Laatusarjat televisiossa ja muualla

karpaasi

Well-Known Member
Onkos täällä henkilöitä, jotka olisivat katsoneet Netflixistä sekä The Vikings, että The Last Kingdom sarjat? Sain vastikään The Last Kingdomin katsottua ja tykkäsin aivan pirusti. Nyt mietin, että jatkaisiko samalla teemalla vai katsoisiko välissä aivan jotain muuta.
Myös tuo Colony sarja kiinnostelee, mielipiteitä siitä?
Melkoisen monta kysymysta! Tykkasin itse myos molemmista. Siina ajassa kun Ragnar ja pojat olivat saaneet yhden keskustelun paatokseen, Uhtred oli jo
mennyt naimisiin pari kertaa ja kolunnut koko Brittien niemimaan lapi :D

Spartacukselle suuri suositus taalta jos on mennyt ohi jostain syysta....
 

JoneKone

Active Member
Melkoisen monta kysymysta! Tykkasin itse myos molemmista. Siina ajassa kun Ragnar ja pojat olivat saaneet yhden keskustelun paatokseen, Uhtred oli jo
mennyt naimisiin pari kertaa ja kolunnut koko Brittien niemimaan lapi :D

Spartacukselle suuri suositus taalta jos on mennyt ohi jostain syysta....
Itse en siis ole tuota Vikingsia vielä katsonut niin mietin pitäisikö siirtyä suoraan siihen. Kerta sinulta tuli suosittelut niin pitäähän se sitten katsoa pois :D

Spartacus on katsottu ja tykkäsin kyllä siitäkin. Ykköskausi ihan huippu pelkästään jo päänäyttelijän ansiosta..
 

tomine11

Active Member
Knight Rider - Ritäri Ässä (1982-1986)

Nostalgiaa, sitä tässä riittää :) Neljä kauttahan tätä tuli. Jokaiselta levyltä löytyy joku erittäinkin mielenkiintoinen bonus pätkä, jossa tekijät kertoilevat ties mitä ja yleensä varsin mielenkiintoista, joten mainiota matskua omistaa tämä ihan boxi versiona.

Perusjuonihan on… kun hitusen "tuhmempi" mies joka saa totaalisen uuden identiteetin ja kasvot, siinä samalla varsin erikoisen auton ja auttaa viattomia vaikeissa tilanteissa ja yleensä rikollisia vastaan.

Suoraan sanoen en muistanutkaan että tämä oli näinkin kieliposkella tehtyä huumoria Varsinkin Michael Knightin ja KITTin vuoropuhelut joita piisaa ovat ajoittain yllättävänkin hersyvää naljailua toisilleen Huumori on koko ajan läsnä ja yllättävänkin hauskaa :)

Pääosissa on David Hasselhoff (Michael Knight), se musta Pontiac, elilläs todellinen superkaara, jossa kaikkea kivaa ja huisia a’la KITT... sekä Michaelin työnantaja (Michael Mulhare) jolta mies monesti toimeenpanojansa saa, myös naismekaanikko (Patricia McPherson) kuuluu kuvioihin kun autoa huolletaan rekan kontin sisällä, yleensä sen liikkeellä ollessa. Niin ja KITTin äänenä toimii muuten William Daniels, jota ei koskaan lopputeksteissä kuitenkaan mainittu.

Yleisesti ottaen ihmisten näyttelyntaso on toki hitusen hupaisan oloista nykypäivän mittapuulla mutta ajokohtaukset ja autostuntit ovat yllättävän päteviä ja kepittää nykuajan vastaavat yllättävänkin kevyesti. Tarinat per jakso ovat keskimäärin kuitenkin ihan jees tavaraa, hieman liioilteltua mutta voisivat olla paljon huonompiakin.

Parempiahan nämä olivat kuin uskalsin muistella ennen uusinta katselmia, pelkäsin että aika näitä olisi paljonkin pahemmin purrut kuin mitä kenties vaikkapas sit taasen MacGyveria mutta ei kuitenkaan niin läheskään niin pahasti kuin pelkäsin etukäteen, kiitos siitä kuuluu paljolti varsin maittavan huumorin ! :)

Yksi mies pystyy vaikuttamaan ja tekemään muutoksia jos haluaa... ainakin hyvän puolella, siinä varmasti pitkälti homman ”pohjimmainen sanoma”. Toki jokaisessa jaksossa oma ”miniteemansa”.

Hahmosta vastaa Glen A. Larson, joka oli aiemmin tuottanut mm. alkuperäisen Battlestar Galactica sarjan.

Tästähän tuli 2008 vuonna myös täysin rebootattua versiota. Siinä KITTin äänenä kuullan Val Kilmeriä. Itse auto on muuttunut Pontiacista -> Mustang'iksi. Mutta se on aivan eri tarina ja juttu se sarja.

Intro…
 

tomine11

Active Member
Xena : Warrior Princess

1, 2, 3 tuotantokaudet

Jutun juju se että homma on vedetty sen verran ylitse että menee huumorinpuolelle mutta usein käsitellään kuitenkin melkoisen synkkiä ajatuksia ja leikitellään elämään liittyvillä asioilla yllättävänkin laajalla skaalalla ja ihmisten tunteilla.

Myös viittaukset eri mytologian hahmoihin kuten vanhan ajan Jumaliin (joita vastaan tulee useampiakin) ovat vahvasti läsnä ja perinteisiä otuksia myös tarjolla. Hommassa viitataan myös satuhahmoihin kuten Robin Hoodin jota esittää melkoisen lipevä täysin yliammuttu hurmurivaras, Indiana Jonesista, Kleopatrasta aina Joulupukkiin asti jne... myös sähkölampun keksimiseen leijan ja salaman avulla, marathon, troijan hevonen, Daavid vs. Goljat, itämaista mystiikka ja lukemattomia pieniä viittauksia ! ja kaikkea muuta pientä oivaltavaa tulee vastaan.

Ensimmäinen kausi pohjustaa mitä tulevan pitää ja toisen kauden alkajaisiksi lähdetään melkoisella meiningillä rullaamaan ja mitä ihmeellisempiä koukeroita keksitään parivaljakon Xena, Gabrielle sekä useamman hulvattoman sivuhahmon ratkaistaviksi. Kolmannella homma synkkenee melkoisesti, toki huumorikin säilyy mutta joitain todella synkkiä juttuja tulee enemmän kuin mitä aiemmin. Mitä neljännellä ja siitä eteenpäin tulee niin en muista, muistan sieltä täältä yksittäisiä jaksoja mutta näissä (parissa ekassakin) on jo tullut tosi paljon sellaisia mitä en yhtään muistanut vaikka aikoinaan telkusta sarjaa tulikin vahdattua.

Jonkin sortin kulttiklassikko joka ei ole tippaakaan kärsinyt ajanhampaan purennasta (noh okei jotkin erikoisefektit on hieman kökköjä tälläisellä TSH aikakaudella mutta sarjan asenne korvaa ne Täydellisesti).

Joten mikäpä parempaa herkkua kuin TuntiKaupalla tälläisiä keskiajan seikkailuja myytteineen päivineen, jotka muutenkin meikäläiseen iskevät.

Sam Raimi on tässä sarjassa kyllä tuottajana näyttänyt kyntensä mainiosti ja eipä ihme että jätkästä sittemmin on tullut Hollywoodissakin tunnettu nimi ja millä tyylillä ei tämän sarjan jälkeen mikään yllätys laisinkaan.


4, 5, 6 tuotantokaudet

Elikkäs ei taidettu Pohjolaan tuoda upean Xena sarjan neljättä, viidettä ja viimeistä kuudetta tuotantokautta laisinkaan (mikä on jo itsessään melkoinen pyhäinhäväistys, kun vain puolet tuotiin).. kolme ensimmäistähän siis peräpohjolaankin tuotu. Noh onneksi nuo kuitenkin ulkomailla on tarjolla joten mainion sarjan kaikki tuotantokaudet saapi haalittua itselleen jos niikseen halajaa.

Vanhoja tuttuja paljonkin taas tavattavissa, kun jatkavat pääkaksikon rinnalla "tullen ja mennen" kuten mm. Joxer, Callisto, Ares, Afrodite, Draco, Autolycus, Caesar, Hercules .. muitakin pienemmän roolin sivuhahmoja aiemmilta kausilta pyörähtelee yksittäisissä jaksoissa edelleen varsin mukavalla tahdilla ... nuo useat varsin ikimuistettavat tyypit niin "hyvät kuin pahat". Tuon lisäksi eräänlainen "Jeesuksen" tyylinen heppukin tavataan sarjassa neljännellä tuotankokaudella ja mies viereilee myös viel myöhemminkin viidennellä kaudella ennen "kohtalonsa" toteutumista..

..tarinoissa tutustutaan yhä enenevissä määrin mm. hinduihin, shamaaneihin, itämaisiin uskomuksiin... paratiisiin, helvettiin... elämään ja kuolemaan ja sen jälkeiseen elämään jne... ja meininkin alkaa saamaan ajoittain melkoisia mittasuhteita jumaluuksineen .. ystävyyteen sen mahdolliseen ikuiseen kestävyyteen, uhraamisiin jne... varsinkin neljäs tuotantokausi päättyy todella mielenkiintoiseen ja jos mahdollista entistäkin rankempaan tilanteenseen, millaiseen ei välttämättä parin ensimmäisen tuotankokauden jälkeen olisi ihan heti uskonut...

...vaikka kolmonen antoi jo viitteitä ja vihvahteikkaasti menemään synkempään suuntaan. Neloskaudessa homma viedään vielä paria astetta rajummaksi, varsinkin lopussa. Toki joukkoon mahtuu niitä todellisia hupailujaksojakin jossa huumorilla revitellään mielinmäärin. Onneksi kaiken synkkyydenkin keskelläkin kuitenkin sopivan valonpilkahdus huumori jaksaa kannatella päätänsä ylväänä.

Maailman keksintöjä, suuria tyyppejä historian lehdyköiltä, filosofiointeja... tunteita, ns. älykästä puupäähuumoria. Pääkaksikon ja heidän apuriensa kemia toimii hyvin ja entistä paremmin mitä pidemmälle sarja etenee.. juonet uskaltavat revitellä täysillä liioitellen mennen järjenrajamailla ja ne välillä ylpeästi ylitellenkin mutta sieltä taas fiksusti takaisin palaillen... ja siinä samalla kieliposkessa ja vedellä ajoittain ylitsekin mutta ei tavalla joka karkottaisi katsojan sarjan parista..

..näitä kahtelee useita osiota putkeen tuosta vain ja aika lentää kuin siivillä siinä eikä juurikaan kelloa tule vilkuiltua.

Tyylilleen uskollisena alusta loppuun luotu sarja, tosin välillä alun jälkeen mennään toki astetta jos pariakin rankempaan suuntaan.

Mitä pidemmälle homma etenee niin sitä tärkeämmäksi kaikkien jaksojen näkeminen alkaa kutoutumaan .. parin ensimmäisen kauden aikana on joitain sellaisia erinäisiä yksittäisiä jaksoja että ne ovat hitusen omia pieniä tarinoitaan irrallaan suuresta kokonaisuudesta ja noin yleiskuvallisesti ne eivät kuljeta juonta suuremmassa määrin mutta mitä pidemmälle mennään sitä pahemmin "kärryiltä" ja tapahtumista alkaa putoamaan jos edelliset jaksot eivät ole katsottuna...

...toki vitoskaudellakin varsin raskaidenkin asioiden sekaan yht'äkkiä saattaa joku totaalinen hurvittelu jakso pamahtaa kuin salama kirkkaalta taivaalta.. esimerkkinä voinee mainita vaikkapa musiikkijakson joka jakaa oman osansa niin Elvikselle, rosvojoukko rockille, kuin amatsoonien moulin rouge meiningille.. muita musiikin peruskuvioiden kunnioittamista kieliposkessa unohtamatta ja vaikka mitä.

Nopealla hetken vilkaisulla yksittäisestä jaksosta voi saada aika erikoisenkin kuvan koko sarjasta.. mutta yllättävän hauska ja viihdyttävä sarja kaikkinensa.

Ehdottomasti iätön legendaarinen klassikko ! ja kulttimaineensa ehdottomasti itsellensä ansainnut ! Sarja jonka tapaista toista tuskin enää koskaan tulee.

Huikea valonpilkahdus kaikkinensa, varsin koskettavaa loppuaan myöden jossa tulee taatusti katsojallekin suru puseroon jo pelkästään tapahtumien takia ... myös sen takia kun on "kaksikon" seikkailusta saanut niin monen jakson verran nauttia ja niiden parissa erinomaisesti viihtynytä todella monen tunnin ajan.

Kulttikamaa, ansaitusti ja iänkaikkisesti :)


Season 1 trailer…
 

Liitetiedostot

Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Conan The Adventurer (animaatio) 1.kausi

Tälläinenkin aikoinaan ilmestynyt, tämän on kyhännyt Sunbow joka vastasi 1980-luvulla muutamista Hasbron jutuista kuten vaikkapa G.I. Joe ja sitten toki tämä Conan kans, oiskohan vielä peräti Rambokin mennyt samaan syssyyn.

Tarinallisesti tämä lähtee vähän (eikä vain ihan vähän vaan aivain täysin) omia polkujaan vetelemään elikkäs Conanin vanhemmat muutetaan kivipatsaiksi ja mies päättää heidät palauttaa taas ihmislihaksi, tuona kyseisenä jahdattavana pääpahiksena on käärmeheppu Wrath-Amon. Joten tässä versiossa hänen vanhempiaan ei nuorena murhattu heti kättelyssä...

..apurejakin Conanilla on melkoisesti.. noin muutama mainitakseni... jokin mystinen puhuva lintu nimeltään Needle joka pystyy välillä menemään kilpeen logoksi lepäilemään... Jezmine neitokainen sirkuksesta jolla myös hitusen taikavoimia tai sen suuntaista tavarata ainakin avuksi... Zula jonkin alkuasukasheimon taistelija... velho nimeltään Greywolf... Thunder on luotettava "sota"ratsu... Crom sentään koko homman ylempänä voimana ja voimasanana toimii.

Animaatio ottaa ehkä vähän aluksi silmään mutta oikeastaan mitä enempi tätä kahtelee niin yllättävän kivannäköistä ja oloista. Vähän samantyyliin tehty tummalle pohjalle kuin Batman Animated Series, joka antaa kivan tummasävyisyyden, kuitenkin hitusen eritavalla kuin Lepakkomiehelle mut sopii myös tähän(kin) sarjaan.. toki ei todellakaan yhtä laadukasta mutta menettelee tavalla jota on lähdetty hakemaan vaikka tarinat(kin) melkoisesti ”lapsellisempia” tuppaakin olemaan. Joten mitään barbaarista meininkiä tältä on aivan turha turha odotella tai Robert E. Howard meininkiä, joten aika omalaatuisille laduille tämä lähtee kulkemaan...

...sinänsä aika erikoinen tekelekin monelta osalta. Vaikka homma on melkoisen kornia ja lapsellista, niin silti yllättävän viihdyttävä joka tapauksessa, ei lainkaan Conan Barbaarina mutta noin muutoin kivoja seikkailuja sinänsä kuitenkin, joita silloin tällöin tosi kivasti välipalana napsii siellä täällä. Siihen nähden että poikkeaa alkuperäisestä lähdemateriaalista niin hirmuisen paljon kuin olla ja voi ! toimii sinällään paremmin kuin uskaltaisi odottaa. Toki vaatii sen että osaa kääntää aivonsa sellaiselle taajuudelle että ei tästä lainkaan virallista kaanonia seuraavaa ja noudattavaa tekelettä yhtään miltään osin odota.

Jaksot kestävät 22minsaa ja 1.tuotantokaudella niitä on 13 episoden edestä. 2.tuotantokausi on sitten huomattavasti mittavampi episodien määrältä sisältäen 52 mikä aika huimasti enempi kuin ekalla kaudella.. levyllä kun nuo tuli hankittua niin toinen kausi oli vielä jaettu kahteen osaan sit.

"Käsittämätön" toi theme laulu :D
Conan the Adventurer - Theme Song

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Rambo - Face of Freedom

"On Colonel Trautman's request, John Rambo leads special unit The Force of Freedom against paramilitary terrorist organization S.A.V.A.G.E. (Specialist-Administrators of Vengeance, Anarchy and Global Extortion) all over the globe."

Tämä pakkaus (Face of Freedom) sisältää 11 jaksoa piirrettyä animaatiota siis. Jaksojen pituus aina siinä reilut parikytäminsaa. Kaikkinensa 1.kausi sisältää peräti 65 jaksoa ja enempiä kausia ei ole sitten tehtykään.

Kyllähän tämä aika totaalisen erityylinen on mitä leffat, ei voi sitä kieltää ! Tokihan ikäsuosituksetkin se jo kertovat :D

Tässä yleensä Trautmanille (Alan Oppenheimer) soitetaan punaiseen puhelimeen kun hommat mennyt jossain päin persiilleen ja monesti terroristit uhkaavat tavalla tai toisella maailmanrauhaa. Trautman sitten lähettää itsensä Rambon (Neil Ross) hoitamaan asiat kuntoon... ilmeisesti myös jokunen apukäsi miehellä enempi tai vähempi aktiivisesti on ja vallan sekalaista seurakuntaa enempi jaksokohtaisesti...

....joten hyvin paljon enempi mennään sitten perinteisissä agenttimeiningeissä, toki vauhdikkaalla toiminnalla ryyditettynä. Mut Bond, Ethan Hunt ja kumppanit tästä aika paljon tulee mieleen ! aina lukemattomien (yliampuvien) apuvälineiden kera ja vihulaisten sakistakin löytyy jos jonkinmoista "kummajaista".. hyvä ettei ajoittain jopa MGS tulee harhaisella tavalla tässä hiipuu ajatuksiin :D

Elikkäs mitä sanasta Rambo ja leffoista tulee mieleen niin ei tällä oikein ole yhtään mitään tekemistä. Perusperinteistä todella action kamaa kylläkin kultaiselta 80/90-luvulta ajan hengenmukaisesti, niin piirrosjäljen osalta kuin toiminnan suureellisuuden.

Rambo Animated intro

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crime Story - Murharyhmä (1986-1988 ) 2 tuotantokautta tehtiin

Heti alkuunsa kättelyssä sanottava että hieno tunnari tässä, eikä siis ole mikään erikseen tätä varten tehty vaan ihan ehta biisi :) Del Sannon - Runaway siis kyseessä, tosin tässä hitusen muokattuna versiona, mutta enemmän kuin hyvin tunnisettavana.

Hommasta vastaa Michael Mann.. itse koettanut Miami Vice sarjaa jonkin verran katsella mutta vaikka kasari on mainio juttu meikäläisen mielestä suht poikkeuksetta, niin jokin siinä vaan oli ettei siihen meikäläinen oikein sillain päässyt täysillä sisään vaan jäi jollain tapaa etäiseksi se sarja minulle. Joten pieni pelko oli tätä 25th Anniversary The Complete Series pakettia ostaessa, pitäisinkö tästä yhtään sit !? tässähän pompataan sitten 1960-luvulle mutta siis vuosina 1986-1988 tehty tämä. Netistä vähän etukäteen tietoa katsellen, mistä tässä kyse mutta kuitenkaan ilman liikaa paljastuksia, niin vakuutti sen verran että annetaan tälle reilu mahdollisuus vakuuttaa.

Pilotti jakson toistaiseksi vasta katsonut mutta se vakuutti jo aivan eri tasolla kuin Miami Vice konsanaan meikäläistä mitä sitä oli vähän pidemmälle katsellut. Tässä tuntuis olevan todellista tekemisen meininkiä heti alusta asti ja alkaa todella vauhdikkaasti. Toivottavasti taso kuitenkin säilyy eikä sitten valahda tämän vakuuttavan puolitoistatuntisen aloituksen jälleen, kaksi kautta tätä siis tehtiin ja homma ilmeisesti pakettiin saatiin että ei millään tavoin kesken jäänyt. Jotkut hehkuttavat että lopun pitäisi olla huikea ja ikimuistoinen, saapi nähdä ja jos on niin huikea sarja tästä kehkeytymästä meikäläiselle. Kivan auttenttinen meininki tuntuu olevan, toki viihdyttävyyttä lisäten vähän extraa tykitelty ja musapuoli vakuuttaa kans, auttenttisten lavasteiden kera.

Tosiaan pilotti kivasti esittelee henkilöt ja ympäristön jossa porukat lain kummallakin puolella temmeltävät. Pilotissa (joka siis periaatteessa kaksi jaksoa yhdessä) turhaa junnaamista ja jauhamista ei juurikaan esiintynyt vaan homma tosiaan etenee kivan sutjakkaasti.

Mike Torello (Dennis Farina) on poliisi joka saa tehtäväkseen jahdata oman erikoisjoukkonsa kera, roistojoukkoa ja heidän pääpomoaan Ray Lucaa (Anthony Denilson) kiinni, rikollisjoukon panokset ryöstöissä nousevat koko ajan astetta kovemmiksi. Tämä kissa ja hiiri leikki muuttuu aste asteelta kait intensiivemmäksi. Farinan näyttelyyn tuo aimo annoksen auttenttisuutta sen että mies oli oikeasti poliisi ennen näyttelijänuraansa !

Takakansi hehkuttaa vierailevina tähtinä olevan mm. David Caruso, Julia Roberts, Gary Sinise, Kevin Spacey, Steven Weber, Ving Rhames, Lorraine Bracco, Michael Madsen, Pam Grier, Laura San Giacomo, Stanley Tucci, David Hyde Pierce, Anrew Dice Clay, Beborah Harry...

Vaikuttaa alun perusteella ihan kelpo löydöltä, joka tähän asti mennyt meikältä aivan totaalisesti ohitse.

Crime Story (1986) Trailer

DEL SHANNON "RUNAWAY (CRIME STORY VERSION)"
 

Liitetiedostot

tomine11

Active Member
Legend of the Seeker (2.tuotantokautta)

Taustalla häärää hyvin paljon Xena-sarjan tekijöitä, tuottajia (Sam Raimi & Robert Tabert), joitain näyttelijöitäkin (tosin sivurooleissa olleet, lähinnä Sam Raimin veli, elikkäs Ted) jne.. Tällä kertaa homma perustuu jonkun Terry Goodkind nimisen tyypin fantasiaromaaneihin.. tiedä sitten taas kuinka uskollinen on kirjoille ja kuinka paljon sovelletaan omaan tahtiin !?

Harmi että tätä tehtiin ainoastaan kahden kauden verran, olis ansainnut ehdottomasti useamman kauden.

Homma alkaa hitusen hitaahkosti mutta kun vauhtiin päästään niin homma tykittää kyllä ihan täysillä joka suunnasta ! ja kakkoskausi pistää meininkiä vaan entistä hulppeammaksi :)

Maalaisjannu joutuu tahtomattaan seikkailunpyörteisiin ja sankarillisiin touhuihin mukaan hyvän ja pahan taistelussa, jossa raja on tällä kertaa hyvinkin häilyvä.. "sankaris"heppu saa apuriksi erään naisen joka omaa hyvin erityisiä lahjoja ja kykyjä, joista parempi olla tässä sanomatta mitään jottei katsomisnautinto kärsi jos joku halajaa katsella ! ..

…mukana menossa on myös eräs velho joka tuo monesti seikkailuihin todella paljon huumoria mukaan.. mukaan myöhemmin tulee myös neljäs erittäin tärkeä ja ”ristiriitainen” henkilö.. toki siellä pahuuden puolellakin on hyvin ikimuistettavia ja mieleenpainuvia tyyppejä useammankin heppulin edestä.

Jos piti Xenasta, tämä iskee todella lujaa, vaikkei ihan yksi yhteen (onneksi) olekaan mutta paikoin sillain tietyllä tavalla laadukkaampi tekele.. vaikkei samanlaiseen kulttiasemaan läheskään ole noussut.

Todella tiiviiseen tahtiin tuli tästä nämä kaksi kautta katseltua, varsinkin kun hitaahkon ehkä jopa hivenen tylsistyttävän alun ylitse pääsi.. alku ei todellakaan tarjoa läheskään sitä parhautta mitä tuleman pitää, sarja joka paranee koko ajan edetessää !. niin ja pitänee vielä mainita että tuo Kahlan Amnell (Bridget Regan) on aivan pirun hotti tässä sarjassa ja toisella kaudella vaan kuumemmaksi pakkaukseksi muuttuu.. noh eipä tuossa Cara (Tabreth Bethell) ole paljon valittamista hänessäkään :)

season 1 trailer…

--------------------------------------------------------------------------------------------

Twin Peaks - Definitive Gold Box Edition

"Kultainen boxi" sisältää ..massiiviset 10 leyvä.. kokonaisuus sisältää pilottipätkän joka oli alkusysäys telkkusarjalle (pilotteina löytyy kumpikin niin Kansainvälisen kuin hitusen erilaisen lopun omaavan Amerikan version) sekä tietysti kaikki 29 jaksoa (kummaltakin tuotantokaudelta)..

..tokihan nyt sitten tuli se kolmaskin kausi vielä lisäksi erikseen ! joka on ilmeisesti melkoisen ”kokeilevaa” kamaa mutta pitää sekin tietysti katsella, loota onkin tuossa jo iät ja ajat ollut odottelemassa katsomisvuoroaan.

..eikä herkku jää tässä boksissa tuohon paljon on myös lisäextramateriaalia ja tekijöiden (niin näyttelijöiden kuin Lynchin ja kumppaneiden) makoisia "haastatteluita" näin jälkikäteen, leikeltyjä otoksia sun muuta mielenkiintoista sekä sitä "perus"extrakamaa.


Ensimmäinen kausi..

..sisältää avauspätkän (vajaa pari tuntia) sekä seitsemän jaksoa (reilut kolme varttisia).

Idylisessä pienessä "höppänä"kylässä tapahtuu järkyttävä murha joka tuntuu koskettavan viimeisen päälle aivan kaikkia kyläläisiä. Paikalle tulee myös omalaatuinen FBI:n poliisi Dale Cooper (Kyle McLachlan) jolla on karismaa enempi kuin monilla muun telkkusarjojen hahmoilla yhteensä ! Toki eipä kylän asukkaatkaan mitään puhtaita pulmusia tunnu olevan, vaan kiemuraisia kuin korkkiruuvit ja jokaisella on oma hitusen ylitse vedetty persoonallinen identiteettinsä :)

Pilottijakso on vajaa kaksituntunen periaatteessa kaksi sarjan osaa sisältävä avaus jossa fiilistä voi leikata melkein veitsellä kun vain ilmaa sohaisee television ja katsojan välistä.. sen verran vahvasti homma lähtee liikkeelle kun sarjan tyyppejä nopeasti esitellään ja tilanne josta lähdetään liikkeelle tappajaa selvittämään.. avauksesta tuli aikoinaan aivan käsittämättömän suosittu, tuon suosion takia se laajeni telkkusarjaksi.. ei ollut lainkaan varma saisiko sarja esittelynsä jälkeen enää lisää elinaikaa, onneksi sai !

Elikkäs apuun tullut FBI:n poliisi yhdessä paikallisen kanssa alkaa tutkimaan nuoren tytön järkyttävää murhaa ja siinä samalla toinenkin tyttö joutui kidutuksen uhriksi mutta on niin huonossa kunnossa että vaeltelee henkisesti aivan muissa maailmoissa pelastautumisensa jälkeen.. hiljalleen tapahtumien kulusta tuntuu löytyvän toinen toistaan omituisempia käänteitä.. mitään ei katsojalle rautalangasta väännetä vaan katsojaa johdatellaan tekemään omia siinä sivussa myös päätelmiä.. jotka sitten aikanaan joko oikeaksi tai vääräksi tulevat paljastumaan.

Yksi "hahmoista" on syrjäinen kyläpahanen joka tuntuu elelevän omaa elämäänsä ja luo mainiot puitteet mystiseen ajoittain jopa hyytävään tunnelmointiin :) ..

..henkilöhahmoja löytyy jos jonkisen sorttista ja niihin on todella paneuduttu.. toinen toistaan erilaisia ja "liukkaita kuin saippuat" kun juuri tuntuu saaneen jostain kiinni niin jotain todella sykähdyttävää tulee taatusti paljastumaan juuri siitä tyypistä. Kyläläisiä on jos jonkisenmoista, yhtä suurta roolia näyttelee myös paikallinen sahalaitos joka on suuri työnantaja kylälle ja kätkee omat salaisuutensa verhottuina.

Ensimmäinen kausi päättyy tilanteeseen jossa kysymyksiä vaan tuntuu entistä enempi heitettävän ilmoille ja päätös on erittäin kutkuttavaa valmistelua toiseen kauteen, herkullinen tilanne, joka saa janoamaan ! niitä todellisia vastauksia tulevalta.

Tunnari (Angelo Badalamenti) on painunut jo aikapäiviä sitten todelliseksi legendaksi joka kestää aikaa tuosta vain, kuten koko sarjakin. Muutoinkin musaosasto on erittäin tunnelmaa luovaa kauttaaltaan.. herkkää mutta erittäin painostavaa kun mysteerit leijuvat kylän, sen asukkaiden kuin tapahtumien yllä varsin painostavalla tavalla.

Trilleriä & salamyhkäisyyttä parhaasta päästä, vahvasti juonikuviollinen sekä hahmoihinsa täysillä uskaliaasti nojaava.. ripauksella unenomaisuutta, jännitystä jopa hyppysellinen "kauhua" siroteltua päälle. Keitto maistuu ja hyvälle ! Ansainnut vilpittömästi kaikki kehunsa joita sen niskaan on ripoteltu.. kokonaisuus on saumaton ja sitä kautta jopa parempi kuin osiensa summa antaisi olettaa. Tunnelmaa vailla vertaa. Aikansa legenda eikä syyttä suotta ! eikä ole vanhentunut päivääkään negatiivisella tavalla vielä tähänkään päivään tullessa :)


Toinen kausi..

..sisältää pidemmän alkujakson (lähemmäs parituntisen) sekä toisen kauden avauksen lisäksi 21 jaksoa, jotka sen perinteisen kolme varttia kestävät.

Toinen kausi alkaa erittäin väkevästi ja taas normaalia pidemmällä lähemmäs kaksituntisella "tuplajaksolla".. sen jälkeen noin toisen kauden puoleen väliin tykitetään todellista jännitysnäytelmää menemään. Yllättäen murhaaja selviää jo noin puolenvälin tienoilla mutta homma ei todellakaan lopu siihen vaikka tietyllä tapaa muuttaa muotoaan hitusen vähemmän intensiiviseksi mutta edelleen ahdistavan jännittävää..

..sen jälkeen hahmojen (jotka viel hengissä ovat) syventäminen alkaa oikeasti toden teolla.. ja uudet uhkatkin joita tullut matkan varrella ottavat suurempaa roolia.. sekä menneisyys tulee kylään. Myös aiemmin ilmaan jääneitä mysteereitä alkaa selviämään, vaikka hommassa ajoittain pientä ripausta yliluonnollisuuteen viitaten on, ei homma kuitenkaan missään vaiheessa karkaa käsistä.. vaan pysyy edelleen suht mielenkiintoisena, katsojan kontrolloitavissa mutta kuitenkin aivoja kutkutellen..

.. myös ympäristö kuten lähimetsä nousee suurempaan "rooliin".. vaikkei siella hirveästi aikaa sinänä vietetäkään kovin paljoa.

Periaatteessa toisen kauden puolivälistä kun Lauran murhaaja selviää, voisi jopa tehdä raon ja jatkaa periaatteellisesti kuin kolmantena tuotantokautena.. kun varsinainen uhkakin muuttaa muotoaan radikaalisti mutta sitoutuu kuitenkin alkuperäiseen uhkaan mainiosti. Taitavaa nerokkuutta :) moni pitää tuota toista kautta aivan pohjanoteerauksena ja surkeana verrattuna ekaan, mutta meikäläinen kyllä tykkäs todella paljon siitäkin, toki ykkönen on ykkönen mut ei hassumpi toi toinenkaan.

Myöskin mielenkiintoisia nimiä noin vierailijoina käy sarjassa pyörähtelemässä kuten Billy Zane, Heather Graham, David Duchnovy, Ted Raimi…

Harmi että tarina jäi kesken… toisen kauden loppu ois antanut melkoiset ainekset todelliseen irroitteluun ! … siis jäi tosiaan kesken, todella pitkäksi ajaksi siis, kunnes taas tovi sitten rävhti ! saas nähdä millainen ihmekeitos toi kolmas kausi on ? antaako se keskenjääneisiin juttuihin mitään selvyyttä vai pistääkö katsojaparan päätä entistä enempi sekaisin !?


Kokonaisuutena :)

Kevyesti menee sinne yhdeksi kaikkien aikojen tv-sarjoista vallan uljaaseen joukkoon. Hahmot nappaavat mukaansa ja ovat todella persoollisella tavalla huvittavia ja koskettavia samaan aikaan rankkojen asioiden keskellä elämäänsä tahkoten eteenpäin ! ..

..upean tunnelmallinen tapahtumapaikka ympäristöineen.. erikoista mutta mainiota huumoria piisaa :) .. kuitenkaan todella taitavasti luotua jännitystä unohtamatta jota huikea äänimaailma tukee upeasti..

..sarja joka pitää otteessaan tehokkaalla tavalla. Sarjaa vaan janoaa jakso toisensa jälkeen eteenpäin. "Ajatonta" telkkusarjaa joka riipaisee ja kutkuttelee yhtäaikaisesti .. samalla leikittelee mukavasti katsojaansa oikealla tavalla :)

Season 1. trailer..

Julee Cruise - Falling (Twin Peaks Soundtrack)

The Nightingale - Julee Cruise
 

Liitetiedostot

tomine11

Active Member
The Twilight Zone (1959-1964) (5 tuotantokautta)

Pirtsakkaa vaihtelua että jakson pituus ei ole aina kuin 25 minuuttia. Joten noita kahtelee enemmän kuin mielellään aina useamman putkeen tai vaihtoehtoisesti näppärä katsella vaan pikaisestikin..

..vaikka jakson pituus ei "päätä huimaa", on ne kaikki kuitenkin erittäin ehyitä ja hallittuja kokonaisuuksia. Tarina kerrotaan selkeästi ja rauhallisesti eikä mihinkään hätiköintiin sorruta siitä huolimatta.

Hommanahan muistuttaa myös melkoisen paljon The Outer Limits sarjaa, jonka ehdoton esikuva lienee siis ollut tämä sarja.

Sarja on mustavalkoinen kun on melkoinen tovi sitten ilmestynyt ! Aluksi vähän pelkäsin että onko tämä kestänyt hyvin aikaa vai meneekö tahattomaksi komiikaksi, jokainen yksilöllinen tarina on kuitenkin niin maanläheisesti kirjoitettu että mitään suurempia erikoisefektipelleilyjä ja kikkailuja ei olla tarvittu laisinkaan, joten homma näyttää monesti paljon aidommalta meiningillä kuin mitä nykyaikaisetkaan erikoisefektit ovat, kuva on myös äärettömän hyvä Blu-ray formaatissa.

Elikkäs jokainen osa on erillinen oma tarinansa, jossa monesti pieni "yliluonnollisuus" vivahde mukana. Tarinat ovat myös sellaisia että pistävät poikkeuksetta ajattelemaan. Eivät ehkä yhtä alleviivatusti kuin The Outer Limits sarjassa mutta kuitenkin, tässä saa sitten astetta enempi myös itse prosessoida juuri näkemäänsä, eikä se ole huonu juttu se ! :)

Tämä on siis aito ja alkuperäinen sarja, tästähän tuli joskus 80-luvulla kans pikainen uusintaversio. Ai niin 1983 tehtiin myös elokuva, joka sisältää neljä erillistä pätkää.. kyseisten pätkien ohjaajina ovat toimineen George Miller, John Landis, Joe Dante ja Steven Spielberg.. näyttelijöitä tuossa "leffassa" olivat mm. Dan Aukroyd ja John Lithgow.

Itselläni pienet pelot varsinkin ennakkoluulot tätä alkuperäistä kohtaan nimeen omaan olivat aivan turhia. Homma on niin tarinavetoista että toimiihan tämä aivan äärimmäisen hyvin vaikka ikää on huikeasti jo reilut 70 vuotta kerinnyt vierähtää kun tämä huippusarja on tehty !

Näyttelijät ovat ilmeisesti oman aikakautensa suuriakin nimiä.. itselleni lähinnä tuo selostusääni Rod Serling ja näyttelijä Burgess Meredith nyt jollain tapaa edes jotain sanoo.

Jaksot ovat täysin poikkeuksetta laatua laadun perään :)

Viisi kautta ja tosiaan täyttä laatua kaikilla osa-alueilla Blu-ray muodossa.

Intro trailer…

------------------------------------------------------------------------------------------------

Twilight Zone (2002)

Hommaan palattiin taas melkoisen pitkän ajan jälkeen. Onpahan taidettu tämänkin jälkeen taas pitkän ajan jälkeen pieni matka tehdä tämän sarjan pariin.

Nopeita rysäyksiä nämäkin ovat nämäkin visiot, elikkäs ei olla kestoa venytetty per jakso sen enempiä, ei olis tarviskaan. Tässä kertojanäänenä on Forest Whittaker.

Tätä tuli yksi kausi ja kuuden levyn DVD-laatikossa löytyy kaikki 43 jaksoa.

Vierailevina tähtinä näissä on mm. Rory Culkin, Portia De Rossi, Vivica A. Fox, Jessica Simpson, Usher, Molly Sims, Shannon Elizabeth, Jason Alexander, Jason Bateman, Elizabeth Berkley, Linda Cardellini, Brian Austin Green, Jonathan Jackson, Eriq Le Salle, Jeremy Pive, Kristen Lehman, Jaime Pressly, Jeremy Sisto, Amber Tambly, jne…

Neljästä eri "klassisesta episodesta" (alkuperäisen sarjan siis) on tehty tässä re-maket, loput ovat sittan omia tarinoitaan.

Kelpo kahteletavaa tämäkin, ei tosin alkuperäisen superlaadukkuuden tasolle yllä mutta ihan mielellään kahtoi nämäkin tarinat, muutama helmikin siellä joukossa toki oli mutta paljon myös sellaista ”perustäytettä”.

intro…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re:Mind

Tästä tulee ensimmäiseksi ehkäpä mieleen tyyliin länsimäisen Cube elokuvan ja itämaisen vaikkapa nyt Danganrompa pelin ideoita ja niistä on sekoitettu lopulta suht länsimaalainen jopa jännäri joka muuttuu koko ajan ehtaaksi draamaksi mitä pidemmälle homma etenee, juuret kuitenkin erittäin vahvasti idässä. Jotta miksikään hirmuisen pelottavaksi tai lainakan miksikään kauhuksi tämä ei sitten lähde menemään ja hyvä niin.

Elikkäs nuoria koululaismimmejä on huput päässä ja he hiljalleen heräilevät pöydän äärestä ja kukaan ei tiedä yhtikäs mistäv voisi olla kysymys... tällä kertaa mimmit ovat kuitenkin toiselleen tuttuja eivätkä suinkaan tuntemattomia... mihinkä tarina siitä sitten etenee ? parempi jättää siitä mitään suoranaisesti kertomatta jos joku innostuu kahtomaan... mutta sillain aika tuttuja latuja kyllä meni alusta loppuunsa mutta sai tämä kyllä pikaisesti kaikki jaksot putkeen katsomaan, sen verran kelvollisesti avausjakso koukutti ja vei mennessään...

...jaksoja tässä 13 ja kivasti pituutta vain reilu 20minsaa per jakso joten todella nopsaan ja tiiviseen tahtiin tämän pystyy nauttimaan kokonaisuudessaan. Löytyi ainakin joskus vaikkapa Netflixistä, kait se viel siel, viel majaileepi !?

Kaikista kliseistä huolimatta suht nautittava tv-sarja oli napostella, kun ei ollut mikään liian pitkitettykään tapaus. Ei mikään elämää suurempi toki millään osa-alueella mut kivaa "vaihtelua" kuitenkin, kun ei näitä länsimaissa hirveästi ole tarjolla, varsinkaan tv-sarjan muodossa... mitenköhän Japanin suunnalla, liekö näitä sitten aivan valtavasti ?

Re:Mind trailer....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bates Motel (2013-2017) 5.tuotankokautta

Taasen ihan eka pilot jakso nyt oli vielä hitusen "laimea", mutta heti sen jälkeen on kyllä ollut sellaista tykitystä että ei paremmasta väliä ! Janoaa vaan jakso toisensa perään koko ajan tätä nähdä kyllä.

Mainio yhdistelmä draamaa, trilleriä ja ripaus mysteerisyyttä. Mitäpä sitä muuta voisi vaatiakaan tässä tapauksessa.

Yleinen kokonaisvaltainen ilmapiiri on saatu tässä todella taitavasti rakennettua.. tietynlainen "siellä olemisen fiilis" on käsinkosketeltavissa. Kaikki tuntuu jollain sairaalla tapaa käsittämättömän ja pelottavan "realistiselta", vaikea selittää tuota huikean painostavaa yleistunnelmaa joka ei kuitenkaan painosta ihan totaalisesti katsojaansa puhki vaan antaa myös tilaa hengähtää.

Vaikka tämä enempikin draamaa on kuin jännäriä tai kauhua niin myös yleisfiilis on aivan loistavan "aavemainen" joita kuvaus, lavasteet musiikki mainiosti tukee.. huikeiden näyttelijöiden lisäksi. Tällä kertaa jopa päiväkohtaukissa on tietynlainen "karmiva" tunne koko ajan läsnä. Erittäin laatua tihkuu joka suunnalta joten sellainen halpamainen kauhufiilis ei tästä välity laisinkaan vaan puhdasta laatua ja A-luokan kamaa.

Pääosakaksikko on todella mainio nuori Norman Bates (Freddie Highmore) sekä hänen äitinsä Norman Louise Bates (Vera Farmiga) ja varsinkin jälkimmäinen kasvaa rooliinsa koko ajan paremmin mitä pidemmälle edetään… Freddie Gighmore loistaa ja hohtaa jo ensi hetkestä asti roolissaa :) Myös kaikki sivuhenkilöt (joita yllättävänkin monta) ovat hoitaneet hommansa todella laadukkaasti. Hommahan on pitkälti Normanin ”teinivuodet” ja hänen suhteensa äitiin tuolloin, kuulostaa tylsältä ja jopa typerältä idealta, mutta tekijät ovat kyllä tienneet mistä naruista kantsii vedellä, jotta katsoja saadaan mukaan messiin :)

Todella hienoa aina yllättyä jostain mistä odotukset eivät ole olleet alkajaisiksi pilviä hipovissa korkeuksissa noin aluksi, mutta sitten tajunnanräjäyttävästi iskee vasten kasvoja kun alkaa katsomaan, huikeaa :)

Elikkäs, ”aikaan ennen Psykon” ja vallan mainiosti tehtynä & toteutettuna. Tekee kyllä kunniaa jopa itse elokuvalle, eikä se ole todellakaan mikään itsestäänselvyys. Viisi kautta tätä sitten tuotettiin. Jälkkäriksi voi sitten vaikkapa katsoa itse maeston, elikkäs jännityksen mestarin tekemän leffan.. jolle on muuten kaksikin jatko-osaa tehty ja Anthony Perkins jatkaa niissä edelleen pääosassa, jopa jälkimmäisen niistä itse vielä lisäksi ohjatenkin.

Bates Motel Season 1 trailer...
 

tomine11

Active Member
Batman The Animated Series (1992-1995) (4 tuotankokautta)

Pitkään oli meikäläisellä kaudet 1-4 "Amerikan” versiona komeilla kansipaketeilla (DVD), niissä siis oli ikään kuin sarjakuvaa vähän joka puolella ja homma pelitti. Amerikan serkku oli siis tehty poikkeuksellisen tyylikkäästi tällä kertaa, jopa poikkeuksellisen. Muutama vuosi sitten tuli kuitenkin vihdoin ja viimein myös Blu-raynä tämä sarja (heti kun vain suvaisti siinä muodossa saapua) joten pitihän se Deluxe Limited Edtionina hankkia. Siinäkin kyllä todella tyylikäs kansi ! tosin aivan erilainen ja tyylinen mutta kelpaa pistää hyllyyn kyllä näytille oikein kansikuva sieltä kahtellen :D

…Special lisiä, haastatteluita ja Making offeja on tosi kivan paljon noilla eri kausien peruslevyillä ja vielä lisäksi yksi kokonainenkin levy pyhitetty extroille lisäksi, mikä todella mainion makeaa :) Paljon todella mielenkiintoisia juttuja niissä. Matskua on myös tuolla bonuslevyllä sellaista mitä on tehty näin 25-vuoden jälkeen sitten erikseen juuri tuota varten, nice !

Noiden kaikkien herkkujen lisäksi tuo sisältää myös kaksi animated leffaa myöskin. Elikkäs Batman – Mask of the Phantasm sekä Batman & Mr.Freeze Subzero.

Itse sarjahan on saanut peräti neljä Emmy pokaaliakin ! ja peräti yhdeksässä eri kategoriassa oli aikoinaan ehdokkaana. Joten mistään totaalisesta hutisten sutaistusta rahastusmielessä tehdystä animaatiosta ei todellakaan ole kyse vaan laatutavarasta. Paul Dinihän loi Harley Quinn hahmon juuri tässä animaatiosarjassa.

Nopsia reilun parikympin minsan mittaisia per jakso ovat, siihen nähden yllättävän hyvä kokonaisuus saadaan aina kasaan yhden jakson sisällä ja todella eheästi kerrottua ja esitettyä, toki sellä niitä tuplajaksokin on seassa. Monista jaksoista jää fiilis että siinähän oli kuin tuollainen tosi lyhyt elokuva tai minileffa. Sen verran laadukasta ja soljuvaa erityisesti tuo tarinankerronta on aina jakson sisällä :)

Ääninäyttelijöinä on mm. Bruce/Batman -> Kevin Conroy ja Jokeri -> Mark Hamill joten kaksikko jonka Rocksteady otti upeisiin Batman peleihin ääninäyttelijöiksi juuri kyseisiin rooleihin !

Itse en ihan välttämättä ole tuosta animaatiotyylistä aivan 100% vakuuttunut, tai alkuunsa ollut mutta mitä enempi sitä on katsellut niin sen enempi siitä on alkanut pitämään :) Kyl siinä oma viehätyksensä on tuossakin versiossa Batmania, noin muutoin ihmisetsekä Gothamin normiasukit jne… ovat vallan kivan tyyliteltyjä sitten. Tuostahan myös myöhemmin tehtiin sarjista ja nekin ihan jees tavaraa ja tokihan pitänyt hankkia, tarinallisesti ne aika vilperttejä, ei läheskään yhtä tummansävyisiä ja puhuttelevia kuin nuo animaatiosarjan jaksot ovat melkeinpä poikkeusetta.

Mainio animaatio tv-sarja ! Eliittiluokkaan porhaalta vinhaasti !

Jokeri (Mark Hamill) lähettelee vielä näin hitusen myöhästyneet/aikaisessa olevat Joulun toivotukset omalla tyylilläänsä…

Ois kyllä aika kova tälläinen Art Book tuohon kylkeen mutta on niin pirun harvinainen toi kirjanen että ei mikään kovin iisi homma hankkia…
 

tomine11

Active Member
The Saint (in Color) – The Golden Collection

Tämä sisältää värilliset Pyhimys tv-sarjan osat, elikkäs ilmeisesti olis kaudet 5 ja 6 tässä sit. Neljä ekaa ovat mustavalkoisia. Tässä on 12 levyä ja niillä yhteensä 43 jaksoa.

Todella erikoinen ja hämmentäväkin jopa voisi sanoa tästä tv-sarjasta. Tätä on varsinaisesti todella vaikea oikein verrata ja kategorioida mihinkään muuhun. Suoranaisesti ihan vastaavaa ei tule oikein mitään mieleen.

Simon Templar (Roger Moore) on tyyppi jonka melkeinpä jokainen tuntuu tuntevan. Kiersi mies sitten missä päin maailmaa tahansa ja mieshän sitten muuten kiertääkin. Silti jokainen jakso on aivan omansa ja minkään sorttista jatkumoa ei ole tässä missään vaiheessa. Yleensä aina alussa heppu tunnistetaan ja hänen nimi mainitaan ja päänpäälle tulee sädekehä ja tunnus luraustus ilmoille, ikään kuin alkuteksti”tunnisteena”, sit toki pärähtää perään ihan teksteinkin varusteltu aloitus..

..mies kiertelee todella paljon maailmaa. Maat ja kaupungit tulevat tutuksi ympäri tellustamme, liekö kuitenkaan Suomessa käynyt vierailemassa missään jaksossa, vaikka muutoin kyllä välillä on mainittukin eräässä jaksossa useampaankin kertaan.

Tämä on oikeastaan aika kaukana mistään muusta agenttisarjasta… ei ole suoranaista toimintaa, muttei suoranaista draamaakaan, kenties välillä ripaus jännitystä tai ei niinkään… kaikkia noita noita kumminkin sillain löytyy hetkittäin enempi annosteltuna ja toisinaan taas vähemmän… yleisesti ottaen on jonkin sorttinen enempi itsenäinen ”etsiväagentti” mies on joka toimii suht ”omin nokkinensa” ja auttaa pulassa olevia ihmisiä … enempi tai vähempi hyvää hyvyyttään kun kaikensorttisia kinkkisiä vyyhtejä availee, tai niihin pikemminkin joutuu ja onhan niistä sitten itsensä pois saatava ja välillä joku kiva ihminenkin siinä samalla pulasta avittaa... toki niitä kierojakin on ihan tarpeeksi liikenteessä joista ei tiedä minkä takia ovat erinäisiin juttuihin sekaantuneet. Mut asiat sitten selvitetään välillä älyllä kuin välillä myös ihan rehellisesti nyrkeillä.

Yleistunnelma on sellainen hillityn leppoisa. Melkeinpä ”lupsakka”, noh ehkei nyt sentään.. sanotaano että sisältää roppakaupalla CHARMIA, sitä ei enää juuri ole ikuisuuksiin ollut oikein missään sarjassa kunnolla, vallankaan nykypäivänä se loistaa kaikesta mahdollisesta poissaolollaan...

...jänskä sarja jota katselee aina mielellään yhden jakson siellä välissä ja joku toinen päivä yhden jakson täällä välissä.. toki jaksat aina lähemmäs 50minuuttisia siihen vanhaan ja perinteiseen malliin, että ihan pikaväliin ei pysty livauttamaan.

trailer…

---------------------------------------------------------------------------------------------

The Outer Limits - Äärirajoilla (1995-2002) (7.tuotantokautta)

Hienoa settiähän tämä on, eipä siinä. Voisi jollain tapaa luonnehtia hengenheimolaiseksi tuon The Twilight Zonen kanssa. Tässä genrenä on science fiction horror anthology show.

Tarinat ovat suurimmissa määrin kiinnostavia ja sisältävät jonkin pointin, jonka turvin myös pistävät jotain asiaa pohtimaan jopa ihan vakavastikin. Yleisesti ottaen tässä sarjassa henkilöt, näyttelijät sekä ympäristöt vaihtuvat kuitenkin ”teemat” pohjimmiltaan pysyvät perussementtinä … sarjassa toistuvat ennen kaikkea avaruusolioiden invaasioyritykset ja tiedemiesten kokeet ja nehän tuppaavat aika hanakkaasti riistäytymään hallinnasta, josta seuraa jos jonkisenmoista.. usein tämän sarjan jaksot keskittyvät ihmiskuntaa väijyviin uhkiin ja vaaroihin.. jotta sillain ”sci-fi”mausteisuutta läsnä ja ilmassa ihan sankastikin yleensä. Ihminen kun luulee itsestänsä liikaa ja alkaa ylittämään rajoja joita ei kannattaisi, niin harvoin siitä lopulta mitään hyvää seuraa, vaan pikemminkin homma tuppaa riistäytymään käsistä ennemmin tai myöhemmin.

Tämäkin myös sitä harvinaisempaa kastia tv-sarjojen maailmassa että jokaisessa jaksossa on täysin uudet henkilöt, ja tarinat ovat irrallisia toisistaan, joten periaatteessa vois hyvin pitkälti tätä katsella sieltä täältä jaksoja eikä putoa millään tavalla kärryiltä tarinallisesti.. silti tarinat tuppaavaat kerta toisensa jälkeen täyttä suht rautaista annosta.

Ekalla tuotantokaudella vilahtaa vierailjoina vaikkapas seuraavanlaisia nimiä kuin Alyssa Milano, Ryan Reynolds, Beau Bridges, Rebecca De Mornay, Robert Patrcik sekä niin moni muu…

Suhteellisen helppo se on tätäkin suositella :) En sitten tiedä millainen tuo alkuperäinen 60-luvun sarja on tämän sarjan kohdalla, mutta tämä "toinen tuleminen" 90-luvulla todella iskee aikamoisen hyvin ja tyydyttää nälkää, jos halajaa hyvää tv-sarjaa katsoa. Ysäriä kelvollisella ellei jopa paremmalla tavalla tuotettuna :)

intro..

---------------------------------------------------------------------------------------------

Jessica Jones 1.kausi

Varsin poikkeuksellinen sarjakuva"super" saatika "sankari" kun kyseessä on nainen, onhan niitä joitain toki ollut mutta melkoisia harvinaisuuksia ovat edelleenkin, varsinkin todella harvinaista että koko homman nimi menis sitten naiselle.. eikä tämä mimmi ole muutenkaan sieltä perinteisimmästä päästä veistetty, vaan todellakin jotain muuta !

..lisäksi mimmi (jota näyttelee Krysten Ritter) on varusteltu suht koht vähillä jos ei täysin olemattomilla sentään olevilla voimilla. Jessica on siis nainen joka tuntuu painivan erittäin kovasti menneisyytensä kanssa, jota siis hiljalleen valotellaan mitä ihmettä on tapahtunut että mimmi on tällaiseen jamaan itsensä saattanut..

Jessica Jones on siis perustanut oman etsiväfirmansa, paikkana Hell's Kitchen, ja ottaa toimeksiantoja mitä nyt sattuu tulemaankaan vastaan... pitkälti tyyliin pettäjämiesten salakuvaamista tai kadonneen henkilön etsintää. Menneisyys tuntuu vaan kovasti painavan ja melkoisia paniikki- ja ahdituskohtauksiakin aiheuttavan, välillä tuon tukahduttamiseen tuntuu olevan lääkkeenä viina ja välillä mimmi "puolitutun" baarimikon kanssa paneskelee (tuo kyseinen baarimikko on Luke Cage, joka on nyttemmin saanut sitten oman sarjansa myöskin).. sellaisia asioita joita ei juuri olla nähty oikein missään supersarjakuvissa juurikaan (ilmeisesti tämä sankaritar on oikeasti jokin sarjakuvahahmo kuitenkin ja itselleni täysin tuiki tuntematon ennen tämän sarjan katsomista siis), saatika niistä kertovissa tv-sarjoissa.. vaikka nyt sitten viimeaikoina on vähän rohkeampaan suuntaan pienin tipuaskelin menty tuossakin suhteessa. Yleensä tuppaavat kuitenkin edes jollain tapaa puhtaita pulmusia olevan, vaikka pahiksia päivätöikseen listisivät ja niittaisivatkin.. vaan tämän mimmin lähtökohdat tuntuvat olevan aivan jotain muuta.

Ai että, ai että ! tämä sarjan pääpahis ! Kilgrave (David Tennant) kertaheitolla singahti yhdeksi ikimuistettavammaksi vihuksi mitä on vastaan tullut. Omalla asteikollani alkaa jo oikeasti hätyytellä sinne jopa sinne Jokerin peesiin ja silloin ollaan jo siellä huipulla. Okei voipi olla että tätä jeppeä ei enää tulla juurikaan näkemään tai vastaan missään, välttämättä meikäläiselle mutta lähtemättömän vaikutuksen teki jo tälläkin visiitillä, mutta sinne yhdeksi kaikkein "ikonisimmaksi" saralla ei vielä tämä visiitti ihan kuitenkaan riitä allekirjoittaneelle...

....tästähän on tekeillä toinen kausi (tais vielä kolmaskin tulla ennen kuin lopetettiin), mutta hitusen vaikea nähdä että mitä sen kanssa tullaan tekemään kun tämä pahis oli niin olennaisena osana ekalla kaudella ja melkeinpä, ai vaan on käytännssä kyllä ihan "kaikki kaikessa" !

Ai niin Marvel kamaa tämä siis, on kyllä melkoisen synkkää ja jopa ajoittain rankkaa touhua nyt viime aikoina näihin Marvelin erityisesti tv-sarjoihin pesiytynyt, yllättävänkin tuhtia tavaraa (The Punisher, Daredevil, tämä).. niin aiheiltaan kuin väkivallaltaan. Tämäkin on aika paljon dekkarihenkistä rikossarjaa, jossa murheiden aallossa ryvetään, hitusen noir maiseenkin tyyliin välillä..

..suht paljon oli kehuttu (toki se toinenkin ääripää myös ihan kivasti edustettuna) etukäteen noin yleisesti mutta siltikin onnistui ne odotukset vähintäänkin täyttämään ja jopa ylittämään.

Kiva että vaikka Netflixin sarja on, nyt on myös ollut saataville ihan fyysisensä versiona elikkäs Blu-raynä ja mainion tyylikkään kannenkin kera, kokoelmaa kartuttamaan :) Jos jotain huonoa tästä pitää kaivella niin se että tuli venailtua näin pitkään ennen kuin tätä katselemaan alkoi.

trailer…
 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Haven (2010-2015) 5.tuotantokautta

Ensimmäisestä siis liikkeelle lähdetään, mikä tuskin kovin suurena yllätyksenä tulee.

Tälläinen sarja sitten, ilmeisesti pitkälti Kanadassa väsätty tai ainakin kuvattu.. homma perustuu kait enempi tai vähempi johonkin Stephen Kingin viritelmään ja kirjaan nimeltä The Colorado Kid, tiedä sitten onko yksi yhteen vai onko vähän vapauksilla enempikin sit revitelty ?

Jollain oudolla tapaa tästä tulee itselleni hitusen enempikin Twin Peaks tai erittäin kaukaisesti vaikkapa X-Files fibat mieleen.. okei eihän sarja ole aivan yhtä huikea kuin TP mutta pieni kyläpahanen jossa erittäin outoja tyyppejä ja tapahtumia riittää jokaiselle hetkelle.

Alussa kun kantta kahtelin niin ihmettelin että onpa tutun näköinen mimmi, että mistä ihmeestä toi oikein on tuttu.. vähän aikaan siinä kesti mutta sitten välähti tuosta nimestä Emily Rose ja kun vähän muisteli muun jutskan Making of pätkiä.. mimmihän on Uncharted peleistä tuttu Elena :) (tähän liittyen tulee yksi kiva juttu tulevilla tuotantokausilla).

Suomessa on tähän mennessä ilmestynyt kaksi ensimmäistä tuotantokautta DVD:llä ja näyttäis kolmas kaus jo olevan varma tai liekö jo tehtykin siellä rapakon takana.

Vallan mukavaa kahteltavaa silloin tällöin ja ajankulua.. toiset jaksot, aina pitkälti tarinansa mukaan napsii joko enempi tai vähempi otteeseensa.. erittäinkin miellyttävää seurattavaa vaikkei mitään elämää suurempaa tarjolla olekaan.. josko sitä sitten lopulta sitten päästäisiin jonkin sorttiseen ratkaisuun mistä sitten olikaan kyse..

..sarja on myös sellainen että hirveästi ei parane jättää jaksoja välistä tai katsella missä sattuu järjestyksessä, kun tarina kuitenkin hiljalleen mutta varmasti etenee suuremmassa mittakaavassa, aina yksittäisen jakson pienempien tapahtumien ohessa.

Sit kun tätä oli vähän enempi katsellut…

...on kyllä todella aliarvostettu ja olemattoman vähälle huomiolle jäänyt, rikollisen vähälle suorastaan.. vaikkapa kolmannen kauden loppupuolisko on ihan huikeata settiä ! :)

Yleensä en noista Stepen King juttuihin perustuvista elokuvista tai sarjoista ole hirveästi välittänyt mutta tämä on totaalinen poikkeus ! Vaikka onkin lopulta aika erityylinen kuin Twin Peaks niin ajoittain tästä tulee kyseinen sarja mieleen, siihen kun vielä ripaus X-filesimäistä meininkiä muutettuna omalla vahvuuksillaan toimeentulevaksi eikä vain kyseisten sarjojen "kopioijaksi" niin todella maukas paketti kasassa !

Suomeen ei olla taidettu tupata DVD:llä kuin kaksi ekaa kautta mutta loput saa onneksi sitten hankittua, toki ilman Suomi-tekstejä mutta so what. 5.kausi elikkäs viimeinen on peräti jaettu kahten osaan.

Vaikkapas sitten taasen nelosakausi muuttaa asetelmia melkoisen mukavasti ja kutkuttavasti ! :) joka auttaa myös omalta osaltaan pitämään meiningin tuoreena edelleen ja tulevaisuuttakin silmälllä pitäen !

Ai niin... eräässä 3.kauden jaksossa myös Nolan North on mukana menossa tässä tv-sarjassa ja siis kyseinen näyttelijähän on myös Uncharted sarjassa itse Nathan Drake, sinänsä ihan hauska pieni yksityiskohta ja kyseisessä jaksossa oli vielä todella isossa roolissa, oikeastaan tuo jakso on kaksikon oma show ! kiva pieni ”yksityiskohta”, eli kaksikko on yhdessä päässyt oikein tälläinkin näyttelemään sit :)

Itse pidin ihan lopusta, ei siinä mitään. Oikeastaan koin sen yllättävänkin koskettavana, näiden henkilöiden kanssa oli upea reissu läpi kahlattu ja loppu kieltämättä oli melkoisen jopa kyyneliä kirvoittavaa tavaraa, mut ”hyvällä tavalla” ! mielestäni homma sai ansaitsemansa lopun :)

Season 1.trailer…
 

tomine11

Active Member
Once Upon A Time (2011-2018) 7.tuotantokautta

Ensinnäkin pitänee sanoa että Blu-ray kotelossa (kolmella ekalla kaudella) on tällä kertaa tuollainen "hologrammi" yleensä noi näyttää ei kovinkaan mairittelevilta, niistä ei saa kuin ”päänsärkyä ja huonoa oloa”, jos niitä hetkisenkään pidempään kahtelee :D mutta tässä on kiva poikkeus, jopa efektikin toimii sopivasti siinä.

Jos sadut noin ylipäätään kiinnostavat ja ehkä jollain tapaa vielä Lumikki, johonka tässä eniten nojaudutaan (mut ei tämä mikään sen juttu ole kuitenkaan) ainakin ensimmäisellä tuotantokaudella yhtään nappaa niin perusidea tässä on oikeasti loistokas, tosin tässä on jo ensimmäiselläkin kaudella myös muista saduista napattuja henkilöitä mukana..

..pääpiirteissäänhän homman nimi on se että on Storybrooke niminen kaupunki nykymaailmassa jonne on heidän tietämättään kerääntynyt sieltä toisesta elämästään kaiken maailman "satuolentoja".. homma pomppii aina jakson sisällä ees taas useamman kerran, niin siellä satumaailmassa kuin kyseisten ihmisten rinnakkaistodellisuudessa elikkäs täällä nykymaailmassa. Jossa samaiset henkilöt kuljeksivat kohtalonsa ohjaamina, noin periaatteessa samoilla poluilla tallaten.. toki oikean ja satumaailman välille tehdään kuitenkin riittävästi eroa, jottei aivan samaa purkkaa jauheta useampaan otteeseen.

Jos niistä kuuluisemmista saduista noin ylipäätään viehättyy, niin idealtaanhan tämä on aivan huisin mahtava idea..

..toimiiko homma sitten käytännössä vai ei ?

