat esineet sen sijaan ovat hyvin tunnettuja. Sieltä löytyy muun muassa voimakasta taikasauvaa ja erään ukkosen jumalan vasaraa.

Pelin parissa vierähti kahdeksan tuntia. Se tuntui hieman lyhyeltä. Tarina saatiin kyllä nätisti päätökseen ja loppuun oli onnistuttu tarjoamaan ainakin minut yllättänyt juonenkäänne. Olisin kuitenkin kaivannut ehkäpä yhden seikkailtavan kirjan lisää ja myös taistelua ja siihen liittyvää kykyjen kehitystä olisi saanut olla enemmän. Nyt tämä miekkojen ja mustekynien kalistelu jäi vähän lapsenkenkiin, vaikka liikerepertuaarin päivitystä mukana olikin. Tällä tavoin olisi myös saanut peliin helposti jokusen tunnin pituutta lisää, jos jokaisessa kirjassa olisi ollut edes jokunen viholliskohtaaminen enemmän. Vuoropohjainen taistelu hienoisesta yksinkertaisuudestaan huolimatta toimi oikein mallikkaasti.

Mielenkiintoinen seikkailu onnistuneella konseptilla, joka hieman laajempana olisi ollut vieläkin parempi.

Siitä vielä julkaisutraileria fiilistä nostattamaan :)
 
Viimeksi muokattu:
GLScsu8XUAA9qjM

New #IndieWorld Showcase incoming! Tune in tomorrow, 17/04 at 16:00 CEST for roughly 20 minutes of announcements and updates on indie games headed to #NintendoSwitch in 2024.
NoE X-sivulla

 

Harold Halibut ihastuttaa visuaalisella ilmeellä, mutta vähän vähemmän pelattavuudella.
Hitto, kaikkialla lukee että peli olisi myös Xbox Onelle ja PS4:lle mutta eipä vaan olekaan. Kehittäjät sanoivat YouTubessa että Xbox One- ja PS4-buildit ovat valmiit, mutta eivät ole tyytyväisiä pelin suorituskykyyn. Aikovat kenties katsoa sitä tässä, mutta näillä näkymin eivät uskalla luvata koska peli saapuisi edellisen sukupolven konsoleille saati saapuko lainkaan. Harmi toisaalta. No, saisihan tuota Xboxilla Cloudin kautta pelailtua. Vaikuttaa omasta mielestä aivan uskomattomalta ja SOUNDTRACK! Sen haluan itselleni!
 
Ehdin nähdä tuosta Indie Worldista vain lopun ja uusi SteamWorld Heist? Brlbrlbrl! Mitään Hollow Knighteja tarvita!
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom