Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

Savustettu puna-ahven on kyllä todella hyvää, muutenkin erittäin maukkaan näköinen kokonaisuus!
Kyllä toimi tosiaan kokonaisuutena, kuva on eiliseltä ja jäi toinen kala syömättä kun olin nähtävästi vähän mitoittanut väärin vatsalaukkujen vastaanottokyvyn. Siksipä teen meille tänään saman illallisen tuosta jäljelle jääneestä kalasta :D On hyvä merkki jos ei löydä mitään korjattavaa / muutakaan hienosäätöä eiliseltä. Just copy/paste. No, kynttilöitä vois laittaa. Takapihalla tai parvekkeella ei oikein voi dinneröidä kun on kylmä kuin siperiassa konsanaan vuodenaikaan nähden
 
Kyllä toimi tosiaan kokonaisuutena, kuva on eiliseltä ja jäi toinen kala syömättä kun olin nähtävästi vähän mitoittanut väärin vatsalaukkujen vastaanottokyvyn. Siksipä teen meille tänään saman illallisen tuosta jäljelle jääneestä kalasta :D On hyvä merkki jos ei löydä mitään korjattavaa / muutakaan hienosäätöä eiliseltä. Just copy/paste. No, kynttilöitä vois laittaa. Takapihalla tai parvekkeella ei oikein voi dinneröidä kun on kylmä kuin siperiassa konsanaan vuodenaikaan nähden

Tuttu tilanne :D täällä olis tarkoitus paikalliselta tilalta haettua lampaanlihaa kokkailla ellei sitten tehdä aivan hurjia ja oteta pakkasesta hyljettä sulamaan ja Siittä uskalleta kokata jotakin.
 
Itse en ole oikein tuohon steariinin/parafiinin (pick your poison) makuun koskaan päässyt, toistuvista yrityksistä huolimatta. Ehkä pitää antaa vielä mahdollisuus. :D
Se on vähän kun lasten kanssa, riittävän pitkään tuuppaa lautaselle niin kyllä se sitte rupiaa maistumaan jossain kohin :D

//Edit: tuli mieleen tuosta toistuvasta yrityksestäsi, harakat tuppaa käymään ja nokkimaan noita meidän tuikkuja takapihalla ja parvekkeella eli kyllä niissä jotain vetoa on. Harakoille ainakin :) Niitä tuikkuja saa sitten keräillä milloin mistäkin pihaa ja toki on jäljet selvät että on maisteltu. Muistan muuten yksi yö kun korahdin alakerran soffalle ja havahduin kun oli toi pihaharakka siinä ulko-oven karmilla mikä oli siis tietenkin auki.

Hauskoja tyyppejä, pesivät tuossa pihatuijassa viime vuonna.
 
Viimeksi muokattu:
Se on vähän kun lasten kanssa, riittävän pitkään tuuppaa lautaselle niin kyllä se sitte rupiaa maistumaan jossain kohin :D

//Edit: tuli mieleen tuosta toistuvasta yrityksestäsi, harakat tuppaa käymään ja nokkimaan noita meidän tuikkuja takapihalla ja parvekkeella eli kyllä niissä jotain vetoa on. Harakoille ainakin :) Niitä tuikkuja saa sitten keräillä milloin mistäkin pihaa ja toki on jäljet selvät että on maisteltu. Muistan muuten yksi yö kun korahdin alakerran soffalle ja havahduin kun oli toi pihaharakka siinä ulko-oven karmilla mikä oli siis tietenkin auki.

Hauskoja tyyppejä, pesivät tuossa pihatuijassa viime vuonna.
Meidän taloyhtiön sosiaalisorsat kävivät myös ihmettelemässä chilejäni tuossa terassilla viime kesänä, en usko että maistoivat kuitenkaan.
 
Meidän taloyhtiön sosiaalisorsat kävivät myös ihmettelemässä chilejäni tuossa terassilla viime kesänä, en usko että maistoivat kuitenkaan.
Chilihead? Meillä kasvoi about 10v sitten 30 kasvia, lähti niin lapasesta että luovuin osasta taimista töissä kollegoille. sittemmin ollut vuosien tauko mutta nyt taas pari hassua lajiketta kasvamassa
 
Chilihead? Meillä kasvoi about 10v sitten 30 kasvia, lähti niin lapasesta että luovuin osasta taimista töissä kollegoille. sittemmin ollut vuosien tauko mutta nyt taas pari hassua lajiketta kasvamassa
Viime kesänä ensimmäinen chilikokeilu itsellä. Pari lemon droppia ja starfishiä sekä yksi aji cristal. Sen verran tuli satoa, ettei täksi kesäksi viitsinyt laittaa, kun muuttokin kaiketi edessä kesän aikana. Kuivattuna kaapissa vielä sopivasti jäljellä. Plus kaverilta saatua jigsawia, jota ei paljoa kulu, koska siitä tavarasta irtoaa naama.

Perhanan mukavaa touhua kyllä tuo kasvien kanssa leikkiminen.
 