Alku oli kieltämättä lievähkö pettymys, pilotti jakso nyt menetteli mutta seuraavat neljä tuntui vähän että mihinkä soppaan ja liemeen sitä nyt on katsojana itsensä laittanutkaan ja tuntui että pääseekö tähän nyt sisään ollenkaan vai ei.. mut kutos jakso alkoi jo antamaan lupauksia ja seiska jaksossa homma todella päräytettiin sit käyntiin ja sen jälkeen on ollut satumaista menoa joka on napannut mukaansa ! :) jaksot tuntuvat pitävän myös varsin mukavasti sisällään tuollaisia pieniä/tai vähän isompiakin viittauksia todella moniin eri satuihin ja jossain jaksoissa myös aiemmin tapahtuneisiin juttuihin, varsinkin rekvisiitan osalta :)

Näyttää yleisesti ottaen kivalta, toki tietsikalla tehnyt erikoisefektit nyt ei päätä huimaa mut ajaa asiansa tälläisessä satujutussa kyl :) tässä ne oikeastaan on paremmat mut myöhemmillä kausilla melkeinpä heikompaa CGI:tä välillä tarjolla.. onhan noi fantasimaailmoiden erikoistehosteet välillä aika halvahkon oloisia ja näköisiä jopa tökeröitä ajoittain, välillä vähän parempaa ja laadukkaampaakin seassa pienen hetkin, vaikka kait noihin on rahaa kuitenkin kohtuullisesti poltettu.

Näyttelijöiden osalta tässä keikutaan erittäin vahvasti kolmen upean naisnäyttelijän varassa, joilla tuntuu karisma vaan kasvavan sarjan edetessä entistä suuremmaksi.. Jennifer Morrison, Lana Parrilla sekä Ginnifer Goodwin

Tällä kertaa miehet jäävät aika vahvasti näyttelijäsuorituksissa näiden neitosten varjoon, vaikka kauttaaltaan asiansa kelvollisesti tekevätkin.. toki pitänee miehistä kuitenkin mainita erikseen aina huikea Robert Carlyle, joka koettaa parhaansa mukaan laittaa kapuloita naisten rattaisiin noin näyttelemisentaitojensa puolesta, heppuhan esittää satupuolella käsittääkseni Tittelintuurea (Rumpletiltskin), tai ainakin tyypin jonkin sortista muunnelmaa siinä sivussa ja miehellä on nykypäivän maailmaankin varsin näppärä ja sopiva ammatti.. kyseinen hemmohan ei ole laisinkaan Lumikista lähtöisin vaan Grimmin huomattavasti raadollisemmista saduista peräisin oleva satuhahmo.

trailer..


Tosiaan ensimmäinen kausi oli huikea ja luova, kun alkuvaikeuksista ja käynnistymisvaiheesta päästiin kunnolla vauhtiin. Toinen ihan jees, ei aivan niin kekseliäs kuin ensimmäinen. Kolmannen alusta (Peter Pan) osuus en juurikaan välittänyt ja alkoi jo usko mennä että mitä tästä enää tulee mutta kolmannen kauden loppua kohti homma onneksi taas lähti uudestaan parempaan päin.

Suurimmilta osin varsin kekseliästä Satujen muokkausta, tuoden niihin oman lisänsä ja muutoksensa mutta kuitenkin kunnioittavat kiitettävästi alkuperäisiä ja sitä kautta satumaisuus säilyy.. noin yleisesti ottaen noi leffat kun yleensä uudestaan kuvataan niin niistä katoaa se satumaisuus aivan totaalisesti kun niistä koetetaan tehdä sellaisia "katu-uskottavia teurastuksia" mutta nekin suunnataan vain teineille joten lopulta eivät oikein ole kenellekään suunnatuja eikä uppoa keneenkään.. joten siinä mielessä kyseinen tv-sarja on erittäinkin onnistunut siinä asiassa mitä ovatkin lähteneet tekemään ! :)

5.kausi .. ei hirveästi napannut että heti alussa lähdettiin sitten täysillä sen vallan tunnetun Kuningas Arthurin ja hänen Pyöreän Pöydän Ritareiden messiin, hitusen hirvitti että mitähän tästä nyt oikeasti voitais irti saada ? toki aivan puhtaasti pelkkää pyöreän pödän ritarittelua homma ei ole nimittäin mm. Brave animaatiosta tuttu punapää tuo jouskaria käyttävä mimmi Merida on myös mukana kans, menettelee mut ei niin mainio...

...vaan totaalisen vääräksi tuo ennakkoluulo sitten hetkessä sälähti sirpaleiksi ja hyvä niin ! Nimittäin hyvin nopeasti homma päräytettiin todella mainiolla tavalla käyntiin ja tuo satuhan on saatu aivan hemmetin hyvin ujutettua tähän omaan "Olipa Kerran...." muottiin, Excaliburia myöden Muutokset ja lisäykset ovat todella onnistuneita ja homma toimii niin "nykyajassa" kuin "menneessä" kummassakin äärettömän hyvin. Tosin tämä Brave osasto ei ihan samalle tasolle yltänyt, tosin en nyt kovin eritysesti siitä animaatiostakaan pitänyt.

Käsikirjoittajat ovat todella pistäneet luovuutensa kukkimaan ja päästäneet valloilleen, homma ei tunnu hetkeäkään väkisin väännetyn oloiselta (eikä pitkästyttävältä) vaan kaikki klikkaa mainiosti yhteen... sankarit/konnat pääsevät aivan uusiin ulottuvuuksiin, niin uudet kuin vanhat... niin tuttujen kuvioiden kera kuin erityisesti uusien muutosten mitä itse satuun tulee..

...todella mainiota meininkiä ja homma kun saatiin neloskauden loppupuolella taas uuteen nousukiitoon niin tässä sitä jatkettiin jo uljaaseen liitoon... ja homma alkaa olemaan jo sen ekan kauden veroista menoa Tosiaan kun neloskauden loppupuolisko alkoi nostaa vahvasti päätään kohti uutta nousua ja tämä vitosen alkupuolisko todellakin lunastaa ja jatkaa siitä mihin edellisen loppupuolella päädyttiin...

...täytyy vaan toivoa että homma kestää myös noin puolivälin minifinaalin ja sen jälkeisen suunnanmuutokset kans (ainakin aiemmilla kausilla noin ollut).

Kutoskaudella itse tällä hetkellä menossa, ilmeisesti periaatteessa tuo homma ois tähän saanut jo päätöksensä mutta silti tuli vielä 7.kausi. Saas nähdä onko se sitten jokin ”ylimääräinen lisä” vai kuuluiko sekin alussa suunnitelmiin.

Satumaista menoa, todella paljon bongaa muista saduista ja niitä on ihan kivakin tästä bongata ja verrata millä tavalla ovat muuttaneet niitä ! Taso vähän heittelehtii ajoittain laidasta laitaan (kun jaksoja tullut niin pirun paljon) mutta parhaimmillan aivan äärimmäisen satumaista meininkiä ! :) jollaista ei oikastaan vastaavaa ole, painotan edelleen tämän koko jutun satumaisuutta. Tosin monesti ne alkuperäisest sadut on se juttu, joka niistä tekee mahtavia mutta näissä on riittävästi kunnioitusta niitä kohtaan ja siinä sivussa tehty ”omaa satua” siihen kylkeen oikeasti onnistuneella tavalla. Vähän sitä Lost ilmiötä havaittavissa että alku mahtava mutta sitten ei oikein täysin tiedetty että miten hommaan saatais oikeasti tehtyä huikea loppuhuipennus, ettei ne huiput ois jo saavutettu aikoja sitten.. aika näyttäköön kun tämän saan lopun katsottua että mihin tuo loppu johdattaa, onko jees vai pannukakku !? mutta matka sinne on ollut rönsyilevä ja pomppuja täynnä mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen :)

Jäätävä kattaus (määrällisesti) ikimuistettavia satuhahmoja, jotka sekoitettu nykymaailman/nykyajan tenhoihin visioihin.
 

tomine11

Active Member
Batman Beyond (1999-2001) 3 tuotankokautta

Tämä vie sitten ajassa hitusen eteenpäin (50 vuoden verran vuoteen 2046), maailmassa on jo vähän teknisempaa vimpainta ja laitetta kun mihinkä on toistaiseksi Batmanin universimissa totuttu, tietyllä tapaa sellainen ”lähitulevaisuuden” Batman tämä.

Bruce Wayne (Kevin Conroy) on vanha ja raihnainen ja kyllästynyt siihen että rikollista alkaa tulemaa jo kylmää kyytiä ja mies ottaa hittiä heiltä siihen malliin että kroppa ei enää tuota Batmaninä oloa kovinkaan pitkään kestä. Mies aikoo tai on jo oikeastaan aikapäiviä sitten laittanut pillit pussiin ja unhoittanut kaiken viittaritariin liittyvä, joten Batman alkaa enää olemaan myytti vain.

Eräs lukiolaispoika Terry McInnis (Will Friedle) saa kuitenkin selville kuka Batman on todellisuudessa ollut ja kun pojankin iskä juuri murhattiin, pöllii hän hetken mielijohteesta viittaritarin asun ja haluaa kostaa isänsä murhaajalle, jolloin myös Bruce Wayne alkaa taas joutua puuttumaan tilanteeseen myöskin…

….ikäääntynyt Bruce päättää vielä muuttaa hitusen mieltänsä ja alkaa tämän pojan apuriksi. Kenttähommiin raihnainen vanhus ei enää halua mutta muutoin hän voi olla suureksikin avuksi pojan pistäessä kentällä rikollisille kampoihin.

Yllättävää oli huomata kuinka kivuttomasti ne saivat tämän asetelman minulle myytyä. Tämähän siis lähtee tietyllä tavaa hiihtelemään sellaisia latuja joita ei olla aiemmin missään Batmanin kaanonissa millään tavoin oikein juurikaan edes sivutta.

Tässä on samoja tekijöitä takana kuin Animated Seriesissä. mm. Bruce Timm, Paul Dini, Alan Burnett… Tämäkin piirrossarja on tainnut myöskin Emmy palkita.

Jaksoja tehtiin 52 kappaletta sekä animaatioelokuva, Batman of the Future : Return of the Joker. Vähän aikaa sitten tuo koko paketti tuli Blu-raynä elikkäs sisältää kokonaisuudessaan kyseisen sarjan ja tuon leffan vielä lisäksi. Tässäkin jokaisella neljällä levyllä on mainiosti jo extroja lisää jossa hyvi ruoditaan kaikenlaista tästä niin yleisesti kuin tämän tekoa, ja sitten lisäksi viide levyllinen on pelkästään extroja ja making offeja, mainiota :)

Maittoi huomattavasti paremmin kuin uskalsin odottaa :) vaikka vähän oli pelkoa että onko tämä alkuperäiselle Batmanille enempi pyhäinhäväistysmenoa mutta avoimin silmin ja mielin kun suhtautuu niin ihan hyvää kamaa. Ei tämä tietenkään sille legendaariselle visiolle lyö vertoja mutta ei tämä huono ole.. pääosin vihulaisetkin on aika uudesta muotista sit vedettyjä ”futuristisuutta” omalla tavallaan. Jotta ikoninen vihulaiskaarti menneisyydestä saa väistyä aika pitkälti uusien tieltä.

Todella muhkean mehevät soundit ja äänimaailma tässä. Todella talo tärisee ja paukkuu jos volymee pistää yhtään kovemmalle.. varsinkin toimintakohtauksissa melkoista jytinää !

Toki tuossa leffassa Jokeria ääninäyttelee Mark Hamill ! :) tuossa yksitttäisessä leffassa on myös sarjaa huomattavasti enempi lisäksi noita pidempiaikaisia ääninäyttelijöitä ja ylipäätään Gothamin tyyppejä, siis monia muitakin kuin vain Jokeri, onpa tuosta animaatioelokuvasta muuten tehty virallinen lisenssipelikin PS1:lle.

Uudet tuulahdukset olivat tällä kertaa virkistäviäkin omalla tavallaan, vaikkeivat saakaan unholaan millään tavoin alkuperäistä painumaan tokikaan.

intro


 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Pelinaiset (Footballer’s Wives) (2002-2006) 5 tuotantokautta +Extra Timet kaksi kautta

Saippuaoopperaa oikein viimeisen päälle, näitä on saatu iät ja ajat lukea keltaisen lehdistön kertomana ihan oikeasta tosimaailmasta, toki melkoisellä värikynällä siellä suunnalla kirrjoitettuna.

Joten mikäs sen saippuamaisempi aihe olis kuin ne juorukelehdistön jutskat siirtää myös samantyyliseen tv-sarjaan.

Sarjassa siis seurataan fiktiivistä Valioliigaseuraa nimeltää Earls Park F.C. ja henkilöitä kyseisessä seurassa ja sen ”ympärillä”.

Sarja on täynnä kieroutuneita ihmissuhteita… jaliksen pelaajisto sekä heidän vaimojaan tyttöystäviään, faneja ja ihme hihhuleita. Joilla jokaisella tuntuu olevan edellistä kierompi suunnitelma noiden rikkaiden ja kuuluisien päänmenoksi tai kiusaksi. Pääsystä kuuluisuuteen, tähtiin ja siellä pysymiseen ollaan käytännössä valmiita tekemään aivan mitä vain.

