Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jeesus on paha!

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Slash80
Noh, muistaakseni n.10% jenkeistä ei osaa näyttää kartalta oman kotimaansa sijaintia. Joissain jenkki osavaltioissa on kielletty opettamasta evoluutioteoriaa, sekä opetetaan että ihmiset ja dinosaurukset elivät keskenään maailman synnyttyä n.5000-vuotta sitten.

Linkkejä olisi kiva nähdä. Nuo eivät varmasti pidä paikkaansa. Kyllä ne oman maansa kartalta löytää, muiden maiden sijainnissa meneekin sitten sormi suuhun, mutta he eivät normaalissa elämässä tarvitsekaan sellaisia tietoja, osaatko sinä järjestellä kaikki osavaltiot ja esim afrikan maat oikeisiin paikkoihin, minä en ainakaan osaa. Lisäksi voi tietty olla joku pieni kylä jossain missä opetetaan tuollaisia asioita, mutta ei varmasti opeteta koko osavaltiossa, että ihmiset elivät dinosaurusten kanssa.

Täällä aina ihmetellään monia hulluja asioita joita rapakon takana tapahtuu ja tapahtuuhan siellä niitä, mutta niin tapahtuu täälläkin ja ihan yhtä pimeitä juttuja. Eikö ole esim hieman kummallista, että kaikki yritykset joutuvat mm. maksamaan kirkollisveroa, paljonkohan esim Nokia sitä maksaa?, tai että täällä voi saada ylinopeudesta 170000e:n sakot.
 
Tuo kartta ja koulu juttu on aika vanhoja, joten linkkejä en osaa nyt kertoa. Tarkemmin muistellen tuo koulu juttu saattoi olla lakiehdotus, eli sitä ei ole vältttämättä otettu käyttöön missää, eikä välttämättä oteta missään. Ainahan näihin juttuihin pitää suhtautua kriittisesti.

Suomalaisista hullutuksista tulee mieleen se kun Kemi kielsi Aku Ankka lehden-tilauksen kunnan päiväköteihin 70-luvulla. Muistaakseni syy liittyi jotenkin kommunismiin. Tuo ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen.
 
Tää taitaa olla huonoin topic ikinä. Yhtä hedelmätöntä keskustelua saa hakea.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan uusi käyttäjä
Tää taitaa olla huonoin topic ikinä. Yhtä hedelmätöntä keskustelua saa hakea.

Ei sulle edes pitäisi vastata enää, kaikki kommenttisi ovat samanlaisia. Jaksoitko edes lukea koko topicia läpi? Tuskinpa... Ihan mielenkiinnosta, mikä sitten sinusta on hedelmällistä keskustelua?
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jeesus on paha!

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Shaban
Luodinkestävä tutkimukseni pohjautuu samoihin koulukirjoihin kuin mistä täällä on ilmeisesti vedetty johtopäätökset maailman synnystä.
Oho Shaban o aika viisas/sivistynyt äijä(ei pilkkaa uskontoja ja perustelee väitteet)...
Itse olen uskossa ja saatte ihan itse miettiä mitä mieltä olen tästä topicista. en ole koko keskustelua lukenut, mutta ei kannata sanoa mitään jollei ole lukenut raamattua(kun vaikka lukee Johannekesn ilmestystä niin alkaa miettimään, että asiathan menevät niinkuin ne siellä lukee...).
 
Maailmankaikkeudenhan on jo nyt todettu laajenevan laajenemistaan aiemmin tuntemattoman 'pimeän aineen' aiheuttamien voimien takia. Eli vuosimiljardien kuluttua jäljellä on vain toisistaan etääntyviä, pikku hiljaa absoluuttiseen nollapisteeseen jäähtyviä kappaleita, jotka pimeydessä vaeltavat ikuisesti...

Ja Raamatun mukaan Maa on jotakuinkin 6000 vuotta vanha. Ainakin Jehovan todistajat uskovat tähän täysin kirjaimellisesti. Esimerkiksi jääkauden (päättyi noin 10 000 vuotta sitten) merkit Suomen kartalla (Salpausselät, hiidenkirnut, naarmut kalliossa, siirtolohkareet yms.) selitetään Jehovien teksteissä suurella vedenpaineella... Noh, uskoo ken tahtoo :)

Mielenkiintoinen tutkimustulos Egyptin historiasta. Sfinksi on myöskin noin 6000 vuotta vanha... Syntyi luomishetkellä itsekseen?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Simppa

Ja Raamatun mukaan Maa on jotakuinkin 6000 vuotta vanha. Ainakin Jehovan todistajat uskovat tähän täysin kirjaimellisesti.