Tuttuja kavereita nuo, Starfish oli meillä vuodentakainen ja otti niin paljon mittaa että piti oikeasti langoilla tukea sitä tuonne ja tänne ettei romahtanut omaan massaansa. Lemon Drop oli vissiin, mitä 7v vanha? Toimistolla vietti loppuvuotensa. Cristal oli vain vuoden vanha mutta voi perhana sentäs, sanoisinko että on parhaimman makuinen chili (jos pubeja ei lasketa) mitä maan päällä kantaa! :)
Jigsawia en ikinä kasvattanut mutta noi muut perus super tuliset a.k.a Nagat tullut koettua monena vuonna ja todettu käyttökelvottomaksi ;D Liian tulisia ja ei ne oikeasti maistunutkaan kovin hyviltä (koko chinence suvun kasvit ei ikinään istunut omaan makuun. jotkut Habanerot ehkä mutta harvassa on).

Makuasioita kaikki tuo tietysti, mutta onhan tuo hauska harrastus :)


Täällä on tonnettain tietoa ihan kaikesta mitä ikinään ihminen tarvitsee kasvatuksilleen:
 
Viimeksi muokattu:
Viime kesänä ensimmäinen chilikokeilu itsellä. Pari lemon droppia ja starfishiä sekä yksi aji cristal. Sen verran tuli satoa, ettei täksi kesäksi viitsinyt laittaa, kun muuttokin kaiketi edessä kesän aikana. Kuivattuna kaapissa vielä sopivasti jäljellä. Plus kaverilta saatua jigsawia, jota ei paljoa kulu, koska siitä tavarasta irtoaa naama.

Perhanan mukavaa touhua kyllä tuo kasvien kanssa leikkiminen.

Pelkästään kurkkujen ja porkkanoiden sekä perunoiden kasvatus/viljely on mukavaa puuhaa. Tälle kevättä pitäisi meidän pellon laidalle vielä rakentaa pari ylimääräistä kasvatuslaatikkoa näitä varten.
 
Pelkästään kurkkujen ja porkkanoiden sekä perunoiden kasvatus/viljely on mukavaa puuhaa. Tälle kevättä pitäisi meidän pellon laidalle vielä rakentaa pari ylimääräistä kasvatuslaatikkoa näitä varten.
Kaikki muu kasvatus on sitten vastenmielistä, vai? :D (I'll get my coat..)
 
Valkohäntäpeuraa sieltä pakkasesta lähti grilliin ja lammasmakkaraa. Uusiapottuja ja voisulaa kaveriksi:
Voihan helvata, niiiin hyvä näköistä. Kunnon ruokapornoa :D Itse väsäilen limejusstokakkua par'aikaa ja kun halvalla lahti kaupasta niin ihan vanhan kansan haukifilettä. Voissa reapeat pinnat panulla niin avot. On muuten erittäin aliarvostettu kala. Vaikkei menun komponentteihin kuulukaan valkoviini, niin olen varmuuden vuoksi varmistanut ettei se ole huonoa niin tiedä muistaako sitä sitten kuvailla loppuytuloksia :D
 
Voihan helvata, niiiin hyvä näköistä. Kunnon ruokapornoa :D Itse väsäilen limejusstokakkua par'aikaa ja kun halvalla lahti kaupasta niin ihan vanhan kansan haukifilettä. Voissa reapeat pinnat panulla niin avot. On muuten erittäin aliarvostettu kala. Vaikkei menun komponentteihin kuulukaan valkoviini, niin olen varmuuden vuoksi varmistanut ettei se ole huonoa niin tiedä muistaako sitä sitten kuvailla loppuytuloksia :D

Oijoi hauki on kyllä hyvää, monesti tulee fileitä ostettua pakkaseen ja keväällä vetästään myllyn läpi ja tehdään pihvejä :D
 
Viime kesänä ensimmäinen chilikokeilu itsellä. Pari lemon droppia ja starfishiä sekä yksi aji cristal. Sen verran tuli satoa, ettei täksi kesäksi viitsinyt laittaa, kun muuttokin kaiketi edessä kesän aikana. Kuivattuna kaapissa vielä sopivasti jäljellä. Plus kaverilta saatua jigsawia, jota ei paljoa kulu, koska siitä tavarasta irtoaa naama.

Perhanan mukavaa touhua kyllä tuo kasvien kanssa leikkiminen.
Ainiin semmonen tippi että osta puutarhan kesää tms (NPK suunnilleen siellä jossain 13-7-20) ja anna ainakin tuplat mitä oheessa sanotaan kasvatusvaiheessa. Kyllä noi paskiaiset hikoilee sitten ylimääräiset ravinteet ulos

Kukitusvaiheeseen on omat mömmönsä mutta ikinä ole sentäs noin hifistiksi lähtenyt
 
Eilen oli gurmeepäivä eli kotiburgereita naamaan. Jälkiruuaksi tuopillinen kylmää olutta paikallisen ravintelin terassilla. No okei 6 tai 7 niitä lopulta hulahti ikeniin kuin itsestään ja tänään sitten suoriteltiin katumusharjoitetta milläs muullakaan kuin burgerilla!
 

Liitetiedostot

  • 20240526_152446.jpg
    20240526_152446.jpg
    986,5 KB · Lukukerrat: 20
Ylös Bottom