Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Ollu vähän huonona ni kauheesti kokkaillut mutta tommonen päähänpisto tuli.

Poro Tataki fuusiokeittiössä (proteiini pohjoismaista, mausteet idästä, hiilarit italiasta):
Eli poron ulkofilee (kalvo jos ei ole kalvottu jo)
Suola
Mustapippuri
Poke kastiketta
Ponzu kastiketta (parempaa saa jos tekee itse: soijaa desin verran, Mirin Fu sellaset puolisen desiä ja sitruunan mehua maun mukaan)
Majoneesia (Hellman's on aika suolainen ni kannattaa valita joku vähempisuolainen - ja vielä parempi, tee itse!)
Karpaloita tai puolukoita
Pastaa
Parmesan
Vettä! :D

Miten tehdä, tää on simppeli!

Heitä suolat ja mustapippurit lihaan ja anna maustua vaikka 45 min. Käristä niin kuumalla pannulla kun pannu kestää sen 20 sekuntia puoli. Eli ei kypsennetä - vaan otetaan väriä ja vähän rapsakkuutta jos vaikka valuraudalla vetelee.
Tee ponzu kastike tai osta valmiina, tuikkaa toi pintaruskea lihanpala sinne marinoitumaan ja anna olla sen 6 tuntia. Ei kannata ihan yön yli antaa olla kun poroa maista enää lainkaan jos menee noi maut 'yli'.

Tee majo, tai käytä kaupan majoa. tuikkaa hiukan Pokekastiketta sinne. ratio jotain 6:1. Lisäile vähän kerrallaan maistele ni löytyy hyvä määrä ja kombo.

Tartteeko kertoa miten pasta keitetään? Ja että miten pikkunen parmesan raaste laitetaan pastan päälle? Ei varmaan, mutta tossa toi on. Majot lihan päälle, jotain rehuja. Jos ei ole vettä ni syö pastat raakana. Kai se niinkin käy. Jumalaisen hyvää


481419048_618097394192548_6203137629561553014_n.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Katkarapukeittoa

1kg katkiksia / 120 kappaletta (siis kuorien kera)
4dl valkkaria
4dl kermaa
1 vettä
1-2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 palsternakka
1/2 fenkoli
1 valkosipuli
5 rkl tomaattipyreetä
nippu timjamia
suolat ja mustapippurit, rosepippuriakin voipi laittaa jos tykkää
maizenaa jos haluaa paksumpaa rakennetta

Kuori katkaravut, päät ja kuoret kattilaan, liha talteen tietysti ja jääkaappiin myöhempää käyttöä varten.
Pilkotut vihannekset ja tomaattipyreet sinne kattilaan kuorien seuraksi. Freesaile kunnes on sipuli vähän pehmentynyt. Eli ei liikaa, noi katkisten kuoret alkaa jotenkin tekemään pahaa makua jos liikaa niitä keittelee. Viinit sekaan, keittelee että lähtee alkoholin haju, vesi sekaan ja keittelee sen 10 minuuttia. Edelleen, ei liikaa, muuten männöö vituiksi. Sitten kattila liedeltä ja kannen alla saa lepäillä tunnin verran.

Siivilöi neste talteen ja loput menee harakoille tai muille elukoille mitä takapihalta löytyy. Itse tosin taisin vaan laittaa roskiin.
Nesteet takasin kattilaan minkä olet toivottavasti pessyt tässä välillä - ja nyt voi alkaa keitellä kasaan tuota. Kun kolmasosa on haihtunut niin kannattaa maustaa ja alkaa maistelemaan. Jos tuntuu että voisi olla stydimpää ni keittele kasaan vielä hetki. Ja tietysti säädä mausteita mielen mukaan.

Sitten vaan ravunlihat lautaselle, tekemäsi herkullinen kastike sinne sekaan ja syömään :)

479458050_987897582958163_5819380985231430335_n.jpg
 
Ai saatana sentäs että onkin muuten tymäkät ravunmaut nyt kun on yön yli ollut tuo santsikattila (kuva siis eiliseltä) ja maistoi toisen kerran. On oikein tekeytynyt tuolla vielä paremmin.
Herran jestas sentään, jos on rapuihmisiä niin kannattaa kokeilla :)
 
Pakko palata tuon tomaattikeiton ääreen, sitä on nyt täällä kotipiirissä kyselty sen verran kovasti että olen 'joutunut' nyt vähän alle kuukaudessa tehdä tuon neljästi uudestaan. Niin pakkohan sen on olla jollain tasolla onnistunut. Laitan reseptin tohon alle, jos joku muukin siitä sitten vaikka saisi iloa.
Pitää ihan kiittää tästä reseptistä. Oon nyt tehnyt tätä kahdesti ja molemmilla kerroilla täälläkin on perhe nuollut kattilan pohjat. Ensi kerralla pitänee tehdä salaa vain itselle. Sun reseptillä tulee erinomaisen maukas keitto!
 
Ylös Bottom