Laatusarjat televisiossa ja muualla

Pirate fin

Well-Known Member
Yksi perin oleellinen osanen The Witcher -sarjaa on jäänyt liian vähälle huomille tässä ketjussa. :D

Ei soi enää toi päässä, kun alko pelaamaan The Witcher 3:sta uudelleen, niin nyt soi se "le le le le le" mikä tulee aina välillä taistelussa :D

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Törnin jääkäri, satamajätkä, tohtori, presidentti. Mauno Koivisto.


p.s. Oli myös innokas Nintendo-pelaaja. :)
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Jos menee yhtä kauan siitä kun kuvaukset alkavat ja se on Flixissä (14kk), niin keväällä 2021 tulee kakkos kausi Witcherille. Pitkä odotus :confused: No hyvää kannattaa odottaa.
 

Mewna

Toimitus
Ylläpitäjä
Intoilen tässä nyt vähän etukäteen, mutta 4. tammikuuta tulee Netflixiin BBC:n kolmiosainen minisarja Dracula. Sarja on varmasti todella hyvä, sillä vampyyrithan ovat eräitä maailman mielenkiintoisimpia olentoja!

 

BaDari

Active Member
Intoilen tässä nyt vähän etukäteen, mutta 4. tammikuuta tulee Netflixiin BBC:n kolmiosainen minisarja Dracula. Sarja on varmasti todella hyvä, sillä vampyyrithan ovat eräitä maailman mielenkiintoisimpia olentoja!

Draculasta on niin monta eri filmatisointia, omasta mielestäni Coppolan ohjaama Bram Stokerin Dracula ehkä paras, että saa nähdä onko mistään kotoisin vai onko aihepiiri koluttu jo läpi. Ei vampyyreissä siis mitään vikaa, Dracula vaan niin nähty.
 

Mewna

Toimitus
Ylläpitäjä
Draculasta on niin monta eri filmatisointia, omasta mielestäni Coppolan ohjaama Bram Stokerin Dracula ehkä paras, että saa nähdä onko mistään kotoisin vai onko aihepiiri koluttu jo läpi. Ei vampyyreissä siis mitään vikaa, Dracula vaan niin nähty.
Olet kyllä täysin oikeassa siinä, kun sanot että Dracula on jo niin nähty. Toivottavasti tämän sarjan tekijät ovat kuitenkin keksineet uusia näkökölmia Draculan tarinaan tuoden tähän kaikille tuttuun legendaan jotakin ennennäkemätöntä ja koukuttavaa.
 

janneus

Active Member
Tuli Witcher tsekkailtua. Ihan... ok? Sanoisin että 6,5/10. Pelit ja kirjat lukeneelle tuntui kanssa jotenkin turhan sekavalle kun hypittiin ajasta ja paikasta. Myös CGI näytti aika karsealle paikoin. Ihan ympäristöistä alkaen oli tekstuurit jotenkin suttuisen oloisia. Sarja kuitenkin tavoitti mielestäni hyvin sen oikean tunnelman ja Cavill toimi Geraltina törkeän hyvin. Toki ihan yleistäkin että sarjoissa ei käsitellä asioita yhtä laajasti mitä esimerkiksi kirjoissa, mutta nyt kun kerran ne kirjat on tullut luettua niin tietyllä tapaa vähän hiertää vastaan. Toki sitten jos kirjoja ei olisi lukenut, niin saattaisi olla vieläkin enemmän pihalla.

Tässä luotiin kuitenkin todella hyvä pohja jatkaa. Ymmärtääkseni jatkokin on jo vahvistettu. Innolla jään odottelemaan.
 

Pirate fin

Well-Known Member
Toi Dracula ei kyllä napannu yhtään. Eka jakso katsottu ja mielenkiinto laski jo huomattuani, että Dracula ja hänen persoonallisuus, maneerit ynm on kuin suora kopio Luciferista.
Kiitos tästä. Nyt tiedän, että en ole ainut jonka mielestä tuo muistutti Luciferia.

Kolmas jakso vasta paskaa olikin ja olisi pitänyt lopettaa katsominen ekaan jaksoon.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Big Little Lies
Kaverin suosituksesta rupesin tätä katsomaan, vaikka ei premissin ja juonen perusteella vaikuttanut ihan minun sarjalta. Voi kuinka väärässä olinkaan. Ensimmäinen kausi oli aivan loistava. Se miten koukku luodaan heti ensimmäisestä jaksosta ja miten pienehkön yhteisön ympärille luodaan mielenkiintoinen mysteeri. Henkilöhahmoja ei vaan pintaraapaista vaan ruoditaan oikein kunnolla. Kausi myöskin saatellaan kunnialla päätökseen. Jos joku tätä nyt lähtee katsomaan, niin suosittelen katsomaan kauden loppuun asti. Kysymyksiin saadaan vastauksia.

Toinen kausikin tuli katsottua, mutta se ei jaksanut kantaa ihan samalla tavalla kuin ensimmäinen. Se oli enemmän sellaista jäähdyttelyä ja jälkipuintia, joka ei toiminut ollenkaan niin hyvin kuin mysteeriin verhottu ensimmäinen kausi.