Ekalla kaudella seurataan enempi kolmen pariskunnan elämää. Toki jalkapalloseuran johtoporras tuo omat luomisen tuskansa mukaan ja p*sk*ntaa ruikulinsa alamaistensa (ja vähän muidenkin) niskaan valumaan sieltä ylimmältä taholta.

Arkipäivään kuuluu sekoilu kaikilla mahdollisilla tavoilla, kera kaikkien mahdollisten ”lisäaineiden” ja viihdykkeiden jotta elämästä mahdollisimman kinkkistä ja risaisen haastavaa kommellusta tulisi, jos ei omalle kohdalle niin sitten kaverin.

Mitä pidemmälle kaudet etenevät niin sitä hurjemmiksi asiat joita käsitellään muodostuvat, eräässä vaiheessa vaikkapa eräs mummeli sairaanhoitaja käyttää erästä koomassa olevaa tyyppiä seksuaalisesti hyväksi jne… jotta ihan mistään mitättömästä ilakoinnista vailla seuraamuksia ei tässä ole…

..osa sarjan näyttelijöistä on ”käytännössä” kaikki kaudet mukana, kuten Zoe Lucker, joka onkin todella mainio alusta loppuun roolissansa ja sen omaksuu täysin ja todellakin nauttii tuollaisen kunnon mature bitchin näyttelemisestä ! mimmi olikin ylivoimaisesti suosituin sarjan näyttelijöistä ja aivan ansiosta, sen verran mehukasta roolia hänelle oli kirjoitettu ja mimmi todella tuon roolin pystyi todella hyvin näyttelemään !

Itselle oli kyllä aivan ehdoton suosikki näistä niin kutsutuista ”saippuasarjoista” mitä koskaan tullut nähtyä :)

Pienenä knoppitietona niin alkukaudet, peliosuudet kuvattiin Selhurst Parkilla joka on Crystal Palacen kotinkenttä, ja sitten myöhemmillä kausilla taasen White Hart Lanella joka oli Tottenham Hotspursin kotiareena tuolloin.

Ai niin tuossa itselläni tosiaan Suomi julkaisuna kaksi ekaa kautta.. enempää noita ei Suomeksi olekaan mutta sitten kaudet 3,4,5 enkkuteksteillä varustettuna..

..tuossa siten lisänä vielä Extra Time kaudet 1 ja 2 Nuo olivat tuon jälkeen tehty, paljon pienenemmällä budjetilla tehty sivutuota. Aivan eri näyttelijät siinä, tai no yksi tuosta ”oikeasta” sarjasta siinä välillä pyörähti vierailemassa. Tosiaan tuotantokustannuksiltaan todella minimaalinen panostus tuossa verrattuna pääsarjaan ja niin oli tasossakin, mut kyllähän senkin läpi kahteli.. mut taso oli kyllä dramaattisesti alhaisempi noilla jatkoilla, todella haalea kamaa verrattuna pääsarjan parhaimpiin namutuksiin.

trailer…

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Early Edition – Aikavaras (1997-2000) 4 tuotantokautta

Tämä on ihan kiva sarja, vähän sellainen erilainen kuin yleensä on tullut katseltua.

Gary Hobson (Kyle Chadler) on jätkä joka asustelee Chicagossa ja joka aamu miehen ovelle tulla tupsahtaa aamuinen sanomalehti. Vaan kerranpa mies kiinnittää lehteen vähän enempi huomiota pläräillessään ja huomaa että sehän on päivätty huomisen päivämäärällä… ja näyttääpä uutisetkin ”sieltä” olevan peräisin.

Mies päättää sitten alkaa laupias samarialaiseksi niin sanotusti ja estämään mahdollisia onnettomuuksia ja ikäviä sattumuksia, joita saa tietoonsa siis etukäteen ja muuttaa siltä osin lehden uutiset parempaan suuntaan :) Toki kaikkialle mies ei millään pysty ehättämään, joten moraalisia paineja joutuu valkkaamaan että ketä auttaa ja miksi auttaa milläkin kertaa. Samalla mies yrittää päästä selvyyteen että mistä ihmeestä tuossa mystisessä lehdessä on kyse, ja mikä se outo kissa on joka aamuisin lehden kanssa on oven takana… mukana menossa on myös hänen työkaverinsa… eräs sokea nainen ja poliisi sit… jotta aivan yksikseen mies ei ole, vaikkei kovin avoimesti oudosta tapahtumasta pystykään olemaan oikein kenellekään.

Sillain kivan leppoisa ja sinällään "väkivallatonta" meininkiä ja tuo poikkeuksetta hyvän mielen. Lähinnä taitaa olla draama-komedia-fantasia akselille pitkälti kategorioitu virallisissa papruissa.

Feeeeel Gooooood :)

intro…
 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Ninja Scrolls (2003) 1 tuotankokausi

Onkos joku tätä sarjaa katsellut ? Tuossa olis pinossa venailemassa mut en viel ole alkanut katselemaan.

Tovi sitten tuli katsottua tuo elokuva jota todella kovasti kehuttu. Se oli todella hämmentävä. Melkoisen raaka ja raju, varsinkin alussa oli kyl sellaista tapahtumia että huh huh, eipä juuri vastaavia länsimaalaisissa animaatioissa ole oikeastaan koskaan vastaan tullut.

Muutoin sitten oli myös aikamoisen sekopäinen ja härö kokonaisuudeltaan, varsinkin tarinaltaan ja juoneltaan tykitteli jonnekin outouksien ihmeellisen maailmaan jopa sekopäisyyden rajamaille … siinä alkaa David Lynchin häröilyt tuntumaan tarinan selkeyden kannalta ja tapahumien kannalta tuollaiseta esikoululaisille suunnatulta tuotokselta verrattuna tähän erikoisuuteen ja sekopäisyyteen.

Lieneeköhän tuo sarja täysin samasta muotista kuin elokuvakin olis ? vois ainakin helposti niin luulla asian olevan ?

Ilmeisesti sarja (2003) joka sisältää 13 jaksoa, olis jatkoa tuolle elokuvalle (1993)

 

frozen9999

Well-Known Member

tomine11

Active Member
Bullet in the Face (2012) miniseries 1 tuotantokausi
-A Visiously Funny Comedy-

Tämä on sitten aivan jotain muuta ! kuin mitä Sledge Hammer oli, liittyy sillä tavalla kyseiseen sarjaan että käsikirjoittaja on tässä samainen tyyppi, elikkäs Alan Spencer. Aikoinaan kun nuorena poikasena teki ehkä hupaisimman tv-sarjan ikinä, kyseisen Moukarimiehen... niin sen jälkeen ei tehnyt vuosikymmeniin mitään mutta sitten päräytti tälläisen mini tv-sarjan ilmoille.

Tosiaan tämä on aivan toista maata ja tyystin toisenlainen sit kuin miehen aiempi tuotos oli aikoinaan.

Erästä totaalisen huuruista sekopäistä (sosiopaatin ja psykopaatin risteytystä) rikollista, iskee osittain oma tyttöystävä kesken ryöstön noin sanoinkuvainnollisesti ”puukolla selkään”… noin muutoin mies ampuu samanaikaisesti erästä poliisia.. poliisi kuolee mutta rikollinen jää henkiin saaden kasvoon osuman. Miehelle annetaan kasvosiirrännäinen, kuolleen poliisin kasvot siis tälle alamaailman sekopäälle.. poliisit saavat kuin saavatkin lopulta houkuteltua (huijattua) tämän hepun peitetehtäviin ja liittymään omiin riveihinsä vuorostaan, häntä pettäneitä vastaan ”taistelemaan”..

..hänelle näytetään video jossa oma likkafrendi ampuu miestä kasvoihin ja jättää tämän tyypin kuolemankieliin kitumaan ja loppuansa odottamaan… heppu kuitenkin pelastetaan ja hänelle tehdään kasvosiirrännäinen ja ”otetaan” poliisiin peitetehtäviin mukaan… kumpi sitten lieneekään tarinoista totta ja kumpi tekaistua, se on miehelleen itselleen mysteeri. Joka pitää selvittää.

Miehen totaalisen sekopäinen luonne ei kuitenkaan tuosta kasvojen vaihtumisesta, eikä oikeastaan ”puolenkaan” (rikollisesta -> niiden kiinni nappaajaksi) vaihtumisesta mihinkään kuitenkaan muutu. Joka tuo melkoisen kiperiä tilanteita sitten itse ”kentällä”, varsinkin kun hän saa kuolleen poliisin partnerin edekseen partnerikseen. Sen verran tempperamentisen tulisielun omaavasta kaverista kyse, mies joka antaa palaa mennen tullen.

Varoituksen sanana Sledgen faneille, tämä tarina ja hemmo on aivan toisesta puusta veistetty… maailma on muuttunut aika totaalsesti. Tämä on synkkä ja ilkeä, muta silti kuitenkin sieltä kantilta kuvattuna täysin pöhköä huumoria. Huumori aika omaperäistä tässä, vaatii vähän asennoitumista että nyt olllaan tekemässä jotain aivan muuta, tämän tyylistä rankkaa ja synkkää pollarisarjan huumoria ei ole juurikaan tehty laisinkaan. Suurelle yleisölle oli astetta liian raisua kamaa jo ja sisäänpääseminen vaatii kieltämättä sitä hitusen että pitää olla vähän pervo ja synkän sairas huumori, mut jos hommasta saa kiinni niin on tämä kyl hauskakin tapaus ja ehdottomasti katsomisen arvoinen :)

Mitään vastaavaa ei ole tarjolla eikä tehty ! Ehkä tämä jollain etäisellä tavalla vois olla tarantinon tyylistä mutta melkoisissa ”pärinöissä” toteutettuna ja hurmehenkisyyden kera… tietyllä tavalla parodioi oikein hurmehenkisesti Tarantinon filmejä, Face Offia, Sin Cityä, Guy Ritchien elokuvia.. kuorrutettuna mustalla komedialla, oikein kunnon kerroksella tällä kertaa kuorrutettuna.

Blu-rayn kotelon kansi on kyllä tyylikäs :) levy sisältää kaikki kuusi jaksoa.


trailer..

…toi tunnusmusa on kyl erikoisen iskevä sekin, jää päähän soimaan vaikkei haluis, tässä kyseinen biisi kokonaisuudessaan…
 

tomine11

Active Member
Bitten 1.kausi (3 tuotantokautta)

Käynnistyy aivan liian hitaasti ja tuntuu että on hukkaan heitettyä potentiaalia, kuitenkin kunhan ekalla kaudella kun pääsee jaksoon numero 5 niin siitä homma lähtee oikeasti todenteolla käyntiin, oikeastaan vasta tuossa kerrotaan vähän enempi ja erittäin olennaisia asioita mistä ihmeestä on kyse ja siihen mennessä homma on vähän sellaista että mitä ihmettä tässä nyt ollaan tekemässä, siihen mennessä homma tuntui hitusen laimealta totaalisesti hukatulta mahdollisuudelta, asioita kyllä pistellään ilmaan mutta ne karkailevat eikä oikein mistään meinaa saada kunnolla kiinni katsojan penkissä kökötellessä... toki jo "edellinen" jakso 4 antoi jo viitteitä paremmasta huomisesta tälle saralle ... onneksi tuo käänne kuitenkin tuli ja sitten homma on lähtenyt ikään kuin uudestaan käyntiin ja vienyt aivan toisella tavalla mennessään...

...eihän tämä mikään maailmaa mullistava tuotos ole jota vuosikymmentenkin päästä kaiholla muistellaan että kuinka ennen kaikki oli parempaa. Aiheena kuitenkin osaltaan ihmissudet ja niitä on käsitelty kyllä suoranaisesti leffoissa ja tv-sarjoissa todella vähän. Joten jo siltä osin saa paljon anteeksi, vaikkei juuri pyytelekään.

Tämä siis kertoo suvusta joka varjelee omaa salaisuuttaan, kylän muut asukkaat eivät koskaan ole suvusta välittäneet. Sukuun siis kuuluu jätkien konkkaronkka ja yksi mimmi. Poliisikin heitä hieman on aikojen saatossa etäisesti vierastanut.. . he ovat se pääsuku kun isommat alueet ovat aina jaettu jonkin suvun "reviiriksi"...

...apajille tuntuu kuitenkin saapuvan ns. yksinäisiä harhautuneita susisieluja, vai liekö ovat liittoutuneet ja jotain suurempaa havittelevat... hei eivät kuitenkaan elä yleisen koodiston mukaan ja vaikkapa murhia alkaa tapahtumaan hitusen liiankin vilkkaaseen tahtiin ja uusia ihmissusiakin alkaa olemaan liikkeelle ja varsin häijyjä sellaisia... leffan pääsuku on pyrkinyt elämään ikiaikaisen säännöstön mukaan ja pyrkivät että ihmisiin ei kajottaisi kuin korkeintaan pakon edessä, jos se oman suojelun takia pakko on... Mimmi on viime vuodet ollut elelemässä aivan muualla oman rakkaansa kanssa ja siellä suunnalla koettaa omaa elämäänsä yllä pidellä uuteen sukuunsa tutustuen, mutta saakin kutsun "oman joukon johtajalta" tulla käymään taas pitkästä aikaa kotosalla...