Uskonnolla ja politiikalla on paljon yhteistä.. Uskovaiset luulevat tietävänsä mitä aiemmin on tapahtunut ja poliitikot taas luulevat tietävänsä mitä tulee tapahtumaan. Uskomuksiin kaikki perustuu. Tietoahan ei itseasiassa edes ole olemassa. Politiikka ja uskonnot pyrkivät vain ottamaan kantaa siihen miten ympäröivään maailmaan ja yhteiskuntaan tulisi suhtautua / vaikuttaa. Hyviä ajatuksia kaikilla on, mutta käytännön toteutus kusee usein.
 
hmm

Ekana vähän kantaa universumin laajenemiseen:
jokainen kappale vetää jokaista toista kappaletta puoleensa, oli se miten kaukana tahansa. Tämän takia kaiken materian on joskus kasauduttava jälleen. (näin siis näen asian, as simple as that, kritisoikaa ihmeessä.)

En itse ole uskovainen ja huomatkaa, että kun sanon jumala en tarkoita kristinuskon jumalaa:

Tavallaan uskon jumalaan, tai siis uskon että jokin pitää huolta luonnonlaeista, kuten painovoima, johon esim. fysiikka ei ole löytänyt painovoimalle mitään syytä joka ei perustuisi millään tavalla mihinkään oletukseen.

Itse maailman syntymisen mysteeriota ei voida selittää jumalalla, sillä samalla pitäisi selittää sen syntymä, kun taas ikuisuus (toinen vaihtoehto jumalan/maailman olemassaololle) ei ole oikein ihmisen ymmärrettävissä. Maailman olemassaolon pitäisi olla ihmisjärjelle täysin ristiriitainen asia jos sitä rupeaa pohtimaan.

Raamatun tarinat mielestäni ovat.. juuri sitä, tarinoita. En näe myöskään mitään järkeä liittyä kristinuskoon, jokaisella pitäisi olla oma uskonsa, oma näkemyksensä, jos vain liittyy jonkun toisen näkemykseen (kristinusko) esim. syystä tyliin "niin moni uskoo = ei voi olla väärä" niin pettää vaan itseään.

Maailma on niin järkevä että mielestäni sen pitää johtua joko satunnaisuudesta ja äärettömyydestä, jota kukaan ei ymmärrä, mutta jonka voisi kuvitella johtuvan reaktiosta Big Bang -> kasaantuminen -> repeat (yhteisvaikutus, kaikki mahdollisuudet toteutuvat), taikka vaihtoehtoisesti jonkun säännön tai tahdon takia, tämän säännön tai tahdon olemassaolo olisi taas kerran kysymys johon ei voi vastata.

Elämä voisi mielestäni taas olla käsittämättömän monimutkainen kemiallinen reaktio, lukuunottamatta itsetietoisuutta, jolle, taas kerran en löydä yhtään mitään järkevää selitystä
 
Re: hmm

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Rife
Ekana vähän kantaa universumin laajenemiseen:
jokainen kappale vetää jokaista toista kappaletta puoleensa, oli se miten kaukana tahansa. Tämän takia kaiken materian on joskus kasauduttava jälleen.
Sua odottaa Nobel-palkinto kun vielä kehität tuolle oletukselle pitävän teorian taakse.
 
Karma...

Ei välttämättä kannata ottaa faktatekstinä, se oli vaan oma kannanottoni asiaan. Tässä vielä hiukan pitemmin tuo sama, joka sit btw voi olla täyttä bullshittiä, mutta jos se on niin vois kanssa niinkun perustella vastaväitteet eikä vaan heitellä jotain turhia kommentteja. Jokainen kappale vetää kyllä jokaista muuta kappaletta puoleensa, sen ilmiön nimi on painovoima ja ellei ole minkäänlaista ehtymätöntä vastustavaa voimaa tai joitakin kummallisia poikkeuksia, sen pitäisi kyllä pitkän ajan kanssa kasata kaikki yhteen.. sitähän se tekee.. vetää kamaa yhteen.

siis ihan vaan tiedoks nyt kaikille, että tämä on vaan omaa arveluani. Ja että vaikka tälle onkin perusta hyvin yksinkertaisessa perusfysiikassa, niin siitä voi löytyä virheitä johtuen sekä minun, että ihmiskunnan puutteellisista fysiikan taidoista, oman päättelyni mogista, taikka ihmiskunnan puutteellisesta näkemyksestä maailmankaikkeudesta, taikka sitten vaan jostain asiasta mitä en älynnyt listata johtuen.
 
jooh

Luin vain tuolta alusta taas tekstejä ja moneen teki mieli vastata, mutten niitä kuitenkaan kunnolla muista. Mieleen tuli vaan raamatun kertomus siitä kun Aatami ja Eeva potkittiin paratiisist. Eikös se niin mennyt, että vapaa tahto seurasi sitä kun syötiin kielletty hedelmä? Jos meni niin siinä tapauksessa ei ollut mitään tahtoa joka päätti tietoisesti ottaa hedelmän -> ihmiset karkoitettiin paratiisist periaatteessa ilman syytä. Ja ennen vapaato tahtoa, eikö ihminen noudattanut jumalan tahtoa? Jumala itse laittoi ihmiset syömään tiedon puusta ja kehtas vielä laittaa sen kirjaansa (siis jos raamattu on jumalan kirja?) Vaikka puusta oltaisinkiin syöty vapaan tahdon syystä, niin onko se meidän vika että kaks jannuu keksi syödä hedelmiä vasten herran käskyä?

Tämä nyt oli taas pakanan mielipide.

Joku puhui siitä ettei tulevaisuudessa tarvitsisi kuolla... aika mielenkiintoinen ajatus, aina uusi päivä.. aina. Ottaen huomioon, että ihminen erottaa toisistaan rajallisen (aivan valtavan) määrän erilaisia aistihavaintoja, voi tulla aika tylsäksi kun kaikki on nähty 10 miljardia kertaa, ja jos ei kerran ikinä kuole niin se ei olisi edes mikään alku. Mahdollista on myös ettei erilaisia ajatuksiakaan ole ääretön määrä... ääretön on aika järjetön käsite näes. siinä tapauksessa niidenkään toistumisten määrälle ei tulisi loppua...
elämää ei olla tarkoitettu ikuisiksi ajoiksi.. pitäisi hyväksyä kun kuolemista on aika hankala välttää niinkuin tekniselläkin puolella viimeistään kun "universumi pettää"... ainakin nykytiedemiehet ovat sitä mieltä että niin käy.
 
Viime vuoden puolella taisi olla, kun tiedemiehet julkaisivat tuloksen, että universumin laajeneminen ei todellakaan ole hidastumassa, vaan päinvastoin kiihtymässä, joten uudelleen kasautumista ei tule tapahtumaan.

Raamattu on ihmisen kirjoittama kirja Jumalan hengessä (ihmisen kertoman mukaan) eli suhteellisen arveluttavaa paikka paikoin :) Ihan hyviä eettisiä oppeja toki UT:stä löytyy ja muutama ihan elokuvaksikin asti päätynyt tarina kummastakin...
 
jooh

Anna sitä tiedemiesten tekstiä, taikka perusteet. En vittuile, oikeasti kiinnostaa. Jotkut sanovat "en usko ennenkuin näen", minä taas sanon "en usko ennenkuin ymmärrän" :D.

Tiedemiehet ovat vaihdelleet kokoajan kantaansa siihen kasaantuuko universumi vai laajeneeko se loputtomiin. Totuus on se johon enemmistö uskoo..

btw, ruotsalaiset tiedemiehet julkaisivat perättäisinä vuosina eläinrasva vs kasvisrasva tutkimukset joilla oli päinvastaiset tulokset.

Rationalism 4ever
 
Rife, tiedehän on nimenomaan tutkimusta ja niiden tulosten esittelyä julkisuudessa. Ja nimenomaan uusin ja parhaiten perusteltu tulos on sitten sen hetkinen 'fakta'. Ihan vaan galaksien etääntymisvauhtia tutkimalla on saatu aika selkeä tulos, että maailmankaikkeus laajenee kiihtyvällä tahdilla, ja kappaleiden vetovoimat ovat riittämättömiä tämän pysäyttämiseen. Se on tämän hetken 'fakta'.
 
Muistaakseni siitä mikä on "uusin ja parhaiten perusteltu tulos" päättää juuri nimenomaan enemmistö.

Sori Karmalle.. en ollut lukenut tätä koko ketjua, tulin mukaan vasta äskettäin.

Ilmeisesti energia joka repii galaksia auki alkuräjähdyksen lisäksi tulee galaksien välisistä vakuumeista. Missään ei kuitenkaan todeta, että tätä energiaa olisi loputtomasti... jos se loppuu aikanaan niin maailmankaikkeus lähtee taas kasautumaan, ellen sitten missannut jotain muuta ehtymätöntä energialähdettä tai ole muuten vain idiootti. Mikäli näin on niin sanokaa vaan ihmeessä o_O.

Tekstini tuntuvat herättävän voimmakkaita "vastareaktioita"... hyvä, onpahan jotain mistä keskustella :D
 
Kun se energia loppuu aikanaan, on se ehtinyt aiheuttaa jo niin suuren etääntymisen kappaleiden välillä, että niiden vuorovaikutus ei riitä kokoamaan systeemiä takaisin kasaan...
(tämä siis edelleen nykytieteen valossa esitettynä)
 
Ylös Bottom