Suosittelen.
 

halvar

Member
Laatusarjoista tulee mieleen avatarinikin mukaisesti Star Trek-sarjat, joista nyt uusinta on tarjolla Amazon Primessa kahden jakson verran. Star Trek: Picard-sarja keskittyy ehkä legendaarisimman (tai toiseksi...) eläkepäivien puuhasteluun. Vanhaa näyttelijäkaartia on paikalla ainakin Datan ja Picardin verran, eli Brent Spiner ja Patrick Stewart palaavat rooleihinsa. Vanhoilla parroilla onkin raskas taakka harteillaan, heidän kun täytyy kannatella katsojan mielenkiintoa muuten yhdentekevässä sarjassa. Kaksi ensimmäistä jaksoa on tullut katsottua ihan vaan sen vuoksi, että näkisi vanhoja rakkaita hahmoja uudelleen. Uudet pää- ja sivuhahmot toisaalta ovat aivan yhdentekeviä eikä heitä kohtaan synny mitään tunnesidettä. Yhdentekevyys meni valitettavasti niin pitkälle, että nukahdin kesken toisen jakson. Maailmalla sarja on kuitenkin saanut kohtalaisen hyvää palautetta, että voi olla ihan henkilökohtainen ongelma.

Itse suosittelen Star Trek-sarjoista originaalia, Next Generationia sekä Deep Space Ysiä. Pahimpaan Trek-nälkään maistuvat myös Voyager ja Enterprise, jotka eivät kuitenkaan yllä ensiksi mainittujen tasolle. Discoveryyn en suosittele koskemaan pitkällä tikullakaan, ei edes vakavassa aivovammassa.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Star Trekistä kun puhe on: tulin katsoneeksi tuon Star Trek: Discoveryn toisen kauden läpi äsken. Oli huomattava askel parempaan suuntaan kuin ensimmäinen pöhkö kausi tarjosi. Koko kausi keskittyi käytännössä yhteen juonikuvioon, joka oli ihan nokkela, myös sen osalta, miten koko homma sidotaan muuhun Trekki-universumiin.

Diggasin tästä yllättävän paljon. Huomattavasti enemmän kuin ensimmäisestä kaudesta.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Pitkän pohdinnan jälkeen päätin antaa Stranger Things sarjalle mahdollisuuden, paljon on kehuttu mutta lapsinäyttelijät yleensä aiheuttaa syövän meikäläiselle niin kiertänyt kaukaa sen takia. Ensimmäisen jakson jälkeen olinkin aivan koukussa, katsoin koko kauden saman päivän aikana ja tästä on syntynyt yksi parhaista koskaan. Huikea 80 luvun tunnelma, loistavat näyttelijät jotka ovat kuin syntyneet rooleihinsa (varsinkin El), musiikit on karmaisevan hyvät ja tunnelma on todella karmiva. Tuolin reunalla saa olla kokoajan kynsiä pureskelemassa kunnes joku säikätys kohta saa sydämmen pomppaamaan kurkkuun.

Vähän joutuu avartamaan mieltään kun sarjaa katsoo, eli ei sovellu niille jotka odottavat mitään realistista. Tulee kovasti mieleen Silent Hill, Slenderman ja Liisa Ihmeemaassa mutta karmiva kauhu versio siitä. En odottanut sarjalta mitään ja nyt kaduttaa etten ole aikaisemmin katsonut, onneksi on vielä pari kautta jäljellä ja 4 kausi tulossa loppuvuodesta.

Saa nähdä jatkuuko sarjan taso yhtä korkeana jatkossakin.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Tuli juuri saatua kaudet 2 ja 3 loppuun myös Stranger Things sarjasta ja ihan samaa loistavaa menoa alusta loppuun. Kolmos kauden viimeisestä jaksosta ja tuosta teaseristä. Ei oikeen ensin iskenyt se Jimin kuolema kunnes näki Elin siinä ambulanssin luona, sitten se iski päälle ja kovaa ja se kirje...oli aika musertava. Kunnes selvisi lopputeksteissä ettei hän olekkaan kuollut, varmistus tälle toki saatiin vasta season 4 teaserissä.

Tajusin muuten vasta että 4 kausi tulee vasta ensi vuonna, alkoi masentaa... :D
 

JoneKone

Active Member
"The 100" tai suomenkieliseltä nimeltään "Eloonjääneet"

Mm. Netflixistä löytyvä ja käsittääkseni myös sub-kanavalla esitettävä sarja saa alkunsa, kun 100 nuorta rikollista lähetetään maahan tutkimaan sen asumiskelpoisuutta 97 vuotta sitten tapahtuneen tuhoisan ydinsodan jäljiltä.

Parin ensimmäisen jakson perusteella vaikutelma oli, että mitäs teinidraamaa tämä nyt on, mutta sen jälkeen sarja vei täysin mennessään. Sarja pitää sisällään aika dramaattisia juonenkäänteitä ja hahmoihin jää helposti koukkuun. Näin ainakin omalta osalta. En usko, että sarja iskee jokaiseen, mutta omalla kohdalla kolahti alun jälkeen, kuin Stranger Things konsanaan.

Netflixistä löytyy tällä hetkellä viisi ensimmäistä kautta. Kuudes ja seitsemäs kausi ovat käsitykseni mukaan vielä julkaisematta Suomessa. Reiluun pariin viikkoon olen katsonut nyt kolme kautta ja neljäs on jo hyvässä vauhdissa. Kaudet ovat pituudeltaan 13-16 jaksoa ja jaksot pituudeltaan n. 42 minuuttia.

Googlen käyttäjät ovat pitäneet sarjasta 95 prosenttisesti, IMDb käyttäjäarvosana 7,7/10.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Oletteko katsoneet Castlevanian uusinta, kolmatta, kautta? Itse olen sitä pikku hiljaa katsellut viidenteen jaksoon asti ja diggaan tästä todella paljon. Kunnon dialogia ja sopivan hidasta etenemistä. Ja onhan tämä edelleen todella kaunista katseltavaa. Jos jatkuu samaan tyyliin, niin on todella huikea kokonaisuus.
 
Ylös Bottom