...siitäkös asiat melkoisesti mutkistuvat kun vyyhdit alkavat lisääntymään ja menneisyydetkin paljastumaan ja sitä kautta myös katsoja saa kivasti tarttumapintaa näihin veikkosiin ja erityisesti tähän mimmiin jotta koko ajan henkilöt tutummaksi tulevat.

Kiva myös tässä että porukkaa ei lahdata koko ajan tuosta vain ja yleisen huvin vuoksi ja ruumispinoa koota mahdollisimman suureksi jotta sillä katsojia koetettaisiin houkutella... sinällään jokainen tappo oli se sitten kuinka vihollinen tahansa saattaa tuoda mielen päälle pohdittavaa, onko se "oikeutettua" !?

Pääosassa on Laura Vander Voort (tuli tuosta tuoreemmasta V tv-sarjasta meikäläiselle tutuksi), mimmi on siis ainoa naispuolinen jäsen tuossa "klaanissa"... Grayston Holt, Greg Bryk, Steve Lund, Michael Xavier, Genelle Williams, Tommie-Amber Pirie... joten melkoisen nimetöntä kaartia on kyllä kauttaaltaan näyttelijöiksi tässä valkkaantunut, ainakin minulle.

Tosiaan eka kausi lähti todella sekavasti liikkeelle ja kävi jo mielessä että viitsiikö tätä katsella loppuun jos tällä tahdilla ja näin sekavissa merkeissä mennään, oli kuitenkin jo hankittuna valmiiksi levyillä kaikki kolme kautta, kolme kautta tätä siis tehty ja onneksi sitä jaksoi tuohon itselleni "käänteentekevään" jaksoon asti kahlata, jolloin kaikki muuttui ja homma lähti hitusen paremmalla mielenkiinnolla uudestaan liikkeelle...

...ekan kauden alun surkeuden jälkeen kun paranti, niin sinällään mielenkiintoista nähdä pystytäänkö hommaa pitämään toisella kaudella vielä tuoreena, vai jäädäänkö junnaamaan sitten paikoilleen ? ja homma katoaa totaaliseen unohdukseen !? Lähdetään rohkeasti muokkaamaan juttuja ? ja mihin suuntaan ylipäätänsä ? siinäkin aina omat riskinsä mokata kokonaisuus hunningon puolelle ajelehtimaan, jos aletaan liikaa sorkkia perusteita.. sinänsä selvät sävelet ja suunnat tässä kuitenkin luotiin isommalle kokonaisuudelle, saas nähdä saadaanko se tekijöiden puolesta sitten kasaan hyviun koottua tulevilla kausilla.

trailer…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brooklyn Nine-Nine (oli niin suuri pettymys että en jaksa ottaa selvää paljonko tätä tehtiin)

Mainostetaan että on saanut Golden Globe pokaaleita takkansa reunalle tämä tv-sarja. Yleensä itse olen tupannut pitämään edes jollain tasolla tuotoksesta, jos plakkariin tosiaan GG mainintoja tai voittojakin on eksynyt.. tätä sarjaa pari jaksoa katsoneena en kyllä tajua että miksi ihmeessä !?

Paraneeko sarja sitten hiljalleen !? tai hiljakseen vauhti ei edes riitä vaan jotain todella radikaalia pitäis sillä osastolla tapahtua sit, jotta meikäläiseen kolahtais.

Nimittäin jonkusen jakson perusteella niin harvinaista jos millään tavalla kertaa enemmän edes hymähtää yhden jakson aikana, jostain spontaaneista naurunpyrskähdyksistä voi vain kaukaisesti uneksia tämän parissa.. jaksot ovat lyhyitä pikapyrähdyspläjäyksiä (noin 20min), lyhyydestään huolimatta useamman kerran tuntuvät äärettömän pitkiltä ja pitkäveteisiltä..

..huumori ei uppoa alkuunkaan allekirjoittaneeseen ja jaksojen totaalisesta lyhyydestä huolimatta vaan lähinnä odottaa että milloin tämä loppuu josko seuraavalla jaksolla ois jotain hymynkaretta suupieliin vihdoin ja viimein tarjota mutta ei niin ei, samaa mitäänsanomatonta huumoria vaan lisää tuppaa tulemaan.

Ei uponnut ei meikäläiseen alkuunkaan, ainakaan siihen mennessä mitä jonkusen verran jaksoja jaksoi puoliväkisin kituutella. Huumori on omaan makuun hyvin pitkälti niin väsynyttä että ei tosikaan

Saas nähdä vieläkö sitä joku päivä koettaa antaa uuden mahdollisuuden ? mutta aika kaukaiselta ajatukselta kyllä tällä hetkellä tuntuu.

Jotenkin tulee fiilis että tässä yritettiin tehdä "uutta" Sledge Hammeria mutta Sledge ”Moukarimies Hammer voittaa kaikessa mahdollisessa 100-0 tämän "irvikuvan".

Kaikki kaudet oli hankittua mut vaihtoon lähtivät.

 

tomine11

Active Member
Fringe (2008-2013) (5 tuotantokautta)

Saas nähdä millaiseksi tämä muodostuu pidemmän päälle. Ensimmäisestä tuotantokaudesta kahtellut pari jaksoa ja ihan jees ovat olleet.

Tuntuu myös tälle sarjalla oma intohimoinen fanikuntansa syntyneen, suht moni heistä sanoo että ekakausi ei vielä räjäytä pottia vaan mennään hitusen säästöliekillä mutta kun pidemmälle siitä edetään alkaa hahmoihin tulla aivan toisella tavalla syvyyttää ja homma pompsahtaa vielä aivan uudelle paremmalle tasolle.

Pääosissa ovat FBI agentti naikkonen (Anna Torv, joka on muuten Narikon (ääni)näyttelijä Heavenly Sword nimisessä pelissä), mielisairas tiedemies (John Noble) ja hänen poikansa (Joshua Jackson) lyövät viisaat päänsä ja hynttyynsä yhteen kun alkavat setvimään outoja sattumuksia jotka yleensä todella erikoisia jopa yliluonnollisuuteen asti olevia kuolemantapauksia ovat.. taustalla tuntuu kummittelevan jokin mystinen "Kaava" niminen järjestö tai mikähän lie onkaan ? onko valtion tekosia vai jotain aivan muuta, se selvinnee aikanaan ? Ajoitain yllättävän synkeitä ja rankkoja tarinoita tuntuu olevan, kuten aikoinaan esikuvansakin.

On muuten harvinaisen mitäänsanomaton tuo tunnusmusiikki tässä sarjassa, ei ole vielä jäänyt oikeastaan laisinkaan mieleen, vaikka yleensä tuppaavat aika nopeasti päähän jäämään.

Pilotista tuli muuten aika vahvasti mieleen muutama peleihin liittyvä fiilis.. Desmond Miles (Assassins Creed) nuo "uni"kohtaukset ja se labrakaikkinensa kun meni sinne "unimaailmaan".. sekä se huumehörhökasvattelija (Far Cry 3 tosin vain hetkellisesti ja hitusen kaukaa haetusti) tuosta mielisairaasta nerokkaasta tiedemiehestä joka siis kolmikon yksi päähahmoista tässä sarjassa.

Sarjaahan hehkutetaan ja se ratsastaa kovasti JJ Abrams nimen aallonharjalla, tiedä sitten onko heppu kuinka suuressa osassa tämän tekijätiimiä loppujen lopuksi ?

Pilotti oli vähän sillain että mitä pidemmälle eteni niin sen kyllä halusi loppuun asti katsoa mutta mitään pakko katsoa viisi seuraava jaksoakin siltä istumalta heti putkeen fiilistä ei sentään vielä herättänyt.. mutta ihan sellainen kelvollinen keskiverto aloitus, moni tosiaan kehunut että myöhemmillä kausilla sitten se starttaa todella lentoon, joten saas nähdä.. kehittyykö sarjaa ja kasvaa edetessään ?

Fringe tosiaan tietyllä tavalla muuttuu aika melkoisestikin tuon ensimmäisen tuotantokauden jälkeen sit.

Ensimmäinen kausi muistuttaa tosiaan melkoisesti sitä X-Filesiä ja jaksot ovat enempi omiaan kuin jatkuvaa tarinaa, vaikka sellainenkin siitä löytyy joka toki loppua kohti tiiviistyy..

..toisella tuotankokaudella pistetään sitten melkoista vaihdetta silmään ja mistä erityisesti pidän niin homma etenee ja siinä selviää jo todella paljon asioita. Eikä niitä jäädä loputtomasti pimittämään, jahkailemaan tai jankuttamaan sen kummemmin. Homma etenee juuri sopivalla tahdilla että aina janoaa nähdä sen seuraavan jakson.. tulee muuten parista jaksosta melkoisesti muutaman asian takia mieleen eräs Bioshock Infinite..

..tällä hetkellä on kolmas tuotantokausi menossa ja lisää paljastuksia on tässäkin tullut, pakkaa sekoitetaan taas mukavasti ja homma pyyhältää uusiin ulottuvuuksiin, kuitenkin sillain että hommassa pysyy kärryillä :) eikä vielä liikaa kierrätyksen makua ole ollut sen verran mukavia twistejä ollut, vaikka ajoittain "ympäri mennään ja yhteen tullaan" fiiliskin jo hitusen alkaa tulemaan. Taso pysyy kuitenkin tiukkana ja nyt homma ei enää tunnu edes kovin paljon eX-Filu "kopioinnilta" vaan mennään aivan omin avuin ja upeata sci-fiä ja kun tuossa on jo jemmassa neljäs tuotankokausi niin siinä näyttäis olevan extroissa aika mielenkiintoisia moraalisia pohdintoja mitä sci-fiin tulee yleisesti ottaen. Joten lieneekö homma menossa entistä enemmän syvemmälle tasolle.. jos näin niin mikäpä ettei ! :)

Vitoskausi oli kelpo päätös sarjalla ja aika koskettavaa kamaahan se oli. John Noble oli loistava tässä sarjassa sen sielu ja yllä pitävä voima. Upeaa näyttelemistä ja kun hahmollekin oli saatu käsikirjoitettua kelpo koukerot niin mikäpä siinä miehen antaessaan parastansa ! :) mies on kenties jopa elämänsä iskussa tuossa isukin roolissaan.

Ensimmäinen tuotantokausi taidettiin tehdä vähän sillä silmällä että oletettiin että uusia ei oltais enää välttämättä tarjottu tuotannon puolesta, mutta kun tarjottiin niin sitten päästiin sitä omaa visiota oikeasti toteuttamaan ja homma lehahti todellakin siivilleen ja vielä omin avuin :)

Todellakin pienen tauon jälkeen tätä vois ehdottomasti suositella toistamiseenkin katsottavaksi.

trailer - Season 1
 

tomine11

Active Member
Get Smart (1965-1970) 5 tuotantokautta

Tulihan se sieltä… Siis The Complete Series joka sisältää 25 levyllisen verran tätä mahtavaa hersyvyyttä ! 138 jaksoa ja yli 8 tuntia bonus matskua, aijai aijaijai ! kyllä nyt kelpaa :)

Jonkusen verran tätä jo katsonut (onneksi vielä todella paljon katsomatta) ja ihmettelen vaan kuinka tämä on voinut lipua aikoinaan niin ohitse meikältä. Täyttä terästä timanttikuorrutuksella ! :)

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, on sanontana tähän paikkaan täysi napakymppi !

Tämä on ikään kuin sellainen hallittu ja hillitty versio Mies ja Alaston Aseesta, ei niin kohkaamista kuin ne vaikka mestariteoksia nekin. Mutta tässä on paljon enempi dialogia mutta kyllä tässäkin sattuu ja tapahtuu ihan hirmuisesti joka jaksossa myös tullaista fyysisellä tasolla väsättyä ”hupaisuutta”. Todella loistavaa agenttiparodiointia jonka parissa viihtyy, hymyilyttää ja naurattaa. Pääosassa Don Adams on aivan huikean loistava ! siinä kyljessä myös Barbara Feldonia kelpaa todellakin ihastella kans !… ja onhan tässä muutama muukin tyyppi jotka todella monessa jaksossa ovat oman lusikkansa keitokseen sekoittamassa ! jos vertaa tätä tuohon uuteen leffaan (2008) niin se on totaalista kuraa tähän verrattuna, täysin tylsä ja iloton, aivan kaikkea muuta kuin tämä mitä tämä todellinen naurupommi on :D

Mahtavuutta ! :)

 

Liitetiedostot

Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Tämä mennyt itseltäni aikoinaan totaalisesti ohitse mutta on aika korjata tuo virhe ja hankkia nämä kyllä katsottavaksi, kuulostaa sen verran mainiolta :) Onkohan kukaan täällä noita katsellut ?

Tales from the Crypt - Kauhua kryptasta - DVD-boksit 1-7
 
Ylös Bottom