Strooper12
Well-Known Member
Kapsaiini kertyy suolistoon missä mikä muukin elintarvike. Se on se määrä mikä ratkaisee poltteleeko peräreikää huomenna. Tuuppaat purkin säilyke jalapenoja päivälliselle ja toisen samanmoisen illallisen kylkeen niin saat ihan miellyttävän miedon poltteen intake tilanteessa mutta output on sama kuin olisi mupeltanut yhden vähän tulisemman siinä edellisenä päivänä.Jos chili polttaa kahdesti, se on kunnon kamaa!
Vertauskuvaannollisesti, 15 keskiolutta tai 0,5l määrää kirkasta viinaa, lopputulema on sama.
Just näin. Ja jos oikein tuosta innnostuu kokeilemaan ja vertailemaan niin sitä kyllä ihan oikeasti löytää huomattaviakin makueroja lajikkeiden välillä.Tulinen ruoka on ihan jees mutta siinä kohtaa kun sen tulisuuden takia ei edes maista mitään muuta niin koko hommassa ei ole ainakaan minun mielestä enää mitään järkeä. Jää lähinnä sitten se lesotus että pystyi syömään jotain sen ja sen tulista sitä ja tätä tai voi tehdä videon youtubeen.
Minun näkemys siis on että tulinen ruoka on vielä kuitenkin ruokaa, jonka ainoa "maku" ei ole tulisuus.
Ääriesimerkkinä tämä meidän kaikkien tuntema tuore paprika mitä kaupasta voi ostaa Kapsaiini (se tulinen komponentti) on jalostettu tuosta pois ja jäänyt jäljelle vaan mehevän makuinen marja (kyllä, se on marja eikä hedelmä tai vihannes!)
Kaupan Paprika on chili. Annum sukuun kuuluva: https://fi.wikipedia.org/wiki/Paprika
Annuum suvusta ei montaa paksulihaista löydä tuon lisäksi. Jalapeno tietty mutta muuten.
Viimeksi muokattu: